Zdravo,
Imam pitanje sta se desi sa mojom imovinom u slucaju moje smrti. Ja nisam ozenjen, nemam djece, brace, sestara i samo jedan roditelj mi je ziv. Je li bi on automatski dobio moju imovinu ili bi trebao napraviti testament?
Zakonski naslijednici
Moderator: _BataZiv_0809
- muminovic
#2 Re: Zakonski naslijednici
Ako zelis da rasporedis imovinu po vlastitoj zelji mozes napraviti svojerucni testament, uzmi papir i olovku napisi testament od pocetka do kraja svojom rukom, potpisi ga, i mozes napisati i datum na njemu, i to je sve.Trindolex wrote:Zdravo,
Imam pitanje sta se desi sa mojom imovinom u slucaju moje smrti. Ja nisam ozenjen, nemam djece, brace, sestara i samo jedan roditelj mi je ziv. Je li bi on automatski dobio moju imovinu ili bi trebao napraviti testament?
- holowey
#4 Re: Zakonski naslijednici
da li je potrebno vrsiti neku ovjeru vlastorucno napisanog testamenta? kod koga se pohranjuje takav testament?muminovic wrote:Ako zelis da rasporedis imovinu po vlastitoj zelji mozes napraviti svojerucni testament, uzmi papir i olovku napisi testament od pocetka do kraja svojom rukom, potpisi ga, i mozes napisati i datum na njemu, i to je sve.Trindolex wrote:Zdravo,
- muminovic
#5 Re: Zakonski naslijednici
Ne treba ovjera, samo moras sve od pocetka do kraja napisati svojom rukom (dakle ne na racunaru).
-
razonoda
#6 Re: Zakonski naslijednici
Ovo mi nije jasno . Moze se napisati ---bez svjedoka, ovjeravanja--- i KAD TAJ UMRE-- ja kazem nije to njegov rukopis, bio prisiljen da napise itd???muminovic wrote:Ne treba ovjera, samo moras sve od pocetka do kraja napisati svojom rukom (dakle ne na racunaru).
-
maira
#7 Re: Zakonski naslijednici
mozes,sto ne mozes ako ti je dupe zinulo i lud si za parama i samo su ti pare svete kao 90% ljudi danas 
mozes reci isto da je tebi sve ostavio i nabavit svjedoke,mozes tuci sve redom od svih trazit pare i da ti ih svi daju....mozes sta hoces
i sve to sa smjeskom i zadovoljstvom kao 90% ljudi danas...ne trebaju ti cak ni advokati
mozes reci isto da je tebi sve ostavio i nabavit svjedoke,mozes tuci sve redom od svih trazit pare i da ti ih svi daju....mozes sta hoces