Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

George Costanza

#1 Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by George Costanza »

Pozdrav svima!
Eh sada, ovako.....imam jedan mali problem pa se nadam da ce mi neko pomoci oko toga. Naime, ima ova jedna djevojka koja mi se svidja vec odavno. Zadnje dvije godine srednje smo isli zajedno u razred i nisam je znao ranije, i ispocetka mi je bila nekako privlacna. Nije da me interesovala, ali mi je bila nekako privlacna. A bar se sjecam jednog puta da me nesto posebno gledala, ono bas pravo u oci u razredu, eh sad mozda sam imao nesto na licu ali sta ja znam. Stidio sam se pa je nisam gledao. A i nije me zanimala. eh sad u zadnjem srednje ona se meni na neki nacin sve vise svidjala, ni sam nisam primjetio kako ali sam sa vremenom jednostavno skontao da mi je drago kad je ona taj dan u skoli, kad je vidjam na odmoru ili kad je na casu, kad je srecem ili kad idemo na isti kurs. Mozda ovo sada zvuci smjesno ali eto, negdje tada sam i nabavio fejsbook i odmah je dodao na listu prijatelja i prihvatila je. I bila je neka aplikacija friends facts ili friends8ball ne znam tacno sada, kako god tu si odgovarao na pitanja o svojim prijateljima i za svaki odgovor dobijao poene sa kojima se mogao vidjeti sta su oni rekli o tebi. za nju sam vidio da je odgovorila da misli da nisam ruzan :D i da misli da dobro ljubim :-) ali i da sam povrsan :D

e sad ja ipak nikad nisam imao snage da joj pridjem, pa smo zavrsili srednju u proljece i ja sam uzeo godinu slobodnu da radim. nisam je vise vidjao jer ne zivi blizu mene ali je imam na msn, i sad svo ovo vrijeme nismo nikad pricali mada mi je uvijek stalo do toga. e sad sam ja nadosao na to da konacno probijem led i nesto probam, ionako nismo u skoli vise pa se ne moram ni brinuti da ce se procuti ako me odbije. malo mi je extra snage dalo i to sto sam sanjao kako se ja i ona kao kontamo :-) , kako god ja njoj napisem sta ima ona meni cao. ja rekoh sta radis nakon skole, nista, jos jedno rijec-dvije, nista, a stoji kao nije kod kompjutera. dobro nista mislim probacu za koji dan opet. kontam ako nije zainteresovana blokirat ce me, pa cu vidjeti je li online sutra. i, danas bude online. ja napisem opet sta ima i jesil tu, nista.... e sad sta ovo treba da znaci, trebam li nastaviti, odustati, sta reci?

meni je jako stalo do ove cure i tek sad kontam koliko mi je zapravo stalo do nje, evo upravo se logirala, :) nemam pojma sta da cinim i kako da postupim da joj i ne dosadim a i ne odustanem prerano. nikad nisam bio u ozbiljnoj vezi samo simpatije i tako to, a volio bih da budem, zelim da je pozovem na kino ili kafu, ima i moj jaran i cura mogla bi ici sa nama.

hajde ako neko ima savjet kakav neka mi pomogne, bio bih zahvalan!
todd_smith

#2 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by todd_smith »

prve stvari prvo
ali i da sam povrsan :D
nismo u skoli vise pa se ne moram ni brinuti da ce se procuti ako me odbije.
:/

ontopic

mislim da si ti ipak to umislio da se ti njoj svidjas ili da te ona gleda ili gledala "posebno"..ali mozda joj se i bas svidjas, uvijek postoji ta sansa koliko god mala/velika bila..

znas li joj raju ili slicno?..jer sumnjam da ce ti se na msnu javiti i cavrljati sa tobom ako se dugo niste culi i pogotovo ako se niste druzili tokom srednje..

ako imate zajednickih prijatelja onda je pitas da izadjete nekada kao grupica i tada se malo bolje upoznate..
George Costanza

#3 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

ne znam jesam li umislio, a ja znam njene drugarice ali se ne druzim sa njima, hmmm..... :(
George Costanza

#4 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

@babyline sto je ogroman i nerjesiv?
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#5 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by Halleluhwah »

babyline wrote:tvoj problem je ogroman i nerjesiv, zao mi je.
Ili je nešto drugo? Pa nisu svi zvijezde kao ti. :mrgreen:

George Costanza, vodi se logikom da za svaki problem ima rješenje. Pa zašto onda ne bi bilo i rješenje tvojeg? Uglavnom, ovako: instaliraj najnoviju verziju MSN-a i MSN Plus, a u slučaju da to već imaš, pređi na Web Messenger i sve će biti uredu. Opet će se ložiti na tebe kao u školi.
todd_smith

#6 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by todd_smith »

George Costanza wrote:ne znam jesam li umislio, a ja znam njene drugarice ali se ne druzim sa njima, hmmm..... :(
pa pocni se druziti :lol:
zelenashica

#7 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by zelenashica »

George Costanza wrote:@babyline sto je ogroman i nerjesiv?
možda zato što ćemo mi forumski stručnjaci nakon par stranica razglabanja ustanoviti da ili ne postojiš ti ili ta cura :D
todd_smith

#8 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by todd_smith »

zelenashica wrote:
možda zato što ćemo mi forumski stručnjaci nakon par stranica razglabanja ustanoviti da ili ne postojiš ti ili ta cura :D
ili je mozda upozna pa joj kasnije da nogu pa nam onda ona dodje da cmizdri :lol:
HAVANA

#9 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by HAVANA »

Sjeba ti njega,skroooz. :lol:
Bellica

#10 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by Bellica »

George Costanza wrote:Pozdrav svima!
Eh sada, ovako.....imam jedan mali problem pa se nadam da ce mi neko pomoci oko toga. Naime, ima ova jedna djevojka koja mi se svidja vec odavno. Zadnje dvije godine srednje smo isli zajedno u razred i nisam je znao ranije, i ispocetka mi je bila nekako privlacna. Nije da me interesovala, ali mi je bila nekako privlacna. A bar se sjecam jednog puta da me nesto posebno gledala, ono bas pravo u oci u razredu, eh sad mozda sam imao nesto na licu ali sta ja znam. Stidio sam se pa je nisam gledao. A i nije me zanimala. eh sad u zadnjem srednje ona se meni na neki nacin sve vise svidjala, ni sam nisam primjetio kako ali sam sa vremenom jednostavno skontao da mi je drago kad je ona taj dan u skoli, kad je vidjam na odmoru ili kad je na casu, kad je srecem ili kad idemo na isti kurs. Mozda ovo sada zvuci smjesno ali eto, negdje tada sam i nabavio fejsbook i odmah je dodao na listu prijatelja i prihvatila je. I bila je neka aplikacija friends facts ili friends8ball ne znam tacno sada, kako god tu si odgovarao na pitanja o svojim prijateljima i za svaki odgovor dobijao poene sa kojima se mogao vidjeti sta su oni rekli o tebi. za nju sam vidio da je odgovorila da misli da nisam ruzan :D i da misli da dobro ljubim :-) ali i da sam povrsan :D

e sad ja ipak nikad nisam imao snage da joj pridjem, pa smo zavrsili srednju u proljece i ja sam uzeo godinu slobodnu da radim. nisam je vise vidjao jer ne zivi blizu mene ali je imam na msn, i sad svo ovo vrijeme nismo nikad pricali mada mi je uvijek stalo do toga. e sad sam ja nadosao na to da konacno probijem led i nesto probam, ionako nismo u skoli vise pa se ne moram ni brinuti da ce se procuti ako me odbije. malo mi je extra snage dalo i to sto sam sanjao kako se ja i ona kao kontamo :-) , kako god ja njoj napisem sta ima ona meni cao. ja rekoh sta radis nakon skole, nista, jos jedno rijec-dvije, nista, a stoji kao nije kod kompjutera. dobro nista mislim probacu za koji dan opet. kontam ako nije zainteresovana blokirat ce me, pa cu vidjeti je li online sutra. i, danas bude online. ja napisem opet sta ima i jesil tu, nista.... e sad sta ovo treba da znaci, trebam li nastaviti, odustati, sta reci?

meni je jako stalo do ove cure i tek sad kontam koliko mi je zapravo stalo do nje, evo upravo se logirala, :) nemam pojma sta da cinim i kako da postupim da joj i ne dosadim a i ne odustanem prerano. nikad nisam bio u ozbiljnoj vezi samo simpatije i tako to, a volio bih da budem, zelim da je pozovem na kino ili kafu, ima i moj jaran i cura mogla bi ici sa nama.

Pozdrav!

Nisam neki strucnjak za probleme ove prirode, ali ti mogu savjetovati da ne odustajes, a pogotovo da se povuces bez pokusaja. Prvo, rizik postoji, drugo, ako ne probas uvijek ces se pitati da li je moglo biti nesto da si pokusao. Ti si musko i kako je za nase podneblje logicno da vi radite taj prvi korak, morat ces da se potrudis, da skupis hrabrost( mada ne znam za sta hrabrost, nece te tuci), ali eto, moji skolski drugovi su uvijek govorili da trebaju skupiti hrabrost da pridju curi. Ako si siguran da je slobodna tj. da nema momka, potrudi se, ali nemoj previse da ocekujes da se ne bi razocarao. Ne mozes ocekivati da ce se odmah raspricati s tobom nakon sto se niste vidjeli cijelu godinu, a nekad ste isli zajedno u skolu. Ja bih recimo uvijek razgovarala sa svojim skolskim drugovima, ali nismo svi isti. A mozda joj je neko savjetovao da glumi ledenu kraljicu (kao sto su mene savjetovali), pa po tom pravilu ne smije pokazivati emocije i "ni za zivu glavu" ne smije momku dati do znanja da joj je stalo. Predpostavljam da ste oboje mladi, pa ste i pod uticajem ovih pravila narocito ona koja je vjerovatno okruzena velikim brojem drugarica koje je savjetuju. Bilo bi dobro kad bi mogao saznati gdje izlazi i kada, pa da se "slucajno" tamo pojavis. A ako ne, budi jos malo uporan, nemoj da odustajes nikako, da se povuces jer ti se jednom nije javila na MSN-u, mozda nije bila u mogucnosti da se javi, a mozda joj je neko rekao da se ne javlja stalno, "da bi je pzelio i da bi ti bila zanimljivija". Vjerovao ili ne, ovo su sve savjeti koje cure medjusobno razmjenjuju i vama momcima izvlace nerve. Zato, pokusaj opet, pa malo popricajte i onda je pozovi gdje hoces, na kafu, u kino u pozoriste... Sretno.
zelenashica

#11 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by zelenashica »

todd_smith wrote:
zelenashica wrote:
ili je mozda upozna pa joj kasnije da nogu pa nam onda ona dodje da cmizdri :lol:
:lol: Haman mi unaprijed znamo slijde događaja :D hebem ti bolji smo od Džemile i saradnika u nje :lol:
chengaba

#12 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by chengaba »

Probaj joj preko facebooka poslati cvijece ili bombonjeru neku npr., pa da vidimo kako ce reagovati...

Mozda te zbuni ako odbije ispocetka, to moze samo biti znak da joj se svidjas i da misli da nisi ruzan ;-)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#13 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by Dado dijasporitus »

Previse ba razmisljas. Znam ja to, takav sam i ja bio pa sve proletilo. Eh da mi je danasnje iskustvo sa tvojim godinama :D . Nego da njoj upola napises koliko si napisao na ovom forumu u najmanju ruku bi znao na cemu si. Ovako ubijas i sebe i nas jal bi piskio jal bi kakio. Nemas sta oklijevati i budi direktan. Cure vole direktnost i odlucnost a ako ne upali uvijek ima druga. 8-) To za MSN, pa cilj je stupiti u kontakt sa njom a ne tumaciti da li se igra ili folira, ili jednostavno nezna koristiti MSN. Ako ne ide nadji drugi sistem, email, billboard, transparenti, serenade pod prozorom :-) . Poenta je da imas citav zivot da se sramotis pa sto prije krenes lakse ces kasnije podnositi poraze. 8-)
SenSen

#14 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by SenSen »

Ja bih ti prvo savjetovala da promjenis ime "George Costanza". Jel 'vako sam sebi baksuziras :D ako se sjecas Georgeovih (ne)uspjeha sa curama.. Smijem li predloziti "Johnny Depp". Dokazano efektivno od 1990-ih!

Cini mi se da ti se ta cura stvarno svidja. Uvijek je to tako sa onima koji su nam "nekako privlacni" :D A po drugom sto si napisao mislim da je moguce da si se ti njoj prije svidjao, pogotovo zbog tih facebook odgovora (joj cime se ja bavim :-) ) Ali ovo sa msnom mi se ne cini bas promising, mislim sto ti tako kratko odgovara. Ali ko ce znati njene motive... Zato mislim da je najbolje da sredis neki zajednicki izlazak, u raji, preko zajednickih prijatelja. Pa ispitaj situaciju. Primjetices ako joj se svidjas..
kmirsad

#15 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by kmirsad »

...ako slučajno skupiš dovoljno hrabrosti...zovneš koku u kino...ona prihvati poziv...NE VODI JARANA... NI ZA ŽIVU GLAVU ! ! !...ako ti je do cure stalo... :-D
Salsaon2

#16 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by Salsaon2 »

hihihihi, cuj sram bi te bilo ako te odbije... da se ne procuje... pa nije 90025 :D beverly hills :P... Nema ti ovdje kvalitetnog savjeta, znas sam sto ti je ciniti samo zapitaj se jedno...

Da li je bolje da te je "sram" sto je odbila ili da se kajes sto nisi nikada pokusao? Mislim da poslije ovoga sve je jasno :D
Rambo-Amadeus

#17 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by Rambo-Amadeus »

Salsaon2 wrote: Da li je bolje da te je "sram" sto je odbila ili da se kajes sto nisi nikada pokusao? Mislim da poslije ovoga sve je jasno :D
NE POKUSAJI NIPOSTO! ! ! !

bolje se kajati sto nisi nikad pokusao, nego se kajati sto si isp'o budala. jer ako joj se ne sviđaš, onda je to jedini ishod tvoga pokušavanja, ispašćeš budala + ismijace te pred svima. i uvijek ce te s podsmjehom gledati, a ti nju neces vise smjeti nikako...zene su proklete, đavo neka ih nosi.... barem je moje iskustvo takvo... :( :( :( :(
*mima*

#18 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by *mima* »

Ma dobro mu nisi napisala..............baci komp u vodu.
MoHiKaNaC

#19 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by MoHiKaNaC »

Dijagnoza:

Treca kasika kaze da je u pitanju jaka kombinacija sihra i zlih dzina.

Savjet:

Probaj se okupat!
spektakularno

#20 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by spektakularno »

George Costanza!

:)

Ne treba mnogo da se opterecavas sta ce neko reci ili misliti od tvojih kolega, kao i od clanova ovog foruma. Ne radis nista nenormalno ili smijesno, samo jos nemas zivotno iskustvo.

Ako na msn-u nisi registrovan pod svojim pravim imenom i prezimenom tada ona mozda i ne zna ko si ti. U tom slucaju posaljes jos jednu poruku, u kojoj napises sve potrebno. Pozdravis, oslovis kao svoju skolsku drugaricu. Kazes da ti nije odgovorila na proslu poruku, da si skontao da mozda i ne zna ko si. Kazes ime, da si raja iz razreda i neobavezno pitas sta ima. Ako ti odgovori super, a ako ne, onda se vise ne javljaj. U svakom slucaju, na ovaj nacin neces otkriti pravi razlog zbog kojeg joj se javljas.

Ako zna ko si, a ne javlja ti se, onda nema razloga da joj vise saljes poruke. Ignorisi je. Ima druga, koja ce ti se javiti. :)

Ne salji poruke ako je - away - i ne pitaj da li je kraj kompjutera.

:)
George Costanza

#21 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Prvo, hvala svima na odgovorima. :) Neki su me obradovali, a neki zbunili. :-) Danas je nije bilo online tako da nista, drug mi kaze da se pravi, da hoce da se malo vise potrudim i da bi trebao probat njen broj nabavit pa je direktno nazvati. slazem se da bi sve bilo lakse kad bi se nekako sa njom sreo, ali trenutno ovo mi je jedino rijesenje. odlucio sam da necu tek tako odustati, nit se krecemo u istim krugovima nit zivi blizu mene, tako da ako nista ne bude nema velike sanse da cu je sretati.

sada u ovoj msn drami :D meni jedino daje nade sto me ne blokira. jer bukvalno kojoj god curi sto sam se udvarao preko msn-a me je blokirala, pa i neki drugi, a i sam to radim. kad ti neko dosadi blokiras ga je,iga :D a sad mozda me do sad i blokirala, ali eto vidjecemo :-) jos uvijek ne znam tacno sta da uradim, odnosno kako da joj "pridjem", drug kaze pocni sa salom, ali necu sad sa vedra neba pocet o muji i sulji :-) kako god, svaka pomoc je dobrodosla! :D
detroit-mercy

#22 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by detroit-mercy »

Ne hebu zgodni, nego uporni.
colt

#23 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by colt »

George Costanza wrote:Prvo, hvala svima na odgovorima. :) Neki su me obradovali, a neki zbunili. :-) Danas je nije bilo online tako da nista, drug mi kaze da se pravi, da hoce da se malo vise potrudim i da bi trebao probat njen broj nabavit pa je direktno nazvati. slazem se da bi sve bilo lakse kad bi se nekako sa njom sreo, ali trenutno ovo mi je jedino rijesenje. odlucio sam da necu tek tako odustati, nit se krecemo u istim krugovima nit zivi blizu mene, tako da ako nista ne bude nema velike sanse da cu je sretati.

sada u ovoj msn drami :D meni jedino daje nade sto me ne blokira. jer bukvalno kojoj god curi sto sam se udvarao preko msn-a me je blokirala, pa i neki drugi, a i sam to radim. kad ti neko dosadi blokiras ga je,iga :D a sad mozda me do sad i blokirala, ali eto vidjecemo :-) jos uvijek ne znam tacno sta da uradim, odnosno kako da joj "pridjem", drug kaze pocni sa salom, ali necu sad sa vedra neba pocet o muji i sulji :-) kako god, svaka pomoc je dobrodosla! :D
Druze . .
Ako budes tako nastavio, od tebe i od te ljubavi nema nista :-) :-)
Static-X

#24 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by Static-X »

Ebote sto si ti zalijepio za curom samo sto te stid ubi. Nista lose kazu da je to ipak vrlina.
Nego prolamaj led svo vise mozes, cim na msn ti na nju pa sta bude da bude. Al pokusaj sto vise izvuci da nebude samo obicna prica preko msn-a.
Bellica

#25 Re: Zaljubljen u curu, jel me odbija ili poziva!

Post by Bellica »

George Costanza wrote:Prvo, hvala svima na odgovorima. :) Neki su me obradovali, a neki zbunili. :-) Danas je nije bilo online tako da nista, drug mi kaze da se pravi, da hoce da se malo vise potrudim i da bi trebao probat njen broj nabavit pa je direktno nazvati. slazem se da bi sve bilo lakse kad bi se nekako sa njom sreo, ali trenutno ovo mi je jedino rijesenje. odlucio sam da necu tek tako odustati, nit se krecemo u istim krugovima nit zivi blizu mene, tako da ako nista ne bude nema velike sanse da cu je sretati.

Niko od nas ti ne moze dati dovoljno dobar odgovor i savjet jer samo ti poznajes tu djevojku. Zelim reci da je svaka djevojka specificna tj. posebna na svoj nacin. Zato, neku bi mozda obradovao taj tvoj nastup o Muji, a drugu ne bi. Neka bi se obradovala ako bi joj poklonio ruzu, a druga bi se obradovala korpi s vocem. Ovo su samo primjeri da bi ti bilo jasnije. Zato, samo ti mozes znati kako i sta trebas napraviti. Nikada nemoj korisiti nesto sto je neko rekao da se pokazalo uspjesnim. Zato sto ako je nekome pomoglo kod neke cure, ne mora znaciti da ce tebi pomoci kod ove cure. A blokiranje na MSN-u je glupost jer kako nekoga mozes blokirati tako mozes i ukinuti blokadu. Ja nikada nikoga ne bih blokirati jer oni koji imaju moju adresu mi nikada ne mogu dosaditi, naprotiv, drago mi je kad ih vidim ukljucene i sto mozemo ostati u kontaktu bar putem Interneta. Samo ti znas sta trebas uraditi, samo nemoj da dok cekas na ovu koja ne garantuje uspijeh zaboravis da na svijetu postoje i druge djevojke. I ne moras previse da se trudis jer trud se u ovim stvarima slabo isplati.
Sretno.
Post Reply