zaljubljena a on ozenjen

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
nausnica

Post by nausnica »

xyz2007, kakva ba ljubav, halo?!?!?!! :?

Gdje ti zivis, na kojem planetu?

Nek se rastavi od zene i nek joj tako pokaze svoju ljubav. To sigurno 99,9% njih nece uraditi, i zbog toga nek i ona gleda svoj interes i svoje injekcije. Naravno sve dok hemija izmedju njih fercera.

I jos nesto vrlo vazno za autoricu ove sjajne teme, g-đicu Pesak:

ON TEBE TREBA VISE NEGO TI NJEGA. On treba da brine o tome kako zadrzati TEBE a ne ti njega ;)
pesak

Post by pesak »

Moja drugarica i nije neki kalkulant. Ne zna bas dobro da upotrebljava onu stvar. :shock:

A ljudi koji se vise ne vole , ne treba da zive zajedno. Besmisleno je odrzavati laznu sliku, privid srece. Em je besmisleno , em se ljudi muce.

Moja drugarica ima problem - nece da laze. Istinoljubiva je.
pesak

Post by pesak »

Kad sve pogledas- slabo, slabo... Verovatno nista. Dok ona tako sedi i razmislja se da li je nesto OK ili nije, i sta je istinito, a sta nije, proci ce je sve... :D a mene bas udavi. :D
i nikakve koristi.../za moju drugaricu je korist sex, varnice, hemija...emocije/... ne gleda ona bas preterano druge koristi,neku zivotnu realnost, osim sto joj smeta sto je ozenjen. Da nije ozenjen, ne bi se mnogo razmisljala.
nausnica

Post by nausnica »

pesak wrote:Moja drugarica i nije neki kalkulant. Ne zna bas dobro da upotrebljava onu stvar. :shock:

A ljudi koji se vise ne vole , ne treba da zive zajedno. Besmisleno je odrzavati laznu sliku, privid srece. Em je besmisleno , em se ljudi muce.

Moja drugarica ima problem - nece da laze. Istinoljubiva je.
Koliko je njoj godina, 20??? 18??? 16??? Halooo, reality check!

Vjeruj da on svoju zenu voli. I vjeruj da je i sretan u tom braku. Samo zato sto trazis sa strane ne znaci da ne volis svoje ili da si nesretan. Ljudi, posebno muskarci, mogu voljeti i vise zena u isto vrijeme. Odluce se za jednu s kojom ce zivjeti, vole je, ali isto tako mogu da vole i ljubavnicu. Ali isto tako mogu i da se brinu za tu ljubavnicu ako je zele zadrzati. Cista matematika. On je ocigledno stariji od nje, a ona ukoliko ubrzo ne ukapira sta i kako treba da radi, samo ce mu posluziti kao injekcija i hrana za pospjesavanje njegovog braka, a ona ce dobiti pisljivi sex ozenjenog muskarca.

Ni u snu nek joj ne pada na pamet da ne gleda sebe u svemu tome, tj. sta sve ona moze iz svega toga dobiti! Ako je odgovor - nista (tj. samo hebeni sex), sve joj se samo reklo.
Arogantni

Post by Arogantni »

Ma ja sam to najbolje rekao:

On voli svoju zenu, a mozda i ne? Ali mu treba ljubavnica za sex sto je skroz normala...a zasto mu treba ljubavnica? Pa da malo promjeni tijelo (body)...kontas? Dosadilo mu tijelo zeno, pa trazi drugo. Zasto ne?
A da je pametan treba i toj ljubavnici napraviti jednu malu bebu :D
Sve je stalo samo djeca rastu :D :)
danas

Post by danas »

nausnica wrote:
Vjeruj da on svoju zenu voli. I vjeruj da je i sretan u tom braku. Samo zato sto trazis sa strane ne znaci da ne volis svoje ili da si nesretan. Ljudi, posebno muskarci, mogu voljeti i vise zena u isto vrijeme. Odluce se za jednu s kojom ce zivjeti, vole je, ali isto tako mogu da vole i ljubavnicu. Ali isto tako mogu i da se brinu za tu ljubavnicu ako je zele zadrzati. Cista matematika. On je ocigledno stariji od nje, a ona ukoliko ubrzo ne ukapira sta i kako treba da radi, samo ce mu posluziti kao injekcija i hrana za pospjesavanje njegovog braka, a ona ce dobiti pisljivi sex ozenjenog muskarca.
loodilo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
xyz2007

Post by xyz2007 »

Ova tema je jako dobra i ujedno je i sansa da se konacno pocne razbijati iluzija:

- kako su sve veze izmedju ljudi u kojima je jedno od njih - NA PAPIRU u braku - osudjene na propast. To nije tacno. Primjera mali milion.

Ali ne samo to. Ovo je sansa da se konacno pokaze:
- da sve takve veze nisu zasnovane iskljucivo na seksu u kojoj ljubavi nema.
- I nije tacno da ljudi koji ovo rade vole svoje zene.
- I nije tacno da oni hoce samo seks.
- I nije tacno da su zene koje se zaljube - glupace koje ce biti iskoristene.

I stoga naravno djevojka se pita a pri tome samu sebe u startu okrivljuje za nesto sto uopste nije njena krivica. To je drustvo koje okrivljuje zenu koja se nadje u ovakvoj situaciji i koje se opredjeli za stranu zakonite zene "na papiru" pa makar ta zakonita zena bila jako los karakter - to nije vazno. Mi nikoga ne znamo ali .... automatski se mentalitet opredjeljuje i uvijek isto po kalupu: on je s njom radi seksa ( ljubav nikako ne moze biti ), zena je jadnica i pacenica ( zrtva ) a ljubav se naziva "ljubavnica" koja je loseg morala i koja ce biti iskoristena. :-)

Sve po kalupu. Svi su ljudi isti, sve zene su iste i svi muskarci su isti i svi ozenjeni su isti, i svaka situacija je ista i svaki brak je naravno svetinja koja je sklopljenja iz "obostrane ljubavi" i tako mora biti i nikako drugacije. :-)
xyz2007

Post by xyz2007 »

nastavak..

Ali to nije tacno. Svi smo mi razliciti. Svaki brak je drugaciji, svaka veza je drugacija, svi mi drugacije postupamo, mislimo, osjecamo pa stoga ni sve veze ne mogu biti iste a ni svi brakovi a ni svi ozenjeni i neozenjeni a ni sve djevojke...

Razvod braka je odluka koja nikakve veze nema sa kolicinom ljubavi prema zakonitoj "zeni". Posebno ako ljudima treba vremena da rijese i podijele sve izmedju sebe. Brak nije ljubav. Brak je legalna stvar. Znaci treba vremena. Ali upravo zato sto treba vremena da se prelomi, to nije uopste dokaz da je u pitanju ljubav prema zeni. Tu nema nikakve logike. Dacu primjer.

- Ti si jos u srednjoj skoli i volis i zelis na fakultet. Ali za fakultet treba ti potvrda o srednjoj i jos neki testovi, prijemni itd.
- Ti si odlucila da putujes van zemlje. Ali ne mozes putovati dok ne dobijes pasos. Ali da bi dobila pasos trebaju ti drugi dokumenti
- Ti si odlucila da vozis auto. Ali za to ti treba vozacka dozvola i auto osiguranje.

Da li ovi primjeri legalnosti dokazuju IGDJE da ti:
- ne volis i ne zelis fakultet.
- ne volis i ne zelis putovati.
- ne volis i ne zelis voziti auto.

Naravno da ne. Tako da i on. Cuj, da bi bio s njom mora se razvesti. Pa zna on to, ali treba vremena. Ali to svakako ne znaci da on ne zeli i ne voli djevojku. Zasto bi papir dokazivao ljubav kad svi znamo da nije tacno da ljudi koji su na papiru bracno vezani automatski vole jedno drugo. Papir je jedno, ljubav je drugo, bracna zajednica skroz trece.

Djevojke jednostavno ne znaju, nemaju iskustva, oko toga kako dovesti covjeka da se suoci sa realnoscu i da napravi rez koji on zeli ali ne zna kako da izvede. To je psihologija. Posto ljudi u startu osudjuju na isti kalup, onda ako ljudi ne vjeruju dovoljno u tu svoju ljubav a vjeruju komsiluku ( znaci ne definisu niti ljubav niti sami sebe vec ih drugi definisu ) pocnu sami da se ponasaju po vec odredjenim ulogama ( koje mozda i ne zasluzuju ) i onda naravno nista od svega.

U tome je stvar. Mi znamo da ima i onih drugih pokvarenih veza ali svaki slucaj je za sebe. Ne mozemo sve ljude isto posmatrati i ovako djevojke huskati da ne vjeruju nikome i da mogu biti samo iskoristene. Zato kazem djevojci tj njenoj kolegici :D vrlo vrlo vrlo je vazno da ne upadnes u kalup.
xyz2007

Post by xyz2007 »

Arogantni wrote: A da je pametan treba i toj ljubavnici napraviti jednu malu bebu :D
Medjutim problem je u tome sto bi zakonita zena na papiru i dalje vjerovala da zakoniti muz ipak voli nju :lol: :lol: :lol: :lol:

Ako je prevari - njoj se nalaze da je voli a da je u pitanju bio samo seks.
Ako napravi malu bebu s drugom - njoj se nalaze da muz ipak voli nju.

Zensko razmisljanje i uloga u braku je jako izmanipulisana od strane drustva a defincije ljubavi i braka su totalno iskrivljene pa ce stoga puno zena zapravo i povjerovati u istinitost ovakvh nalaganja.
skojotovski

Post by skojotovski »

nausnica wrote:Ili bjezi ili ga brate iskoristi.

Jer ako je ozenjen, sta ces mu ti? Da mu nahranis brak, eto za sto. Ne sumnjam da te praaaaaaavo zeli, i da si privlacna i da imate hemije, ali ako ces mu se dati samo onako, to ti znaci slijedece:

On ce uz tvoju pomoc zaciniti sebi zivot, uzivace u tebi, i bices mu doslovno injekcija za spas sopstvenog braka. Nahranices ga i on ce se vratiti svojoj zeni sretniji i zadovoljniji i njima ce brak profercerati zbog tebe koja si ga fino nahranila i istetosila, vjeruj. Plus tu je i dobar sex koji ce dobiti od tebe.

Ti ces iz toga dobiti samo sex.

Vrijedi li?

Ima li on kakve injekcije koje mogu biti tebi od koristi? Novac, pokloni, putovanja, stela za posao, itd itd itd.

Vjeruj, ovo sam kasno pocela shvatati ali nakon one teme o moci vagina, ima smisla razmisliti malo... Koristi tu svoju stvar medju nogama pametno i investiciono, a ne ko sapun koji se ne moze potrositi.

Prijateljski savjet koji ce svaka djevojka shvatiti: Ne daji se jeftino! Dobro znas sta si zasluzila u zivotu, ljubavi pa i samom sex taman bio i za jednu noc, i samo ti znas je li neko vrijedan da mu se das ili ne. Je li te zavrijedio?
ako je musko, ima, ima :D
pesak

Post by pesak »

:lol: :lol:
Zelena Carapa

Post by Zelena Carapa »

xyz2007 wrote:nastavak..

Razvod braka je odluka koja nikakve veze nema sa kolicinom ljubavi prema zakonitoj "zeni". Posebno ako ljudima treba vremena da rijese i podijele sve izmedju sebe. Brak nije ljubav. Brak je legalna stvar. Znaci treba vremena. Ali upravo zato sto treba vremena da se prelomi, to nije uopste dokaz da je u pitanju ljubav prema zeni.

Naravno da ne. Tako da i on. Cuj, da bi bio s njom mora se razvesti. Pa zna on to, ali treba vremena. Ali to svakako ne znaci da on ne zeli i ne voli djevojku. Zasto bi papir dokazivao ljubav kad svi znamo da nije tacno da ljudi koji su na papiru bracno vezani automatski vole jedno drugo. Papir je jedno, ljubav je drugo, bracna zajednica skroz trece.

Djevojke jednostavno ne znaju, nemaju iskustva, oko toga kako dovesti covjeka da se suoci sa realnoscu i da napravi rez koji on zeli ali ne zna kako da izvede. To je psihologija. Posto ljudi u startu osudjuju na isti kalup, onda ako ljudi ne vjeruju dovoljno u tu svoju ljubav a vjeruju komsiluku ( znaci ne definisu niti ljubav niti sami sebe vec ih drugi definisu ) pocnu sami da se ponasaju po vec odredjenim ulogama ( koje mozda i ne zasluzuju ) i onda naravno nista od svega.
ama gdje si ti bio kad je meni trebao savjet?
Dajdo

Post by Dajdo »

aaa, tobejarbi, sto se svega nacitah....
ccc :-)

meni se cini ima ih vise na ovoj temi koje treba pitati koliko im je godina.... (ili mozda ipak dati test za IQ...? ponekad nije do godina....)

xyz, ti si nesto opasno zagrizao/zagrizla, ko mi se to tjesi i sebe u sto sta uvjerava....? uuu.... ili se nema sta radit vikendom dok "dragi" provodi vrijeme sa zenom i djecom....? :P
tja.

hajd whatever really.....
Rania

Post by Rania »

nemojte tako svi na xyz2007 - sve je moguce kad je prava ljubav u pitanju :)
anais_nin

Post by anais_nin »

Bumbar wrote:
xyz2007 wrote:Ovo pisem onoj tvojoj kolegici :D

Pusti sta pricaju drugi koji se drze papira a ne gledaju sve aspekte i zrtvovanja za tu neku srecu jel na koju svi mi imamo pravo bez ozbira bil mi bili ozenjeni ili ne. Znaci jako je vazno nemoj da uzimas polozaj donji koji tebi ne pripada. Ti si njemu bitna. I on tebi. Ljudi generalno nemaju lijepo misljenje o "ljubavnicama" jer stavljaju sve u jedan kos. Ali nisu sve veze i vezice i brakovi isti. To ko koga voli je izmedju vas dvoje a nikako nesto o cemu ti komsiluk treba da odlucuje. Medjutim jako je vazno kako se to sve izvodi, cak stavise presudno.

Tebi treba savjet jel, da ti vidis koje su ti opcije i kako da rijesis ovaj konflikt. Tu moras biti jako pametna jer nije u pitanju njegova kolicina ljubavi da se on razvede ili ne razvede vec psihologija kako dovesti bilo kojeg covjeka da 'prelomi' , covjeka koji zeli to lomiti koji zna da to mora, ali ne zna kako, ne moze da napravi potez ( i to svakako nije iz ljubavi prema zeni )

Znaci samo pametno, odaberi dobru strategiju i pucaj, bori se za ono sto mislis da zasluzujes. Tvoj zadatak je da ga suocis sa realnoscu. A kako to da izvedes mogu ti proslijediti na private, jer imam dobru kolegicu, jako pametnu uspjesnu u svemu, koja je se usrecila sa covjekom njenog zivota a i on s njom. I reci cu ti kako je ona postupila. Ali moras biti vrlo delikatna kako povlacis poteze. I u njenom slucaju njegova zakonita zena je bila starija od njega, duga je to prica, ali na kraju ipak je ljubav pobjedila i on se razveo.

Toliko i sve najljepse! :-D
a) Njegovu zenu tko sisa...hebi ga...u pogresno vrijeme je sa pogresnim covjekom...najbolje bi kako bilo da ona fino to sve skonta pa ga napusti...ha ja...mislim...kolegica je sada tu...ona njega voli (odnosno samo misli jer koliko sam shvatila covjeka ne zna nego komsijski...pardoniram ako sam skontala krivo)...i on nju voli (zakjljucak izveden iz???)... elem, njegova zena tu nije bitna...k****a jedna...cccc staje na put sreci svoga muza i kolegice

b) nevjerovatno

c) Wow...nadati se da nikada u okolini covjek nece imati osobu koja je spremna da tvog muza/zenu/etc "suocava" sa realnoscu...ali eto...mozda mu bas to treba..

Nevjerovatno...i strategije postoje...a da li je kolegica razmislila da li je to ono sto ona bas zeli??? nemoguce da ne postoje muskarci koji su slobodni a interesantni njoj...ako je iskrena ljubav, druga je to stvar...ali cisto sumnjam (pa taman da se i ogrijesim) da je to ovdje u pitanju... reci da je to nesto sto "Ja" zasluzujem i ne obazirati se na cinjenicu da covjek ima zenu (da li zena misli da je njihov brak gotov) je jako sebicno i moze je odvesti u jako gadne situacije.

@xyz...nisam sigurna da bi isto gledala na stvari da se tebi ovako nesto desava (da si u kozi zene njegove).

@pesak...ne rece da li je tvoja drugarica razgovarala s njim? ili je spremna da se upusta u to sve bez da uopste zna sta on hoce..mozda je samo quicky sa njegove strane...
potpisujem Bumbi :oops:

ja se fakat nekad pitam za svoje mentalno stanje :? pitam se je li ja citam iste postove kao i drugi ljudi, ili sjedimo u 2 razlicita kina i gledamo razlicit film :D

mozda sam ja slijepa ali ja fakat nigdje ovdje ne vidjeh nikakvih znakoga ljubavi :? hajde jasno mi je hormoni, privlacnost, slast zabranjenog voca....u mojoj blesavoj glavi ljubav znaci ZNATI nekoga, ZNATI kako je biti s tom osobom, prihvatati je onakvu kakva je, postavljati temelje te ljubavi zajedno i onda je zalijevati, uzgajati ZAJEDNO :roll:

to sto neki ozenjeni lik koji stanuje u mojoj zgradi dobacuje fore tipa "ukrascu te" pa u sta se tu zaljubilo??? U neku fantaziju, ideju, imagninarnu sliku osobe koja je stvorena iz tih povrsnih susreta u prolazu :?

Naravno da postoje brakovi koji su brakovi samo na papiru....i naravno da ljudi ostaju jedni s drugima iz raznih razloga, koji ponekad nemaju veze sa ljubavi...je li meni licno to pomalo tuzno? jeste.....ali ko sam ja da nekom drugom odredjujem s cim ta osoba moze zivjeti....i da proglasavam sve one koji odluce da ostanu u svom braku, da mozda porade na istom, koji ne polete na prve treptaje emocija prema nekom trecom, i razje*u sve sto su stvorili slabicima ili ovakvim ili onakvim? :roll: zivot jeste satkan od teskih odluka.....

i jos jednom da izrazim svoju nevjericu da neko u ovoj povrsnoj interakciji (barem kako je nama ovde opisana) moze vidjeti ljubav :shock: :-)
danas

Post by danas »

e, ako joj je poslo sms, onda jeste ljubav :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

pesak wrote:
Comanche wrote:De malo skontaj

On nece ostaviti zenu.
Ona nece da bude ljubavnica.

Znaci ili nek zaboravi sve to I nadje drugog jeb@aca ili nek se nada da ce se on predomisliti i ostaviti zenu poslje nekoliko zestokih mjeseci da tvojom "prijateljicom"....Nek pristane da bude ljubavnica nekoliko mjeseci i nada se da je toliko bolja od njegove zene da bi se on razveo radi nje, ili nek ne drk@ keru nogu...
Danas sam bila kod drugarice i videla tipa. On stvarno tako bezobrazno gleda u nju- pilji iz sve snage.. :shock: ..kao da nema zenu. :x Mozda se razveo ? :D Mada, suvise je uredan i sredjen. To sve verovatno zena sredjuje.

Moja drugarica ima jebaca, ali joj je dosadno s njim. Dobar covek, ali strasno dosadan.Sad ga izbegava. Nije stvar u hebanju. Aman.
Eh, kako si ti povrsan. Ko da to moze da se tako racionalno posmatra- da pristane da bude s njim par meseci... pa ako se on razvede...ne ide to tako moj prijatelju. Stvar je u magiji...Znajuci je, ako ona bude s njim, zaljubice se jos vise, a onda je tek nahebala...jedino da reskira....da je on razocara..ali to je suvise veliki reskir. Opasan.

Realnost si lepo definisao ...

On nece ostaviti zenu.
Ona nece da bude ljubavnica

samo ne znam kako ce ona to podneti... :(
@pesak, zbog cega ili na osnovu cega se ona zaljubila u tog svog komsiju? :?
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:e, ako joj je poslo sms, onda jeste ljubav :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: prisajsli :D
lolita_xx

Post by lolita_xx »

:lol: :lol: :lol:
a ako je nazvao, mislim da hoce da je zeni :D
anais_nin

Post by anais_nin »

anais_nin wrote:
pesak wrote:da...nezgodna situacija...jos i blizina stanovanja... :-) ako krene nesto lose,morace da se seli.. :-) .jos i komsiluk... :-)
problem je i u tome sto je ona otvorena osoba, i ne voli da se krije...ljubavnica tesko da moze da bude...
a s druge strane, ko ima prava na necije telo i dusu ...taj se nije rodio. nije mu njegova zena posednik njega ...mislim, nije on rob. uostalom, da je voli dovoljno ne bi bacao farove okolo. niti bi nasrtao na tudja vrata. :D
shupljaaaaaaaaaa :roll: racionalizacija....

evo da sve bude kako ti zamisljas....zaljubite se, nakon nekog vremena on ostavi zenu....ako nije imao dovoljno postavanja prema DRUGOJ zeni kojoj je obecao vjernost i postovanje DO KRAJA ZIVOTA, zasto mislis da ce imati prema tebi? :roll:

ako je ne voli, nek je fino ostavi pa onda trazi sebi drugu (pardon, trecu)....nije ni pitanje laganja, nego kukavicluka....ako te privlace takvi frajeri onda samo naprijed punom parom :D meni su beskicmenjaci i kukavice najneatraktivniji medju ljudima (oba pola, ali posebno muskarci)....
i evo da egocetricno jos jednom samu sebe potpisem :lol: :lol: :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

lolita_xx wrote:
pa rekao je da bi je ukrao :D ta zna se sta to znaci :lol: :lol: :lol: to ti je "volim te" na komsijskom :D :-)
danas

Post by danas »

anais_nin wrote:
a jesu li chatali na MSN :D :D :lol:
lolita_xx

Post by lolita_xx »

anais_nin wrote:
lolita_xx wrote:
pa rekao je da bi je ukrao :D ta zna se sta to znaci :lol: :lol: :lol: to ti je "volim te" na komsijskom :D :-)
a kako se kaze zenit cu te na komsijskom :D
lolita_xx

Post by lolita_xx »

danas wrote:
anais_nin wrote:
a jesu li chatali na MSN :D :D :lol:
jesu li ukljucili kamere, pa se gledali :D
anais_nin

Post by anais_nin »

lolita_xx wrote:
anais_nin wrote:
lolita_xx wrote: :lol: :lol: :lol:
a kako se kaze zenit cu te na komsijskom :D
s tobom bih i u zarobljenistvo :oops: :lol:
Post Reply