zaljubljena a on ozenjen

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
danas

Post by danas »

bug wrote:
danas wrote:
pitt wrote:ja sto su zlobnice navalile da me usrece :D:D:D
pa opravio si krov na kuci, nemres vise odgadjat :lol: :lol: :lol: :lol:
to je opravio jos dok sam ja planirala :D uselit :D:D
e sad je sucur allahu gotovo :D :D nacisto useljiv vigvam :oops: :D
Last edited by danas on 08/01/2008 19:52, edited 1 time in total.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pitt wrote:jos sam ja mlad za zenidbe ba :D:D
ma dje si mlad :roll: :D moj coek u tvojim godinama uveliko bio pod kaljacicom :oops: :D (ja se samo nadam da nece ovo procitat :lol: )
pesak

Post by pesak »

danas wrote:
Bumbar wrote:
danas wrote: PS @bumbar:
kako je 'njegovoj zeni' je zapravo sasvim nebitna odrednica u ovom slucaju... ali evo -- kako bi bilo meni da me muza vara? da mi se to desi, zadnja osoba koja bi mi za to bila kriva bi bila 'suucesnica u grijehu' :-)
i meni bi ona bila najmanje kriva...njemu bi stvar otfikarila...ali problem je u stavu koji kaze da smo mi slobodni...ako smo ozenjeni/udati nismo zaboga u zatvoru i etc. :roll:
ima ljudi koji su u otvorenom braku... :wink:

a ako delegat koji je ozenjen smatra da je ok da asikuje okolo, pa ko sam ja (ili pesak) da mu 'cuvam' brak?

PS govorim generalno... u ovom specificnom slucaju, mislim da zapravo ovo nije situacija :-) dapace, mislim da ovaj lik i nema pojma da pesak postoji :D :D to sto ona misli da se zaljubio u nju jer joj je nesto dobacio u prolazu :lol: i tako neke gluposti, ma nidje veze :-) :-) :-)
Zna on da ja postojim,ne sekiraj se. :) Bas mi kazu drugarice kako kuzim stvari i odnose i zovu me nekad da prokuzim njihove odnose... :-)
Ja sam zena-antena... :D :lol:
Jedino sto nekad zabrljam kad sam licno upletena. :D

Inace, skroz se slazem s tobom.
Najbolji su slobodni brakovi, a nije los ni grupni seks. :D Mislim, sve je toliko relativno -sta je pozeljno ponasanje, a sta nije...mozda i njegova zena ima nekoga...ko zna.
Nazalost, nikad to necu saznati.
Emitovanje energije je zavrseno. :D
The end :sad:
pesak

Post by pesak »

Bonnie-Clydova mala wrote:
pesak wrote:
Ovdje te niko nije htio vrijeđati, ali koliko sam skontala iz ovih raznih mudrih postova, sve se jbg svodi na to da li imaš poštovanja prije svega prema sebi, jer si spremna da budeš br. 2, a onda i poštovanja prema tom braku. Kakav god da je, mislim da se u krajnjoj liniji uopće ne trebaš upuštati u analiziranje tog braka, jer to nije tvoja stvar, bez obzira što se taj glupavi mu*onja vrti oko tebe.

Lično za mene bi lik bio antiprivlačan kad bi znala da je oženjen, a zaljubiti se ne bi mogla tek tako, jer preko te "male prepreke" ne bi mogla preći.

Nisi ni ti kriva za tu situaciju (još uvijek), već isključivo on...

Jah i da te pitam još, zar ti ne bi bila sebi malo :roll: fufasta poslije? Mislim, ne trebam ni pominjati kakva bi bila u tuđim očima :roll: ...
U svojim postupcima me pravo zabole sta ce neki malogradjanin -seljak misliti o meni. Sto se tice fufizma, davno sam ga apsolvirala.
Jedni razlog zasto ne bih bila s njim je bol koju bih mozda nanela njegovoj zeni i opsta komplikacija.
Evo ti jedan link da se malo obrazujes. Mozda ima i u Sarajevu.Pa, pohadjaj . Ima se sta nauciti. Ne valja etiketirati ljude.

http://www.zenskestudie.edu.yu/pages/pocetna.htm

"Primeti" se...
Sto ti mene mrzis, bona ?
danas

Post by danas »

pesak wrote:
danas wrote:
Bumbar wrote: i meni bi ona bila najmanje kriva...njemu bi stvar otfikarila...ali problem je u stavu koji kaze da smo mi slobodni...ako smo ozenjeni/udati nismo zaboga u zatvoru i etc. :roll:
ima ljudi koji su u otvorenom braku... :wink:

a ako delegat koji je ozenjen smatra da je ok da asikuje okolo, pa ko sam ja (ili pesak) da mu 'cuvam' brak?

PS govorim generalno... u ovom specificnom slucaju, mislim da zapravo ovo nije situacija :-) dapace, mislim da ovaj lik i nema pojma da pesak postoji :D :D to sto ona misli da se zaljubio u nju jer joj je nesto dobacio u prolazu :lol: i tako neke gluposti, ma nidje veze :-) :-) :-)
Zna on da ja postojim,ne sekiraj se. :) Bas mi kazu drugarice kako kuzim stvari i odnose i zovu me nekad da prokuzim njihove odnose... :-)
Ja sam zena-antena... :D :lol:
Jedino sto nekad zabrljam kad sam licno upletena. :D

Inace, skroz se slazem s tobom.
Najbolji su slobodni brakovi, a nije los ni grupni seks. :D Mislim, sve je toliko relativno -sta je pozeljno ponasanje, a sta nije...mozda i njegova zena ima nekoga...ko zna.
Nazalost, nikad to necu saznati.
Emitovanje energije je zavrseno. :D
The end :sad:
e, vrijeme je da se prebacimo na cable :-) :-) :-) :D
pesak

Post by pesak »

:lol: :D

stvarno mi tako kazu... :lol:
Prozor

Post by Prozor »

danas wrote:
Prozor wrote:
danas wrote: oprosti, ali prema kome je pesak zgrijesila? prema NJEGOVOJ zeni? ona toj zeni NISTA nije obecala, niti ima ikakvu odgovornost prema njoj... ta odgovornost lezi iskljucivo na njenom muzu...
Da, prema njegovoj zeni. Ne mora ona njoj nista obecavati, valjda se podrazumjeva da ne spavas sa tudjim muzevima, a on je kriv koliko i ona, jer mu ona omugucuje toliko zeljenu ne-vjeru... Fakat bi se trebalo zakonom ovo regulisati, ali fakat...

A sad odoh spavat, da i ja od zene ne dobijem problema...
kome se podrazumijeva? :)

nekim ljudima se podrazumijeva da nemaju seks prije braka nikako; nekima se podrazumijeva da imaju 4 zene; nekima se podrazumijeva da imaju otvoren brak; nekima se podrazumijeva da spavaju sa osobama istog spola; nekima se podrazumijeva grupni seks a opet nekima se podrazumijeva da je sve osim 'missionary position' grijeh... pa eto -- valjda se podrazumijeva da ozenjen covjek ne spava sa zenama sa kojima nije ozenjen, a slobodna osoba ima valjda neki choice :-) :D :D ma kako poor that choice may be :-) :D

nekim ljudima (poput mene) moral se najmanje mjeri necijim seksualnim aktivnostima... problem je ovdje u covjeku koji (ako je vjerovati prici od pesak) ima neki jadan brak, laze i ne voli svoju zenu -- a kada, gdje i kako ce on umociti sa strane je najmanje bitno od svega toga... a da li je u pitanju pesak ili neko drugi, je sasvim nebitno... kao sto rekoh, pesak nije ta koja se obavezala i obecala ista toj supruzi, te mi zaista nije jasno kakva je njena moralna odgovornost ovdje... sad ona treba da postuje taj brak VISE od onoga ko je u njemu???

PS @bumbar:
kako je 'njegovoj zeni' je zapravo sasvim nebitna odrednica u ovom slucaju... ali evo -- kako bi bilo meni da me muza vara? da mi se to desi, zadnja osoba koja bi mi za to bila kriva bi bila 'suucesnica u grijehu' :-)
Eto, povrijedila bi nevinu zenu, ako se to vise uopce gleda...

A da se ne podrazumjeva da ne-spavas sa ozenjenima, nebi ni ove teme bilo... A filozofsku pusti za drugi put :-) :D
danas

Post by danas »

Prozor wrote:
danas wrote:
Prozor wrote: Da, prema njegovoj zeni. Ne mora ona njoj nista obecavati, valjda se podrazumjeva da ne spavas sa tudjim muzevima, a on je kriv koliko i ona, jer mu ona omugucuje toliko zeljenu ne-vjeru... Fakat bi se trebalo zakonom ovo regulisati, ali fakat...

A sad odoh spavat, da i ja od zene ne dobijem problema...
kome se podrazumijeva? :)

nekim ljudima se podrazumijeva da nemaju seks prije braka nikako; nekima se podrazumijeva da imaju 4 zene; nekima se podrazumijeva da imaju otvoren brak; nekima se podrazumijeva da spavaju sa osobama istog spola; nekima se podrazumijeva grupni seks a opet nekima se podrazumijeva da je sve osim 'missionary position' grijeh... pa eto -- valjda se podrazumijeva da ozenjen covjek ne spava sa zenama sa kojima nije ozenjen, a slobodna osoba ima valjda neki choice :-) :D :D ma kako poor that choice may be :-) :D

nekim ljudima (poput mene) moral se najmanje mjeri necijim seksualnim aktivnostima... problem je ovdje u covjeku koji (ako je vjerovati prici od pesak) ima neki jadan brak, laze i ne voli svoju zenu -- a kada, gdje i kako ce on umociti sa strane je najmanje bitno od svega toga... a da li je u pitanju pesak ili neko drugi, je sasvim nebitno... kao sto rekoh, pesak nije ta koja se obavezala i obecala ista toj supruzi, te mi zaista nije jasno kakva je njena moralna odgovornost ovdje... sad ona treba da postuje taj brak VISE od onoga ko je u njemu???

PS @bumbar:

A da se ne podrazumjeva da ne-spavas sa ozenjenima, nebi ni ove teme bilo... A filozofsku pusti za drugi put :-) :D
tu zenu valjda ce povrijediti -- njen muz... onaj koji joj je obecao vjernost i ljubav, i iznevjerio je...
pesak

Post by pesak »

Ma najvise su povredjeni sto neke zelke seksualne medju njima slabo da ima. Kud ces vece povrede...
kao novi

Post by kao novi »

pesak wrote:Ma najvise su povredjeni sto neke zelke seksualne medju njima slabo da ima. Kud ces vece povrede...
sta je ovo? ne kontam... odjebite vise s ovom debilnom temom... cuj 23 strane!!!!! eeee !!!! koga boli kurac sto je ona zaljubljena a on ozenjen...

ccccc
anais_nin

Post by anais_nin »

kao novi wrote:
pesak wrote:Ma najvise su povredjeni sto neke zelke seksualne medju njima slabo da ima. Kud ces vece povrede...
sta je ovo? ne kontam... odjebite vise s ovom debilnom temom... cuj 23 strane!!!!! eeee !!!! koga boli kurac sto je ona zaljubljena a on ozenjen...

ccccc
skontaces kad dobijes kartu za banovice :oops:
Dajdo

Post by Dajdo »

Bumbar wrote:
pesak wrote:
Bumbar wrote:pesak...nidje veze...
Ako mislis tako, veoma gresis. Velike nepravde i uzasi pocinju od sasvim malih stvari. Treba i ti na Zenske studije.
neces vjerovati...ali sam bila...

zaista mi nije jasno kako smo od pitanja da li treba da se ti spetljas sa ozenjenim komsijom dosli na pitanje zena i emancipaciju zena. Ako mislis da je emancipacija zene to da se ne obazire na druge onda ne da moras na z.studije nego jos moras da ucis o osnovnim medjuljudskim odnosima.

I btw.ti ovdje ne zelis da pomognes zenu njegovoj kao sestri u borbi ili sta god (ovdje aludiran na studije) nego zelis da opravdas i cijelo vrijeme opravdavas muskarca...draga...to je ono to su ti patrijaharni okviri i tumacenja dali...muskarac je uvijek u pravu...on sebe treba da siri okolo a zena je ball and chain oko vrata i noge...i on je jadnik kojeg treba shvatiti...

molim te ne pretvaraj ovo u filozofska pitanja i rasprave...kao sto je bea rekla odmakni od filandrendona zbog same sebe ili reci zaboli me za svima...ja hocu.
:kiss:

recider joj bumbarice duso, ja ne mogu od smijeha...
Dajdo

Post by Dajdo »

pesak wrote:Pa nije tacno,. Nemas prava. Ja branim princip slobode. Prva stvar koju bih s njim potegla je rasciscavanje njegovog odnosa sa zenom. Ne samo zbog mene. Nego zbog principa slobode i istine. Uostalom i ja sam suvise istinoljubiva osoba da bih se nesto krila. To nema blage veze sa patrijarhatom. Ja njemu ni u cemu ne povladjujem. Gresis.
/Iz najmanje, reklo bi se, nevazne , zivotne sitnice, moze se videti ceo princip ./
a sto bi to TI duso rasciscavala njegov odnos s njegovom zenom....? sto to mislis da si toliko posebna...? pardon, mozda si psiholog po profesiji, pa ti to daje neko pravo...? u tom slucaju, shvatam. sorry. izvini.

u suprotnom, ako mislis da to sto te je neko musko par puta pogledalo, namignulo, dalo pokoji komentar znaci da je ZALJUBLJEN i da TI trebas da rasciscavas njegov odnos sa zenom.... stvarno... zavrsi prvo srednju pa onda upisi psihologiju duso.

sorry al stvarno vise.....
Dajdo

Post by Dajdo »

mamica papucarka wrote:
pesak wrote:Mislim da je stvar gotova. Ona energija je sve manja. Sad samo treba da pustim da iskijam svu tu energiju i to je to. Mislim da je dobro kako je inace moglo biti. :-)
To ti je zakon atrakcije- on je odasiljao tu energiju, ja je nakupila, i sad moram da isijavam neko vreme, dok ne prodje... :)
Pa iskoristi ga barem jedan put. Time ces zeni ucinit uslugu tako sto ces joj otvorit oci i rijesit je idiota :oops: I svi sretni :)
...a jest vala i to sto kazes.... najbolja solucija.
(kad bi samo tip znao da pesak - pardon, njena jaranica - postoji... ;-) )
Dajdo

Post by Dajdo »

bug wrote:
danas wrote:eno, ja se raspisala a ne vidjeh ovo :D :D

haj sucur allahu dragom, pa gotovo :D :D :lol:

jooooj pa necete valjda sad zavrsiti, kokice samo sto nisu gotove :D:D
:D :D :D
:kiss:
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

pesak wrote:
pesak wrote: U svojim postupcima me pravo zabole sta ce neki malogradjanin -seljak misliti o meni. Sto se tice fufizma, davno sam ga apsolvirala.
Jedni razlog zasto ne bih bila s njim je bol koju bih mozda nanela njegovoj zeni i opsta komplikacija.
Evo ti jedan link da se malo obrazujes. Mozda ima i u Sarajevu.Pa, pohadjaj . Ima se sta nauciti. Ne valja etiketirati ljude.

http://www.zenskestudie.edu.yu/pages/pocetna.htm

"Primeti" se...
Sto ti mene mrzis, bona ?
Ne mrzim te ženska glavo, samo mi nemoj pisati postove tipa" obrazuj se" i sl. Šta ćeš ti raditi to je tvoja stvar, al ako već iznosiš dilemu pred javno mnjienje, onda se ne ljuti na komentare i pitanja. I ne znam što si se uopšte pronašla u mom pitanju o fuficama. Nije bila in deed intencija da te etiketiram...

Prema svemu što si napisala, ta "tvoja drugarica" je bila poprilično zaluđena likom, pa nije baš najasnije rasuđivala...ali nek se opametila, malo je falilo :-)
pesak

Post by pesak »

E, kad bi on samo znao koliko je strana na njega potroseno, koliko razmisljanja, emocija. :roll: ..no ,medjutim, ne zna... :D
Nije to ni tako lose.
:-? :sad:
Raskosna plavusa

Post by Raskosna plavusa »

i ja mislim da to, kao ona zaljubljena a on ozenjen , i nije neka narocita tema.
bas i nije neka fora zivjeti bez granica ,bez obzira , bez etike , bez istine i cestitosti ,sto svaku ljubav cini pravom i sto je zapravo osnova za svaku trajnu vezu .
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Raskosna plavusa wrote:i ja mislim da to, kao ona zaljubljena a on ozenjen , i nije neka narocita tema.
bas i nije neka fora zivjeti bez granica ,bez obzira , bez etike , bez istine i cestitosti ,sto svaku ljubav cini pravom i sto je zapravo osnova za svaku trajnu vezu .
opet malo dupliranja nickova, za promjenu.
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

pesak wrote:E, kad bi on samo znao koliko je strana na njega potroseno, koliko razmisljanja, emocija. :roll: ..no ,medjutim, ne zna... :D
Nije to ni tako lose.
Ma nije taj vrijedan emocija...potrošen već i poprilično prešao, da sam na mjestu tvoje drugarice tražila bih mlađe
:-)
danas

Post by danas »

pesak wrote:E, kad bi on samo znao koliko je strana na njega potroseno, koliko razmisljanja, emocija. :roll: ..no ,medjutim, ne zna... :D
Nije to ni tako lose.
Ma nije taj vrijedan emocija...potrošen već i poprilično prešao, da sam na mjestu tvoje drugarice tražila bih mlađe
:-)
ja bih docim pokusala integrisati sve ove multiple personalities :D
Prozor

Post by Prozor »

danas wrote:
Prozor wrote:
danas wrote: kome se podrazumijeva? :)

PS @bumbar:

tu zenu valjda ce povrijediti -- njen muz... onaj koji joj je obecao vjernost i ljubav, i iznevjerio je...
On je jedino SAM moze povrijediti fantaziranjem o drugoj tokom onanacije...
andromedax

Post by andromedax »

realna do boli wrote:Definicije braka

Crkvena:
Brak je religijski čin, u kojem dobivamo jednog razapetog više i jednu djevicu manje.
Pravna:
Brak je doživotna robija u kojoj osuđeni može biti oslobođen samo zbog lošeg vladanja.
Životna:
Nijedna žena ne dobije ono čemu se nada, nijedan muškarac se ne nada onome što dobija.
Matematička:
Suma gnjavaže, oduzimanje slobode, množenje odgovornosti, dijeljenje love.
Vojna:
Jedini rat u kojem spavamo s neprijateljem.
Filozofska:
Brak je mjesto gdje se uzajamno dijele i rješavaju problemi, koje, doduše, ne bismo ni imali da nismo oženjeni.
Nemojte te tako ljudi, ja sam u braku dvije godine i nema nista sladje. Doduse zavisi ko ti zapadne ja svog volim svaki dan samo vise i vise. Naravno zna on mene ispizd. samo tako :-) ali ne bi valjalo da je previse ni jednostavno.
danas

Post by danas »

Prozor wrote:
danas wrote:
Prozor wrote: Eto, povrijedila bi nevinu zenu, ako se to vise uopce gleda...

On je jedino SAM moze povrijediti fantaziranjem o drugoj tokom onanacije...
cini ti se... ovo je glupost samo takva...
a ti ne razlikujes formu od sustine :wink:

u vezi okarakterisanoj lazima, poluistinama, i nedostatkom ljubavi, povjerenja i razumijevanja -- fizicka prevara je najmanje bitna... jer ona je samo posljedica necega mnogo zajebanijeg i kompleksinijeg, i iole ozbiljnu zenu TO treba da zabrinjava... a kada se ta fizicka prevara desi (jer se u takvim vezama najcesce i desi -- prije ili kasnije), najmanje je tu kriva ta glupacica koja se zaletila na ozenjenog majmuna...
toliko od mene...
pesak

Post by pesak »

Štetna strana života udvoje
|||| - 24.04.2007.
Stres vašeg partnera može da utiče na vaš pritisak
Stres vašeg partnera može da utiče na vaš pritisak, njegova nesanica na vašu telesnu težinu, a depresija na vaše samopouzdanje. Zato je veoma važno na vreme prepoznati partnerove loše navike, da biste njihov uticaj pokušali da svedete na minimum.

SLIČNOSTI - Bez obzira na to da li živite zdravo ili ne, ako imate partnera čije se životne navike razlikuju od vaših i pri tom su negativne, to će svakako uticati i na vas. Izbor naših partnera nikada nije uslovljen slučajem i partneri definitivno međusobno liče, ali i dopunjuju jedni druge. Iako nam se u početku čini da smo potpuno različiti, vremenom ipak postajemo sve sličniji jedni drugima i počinjemo da razmišljamo na sličan način. Zato i preuzimamo tuđe loše navike i to najčešće sasvim nesvesno.
Istraživanja na Univerzitetu Čikago pokazala su da nedostatak sna ima veze s povećanjem telesne težine. Onima koji spavaju u kratkim intervalima smanjuje se sposobnost sagorevanja glukoze i ugljenih hidrata. Međutim, ako uspete da uskladite vreme odlaska u krevet i ustajanje, veća je verovatnost da ćete bolje spavati. Najvažniji je prvi sat spavanja, kada telo pokušava da utone u najdublji deo sna. Da biste lakše zaspali, pre spavanja jedite banane.
Ako je jedan od vas nesrećan, biće skloniji kritikovanju, pa ćete se na meti njegovih/njenih zajedljivih kritika sigurno naći i vi. Istraživanja na univerzitetu u Bostonu pokazala su da se raspoloženje muškaraca može popraviti u društvu žena, ali ne i obratno. Na osećaj sreće takođe će uticati i hrana koju jedete, odnosno količina šećera u krvi. Jedite pomalo, ali često.
Ako je vaš partner nezainteresovan za seks, verovatno ćete i vi izgubiti interes za njega, objašnjava seksualni terapeut Marša Pauel. Vođenje ljubavi oslobađa hormon oksitocin, koji podstiče seksualnu želju i razlog je zbog kog posle seksa želimo još više - seksa. Da biste rešili problem nedostatka seksualne želje, za početak možete da odredite dan kada ćete svoj dom da pretvorite u ljubavnu oazu, a zavodljivu atmosferu pojačaće sveće i mekana posteljina. Takođe, dogovorite se da ćete se pre samog seksualnog čina ljubiti i maziti bar pola sata. Učinak će, tvrdi Pauel, biti odličan.
Post Reply