zamajac i set kvacila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bakir1

#51 Re: zamajac i set kvacila

Post by Bakir1 »

ima kako nema
konobaru :D
goran16v

#52 Re: zamajac i set kvacila

Post by goran16v »

sorcerer wrote:
goran16v wrote: Naravno i uvijek su se nudile konverzije sa ovog na ono samo sto su inicijalno bile skuplje da bi se tek naknadno isplatile, samo je pitanje da li ce be-ha majstor zaista monitrati (valeov) set kvacila koji je, kao sto vidis, namjenski kontruisan da bude "conversion kit" sa plivajuceg koji je vjerovatno skuplji ili ce fiknut neki no name/obicni pa da cijela prica bude "false saving" kako sam Valeo navodi.
pa ne znam zasto bi prepustio be-ha majstoru da ti on to radi i da rizikujes? kupis fino set i odneses da ti neko zamijeni u hr ili sloveniji i bices siguran ..
I cijela te prica izadje skuplja nego da montiras set sa plivajucim zamajcem. Naravno da je sve dozvoljeno, samo je pitanje ima li smisla...
sorcerer

#53 Re: zamajac i set kvacila

Post by sorcerer »

Bakir1 wrote:ima kako nema
jel na petrolu? jel tamo besplatan wi-fi?
sorcerer

#54 Re: zamajac i set kvacila

Post by sorcerer »

goran16v wrote:
sorcerer wrote:
goran16v wrote: Naravno i uvijek su se nudile konverzije sa ovog na ono samo sto su inicijalno bile skuplje da bi se tek naknadno isplatile, samo je pitanje da li ce be-ha majstor zaista monitrati (valeov) set kvacila koji je, kao sto vidis, namjenski kontruisan da bude "conversion kit" sa plivajuceg koji je vjerovatno skuplji ili ce fiknut neki no name/obicni pa da cijela prica bude "false saving" kako sam Valeo navodi.
pa ne znam zasto bi prepustio be-ha majstoru da ti on to radi i da rizikujes? kupis fino set i odneses da ti neko zamijeni u hr ili sloveniji i bices siguran ..
I cijela te prica izadje skuplja nego da montiras set sa plivajucim zamajcem. Naravno da je sve dozvoljeno, samo je pitanje ima li smisla...
pa po tvom ima smisla ....
Bakir1

#55 Re: zamajac i set kvacila

Post by Bakir1 »

sorcerer wrote:
Bakir1 wrote:ima kako nema
jel na petrolu? jel tamo besplatan wi-fi?
on line recenzija, jebi ti to bolje i binarni zapis nego misaoni :D
palamuda

#56 Re: zamajac i set kvacila

Post by palamuda »

Izgleda danas prave auta samo da nas u crno zaviju, više i komfora i mehanike, a naplaćat ne možeš.
Revolver

#57 Re: zamajac i set kvacila

Post by Revolver »

goran16v wrote:
Revolver wrote: propagandni letak ili ne, činjenica je da renomirani svjetski proizvođač ovo nudi i da nije isključivo inovacija bosanskih majstora, kao što neki tvrde

Naravno i uvijek su se nudile konverzije sa ovog na ono samo sto su inicijalno bile skuplje da bi se tek naknadno isplatile, samo je pitanje da li ce be-ha majstor zaista monitrati (valeov) set kvacila koji je, kao sto vidis, namjenski kontruisan da bude "conversion kit" sa plivajuceg koji je vjerovatno skuplji ili ce fiknut neki no name/obicni pa da cijela prica bude "false saving" kako sam Valeo navodi.
kvalitet bosanskih majstora je druga tema, i tu se slažem :D
samo mi je smetalo što su neko odmah na prvu reagirali kao: određeno je da bude plivajući zamajac i ništa drugo ne dolazi u obzir
leo_

#58 Re: zamajac i set kvacila

Post by leo_ »

tri stranice, tri dobra odgovora i more glupih postova + bosansko kritikovanje bosanaca, na jedinstven, bosanski nacin! :)
goran16v

#59 Re: zamajac i set kvacila

Post by goran16v »

sorcerer wrote:
pa po tvom ima smisla ....[/quote]

Bacis na papir i vidis ima li smisla... Ako te kvalitetan set kvacila koji je konverzija sa DMF na SMF + troskovi puta + troskovi ugradnje + tvoje vrijeme + amortizacija auta izadju manje nego ugradnja DMF seta kvacila onda ima smisla, ako je jednako ili cak skoro jednako za mene ne bi imalo smisla.
Zna li iako, ako se ugradi npr. Valeo set kvacila sa zamajcem koji je konverzija sa DMF na SMF (posto je namjenski kontruisan) da li je kasnije moguce ugraditi samo set kvacila drugog proizvodjaca ili mora ici iskljucivo Valeo?
sorcerer

#60 Re: zamajac i set kvacila

Post by sorcerer »

nemam ja sta bacat na papir ,ja bi kupio zamjenski dio i ugradio ga ovdje,a ne bi pljuvao i generalizirao majstore u bih...
juzna_strana

#61 Re: zamajac i set kvacila

Post by juzna_strana »

Nema tu puno matematike. Ako hoces moderniji auto budi spreman da platis to..
Moze se ustedjeti na zamjenskim dijelovima,npr neki dijelovi ovjesa,limarije,unutrasnjosti,
ali kada su u pitanju sklopovi motora koji su tvornicki ugradjeni nema smisla improvizirati..
Davno je Sula rekao,ljudi koji voze jugu imaju najvise kesha u dzepu :D
goran16v

#62 Re: zamajac i set kvacila

Post by goran16v »

sorcerer wrote:nemam ja sta bacat na papir ,ja bi kupio zamjenski dio i ugradio ga ovdje,a ne bi pljuvao i generalizirao majstore u bih...
Pa ti si, a ne ja spomenuo varijantu da kupis ovdje, ugradjujes u HR ili SLO da bi bio siguran.
Mene manje brinu nasi majstori od toga da li cu uspjeti naci dovoljno kvalitetan zamjenski set kvacila + SMF zamajac koji je predvidjen za DMF da me zbog nekvalitetnog dijela ne izadje skuplja pita neg' tepsija, odnosno da zamjenski set traje duplo krace, a nisam ga platio duplo jeftinije.
Qler

#63 Re: zamajac i set kvacila

Post by Qler »

Mislim da je bio ironican sa tim odlaskom van granica lijepe nase :D
goran16v

#64 Re: zamajac i set kvacila

Post by goran16v »

juzna_strana wrote:Nema tu puno matematike. Ako hoces moderniji auto budi spreman da platis to..
Moze se ustedjeti na zamjenskim dijelovima,npr neki dijelovi ovjesa,limarije,unutrasnjosti,
ali kada su u pitanju sklopovi motora koji su tvornicki ugradjeni nema smisla improvizirati..
Heh, autoindustrija ne zivi od 2. lige (u kojoj smo mi) u kojoj se prodaju polovni automobili nego od prodaje novih i odrzavanja automobila koji su kupljeni novi. Ako je DMF zamajac bar u nijansama najbolje tehnicko rjesenje za auta sa velikim okretnim momentom proizvodjaci nece odustati od njega jer racunaju na to ce da njegova visa cijena biti prihvatljiva za sve one koji su kupili takav automobil nov i za koje nepostoji nikakva druga varijanta osim vozi u ovlasteni servis - sto je zapravo u normalnom svijetu sasvim normalan i cest rezon. Kamo puste srece da smo svi prilici da bez problema izbrojimo, sta ja znam, 1500 KM za original set kvacila u ovlastenom servisu i da znamo da tehnicki bolje i sigurnije varijante od toga nema (ne mislim jeftinije). Ko bi na tom mjestu razmisljao o Valeu, da li je SMF bolji od DMF, da li ce se raspasti itd...?
Nazalost mi smo svijet zamjenskih dijelova, konverzija, punjenih amortizera, nalivenih kugli i krajnica, repariranih turbina, varenih felgi i protekt guma i mi se samo tjesimo da su original dijelovi iskljucivo i bespotrebno otimanje para i da su ove nase egzibicije jednako pouzdane i kvalitetne varijante.
Last edited by goran16v on 24/04/2012 11:37, edited 1 time in total.
sorcerer

#65 Re: zamajac i set kvacila

Post by sorcerer »

ma da raspasce se ,ispadaju obicni zamajci na cestu i redovno razbijaju kucista mjenjaca....
Revolver

#66 Re: zamajac i set kvacila

Post by Revolver »

sorcerer wrote:ma da raspasce se ,ispadaju obicni zamajci na cestu i redovno razbijaju kucista mjenjaca....
koja logika, da se raspadne fiksni zamajac koji je u biti samo komad željeza :-D
juzna_strana

#67 Re: zamajac i set kvacila

Post by juzna_strana »

goran16v wrote:
juzna_strana wrote:Nema tu puno matematike. Ako hoces moderniji auto budi spreman da platis to..
Heh, autoindustrija ne zivi od 2. lige (u kojoj smo mi) u kojoj se prodaju polovni automobili nego od prodaje novih i odrzavanja automobila koji su kupljeni novi. Ako je DMF zamajac bar u nijansama najbolje tehnicko rjesenje za auta sa velikim okretnim momentom proizvodjaci nece odustati od njega jer racunaju na to ce da njegova visa cijena biti prihvatljiva za sve one koji su kupili takav automobil nov i za koje nepostoji nikakva druga varijanta osim vozi u ovlasteni servis - sto je zapravo u normalnom svijetu sasvim normalan i cest rezon. Kamo puste srece da smo svi prilici da bez problema izbrojimo, sta ja znam, 1500 KM za original set kvacila u ovlastenom servisu i da znamo da tehnicki bolje i sigurnije varijante od toga nema (ne mislim jeftinije). Ko bi na tom mjestu razmisljao o Valeu, da li je SMF bolji od DMF, da li ce se raspasti itd...?
Jasno kao dan.. Bitna je dohodovna strana,kada je ona u redu onda je sve u redu :D
Ja vozim auto u skladu sa mogucnostima a redovno se trzam na bolje jbg..
A opet bezze mi je pljusnut 20 milja za auto i onda se stisnut kad treba mijenjati zamajac ili sta god to bilo..
Nisam jednom vidio takav auto s protekt gumama..
sorcerer

#68 Re: zamajac i set kvacila

Post by sorcerer »

Revolver wrote:
sorcerer wrote:ma da raspasce se ,ispadaju obicni zamajci na cestu i redovno razbijaju kucista mjenjaca....
koja logika, da se raspadne fiksni zamajac koji je u biti samo komad željeza :-D
pa vidis da je bolji plivajuci koji se raspadne redovno :D
sorcerer

#69 Re: zamajac i set kvacila

Post by sorcerer »

juzna_strana wrote: A opet bezze mi je pljusnut 20 milja za auto i onda se stisnut kad treba mijenjati zamajac ili sta god to bilo..
Nisam jednom vidio takav auto s protekt gumama..
gledam ih ja redovno na semaforima,s gumama marke ćelston,poderanim diskovima,klepetanje ispod haube ....
plata 700 maraka ,rata 500 ima se moze se...bitno da budes vidjen u nekom fensi autu...
Post Reply