svaka castWednesday wrote:zaljubljenost je kada si odusevljen nekim, vidis samo njene/njegove pozitivne stvari: ljepotu, osmijeh, sarm, duhovitost.. a ljubav je kad iskreno razmislis i svatis da bi bio/la s njim/ njom i kada bi bila ruzan/na, debeo/la, krezav/va, bez sarma, ili smisla za humor, bez prebijene pare u dzepu.Ice wrote:Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav?
ja sam samo osjetila zaljubljenostnek je on meni lijep, i sarmantan..
![]()
zaljubljenost ili ljubav
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
_STOKA_OD_OKA
#76 Re: zaljubljenost ili ljubav
-
_STOKA_OD_OKA
a ja sve konto da sam ja STOKA OD OKA .... cccc, uzese mi titulu, nemogu se ja poredit sa ovako moralnim covjekom za titulu Stoke ok okaztluhcs wrote:Ako tražiš dozvolu samo od osobe s kojom bi se... onda je to faza "zrele ljubavi"Saraswati wrote:E nek si mi pojasnioztluhcs wrote: njenu = od osobe koju voliš ne od osobe s kojom se zamišljam... Da se ispravim- dovoljno zreli da znate da je ona anamo ljubav priča iz bajki
-
_STOKA_OD_OKA
nemoj mi odmah vrijedjanja na nacionalno-religijskoj osnovi, osjetljiv sam na topitt wrote:a mozda je bio i srackolitis_STOKA_OD_OKA wrote:ja jednom bio s trebom, i ja osjetio leptirice, kad sam doso kuci, gladan ko stoka. pa se pitam da ti leptirici nisu zapravo bili ono krcanje u zeludcu zbog gladi i nedostatka hrane/tecnostipitt wrote:kad ti leptirici igraju u stomaku svaki put kad sa njom izadjes....its amore:D:D
![]()
![]()
![]()
:D:D
- pitt
useres se odmah?_STOKA_OD_OKA wrote:nemoj mi odmah vrijedjanja na nacionalno-religijskoj osnovi, osjetljiv sam na topitt wrote:a mozda je bio i srackolitis_STOKA_OD_OKA wrote: ja jednom bio s trebom, i ja osjetio leptirice, kad sam doso kuci, gladan ko stoka. pa se pitam da ti leptirici nisu zapravo bili ono krcanje u zeludcu zbog gladi i nedostatka hrane/tecnosti![]()
![]()
![]()
:D:D
-
_STOKA_OD_OKA
upravo tako, kako znaspitt wrote:useres se odmah?_STOKA_OD_OKA wrote:nemoj mi odmah vrijedjanja na nacionalno-religijskoj osnovi, osjetljiv sam na topitt wrote: a mozda je bio i srackolitis:D:D
![]()
-
_STOKA_OD_OKA
"Fama volat." (lat="Glas leti."), jebat ga kad je tako, a i forumasi ne prastaju, sto se tice tog pitanjapitt wrote:ma prica se po forumu svasta:D
-
_STOKA_OD_OKA
jesu, al ti za svaki slucaj prizalogaji, ZA SVAKI SLUCAJtech10 wrote:Meni nesto krklja u stomaku, da li su to ti leptirici?
-
razmazena
#85 Re: zaljubljenost ili ljubav
Ice wrote:Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav? Kako to prepoznati ? Kakva su vasa iskustva?
Negdje procitah da se u nekim istrazivanjima doslo do zakljucka da prosjecno stanje zaljubljenosti traje dvije godine, a ako je u pitanju tajna ljubav, onda cak i duze.
Ali definitivno, zaljubljenost ne traje zauvijek, kako to neki (pa cak i ja) misle.
Stanje zaljubljenosti nije prava ljubav, iz vise razloga... A dalje nastavi sa Dr. Scot Peckom u njegovoj knjizi “Put kojim se rjedje ide”.
-
kon-tiki
Simpaticna seoska omladino,kon-tiki wrote:Ljubav je izmislila sirotinja da bi se jeftino domogla vagine!
Uostalom, trknite do Broadway-a, mislim da se jos uvijek u nekom od tamosnjih theatera igra VAGINA MONOLOGUES ( od Eve Ensler ).![]()
![]()
posto se jos ni jedno gradsko celjade nije ukljucilo u diskusiju,moram da sa izvjesnim osjecanjem nelagodnosti, sam sebe citiram, jednostavno zato sto sam mislio da cu prethodnim postom malo uzburkati duhove. Zato, simpaticna omladino iz mojih pastoralnih vizija, zelim da vam jos jednom ponovim:
LJUBAV JE IZMISLILA SIROTINJA DA SE STO LAKSE I JEFTINIJE DOMOGNE MINDJE!
E, sad, moram da odustanem od Brodveja i mindjincinog teatarskog monologa. Zato sto nista od toga, vama,junacima "moje pastorale", apsolutno nis`ne znaci.
Ali zato imam pitanje - zasto te vase "treptave leptireke u stomaku" , jednostavo ne prevedete i nazovete pravim imenom - zestoko USPALJENIM PIC...MINDJ...kurinama/icama?
- tech10
Prezalogajio ali i dalje krcka. Da nije sta drugo? Da kod mene nisu gusjenice? Mozda za leptirice treba jos da cekam?_STOKA_OD_OKA wrote:jesu, al ti za svaki slucaj prizalogaji, ZA SVAKI SLUCAJtech10 wrote:Meni nesto krklja u stomaku, da li su to ti leptirici?
- chinese_water
Svaka ti dala ...kon-tiki wrote:Simpaticna seoska omladino,kon-tiki wrote:Ljubav je izmislila sirotinja da bi se jeftino domogla vagine!
Uostalom, trknite do Broadway-a, mislim da se jos uvijek u nekom od tamosnjih theatera igra VAGINA MONOLOGUES ( od Eve Ensler ).![]()
![]()
posto se jos ni jedno gradsko celjade nije ukljucilo u diskusiju,moram da sa izvjesnim osjecanjem nelagodnosti, sam sebe citiram, jednostavno zato sto sam mislio da cu prethodnim postom malo uzburkati duhove. Zato, simpaticna omladino iz mojih pastoralnih vizija, zelim da vam jos jednom ponovim:
LJUBAV JE IZMISLILA SIROTINJA DA SE STO LAKSE I JEFTINIJE DOMOGNE MINDJE!
E, sad, moram da odustanem od Brodveja i mindjincinog teatarskog monologa. Zato sto nista od toga, vama,junacima "moje pastorale", apsolutno nis`ne znaci.
Ali zato imam pitanje - zasto te vase "treptave leptireke u stomaku" , jednostavo ne prevedete i nazovete pravim imenom - zestoko USPALJENIM PIC...MINDJ...kurinama/icama?![]()
![]()
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Precisely.Le Muet wrote:ljubav je samo rijec i nista vise ..
sad ce me ove zene sto tipkaju s posla(presajsli) pojest
Nikada nemoj biti bez ljubavi.Uvijek imaj nesto ( nekoga ) sto ces svim srcem voljeti. Ljubav sve promijeni.
-
kajman
volim samo sebe, svog jedinog sebe....hhe
ozbiljno:
zaljubljenost = fizicka privlacnost (napaljenost) koja cesto dovodi do iracionalnog ponasanja, nerazumnog prosudjivanja i zamagljene, iskrivljene slike o osobi u koju smo zaljubljeni
ljubav = medjusobno nadopunjavanje, postivanje, pomaganje, povjerenje, i mnoge druge stvari bez kojih ljubavi nema...ovisnost
ozbiljno:
zaljubljenost = fizicka privlacnost (napaljenost) koja cesto dovodi do iracionalnog ponasanja, nerazumnog prosudjivanja i zamagljene, iskrivljene slike o osobi u koju smo zaljubljeni
ljubav = medjusobno nadopunjavanje, postivanje, pomaganje, povjerenje, i mnoge druge stvari bez kojih ljubavi nema...ovisnost
- anais_nin
#92 Re: zaljubljenost ili ljubav
ko kaze da jedna treba prestati da bi druga pocela?Ice wrote:Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav? Kako to prepoznati ? Kakva su vasa iskustva?
-
mrgud@
#93 Re: zaljubljenost ili ljubav
anais_nin wrote:ko kaze da jedna treba prestati da bi druga pocela?Ice wrote:Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav? Kako to prepoznati ? Kakva su vasa iskustva?
Ne treba ni prestati "zaljubljenost" da bi pocela "ljubav"... to je jednostavno blagi prelaz ali bez prestanka ovog prvog jer bez zaljubljenosti nije moguce odrzati ljubav trajnom i lijepom. Jedina razlika je sto u ljubavi nemate naocale sa ruzicastim staklima nego cisto staklo, sve vidite i sve vam se to svidja. Zaljubljenost je obicno kratka, kad prodje, ako je brzo zamijenite drugom, nema tu ni LJ od ljubavi. Zaljubljenost je bolest koja umara, iscrpljuje i pomucuje sva cula. Ljubav vas uci zivotu, davanju, primanju, toleranciji, prastanju...