zaljubljenost ili ljubav
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Ice
#1 zaljubljenost ili ljubav
Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav? Kako to prepoznati ? Kakva su vasa iskustva? 
-
Zhaba
a sta je ako se upisas od straha?pitt wrote:kad ti leptirici igraju u stomaku svaki put kad sa njom izadjes....its amore:D:D
ma negdje sam citala da zaljubljenost max. pola godine traje i nakon toga zavolis osobu ili ti ohladi...znaci ako je nakon pola godine jos uvijek obozavas si je zavolio
- Gabriela
Hm, pa to je jedno itekakvo filozofsko pitanje... Ali mislim da zaljubljenost i ne prestaje( ako si s pametan, jer je to predivan osjećaj) kad si s nekim u vezi, a s vremenom se preoblikuje u nešto veće, nešto što zovemo ljubav. A šta je ljubav? Hm, 
-
patrius
Hm,mada vele da to ne bira pamet,nego srce...Samo,percepcija je percepcija,i covjek u glavi uglavnom ima ono sto je ranije proslo kroz osjecanja.Gabriela wrote:Hm, pa to je jedno itekakvo filozofsko pitanje... Ali mislim da zaljubljenost i ne prestaje( ako si s pametan, jer je to predivan osjećaj) kad si s nekim u vezi, a s vremenom se preoblikuje u nešto veće, nešto što zovemo ljubav. A šta je ljubav? Hm,
-
Wednesday
#18 Re: zaljubljenost ili ljubav
zaljubljenost je kada si odusevljen nekim, vidis samo njene/njegove pozitivne stvari: ljepotu, osmijeh, sarm, duhovitost.. a ljubav je kad iskreno razmislis i svatis da bi bio/la s njim/ njom i kada bi bila ruzan/na, debeo/la, krezav/va, bez sarma, ili smisla za humor, bez prebijene pare u dzepu.Ice wrote:Gdje prestaje zaljubljenost a pocinje ljubav?
ja sam samo osjetila zaljubljenost
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Da, zaljubljenost traje dok idealiziramo objekt zaljubljenosti - mislimo da je on/ona andjeo, ne spavamo, ludujemo.
Onog trenutka kada upoznamo i mane te osobe - ili nismo vise s njim/njom - ili pocinje Ljubav.
-
mrgud@
Hmh... moje definicije zaljubljenosti i ljubavi su:
-ZALJUBLJENOST- Nelogicno stanje uma i zanemarenost razuma. Tijelo radi sve sto razum brani. Mislis da je bez te osobe i tvoj zivot zavrsen.
-LJUBAV- Znati da bez te osobe mozes ali ne zelis bez nje kroz zivot. Svjestan si svih mogucih i nemogucih mahana i vrlina te osobe. Ono sto ti smeta ignorises ili zavolis, a ono sto volis apsolutno te odusevljava uvijek i iznova kod te osobe.
Meni licno se vise svidja stanje LJUBAVI, razumnije je
-ZALJUBLJENOST- Nelogicno stanje uma i zanemarenost razuma. Tijelo radi sve sto razum brani. Mislis da je bez te osobe i tvoj zivot zavrsen.
-LJUBAV- Znati da bez te osobe mozes ali ne zelis bez nje kroz zivot. Svjestan si svih mogucih i nemogucih mahana i vrlina te osobe. Ono sto ti smeta ignorises ili zavolis, a ono sto volis apsolutno te odusevljava uvijek i iznova kod te osobe.
Meni licno se vise svidja stanje LJUBAVI, razumnije je
- otherside
Slazem sa ove dvije zadnje definicije ljubavi i zaljubljenosti. I mislim da je apsolutno tacno da je ljubav daleko racionalnija ali osjecaj zaljubljenosti, onog ludila hormona, pa i to zanemarivanje razuma i logike je NEPROCJENJIV.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
zaljubljenost - kad ti ne pada na pamet sex s drugom...mrgud@ wrote: -ZALJUBLJENOST- Nelogicno stanje uma i zanemarenost razuma. Tijelo radi sve sto razum brani. Mislis da je bez te osobe i tvoj zivot zavrsen.
ljubav - pada ti na pamet sex s drugom, ali samo uz njenu dozvolu...
-
izblajhana
eki toztluhcs wrote:zaljubljenost - kad ti ne pada na pamet sex s drugom...mrgud@ wrote: -ZALJUBLJENOST- Nelogicno stanje uma i zanemarenost razuma. Tijelo radi sve sto razum brani. Mislis da je bez te osobe i tvoj zivot zavrsen.
ljubav - pada ti na pamet sex s drugom, ali samo uz njenu dozvolu...