Zaluzani Track day 15.04

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderator: Bobi

Post Reply
ins
Posts: 2585
Joined: 12/05/2005 10:50

#1 Zaluzani Track day 15.04

Post by ins » 10/04/2007 12:10

http://www.drive-in.ba/index.php?option ... &Itemid=65
Drive In vas poziva na stazu Zalužani kod Banja Luke
Nedjelja, 25 Mart 2007


Track day je u svijetu već godinama poznata forma korištenja trkaćih staza, prilikom kojih se dozvoljava pristup cestovnim vozilima i njihovim vlasnicima na stazu, u kontrolisanim uslovima koje podrazumijevaju visoki nivo sigurnosti za sve učesnike. Zajedničkom inicijativom zaljubljenika iz AMK Banja Luka i uredništva Drive In magazina, ova ponuda se po prvi put pojavljuje i u BiH, gdje će zainteresirani biti u prilici da pohode našu jedinu pravu stazu u Zalužanima, desetak kilometara od Banja Luke, i gdje ih u organizaciji AMK BL čeka istinski oktanski izlet.

Namjera je jasna: podići vozačku kulturu svakog učesnika, upoznati ga sa mogućnostima automobila kojeg vozi, popularisati sam auto-moto sport kao i upoznati ga sa postojanjem staze u Zalužanima, mjesta sa dugom tradicijom auto i moto trka. Svaki učesnik će proći teorijsku obuku gdje će mu biti objašnjena tehnika vožnje na stazi, tips&tricks samih Zalužana, obaveze i odgovornosti svakog vozača dok se nalazi na stazi, obavezna pravila ponašanja kao i bonton track day-a, a potom će u pratnji iskusnih instruktora biti upoznat sa samom stazom prilikom tri kruga lagane vožnje, dok će vrhunac dana biti prilika da svojim automobilom napravi onoliko krugova koliko želi, tempom koji mu bude najviše odgovarao, bez opterećenja postignutim vremenima.

Vozač i eventualni saputnik u vozilu će morati imati kacigu tokom vožnje. Domaćini u boksovima pripremaju i ručak za sve učesnike, tako da će ovaj track day imati formu pravog nedjeljnog izleta, ali sa nama entuzijastima neodoljivim mirisom benzina i pravom adrenalinskom injekcijom.Staza Zalužani je duga 3250 metara, spada u red bržih, i intervencijama posljednjih godina sigurnost za učesnike i takmičare je dovedena na zadovoljavajući nivo. Kao i bilo koja staza, Zalužani predstavljaju pravi izazov za vozače i automobile, od kojeg ne treba strahovati jer se najčešće sve negativnosti završavaju na nešto više potrošenim gumama i disk pločicama, i rijetko kada, slijetanju u travu kraj staze.Kotizacija za učešće po vozilu iznosi 50 KM, i odnosi se na cjelodnevni program. Prijave kao i sve informacije i pitanja možete poslati na [email protected] ili putem web site AMK BL.

Pozivamo vas da pogledate VIDEO KLIP sa staze Zalužani, posebno snimljen radi upoznavanja sa stazom, a da na Drive In u narednom periodu redovno pratite novosti i informacije vezane za 1. Zalužani track day 15.04.2007. godine.


Post Reply