zaljubljenost ili ljubav

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

_STOKA_OD_OKA

#76 Re: zaljubljenost ili ljubav

Post by _STOKA_OD_OKA »

Wednesday wrote:
Ice wrote:Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav?
zaljubljenost je kada si odusevljen nekim, vidis samo njene/njegove pozitivne stvari: ljepotu, osmijeh, sarm, duhovitost.. a ljubav je kad iskreno razmislis i svatis da bi bio/la s njim/ njom i kada bi bila ruzan/na, debeo/la, krezav/va, bez sarma, ili smisla za humor, bez prebijene pare u dzepu.

ja sam samo osjetila zaljubljenost :D nek je on meni lijep, i sarmantan..
:D :D
svaka cast :thumbup: :kiss:
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

ztluhcs wrote:
Saraswati wrote:
ztluhcs wrote: njenu = od osobe koju voliš ne od osobe s kojom se zamišljam... Da se ispravim :P
E nek si mi pojasnio :D
Ako tražiš dozvolu samo od osobe s kojom bi se... onda je to faza "zrele ljubavi" :D - dovoljno zreli da znate da je ona anamo ljubav priča iz bajki :D
a ja sve konto da sam ja STOKA OD OKA .... cccc, uzese mi titulu, nemogu se ja poredit sa ovako moralnim covjekom za titulu Stoke ok oka
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

pitt wrote:
_STOKA_OD_OKA wrote:
pitt wrote:kad ti leptirici igraju u stomaku svaki put kad sa njom izadjes....its amore :D:D:D
ja jednom bio s trebom, i ja osjetio leptirice, kad sam doso kuci, gladan ko stoka. pa se pitam da ti leptirici nisu zapravo bili ono krcanje u zeludcu zbog gladi i nedostatka hrane/tecnosti :D :lol: :lol: 8-)
a mozda je bio i srackolitis :D:D:D
nemoj mi odmah vrijedjanja na nacionalno-religijskoj osnovi, osjetljiv sam na to :D
pitt

Post by pitt »

_STOKA_OD_OKA wrote:
pitt wrote:
_STOKA_OD_OKA wrote: ja jednom bio s trebom, i ja osjetio leptirice, kad sam doso kuci, gladan ko stoka. pa se pitam da ti leptirici nisu zapravo bili ono krcanje u zeludcu zbog gladi i nedostatka hrane/tecnosti :D :lol: :lol: 8-)
a mozda je bio i srackolitis :D:D:D
nemoj mi odmah vrijedjanja na nacionalno-religijskoj osnovi, osjetljiv sam na to :D
useres se odmah? :D :D
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

pitt wrote:
_STOKA_OD_OKA wrote:
pitt wrote: a mozda je bio i srackolitis :D:D:D
useres se odmah? :D :D
upravo tako, kako znas :lol: :)
pitt

Post by pitt »

ma prica se po forumu svasta :D:D
tech10

Post by tech10 »

Meni nesto krklja u stomaku, da li su to ti leptirici? :D
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

pitt wrote:ma prica se po forumu svasta :D:D
"Fama volat." (lat="Glas leti."), jebat ga kad je tako, a i forumasi ne prastaju, sto se tice tog pitanja :D
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

tech10 wrote:Meni nesto krklja u stomaku, da li su to ti leptirici? :D
jesu, al ti za svaki slucaj prizalogaji, ZA SVAKI SLUCAJ :-D
razmazena

#85 Re: zaljubljenost ili ljubav

Post by razmazena »

Ice wrote:Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav? Kako to prepoznati ? Kakva su vasa iskustva? :)

Negdje procitah da se u nekim istrazivanjima doslo do zakljucka da prosjecno stanje zaljubljenosti traje dvije godine, a ako je u pitanju tajna ljubav, onda cak i duze.:)
Ali definitivno, zaljubljenost ne traje zauvijek, kako to neki (pa cak i ja) misle.:):)

Stanje zaljubljenosti nije prava ljubav, iz vise razloga... A dalje nastavi sa Dr. Scot Peckom u njegovoj knjizi “Put kojim se rjedje ide”.;)
kon-tiki

Post by kon-tiki »

kon-tiki wrote:Ljubav je izmislila sirotinja da bi se jeftino domogla vagine!
Uostalom, trknite do Broadway-a, mislim da se jos uvijek u nekom od tamosnjih theatera igra VAGINA MONOLOGUES ( od Eve Ensler ). :-) :) :lol:
Simpaticna seoska omladino,
posto se jos ni jedno gradsko celjade nije ukljucilo u diskusiju,moram da sa izvjesnim osjecanjem nelagodnosti, sam sebe citiram, jednostavno zato sto sam mislio da cu prethodnim postom malo uzburkati duhove. Zato, simpaticna omladino iz mojih pastoralnih vizija, zelim da vam jos jednom ponovim:
LJUBAV JE IZMISLILA SIROTINJA DA SE STO LAKSE I JEFTINIJE DOMOGNE MINDJE!
E, sad, moram da odustanem od Brodveja i mindjincinog teatarskog monologa. Zato sto nista od toga, vama,junacima "moje pastorale", apsolutno nis`ne znaci.
Ali zato imam pitanje - zasto te vase "treptave leptireke u stomaku" , jednostavo ne prevedete i nazovete pravim imenom - zestoko USPALJENIM PIC...MINDJ...kurinama/icama? :-D :D :lol:
tech10

Post by tech10 »

_STOKA_OD_OKA wrote:
tech10 wrote:Meni nesto krklja u stomaku, da li su to ti leptirici? :D
jesu, al ti za svaki slucaj prizalogaji, ZA SVAKI SLUCAJ :-D
Prezalogajio ali i dalje krcka. Da nije sta drugo? Da kod mene nisu gusjenice? Mozda za leptirice treba jos da cekam? :D
chinese_water

Post by chinese_water »

kon-tiki wrote:
kon-tiki wrote:Ljubav je izmislila sirotinja da bi se jeftino domogla vagine!
Uostalom, trknite do Broadway-a, mislim da se jos uvijek u nekom od tamosnjih theatera igra VAGINA MONOLOGUES ( od Eve Ensler ). :-) :) :lol:
Simpaticna seoska omladino,
posto se jos ni jedno gradsko celjade nije ukljucilo u diskusiju,moram da sa izvjesnim osjecanjem nelagodnosti, sam sebe citiram, jednostavno zato sto sam mislio da cu prethodnim postom malo uzburkati duhove. Zato, simpaticna omladino iz mojih pastoralnih vizija, zelim da vam jos jednom ponovim:
LJUBAV JE IZMISLILA SIROTINJA DA SE STO LAKSE I JEFTINIJE DOMOGNE MINDJE!
E, sad, moram da odustanem od Brodveja i mindjincinog teatarskog monologa. Zato sto nista od toga, vama,junacima "moje pastorale", apsolutno nis`ne znaci.
Ali zato imam pitanje - zasto te vase "treptave leptireke u stomaku" , jednostavo ne prevedete i nazovete pravim imenom - zestoko USPALJENIM PIC...MINDJ...kurinama/icama? :-D :D :lol:
Svaka ti dala ...
Saian

Post by Saian »

chajniiiiiiiiz da ti nisi iz grada :D :D :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Le Muet wrote:ljubav je samo rijec i nista vise ..

sad ce me ove zene sto tipkaju s posla(presajsli) pojest
Precisely. :D

Nikada nemoj biti bez ljubavi.Uvijek imaj nesto ( nekoga ) sto ces svim srcem voljeti. Ljubav sve promijeni.
kajman

Post by kajman »

volim samo sebe, svog jedinog sebe....hhe

ozbiljno:
zaljubljenost = fizicka privlacnost (napaljenost) koja cesto dovodi do iracionalnog ponasanja, nerazumnog prosudjivanja i zamagljene, iskrivljene slike o osobi u koju smo zaljubljeni

ljubav = medjusobno nadopunjavanje, postivanje, pomaganje, povjerenje, i mnoge druge stvari bez kojih ljubavi nema...ovisnost
anais_nin

#92 Re: zaljubljenost ili ljubav

Post by anais_nin »

Ice wrote:Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav? Kako to prepoznati ? Kakva su vasa iskustva? :)
ko kaze da jedna treba prestati da bi druga pocela? :D
mrgud@

#93 Re: zaljubljenost ili ljubav

Post by mrgud@ »

anais_nin wrote:
ko kaze da jedna treba prestati da bi druga pocela? :D

Ne treba ni prestati "zaljubljenost" da bi pocela "ljubav"... to je jednostavno blagi prelaz ali bez prestanka ovog prvog jer bez zaljubljenosti nije moguce odrzati ljubav trajnom i lijepom. Jedina razlika je sto u ljubavi nemate naocale sa ruzicastim staklima nego cisto staklo, sve vidite i sve vam se to svidja. Zaljubljenost je obicno kratka, kad prodje, ako je brzo zamijenite drugom, nema tu ni LJ od ljubavi. Zaljubljenost je bolest koja umara, iscrpljuje i pomucuje sva cula. Ljubav vas uci zivotu, davanju, primanju, toleranciji, prastanju...
Post Reply