brsti wrote:
Dobar post.. hvala..
Ko je po tebi primjer pravog alfa muškarca iz našeg javnog života?
Ma jarane, nemoj se time zamarati!
Da u tvome gradu ima 10 zena i 10 000 muskaraca, imalo bi smisla polemisati na ovu temu. Tada bi morao uloziti znacajan trud da osvojis zenu, sto bi zahtjevalo rad na sebi u svim pravcima. Ovako, nema potrebe, bolje da se trosis na neke druge stvari i od zena uzmes one koje se svidjaju tebi i kojima se ti svidjas. Ako ocekivanja kod oba partnera nisu zadovoljena, pisi propalo!
Klinci se suvise zamaraju oko detalja. Kako da pridjem, sta da kazem. Pridji jarane, bez ikakve pripreme! Cim te vidi opucat ce je adrenalin tako da nece skontati da si ispao glup. Ha ja!
Ne postavljaj sebi ultimativne ciljeve kojima ces robovati cijeli zivot! Ne dozvoli da te savladaju pohlepa i ambicije, da te iznutra podere ljubomora, velika ocekivanja... Treba biti ambiciozan i razmisljati dugorocno, ali bez imperativa, bez bez unaprijed odredjenih ciljeva. Takav covjek postane robot, rob... pa i kada ostvari zacrtano bude nezadovoljan jer je vec zatrovao mozak na putu do uspjeha.
Ja sam to davno skontao. Kao dvadestogodisnjak (ili sam bio mladji, ne sjecam se vise) sam upoznao djevojku, koja je, ono, drama...

Ne znam, iz nekog razloga joj se svidio. Drugaciji naglasak, sta li... Ona je bila mladja od mene, laka ne emocijama. I zalijepi pravo, veoma brzo. Ja hladan kao spricer, vezu dozivljavao iskljucivo kao 'seksualnu'. Svi se cudili, takva cura a ja nezainteresovan, bla, bla... Tada sam im govorio da ce se udati za bogatasa. Zivot sa takvom curom bi se kad-tad pretvorio u pakao, jer su njema materijalna ocekivanja bila ogromna. Vec tada sam znao da necu dogurati suvise daleko kada je imovinski karton u pitanju.

I tako, nije to dugo potrajalo, meni se svidjela jedna sa kojom sam, ispostavit ce se, bio kompatibilan (veza potrajala priliiicnoooo)... Ova se udala za fudbalera, milioner covo, voza Ferari!
Il' si alfa ili nisi. Ja nisam! Mogao bih se pretvarati ali bih se gadio sam sebi. Sastavljen sam od drugacijeg materijala i zadovoljan sam sto sam takav (ne bih se mijenjao sa Dinom, kao ni on sa mnom). Nikada nisam mastao da cure za mnom bale kao za Axl Roseom. Koji ce mi to klinac takav teret. I jedna zna biti previse.
Dakle, jarane, prilicno sam siguran da je za tebe bolji izbor ta mala iz Zivinica nego sve te sto vlaze na Dinu. Drzi se ti nje, a ove ostavi da mastaju o Dini...
I uvijek ostani ono sto jesi, nemoj se pretvarati i skrnaviti osobonost. Bolje biti dobar original nego losa kopija!