Prodjem kroz zuto, zaustavi me policija i ja kazem da je bilo zeleno (na sta je meni policajac odgovorio da sam slijep), ali zapisu mi podatke naravno.
Policijsko auto je stajalo na lijevoj strani raskrsnice, cekali su da se ukljuce na glavnu, i nisu mogli vidjeti semafor kroz koji sam ja prosao (niti im je to javljeno jer im auto nije stajalo, vec su bili standardna patrola)
Eh sada me interesuje, kada dobijem kaznu koji je postupak da se zalim na istu, da li zadrzavam vozacku dok se ne zavrsi postupak i da li mi se uopste isplati raditi ovo (napominjem da su u autu bile jos 4 osobe koje bi potvrdile pricu).
Ako se odlucim na zalbu i izgubim, onda snosim trosak orginalne kazne + 50km sudskih troskova ili ce mi propisati maksimalnu kaznu za taj prekrsaj plus tih 50km?
Takodjer da li ulogu igra to sto mi ovo ne bi bio prvi put da mi se ovo desi (prosla 2 puta sam platio i odradio po mjesec dana bez vozacke iako sam bio vjerovatno i manje kriv nego sada...)
Ko je imao iskustva sa ovim bio bih mu zahvalan kada bi mi opisao citav tok postupka da znam na cemu sam...
Hvala