Zamisli Balkan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zamisli srbiju

#1 Zamisli Balkan

Post by zamisli srbiju »

Program za mlade - Zamisli Srbiju!
http://www.ZamisliSrbiju.org

Nevladina organizacija LINGVA- Kraljevo, započela je realizaciju programa Zamisli Srbiju (Zamisli svoj grad).
Glavni cilj ovog programa je pružanje realne šanse mladim ljudima da se kroz niz aktivnosti aktivno uključe u planiranje razvoja društva u kome žive.
Trenutni proces pridruživanja Srbije i Crne Gore (SCG) sa Evropskom unijom je usporen jer se ne rešavaju politička pitanja saradnje sa Međunarodnim krivičnim tribunalom. Očigledno da u Srbiji postoje moćne strukture koje se kreću oko krupnog kapitala, krupnog kriminala i krupne politike kojima odgovara status kvo, i koji su veoma zabrinuti činjenicom da će jednoga dana morati da se suoče sa strogim evropskim standardima koji bi mogli ugroziti njihove monopolske pozicije i profitabilne poslove.

Loša materijalna i socijalna situacija, politička nestabilnost, informisanje putem elektronskih i štampanih medija (koji su pod kontrolom interesnih grupa, kojima radikalizacija društva odgovara) prouzrokovala je inertnost među mladima, doprinela širenju nacionalizma i ksenofobije i rezultirala nezainteresovanošću mladih na polju pokretljivosti, komunikacija i razmene iskustava. Takav stav mladih ljudi rezultira opadanjem interesovanja za aktivnim društvenim angažovanjem i predstavlja ozbiljan problem sa nesagledivim posledicama za krhku demokratiju u Srbiji.

Upravo zbog ovakve situacije u društvu, u martu 2005, nevladina organizacija LINGVA- Kraljevo započela je realizaciju programa Zamisli Srbiju (Zamisli svoj grad), u 12 opština centralne Srbije, čiji je glavni cilj pružanje realne šanse mladim ljudima da se kroz niz aktivnosti aktivno uključe u planiranje razvoja društva u kome žive.

Da bi se ovaj cilj realizovao, neophodno je objektivno informisanje mladih, kao što je web prezentacija http://www.ZamisliSrbijju.org , sa ciljem informisanja o ispunjavanju svih neophodnih preduslova potrebnih za ubrzanu integraciju u Evropsku uniju, , upoznavanje sa relevantnim činjenicama iz bliske pošlosti, unapređenje saradnje sa susednim zemljama, informacije o radu Haškog tribunala, poštovanje prava čoveka i manjinskih prava, indexu korupcije u društvu, poboljšanje svesti o značaju i ulozi mladih kao pokretačke snage demokratskih reformi.
Mladi ljudi mogu da kroz internet prezentaciju plasiraju svoje ideje i da političkim sredstvima utiču na kreiranje sopstvene sudbine
:?
Last edited by zamisli srbiju on 10/08/2005 06:07, edited 3 times in total.
Fair Life

#2 Re: Zamisli Balkan

Post by Fair Life »

zamisli srbiju wrote:Program za mlade - Zamisli Srbiju!
(...)
Loša materijalna i socijalna situacija, politička nestabilnost, informisanje putem elektronskih i štampanih medija (koji su pod kontrolom interesnih grupa, kojima radikalizacija društva odgovara) prouzrokovala je inertnost među mladima, doprinela širenju nacionalizma i ksenofobije i rezultirala nezainteresovanošću mladih na polju pokretljivosti, komunikacija i razmene iskustava. Takav stav mladih ljudi rezultira opadanjem interesovanja za aktivnim društvenim angažovanjem i predstavlja ozbiljan problem sa nesagledivim posledicama za krhku demokratiju u Srbiji.
(...)
Mislim da su korijeni ovakvom stanju u Srbiji... znatno dublji.

Vidi... Moderna i antimoderna u Srbiji
zamisli srbiju

#3 saglasan

Post by zamisli srbiju »

slazem se...republiku citam od '90.
ovo sto je prezentovano u prethodnom komentaru je samo rezimirano obavestenje o pocetku realizacije programa.
u dinamickoj verziji sajta (diskusionim forumima), postavili smo teme koje su danas tabu u srbiji, barem na web-u.
u statickoj prezentaciji (koja ce biti gotova do kraja meseca), bice prezentovane svi relevantni podaci (fotografije, dokumenta...), o svim zlocinima pocinjenim od strane srpskih zlocinackih formacija...vojnih, paravojnih, policijskih, parapolicijskih..."u ime srpskih nacionalnih interesa)...
posetioci nase prezentacije pokusavaju argumentima (analizirajuci ne samo blisku proslost, vec i desavanja u srbiji 100 godina unazad), da sagledaju korene zlocina, koji su kulminirali '90.

hvala ti na sugestiji!
srdacan pozdrav
Alfons Kauders

#4 Re: saglasan

Post by Alfons Kauders »

zamisli srbiju wrote: posetioci nase prezentacije pokusavaju argumentima (analizirajuci ne samo blisku proslost, vec i desavanja u srbiji 100 godina unazad), da sagledaju korene zlocina, koji su kulminirali '90.

hvala ti na sugestiji!
srdacan pozdrav
Moram priznati da sam skeptik... Bojim se da nije problem u omladini koja ce posjetiti vase prezentacije, vjerovatno je rijec o malo normalnijim i pismenijim ljudima. Problem je, kao i kod nas, u ljudima do kojih bas i nije lako doprijeti - slabo obrazovanim ljudima u pasivnim sredinama, ili u bolesnicima kojima argumenti i zdrav razum ne znace nista.
zamisli srbiju

#5 balkana, balkane, balkane moj!

Post by zamisli srbiju »

tvoja konstatacija je na mestu...nemam argumenata da protivrecim..
ali :-D izazov je, bas bolesno stanja srpskog drustva... nema suocavanja sa prosloscu (istinom), nema kajanja, nema zelje za pomirenjem...
radikalizacija drustva je kao pocetkom '90.
ako im se ne suprotstavimo, i sledeci narastaji ce biti isti kao i generacija koja je dovela do svih onih sranja '90.
ono sto je ohrabrujuce, je da se za mesec dana aktivacije sajta registrovalo oko 270 posetilaca... broj gostiju je na desetine puta veci (vidim iz statistike sajta)...nazalost, srbi kao kolektivisticki, coporativni, narod, hrabri su jedino kada su u masi... sto znaci, kada imamo par hiljada reg. posetilaca, uclanjavace se i ostala, amorfna masa...
ovde se narod jos uvek plasi (sa razlogom) raznoraznih tajnih sluzbi, vojnih, policijskih... koje vedre i oblace srbijom... uostalom, oni su ubili i djindjica, koji je pokusao, kakve- takve reforme, i priblizavanje susedima i evropi...
sto se tice ruralnih sredina, planirmo izdavanje periodicnih biltena, u par hiljada primeraka, koje cemo distribuirati po selima, u 12 opstina centralne srbije!
ako nas pre toga ne ugase :-x
ali, uvek ima nacina da nastavimo ono sto smo zapoceli
ps. narod u srbiji ima jednu karakternu osobinu da velica zrtve (nazalost, samo unutar vlastite etnicke grupe) :oops:
ali i to nam ide na ruku...ukoliko nas zabrane..postacemo zrtva (u glavama onih, koji nemaju hrabrosti da se aktivno suprotstave radikalizaciji, ali su ipak svesni da nas ovakva situacija vraca u '90.)
Alfons Kauders

#6 Re: balkana, balkane, balkane moj!

Post by Alfons Kauders »

zamisli srbiju wrote:tvoja konstatacija je na mestu...nemam argumenata da protivrecim..
ali :-D izazov je, bas bolesno stanja srpskog drustva... nema suocavanja sa prosloscu (istinom), nema kajanja, nema zelje za pomirenjem...
radikalizacija drustva je kao pocetkom '90.
ako im se ne suprotstavimo, i sledeci narastaji ce biti isti kao i generacija koja je dovela do svih onih sranja '90.
ono sto je ohrabrujuce, je da se za mesec dana aktivacije sajta registrovalo oko 270 posetilaca... broj gostiju je na desetine puta veci (vidim iz statistike sajta)...nazalost, srbi kao kolektivisticki, coporativni, narod, hrabri su jedino kada su u masi... sto znaci, kada imamo par hiljada reg. posetilaca, uclanjavace se i ostala, amorfna masa...
ovde se narod jos uvek plasi (sa razlogom) raznoraznih tajnih sluzbi, vojnih, policijskih... koje vedre i oblace srbijom... uostalom, oni su ubili i djindjica, koji je pokusao, kakve- takve reforme, i priblizavanje susedima i evropi...
sto se tice ruralnih sredina, planirmo izdavanje periodicnih biltena, u par hiljada primeraka, koje cemo distribuirati po selima, u 12 opstina centralne srbije!
ako nas pre toga ne ugase :-x
ali, uvek ima nacina da nastavimo ono sto smo zapoceli
ps. narod u srbiji ima jednu karakternu osobinu da velica zrtve (nazalost, samo unutar vlastite etnicke grupe) :oops:
ali i to nam ide na ruku...ukoliko nas zabrane..postacemo zrtva (u glavama onih, koji nemaju hrabrosti da se aktivno suprotstave radikalizaciji, ali su ipak svesni da nas ovakva situacija vraca u '90.
)
Da velicaju zrtve Djindjic bi postao neka vrsta oca nacije, a ljudi koji sad vode Srbiju bi bili ili zatvoreni, ili dio tamne politicke proslosti.

Sumnjam da ce vas zabraniti, ali ocekujte da ce vas nazivati izdajnicima, stranim agentima i sl. gluposti - stara foluska koja jos uvijek pali kod nasih primitivaca... :wink:

Inace, zelim vam puno srece - mislim da ce vam biti itekako potrebna! :D
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

hvala ti na sugestijama i zeljama da uspemo,
izdajnicima, placenicima...nazivaju nas desteak godina 9od kada smo osnovani), bilo je i represivnih mera u periodu od '96-2000.)

samo jes jedna stvar, djindjic je, nazalost nakon smrti, zaista postao "otac nacije".
sadasnja garnitura retrogradnih "ljudi" koji vladaju srbijom, mesec dana nakon nakon njegove smrti, cini sve da ga prikaze u najcrnjem svetlu...kriminalac, izdajnik, saradnik BND...
pre par dana je bilo svedocenje c. jovanovica i bebe popovica, ljudima koji su ubili djindjica.... ova dva coveka su argumentima razbili dvogodisnju propagandnu masineriju vladajuce klike... naravno, nakon toga, sudejnje je odlozeno za mesec dana... i sada tabloidi, "stampa"...(pod kontrolom bezbednosnih sluzbi, tajkuna, vladajucih stranaka)..pokusava da diskredituje jovanovica i popovica, u sutini poziv na linc, kao sto je to cinjeno mesecima pre nego sto je djindjic ubijen.
ipak, uveren sam
no passaran
Prenj

Post by Prenj »

no passaran i smrt fasizmu

Drzite se. I ako vam mi ikada budemo mogli kako pomoci, javi.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:no passaran i smrt fasizmu

Ako nista mozemo vam ponudit politicki azil ! :wink:
Prenj

Post by Prenj »

Alfons Kauders wrote:

Ma ne mozemo bas to, ulozice Bozo Paravac veto, ko da ga gledam.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma ne mozemo bas to, ulozice Bozo Paravac veto, ko da ga gledam.

:D
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

hvala ti, najiskrenije :-D
mozes nam pomoci, tako sto ces nam poslati komentar o zlocinima pocinjenim u bosni od strane srpskih zlocinaca (imamo forum suocavanje sa prosloscu), ili bilo sta sto ti smatras da je znacajno za javnost u srbiji.
glavni cilj nase prezentacije (nakon faze analiziranja, konstatovanja, predloga.. zasto je srbija danas ista kao i srbija '90), je zblizavanje mladih sa prostora bivse juge, razmena iskustava, predloga za resavanje problema sa kojima se sucavamo (a problemi su mane-vise slicni i u srbiji, i u bosni, i na kosovu, i u makedonije, pa cak i u hrvatskoj)
pozdrav
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

Alfons Kauders wrote:

hvala ti na ponudi :-D na srecu, nisam usamljen, ima nas 50-tak u organizaciji! sumnjam da bi nas bh vlast prihvatil sve kao azilante :?

a, jos bi neko, mogao u bosni s pravom pomisliti "jos jedna okupacija od strane srpskih zlocinaca" :-D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zamisli srbiju wrote:
Alfons Kauders wrote:

hvala ti na ponudi :-D na srecu, nisam usamljen, ima nas 50-tak u organizaciji! sumnjam da bi nas bh vlast prihvatil sve kao azilante :?

a, jos bi neko, mogao u bosni s pravom pomisliti "jos jedna okupacija od strane srpskih zlocinaca" :-D
Hajde ba, kad moze doci x hiljada Kineza, i kad se mogu po sumama kriti ratni zlocinci, mozete i vi naletit, makar u prolazu za prekookeanske zemlje... :D
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

Alfons Kauders wrote:
zamisli srbiju wrote:
Alfons Kauders wrote: Ako nista mozemo vam ponudit politicki azil ! :wink:
Hajde ba, kad moze doci x hiljada Kineza, i kad se mogu po sumama kriti ratni zlocinci, mozete i vi naletit, makar u prolazu za prekookeanske zemlje... :D
OK, dogovoricu sa drugarima :)
ali :shock: pod jednim uslovom :)
da zajedno lovimo i ulovimo, moje "sunarodnike" po sumama :D
veruj mi, da ih vise mrzim od vas, koji ste bili zrtve njihovih zlocina :x
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zamisli srbiju wrote:
Alfons Kauders wrote:
zamisli srbiju wrote: hvala ti na ponudi :-D na srecu, nisam usamljen, ima nas 50-tak u organizaciji! sumnjam da bi nas bh vlast prihvatil sve kao azilante :?
OK, dogovoricu sa drugarima :)
ali :shock: pod jednim uslovom :)
da zajedno lovimo i ulovimo, moje "sunarodnike" po sumama :D
veruj mi, da ih vise mrzim od vas, koji ste bili zrtve njihovih zlocina :x
Neka, ne seta mi se bas po tim sumama, al ako ih ulovite i pokupite tih 25 000 000 $, sjetite se i nas, znas da mi Bosanci nismo pohlepan svijet, koje janje, kamion pive, dobra muzika i mi zadovoljni...
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

ok, nisam bas ni ja za sume...za toliku lovu nisam znao... sta radi esdaun i vojska kada daju tolike pare obicnim smtnicima :-)
uostalom, ima ih sigurno i po srpskim sumama, vukojebinama, kasrnama, bunkerima...cudna se "samo"ubistva desavaju u srpskim kasarnama, u poslednjih par meseci..naprasno ginu klinci, ako ne daj boze, slucajno vide neku od sumskih zveri, koja je "zalutala" u neki vojni objekat :x
sto se tice piva i janjeta, ostajem ti duznik...
zbog ponude da me primite kao azilanta :-D
bosniaque

Post by bosniaque »

zamisli srbiju wrote:ok, nisam bas ni ja za sume...za toliku lovu nisam znao... sta radi esdaun i vojska kada daju tolike pare obicnim smtnicima :-)
uostalom, ima ih sigurno i po srpskim sumama, vukojebinama, kasrnama, bunkerima...cudna se "samo"ubistva desavaju u srpskim kasarnama, u poslednjih par meseci..naprasno ginu klinci, ako ne daj boze, slucajno vide neku od sumskih zveri, koja je "zalutala" u neki vojni objekat :x
sto se tice piva i janjeta, ostajem ti duznik...
zbog ponude da me primite kao azilanta :-D

ma nesmilim da su "zvjeri" zalutale sve to ima svoj sistem! :roll:
JBT

Post by JBT »

Programu za mlade u Srbiji podrska i sve najbolje u buducem radu. :)
zamisli srbiju

#20 hvala

Post by zamisli srbiju »

hvala ti...
ja se primio na sarajevski forum, i zaboravio na onaj koji uredjujem :?
iskreno, svima jedno veliko HVALA, na podrsci i sugestijama :-D
Fair Life

#21 Re: hvala

Post by Fair Life »

zamisli srbiju wrote:hvala ti...
ja se primio na sarajevski forum, i zaboravio na onaj koji uredjujem :?
iskreno, svima jedno veliko HVALA, na podrsci i sugestijama :-D
Avanti populo !!
zamisli srbiju

#22 Moj prijatelj Pera Lukovic

Post by zamisli srbiju »

dragi moji :-D
ne mogu ja bez vas :)
u prilogu je text koji je Petar Lukovic (ko cita Feral, ili je nekada citao Nasu Borbu, zna ko je novinarska legenda pera lukovic), napisao za web prezentaciju http://www.zamislisrbiju.org
Ako procitate text, videcete da u srbiji jos uvek ima normalnih ljudi :shock:
istina, nismo vecina, ali :? demokratija u srbiji, je vec stotinu godina, vladavina (teror) vecine nad manjinom :(
pozdrav svima u bosni :D

Srbija u tragovima

Piše: Petar Luković (19. 04. 2005.)

Jednog junskog prepodneva 1977. godine – pamtim s razlogom – prvu jutarnju kavu, espreso s hladnim mlekom, pio sam u bašti kafane «Šumatovac», zurio u plavo, suncem okupano nebo i sebe uhvatio kako donosim odluku da tog popodneva odem u London. Sex Pistols objavili su singl God Save The Queen, The Stranglers su se upravo hvalili debi albumom, The Clash su tih dana imali koncert... sasvim dovoljno razloga da bez frke organizujem weekend na Ostrvu; u Ljubljanskoj banci uzeo sam traveller's čekove i nešto funti; u prvoj ekspozituri JAT-a kupio avionsku kartu; poneo crveni pasoš u kojem nije bilo viza – iste nam, da podsetim mlađe stanovništvo današnje Srbije, nikad nisu ni trebale, većina vlasnika SFRJ-putovnice nije ni znala čemu služe vize... javio roditeljima da idem u Englesku i jedino što su me pitali – sećam se – jeste kad se vraćam.

Iz memorije sećanja (kako bi to, je li, nadahnuto rekla Svetlana Ceca Ražnatović) ovu sam epizodu izvukao kao jedini mogući odgovor na današnje naučno-fantastično pitanje kakvu Srbiju zamišljam, ako uopšte nešto zamišljam; biti slobodan da, kad ti padne na pamet, odeš u London ili Pariz ili Amesterdam, da od svoje plate sebi to možeš da priuštiš, da se ne jebavaš stojeći 96 sati u redovima ispred svake ambasade čijim ćeš činovnicima strpljivo morati da objašnjavaš razloge zbog čega baš hoćeš u London, da dokažeš da po Trafalgar skveru nećeš likvidirati Bošnjake kao što su to činili srpski nacionalni heroji tipa Mladića ili Karadžića ili pukovnika Beare, da obećaš da ćeš se pristojno ponašati jer ti Engleska nije Republika Srpska ili Kosovo i da se na Ostrvu hladnjačama prevozi sladoled a ne leševi.

Ali, kako je ovo The Serbia u kojoj ratne zločince celivaju premijer & patrijarh, kako je ovo zemlja u kojoj su ministri Velimir Ilić & Dragan Jočić – koji bi po najblažim plemenskim kriterijumima Nove Gvineje bili odavno hospitalizovani ili pojedeni, kako je ovo zemlja u kojoj iznova slušamo potresni argument da Haški Tribunal, recimo, nije formiran po samoupravnim propisima Pravnog fakulteta u Beogradu, kako je ovo zemlja u kojoj po fakultetima Crkva organizuje tribine o «vaskoliko odvratnoj Evropi», kako je ovo zemlja u kojoj radikali sa zarđalim kašikama imaju najveći broj glasača... koji *urac imam da zamišljam kad mi je sve izmišljeno!

Između pomenute Srbije i, recimo, mene – kao u nekim brakovima gde se partneri ne podnose, ali žive u istom stanu – problem je nastao onog časa kad se SFRJ-Srbija koju pamtim iz vizure onog junskog dana u «Šumatovcu», odjednom zaljubila u Miloševićevo duhovno spolovilo, počela da povraća i smrdi, preko noći zaboravila na svaku od božjih zapovesti i započela rat, rušeći, paleći i ubijajući sve oko sebe, oblikujući svest na principima rakije i noža, tobož u odbrani nekih nacionalnih interesa koji su se, videli smo, efikasno a posebice masovno branili u Srebrenici, Karadžićevim konc-logorima, do temelja oslobođenom Vukovaru ili trogodišnjim granatiranjem Sarajeva.
Kad ovih dana, nakon svega, desetak godina posle ex-yu-ratova, čujem podatak da se jedva pedesetak odsto ispitanika «kao kroz maglu» seća da se «nešto dešavalo» oko Sarajeva (eufemizam za bombardovanje) i da je sve manje onih koji pamte nekakve ratne zločine – a da ne govorim da ogroman broj onih koji nešto pamti istovremeno ne veruje da su se zločini stvarno desili... onda je razmišljanje o normalnoj Srbiji jednako kvadraturi kruga, na ivici teoretske šanse da vas usred mog rodnog Kraljeva udari meteorit optočen dijamantima!

Spoznaja da se srpsko društvo – kao u crtanom filmu – ubrzano vraća unazad i da smo 2005. bliži onom Miloševićevom duhovnom spolovilu nego što smo bili pre desetak godina, dokazuje se na najstrašniji način svaki dan; suđenje ubicama Zorana Đinđića odavno se pretvorilo u suđenje samom Đinđiću i njegovim saradnicima; medijski linč Čedomira Jovanovića – nezapamćen u istoriji pisane reči, bilo gde i bilo kad – ilustruje današnju Srbiju na njen najprimitivniji način, očigledno omiljen među nepisimenim stanovništvom koje sricanje slova smatra vrhunskom intelektualnom veštinom. Uostalom, kad pažljivije pogledate čitaoce tih «Kurira», «Nacionala», «Tabloida» ili ostalih toaletoida, lako ćete ustanoviti genetski kod niskog čela, smanjene uračunljivosti, micanje usana i podvlačenja prstom tokom Operacije «čitanja», visokog obrazovanja koje počinje i završava dubokom sumnjom u navodnu činjenicu da je Zemlja okrugla... U istoj toj glavi sve su vrste strahova pomešanih s mržnjom: strah od pokojnog Pape, od katolika, Islama, budizma, strah od crnaca (koje je lako prebiti u mraku kad su nevidljivo crni), strah od Evrope, strah od tržišne privrede u kojoj, zamislite, mora da se radi... novokomponovana mržnja prema Bošnjacima i istorijski utemeljena spram Hrvata koji su svi, je li, ustaše; mržnja prema onima koji znaju strane jezike i slušaju Alkaline Trio a ne, npr, DJ Krmka; mržnja pojedinačno i kolektivno, ksenofobija, nacionalna paranoja koja nas uverava da smo najpametniji, najveći, najmudriji i da nas je priroda, pravoslavni prijatelj, podarila najvećim penisima na Planeti!

Ako se već usudim da nešto zamislim – jeste da više ne budem okružen bradatim sveštenicima s krstovima od tri metra u rukama, u svakoj od mogućih situacija, od otvaranja bolnice preko diplomatskih prijema do obeležavanja četničkih slava; da više ne čitam o popovima koji u pauzi dijaloga sa Srpskim Bogom guze maloletne dečake, jer pravoslavni ponos negde moraju da gurnu!
Usudim se da zamislim zemlju u kojoj se danas pomahnitali ljudi neće baviti politikom 24 časa; usudim se da pomislim da London još uvek postoji i da ovih dana ima isto tako sjajnih ploča kao 1977; usudim se da pomislim da na kioscima više nema tabloida i da je novinarstvo, jebi ga, neka pristojna profesija; usudim se da zamislim televizijske emisije u kojima se neće pojavljivati mentalno obolelili likovi iz Miloševićeve ere; usudim se da pomislim da baš sve nije izgubljeno – ali me pojava Velimira Ilića vraća u realnost, reči Vojislava Koštunice me potpuno bude, lik Dragana Jočića me konačno trezni.
To, da se ne zajebavamo, jeste Srbija! Pa sad zamišljajmo koliko hoćemo!

PS. Tokom nekoliko sati rada na ovom tekstu, muzičku podršku davali su mi: Garbage, Alkaline Trio, The Unisex, Interpol, Madrugada, Tegan & Sara, The National i The Bravery.
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

Veliki pozdrav i nadam se da ce vasa ideja naici na plodno tlo.
Sve najbolje u vasem buducem radu :)

P.S. Petar je bio i ostao legenda!
Toozla

Post by Toozla »

Kaktusssss wrote:Veliki pozdrav i nadam se da ce vasa ideja naici na plodno tlo.
Sve najbolje u vasem buducem radu :)

P.S. Petar je bio i ostao legenda!
zzzzz

Post by zzzzz »

Zavidim vam :)

Mi nemamo snage ni za smjenu fudbalskog saveza
Post Reply