zamjena eura
Moderator: anex
-
addy_sa
#1 zamjena eura
pozdrav svima !
imam jednu dilemu, pa molim dobronamjerne i informisane forumaše za savjet.
naime, imam nešto eura ušteđenih i ovih dana smo svi svjedoci novinskih natpisa i članaka o padu vrijednosti eura ili kako se to već kaže, nisam iz te struke i nemam pojma o finansijama, monetarnim i dr pitanjima, i malo sam se zabrinuo jer sam mislio da je štednja u eurima prava stvar međutim..
da li da mijenjam to što imam u neku drugu valutu npr chf ili neku drugu? ili da oročim u banci, štednja neka i sl.?
da napomenem, nisu nikakve krupne pare u pitanju, ali svakome je njegova ušteđevina, ma kolika bila, najvrijednija..
hvala
imam jednu dilemu, pa molim dobronamjerne i informisane forumaše za savjet.
naime, imam nešto eura ušteđenih i ovih dana smo svi svjedoci novinskih natpisa i članaka o padu vrijednosti eura ili kako se to već kaže, nisam iz te struke i nemam pojma o finansijama, monetarnim i dr pitanjima, i malo sam se zabrinuo jer sam mislio da je štednja u eurima prava stvar međutim..
da li da mijenjam to što imam u neku drugu valutu npr chf ili neku drugu? ili da oročim u banci, štednja neka i sl.?
da napomenem, nisu nikakve krupne pare u pitanju, ali svakome je njegova ušteđevina, ma kolika bila, najvrijednija..
hvala
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: zamjena eura
šta god misliš uraditi ne slušaj paranoidne forumaše
ugledaj se samo na njemačku
jel oni prestaju korstiti eure?
mijenjaju li oni eure u franke i dolare?
ja sam čuo da je euro opet blago ojačao nakon što su kinezi rekli da ne odustaju od europe
ne paranoiši nije to jugodinar

ugledaj se samo na njemačku
jel oni prestaju korstiti eure?
mijenjaju li oni eure u franke i dolare?
ja sam čuo da je euro opet blago ojačao nakon što su kinezi rekli da ne odustaju od europe
ne paranoiši nije to jugodinar
- atko
#3 Re: zamjena eura
Sta god njemci rade ... radi i ti;)
da imas milone mogo bi zijaniti ...a ako imas koju hiljadu eura ... kako je pao tako ce se i vratiti ... vise ces zijaniti na konverizijama tamo vamo ... u ostalom ... odnos prema dolaru se i mora korigovati jer je dolar obaran namjerno ... bez panike valute su takve +- kojo procenat dole gore ... za manje sume nije strasno;)
da imas milone mogo bi zijaniti ...a ako imas koju hiljadu eura ... kako je pao tako ce se i vratiti ... vise ces zijaniti na konverizijama tamo vamo ... u ostalom ... odnos prema dolaru se i mora korigovati jer je dolar obaran namjerno ... bez panike valute su takve +- kojo procenat dole gore ... za manje sume nije strasno;)
-
zonbirile
#4 Re: zamjena eura
-------------------------------------atko wrote:Sta god njemci rade ... radi i ti;)
pa nisi na Forex-u.I dalje je KM vezana za euro i u svakoj banci kod nas je tečaj 1,95.
- Truba
#5 Re: zamjena eura
MMF: Zemlje eurozone rade dobar posao
"Mislim da imamo dobre razloge vjerovati da će sve prilično brzo doći na staro", poručio je čelnik MMF-a Dominique Strauss-Kahn koji vjeruje kako su Grčka i Španjolska povukle prave anti-recesijske mjere. Dodao je kako će oporavak europskog gospodarstva ovisiti o suradnji vlada diljem svijeta, pa stoga veseli vijest o konačnom oporavku američke ekonomije
"Mislim da imamo dobre razloge vjerovati da će sve prilično brzo doći na staro", poručio je čelnik MMF-a Dominique Strauss-Kahn koji vjeruje kako su Grčka i Španjolska povukle prave anti-recesijske mjere. Dodao je kako će oporavak europskog gospodarstva ovisiti o suradnji vlada diljem svijeta, pa stoga veseli vijest o konačnom oporavku američke ekonomije
- karanana
#6 Re: zamjena eura
lopovska raiffeisen banka ga mijenja za 1.94. ali to nije do eura i njegovog pada nego do provizije lopovske banke.zonbirile wrote:-------------------------------------atko wrote:Sta god njemci rade ... radi i ti;)
pa nisi na Forex-u.I dalje je KM vezana za euro i u svakoj banci kod nas je tečaj 1,95.
-
zonbirile
#7 Re: zamjena eura
pa pad je realan i da imaš dolare,profitirao bi,pošto imaš već eure ,a ne trguješ već štediš nema potrebe da mijenjaš,pogotovo sad.
- Truba
#8 Re: zamjena eura
lopovska banka... to je kao da kažeš stara prababa 
- perfect_guy
#9 Re: zamjena eura
i unicredit takođe mijenja za 1,94karanana wrote:lopovska raiffeisen banka ga mijenja za 1.94. ali to nije do eura i njegovog pada nego do provizije lopovske banke.zonbirile wrote:-------------------------------------atko wrote:Sta god njemci rade ... radi i ti;)
-
zonbirile
#10 Re: zamjena eura
pa nije banka lopovska nego uzima uobičajenu proviziju za mjenjanje valuta.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#11 Re: zamjena eura
kako ide zamjena
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#12 Re: zamjena eura
ja se drzim dollara 
-
addy_sa
#13 Re: zamjena eura
hvala svima na odgovorima, savjetima, informacijama...
ipak, za sada, neću dirati eure..šta bude- biće
veliki pozz
ipak, za sada, neću dirati eure..šta bude- biće
veliki pozz
- Truba
#14 Re: zamjena eura
odraše me untesi s provizijom od 2 marke
gdje zamijeniti eure u marke da me ne deru
- perfect_guy
#15 Re: zamjena eura
ja sam u petak mijenjao marke u eure u unicredit, i uzeli 1,27 provizijeBlack swan wrote:
odraše me untesi s provizijom od 2 marke
gdje zamijeniti eure u marke da me ne deru
-
DON_eARL
#16 Re: zamjena eura
Gdje ste vi vidjeli da banke išta rade besplatno?
1% je standardno za konverziju valuta...
Mislim da sam čuo od nekoga da u mjenjačnicama uzimaju 2KM za konverziju, bez obzira na iznos. Valjda će se javiti neko ko je koristio usluge mjenjačnica, da da info iz prve ruke.
Mislim da sam čuo od nekoga da u mjenjačnicama uzimaju 2KM za konverziju, bez obzira na iznos. Valjda će se javiti neko ko je koristio usluge mjenjačnica, da da info iz prve ruke.
- Truba
#17 Re: zamjena eura
pa da mijenjao siću i uzeše mi 2 marke
jebote pljačka
onda je bolje sakupiti 10 ljudi pa odnijeti
isti đavo jel tako?
jebote pljačka
onda je bolje sakupiti 10 ljudi pa odnijeti
isti đavo jel tako?
-
pravabubica
#18 Re: zamjena eura
U Sber banci na bankomatu se mogu promijeniti euri bez provizije, kurs 1.955, a u mjenjacnici na Bascarsiji 1.944 - provizija 0,60