zaljubljena a on ozenjen

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

Post by anais_nin »

luciferino wrote:
pesak wrote:da...nezgodna situacija...jos i blizina stanovanja... :-) ako krene nesto lose,morace da se seli.. :-) .jos i komsiluk... :-)
problem je i u tome sto je ona otvorena osoba, i ne voli da se krije...ljubavnica tesko da moze da bude...
a s druge strane, ko ima prava na necije telo i dusu ...taj se nije rodio. nije mu njegova zena posednik njega ...mislim, nije on rob. uostalom, da je voli dovoljno ne bi bacao farove okolo. niti bi nasrtao na tudja vrata. :D
Jel' ti to pravdaš sebe ili svoju jaranicu? :oops: :-)
Onog trenutka kada se oženio, formalno je pristao na robovlasnički sistem. :D A to poimanje ljubavi... Znam za jednog koji je oženjen, a koji tvrdi da je prevara samo ako mu "priležnica" svrši. To mu ga vjerovatno znači da je fizički bio sa drugim ženama, ali one nikada nisu uživale, pa prema tome on nikada nije ni prevario ženu...emocionalno...
:lol: :lol: :lol: ovog po neelixovom sistemu: kastrirati :lol:
pesak

Post by pesak »

anais_nin wrote:
pesak wrote:
Dena wrote:Najlakse bi bilo reci da se ne petlja sa takvim tipom, jer je ozenjen, bla, bla bla, ali....ljubav je slijepa i ne razmisljas glavom, vec srcem.
Jedini savjet koji imam za tvoju prijateljicu je da se ne smije previse unositi, sta god to bilo, jer je tip ocigledno nestabilan i skace iz veze u vezu....
Cak i da se razvede postoje JAKO velike sanse da uradi istu stvar i njoj sto i predhodnim zenama...Sto bi rekli ponekad je bolje biti i sam nego sa svakim.
Sigurna sam da ima jos normalnih, slobodnih muskaraca oko nje. Samo neka malo bolje pogleda dalje od komsiluka ;-)
e, da...ovako i ja mislim..
mada, kad pomislis, zivot je kratak...kad bi se tako libio da zivis...neces ni ziveti...
mada, ovo je bas nezgodna situacija...
ma, mislim, taj brak je uopste bezveze stvar...ne mozes da zivis u miru...kao da si rob. :-?
jest, cini ti se da je bezvezan kad je tudji :D da je tvoj malo bi drugacije razmisljala :oops:
Ma znam. Ustvari, ne znam .Nikad nisam bila u braku. Mrzim zarobljenistvo.
Bumbar

Post by Bumbar »

pesak wrote:[

samo se zapitaj...da ti momak tako baca farove pa dodje sa pricom...znas...nismo mi u zarobljenistvu i etc...da li bi mu oci iskopala ili rekla...ma superrrrrrrrr, sve je ok...

heh...brak i zarobljenistvo ne bi trebali imati dodirne tacke...ali eto...kako ko je sebi prostro...
pesak

Post by pesak »

Bumbar wrote:
pesak wrote:[

samo se zapitaj...da ti momak tako baca farove pa dodje sa pricom...znas...nismo mi u zarobljenistvu i etc...da li bi mu oci iskopala ili rekla...ma superrrrrrrrr, sve je ok...

heh...brak i zarobljenistvo ne bi trebali imati dodirne tacke...ali eto...kako ko je sebi prostro...
Pa jeste...u pravu si. Spadam u ljubomorne...onako "normalno ljubomorne" , a i moja drugarica... :D
Probala sam slobodne veze ali se nesto niko nije snasao u njima...to ne moze kad je zaljubljenost.
zena21

Post by zena21 »

ostavil ovaj zenu :? :D
River_isle

Post by River_isle »

zena21 wrote:ostavil ovaj zenu :? :D
zeno kad to oni ostave zenu? mali je procent takvih, uglavnom je to obecavanje kula i gradova, ali poslije toga vraca se zeni - nema st nece obecati, reci da te pridobiju samo sto je realnost malkice drugacija :roll:
obuca

Post by obuca »

River_isle wrote:
zeno kad to oni ostave zenu? mali je procent takvih, uglavnom je to obecavanje kula i gradova, ali poslije toga vraca se zeni - nema st nece obecati, reci da te pridobiju samo sto je realnost malkice drugacija :roll:
slazem se. sto je najgore pojedine im vjeruju.
River_isle

Post by River_isle »

obuca wrote:
River_isle wrote:
slazem se. sto je najgore pojedine im vjeruju.
to je igra od davnina a najcesce ide pravcem ozenit cu te... :-D daj molim te da sam ja vjerovala svakom ko je rekao da ce me ozeniti imala bih 5 alimentacija i stan u centru :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

laže da bi guzio dakle

naravoučenje

žene treba gledati u oči i lagati :D a one sve kontaji ali pristaju na laži :D

eh žene žene
muha_sa

Post by muha_sa »

naravno da sam je ostavio :D zar ti nisam reko :D
zena21

Post by zena21 »

muha_sa wrote:
naravno da sam je ostavio :D zar ti nisam reko :D
bleso :lol: :lol: :lol:
River_isle

Post by River_isle »

komi wrote:laže da bi guzio dakle

naravoučenje

žene treba gledati u oči i lagati :D a one sve kontaji ali pristaju na laži :D

eh žene žene
na sta smo sve spremne da dobijemo sta zelimo jesi vidjeo svoj ti :oops: :D
Dajdo

Post by Dajdo »

River_isle wrote:
ma ne ostave, naravno, ako je do njih... ako se oni pitaju.
ali zato ostave zene njih, ne bas tako rijetko, kad shvate s kakvim su djubretom. :thumbup:
River_isle

Post by River_isle »

Dajdo wrote:
River_isle wrote:
ali zato ostave zene njih, ne bas tako rijetko, kad shvate s kakvim su djubretom. :thumbup:
ma nisu takvi, vidi nje :-D bas je lijepo kad te musko laze u oci, ono trepce pa suzu pusi, pa ti kaze da te voli... joj romantike :oops:
Dajdo

Post by Dajdo »

Dajdo wrote:
River_isle wrote:
drugim rijecima, pesak i slicne zavrse sa odbacenom robom...
buon apetit! 8-)
tempora

Post by tempora »

pesak wrote:
anais_nin wrote:
pesak wrote: e, da...ovako i ja mislim..
mada, kad pomislis, zivot je kratak...kad bi se tako libio da zivis...neces ni ziveti...
mada, ovo je bas nezgodna situacija...
ma, mislim, taj brak je uopste bezveze stvar...ne mozes da zivis u miru...kao da si rob. :-?
jest, cini ti se da je bezvezan kad je tudji :D da je tvoj malo bi drugacije razmisljala :oops:

Uh,uh pesak,koje stereotipno razmisljanje. :? Pa time mozda i dovoljno povoda da nadjes razloga u toj muskoj dilemi koja se cini zarobljenom? :?
To sto si se ti ( ja podjoh od tebe) zaljubila u ozenjenog muskarca nije novitet i nije za sud.A ni za kamenovanje.No, ako vec ne volis zarobljenistvo,zasto onda biti zarobljena u trokutu i tudjem braku? Barem se odluci na svoj, pa robuj propisno. :D :-)
vjeverica.nada

Post by vjeverica.nada »

Odvratna, kakva jesam danas, bih rekla draga pjesak, ako ti je prigustilo u zivotu do te mjere da trazis uzbudjenje i izvor radosti u polovnim rjesenjima, ljudima koji ce slasno da ti pruze par sati/minuta zato jer osjecaju tvoju ocajnu potrebu za tom vrstom sna...samo naprijed..ako si spremna da se nosis s posljedicama i da zivis srecno do kraja zivota zamisljajuci kako bi nesto sto je unaprijed osudjeno na par minuta zadovoljstva mozda moglo trajati do kraja zivota.
Nema tu hljeba... ali ako trazis desert sto da ne...
Zelena Carapa

Post by Zelena Carapa »

Tempora dobar komentar. Stoji.

Ja bila u takvom trokutu. Cudan splet okolnosti. Poslovna upucenost jedno na drugo. Terenski poslovi. Malo pomalo, godina po godina, platonska ljubav. Pa patnja na obje strane, promjena radnog mjesta, izbjegavanje, ponovni susret i....izmaklo se kontroli...Nakon odredjenog vremena skupila sam snage i pobjegla glavom bez obzira.
Samo cinjenica je da treba skupiti snage. I otvoriti oci. I ubijediti srce da ti to mozes.

Iako od prvog dana znas da radis nesto sto ne treba i to te konstantno jede, savijest grize, ali ti ga volis i to ti nekako opravdava i nemoral i neprirodan odnos koji imate (jer se krijete) i mrvice njegove ljubavi ti se cine dovoljnima...uh grozno....jeza me prodje kad se sijetim. Veza bez perspektive, osudjena na propast...

hvala Bogu pa sam out of it!

PS ali moj brat naprimjer ostavi zenu i dvoje djece radi kolegice s posla...desi se i to ponekad
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ja bi ostavio 101-nu ako nema ljubavi...ali bi bio posten i dosao , ovo vise ne ide hajmo se razici...ovde je ocigledno da on hoce da khmmm....A ona se zaljubila... Nema tu hljeba ako ona hoce da je on voli i zeni...Bar moje misljenje... :-?
Stari

Post by Stari »

Izvinjavajuci se na ovakvom upadanju u temu ...htio bih samo nesto upitati...jel ima taj ozenjeni frajko ...djece u braku? Ako nema ...pa mozda bi se za sve to moglo nekako naci nekava vrsta kompromisnog rjesenja. (Sprektar mogucih kombinacija je sirok...i na ovoj temi vecinom vec iscrpljen) ....Medjutim ako ima djece sa svojom suprugom (mozda je to negdje, na prethodnim stranicama, spomenuto... ali eto ja sam to u tom slucaju promasio) e onda... nemoj ziva bila ...ne valja to...Jer u tom slucaju kad ostaris svega toga ces se sjecati kao necega ruznog ...bas zbog te djece.
Dajdo

Post by Dajdo »

Zelena Carapa wrote:Tempora dobar komentar. Stoji.

Ja bila u takvom trokutu. Cudan splet okolnosti. Poslovna upucenost jedno na drugo. Terenski poslovi. Malo pomalo, godina po godina, platonska ljubav. Pa patnja na obje strane, promjena radnog mjesta, izbjegavanje, ponovni susret i....izmaklo se kontroli...Nakon odredjenog vremena skupila sam snage i pobjegla glavom bez obzira.
Samo cinjenica je da treba skupiti snage. I otvoriti oci. I ubijediti srce da ti to mozes.

Iako od prvog dana znas da radis nesto sto ne treba i to te konstantno jede, savijest grize, ali ti ga volis i to ti nekako opravdava i nemoral i neprirodan odnos koji imate (jer se krijete) i mrvice njegove ljubavi ti se cine dovoljnima...uh grozno....jeza me prodje kad se sijetim. Veza bez perspektive, osudjena na propast...

PS ali moj brat naprimjer ostavi zenu i dvoje djece radi kolegice s posla...desi se i to ponekad
e fakat, zelena, ostavi li on nju (ma nesto cisto sumnjam, znam ja njih, ipak je lijep topli dom a to tako kad se desi strane je uglavnom zato sto je 'grass is always greener on the other side', slatko je, zabranjeno, daje adrenalin kick...), ili ona njega kad je saznala?
citala sam da statistike govore da su zene strana koja cesce trazi razvod. (iako su muskarci strana koja cesce vara, isto kazu statistike.)
oni su ipak puno skloniji kalkuliranju i nepostenom odnosu, ono najradije bi sve zadrzali, da prostis *ebali se a da im ne udje...
*mima*

#122 Re: zaljubljena a on ozenjen

Post by *mima* »

pesak wrote:i sta sad ona da radi ? jeli to nemoralno ako se prepusti ?
mali izbor, a bas joj se on svideo...energetsko polje izmedju njih/puno varnica/ ..da li da se pravi blesava ? nema sna...
to mu je drugi brak...nemaju zajednicko dete...
ona ga zamislja, razmislja i tako to...sve po spiisku. nikad nije bila sa ozenjenim...nikad nije bila ni sa drugaricinim deckom , ni kad su raskinuli. ali je zaljubljena u ovog.nije joj se niko svidjao godinama...i onda , odjednom... :sad:

sta raditi.... :? :-? :-)

Zakopaj se i umri.
Zelena Carapa

Post by Zelena Carapa »

Dajdo wrote:
Zelena Carapa wrote:Tempora dobar komentar. Stoji.

e fakat, zelena, ostavi li on nju (ma nesto cisto sumnjam, znam ja njih, ipak je lijep topli dom a to tako kad se desi strane je uglavnom zato sto je 'grass is always greener on the other side', slatko je, zabranjeno, daje adrenalin kick...), ili ona njega kad je saznala?
citala sam da statistike govore da su zene strana koja cesce trazi razvod. (iako su muskarci strana koja cesce vara, isto kazu statistike.)
oni su ipak puno skloniji kalkuliranju i nepostenom odnosu, ono najradije bi sve zadrzali, da prostis *ebali se a da im ne udje...
mislim da je jedan od rijetkih ali ostavi....ona je bila u soku, mislila je cak da nece ostati pri toj odluci i nadala se da ce ipak ostati skupa....medjutim on istjera svoje..protiv citave familije izbori se za ono sto on misli da je prava ljubav

predali su papire za sporazmni razvod
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

ma cim tu neko nekog vara sa strane te stvara taj neki ljubavni trokut, nisu to cista posla niti ima nekog hajra kasnije....

kad bi mene moj prevario, odmah noga-trans.... jer ako me je jednom prevario, a ja mu oprostim, ko mi garantuje da nece opet? logika:oprostila je prvi put, oprostice valjda i kasnije!
a plus bih se jos i zapitala, zasto me je prevario. ocigledno da mu nisam vise dovoljna, te je samo zbog toga dovoljno da se razumno razidjemo, nego da glumimo jedno drugom da je sve u redu.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Šta raditi? :? :shock: :D
Sve što se može uraditi i učiniti :oops: :D ali posebno provjeriti papire :oops: :D
ja ne znam prevariti :( :( :D
Post Reply