Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine u B

Post Reply
TheWatcher

#26 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by TheWatcher »

da je dosao neki Seik odresio kesu i rekao evo vam obnovite Pretis ili Energoinvest ja bi ga prvi u guJcu poljubio :thumbup:
ovako dolazi neki olos tamo iz Kuvajta i kupuje a NE ULAZE nekretnine :run: sklon sam vjerovanju da Kuvajcani ciste svoje dvoriste i tjeraju takve :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by pici »

šHo .BA kad more srbija dat svoje nebo arapima, šHo ne bi mi nekretnine...
Država

#28 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by Država »

TheWatcher wrote:samo napred Fahro :lol: :lol:
Nije on 'napred'. On je 'naprijed'. On je iz Gusinja (CG)... :lol:
semirizsvemira

#29 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by semirizsvemira »

Sad je vec jasno da ovaj ministar cetnicke sigurnosti radi za nas jer komsijama , kojima arapi ulazu u sve ne smetaju arapi ali im smetaju kad ulazu u nas . Drugim rijecima nikome nije u cilju da Bosnjaci prodisu a imaju i svoje igrace tj nase izdajnike koji im titraju u zamjenu za fotelje koje im Zapad i komsije obezbjedjuju . Porucujem Fahri da se vrati u domovinu Srbiju
Trebam te

#30 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by Trebam te »

TheWatcher wrote:da je dosao neki Seik odresio kesu i rekao evo vam obnovite Pretis ili Energoinvest ja bi ga prvi u guJcu poljubio :thumbup:
ovako dolazi neki olos tamo iz Kuvajta i kupuje a NE ULAZE nekretnine :run: sklon sam vjerovanju da Kuvajcani ciste svoje dvoriste i tjeraju takve :izet:

De ba ne lupaj, taman cemo tebe pitati tko sve smije ulagati i kupovati nekretnine u Bosni!!! :D

Svasta, :skoljka:
Trebam te

#31 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by Trebam te »

semirizsvemira wrote:Sad je vec jasno da ovaj ministar cetnicke sigurnosti radi za nas jer komsijama , kojima arapi ulazu u sve ne smetaju arapi ali im smetaju kad ulazu u nas . Drugim rijecima nikome nije u cilju da Bosnjaci prodisu a imaju i svoje igrace tj nase izdajnike koji im titraju u zamjenu za fotelje koje im Zapad i komsije obezbjedjuju . Porucujem Fahri da se vrati u domovinu Srbiju
Ministru bi se pomrsili racuni, :lol:

ja ministra i g....a :D
Danguba

#32 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by Danguba »

cetnicki sluga koji je nasjeo na njihovu spiku da ''ovdje dolazi olos i da neko cisti svoje dvoriste'' dok kod njih dolaze najbogatiji princevi
TheWatcher

#33 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by TheWatcher »

Trebam te wrote:
TheWatcher wrote:da je dosao neki Seik odresio kesu i rekao evo vam obnovite Pretis ili Energoinvest ja bi ga prvi u guJcu poljubio :thumbup:

De ba ne lupaj, taman cemo tebe pitati tko sve smije ulagati i kupovati nekretnine u Bosni!!! :D

Svasta, :skoljka:
sta mislis koliko ce dolazak "takvih gradjana" popraviti ionako sjeban imidz BiH :lol: :lol: izdaj im koji kvadrat stana i zaradi koji oJro :lol:
partibrejker

#34 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by partibrejker »

Jedno je sigurno - velika većina ovih što dolaze su polufukare. Da im je kupiti imanje za bagatelu, zato od nekih ''investicija'' tu nema govora. Velike pare odoše na zapad i u Srbiju.
A Fahro je dno.
I ne sikira se on za Bosnu, već što postoji mogućnost da cijene nekretnina skoče, umjesto da po njegovoj želji padnu za 99 % pa da on pokupuje pola federacije sa jednim dnevnim pazarom Avaza.
fixer

#35 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by fixer »

I u Srbiji omogucavaju investicije, a ne naseljavanje. Ne brkati pojmove.
Zmaj - BIH

#36 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by Zmaj - BIH »

Ministar četničke sigurnosti

http://buziminfo.ba/live/vijesti3/1182- ... sigurnosti

Zamislite da u nekoj EU drzavi zabrane arapima(muslimanima) da kupuju nekretnine. Mi bi odma poceli da pljujemo tu drzavu i da je optuzujemo za nacizam. A eto upravo takvo se nesto sprema u nasoj drzavi.
mzungu

#37 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by mzungu »

Pitam se samo kako li ce sad nas ministar poslije ove izjave krociti u neku od arapskih drzava :roll:
weredsf

#38 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by weredsf »

Prejadno je sve kod nas, niko nije reagovao osim ovog nacelnika

NAČELNIK OPĆINE NOVI GRAD POVODOM IZJAVE FAHRUDINA RADONČIĆA: Semir Efendić: Otkud ministru sigurnosti pravo da sankcioniše kupovinu nekretnina u BiH?! To je skandalozno!!!
Srijeda | 27.11.2013.

U situaciji kada je nezaposlenost u BiH veća od 40 posto i najveća u Evropi i kada vlade bh. entiteta tjeraju ovu zemlju u dužničko ropstvo jedan od izlaza iz teške ekonomske situacije su direktna strana ulaganja, navodi se u saopćenju Semira Efendića, načelnika općine Novi Grad Sarajevo

samir efendić

Izjava ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da treba zakonski sankcionisati kupovinu nekretnina u Bosni i Hercegovini je skandalozna.

Ministar bi trebao znati da državljani stranih zemalja u Bosni i Hercegovini prema važećim zakonima ne mogu kupovati nekretnine, ali firme koje imaju sjedište u našoj zemlji mogu kupovati nekretnine, bez obzira na vlasničku strukturu tih firmi, navodi se u saopćenju Semira Efendića, načelnika općine Novi Grad Sarajevo.

U situaciji kada je nezaposlenost u BiH veća od 40 posto i najveća u Evropi i kada vlade bh. entiteta tjeraju ovu zemlju u dužničko ropstvo, jedan od izlaza iz teške ekonomske situacije su direktna strana ulaganja.

Zbog nestabilne situacije u regionu Bliskog Istoka i sjeverne Afrike, i državama koje su bile tradicionalna destinacija turista iz zemalja Perzijskog zaljeva, Bosna i Hercegovina je od strane turističkih kompanija prepoznata kao destinacija koja može biti kvalitetna alternativa za veliki broj turista.

Naročito je veliki interes stanovnika Kuvajta jer na osnovu važećih međudržavnih sporazuma državljanima Kuvajta za ulazak u BiH nije potrebna viza.

U općini Novi Grad Sarajevo se već realizira projekat jedne kuvajtske firme vrijedan 5,5 miliona maraka, od čega direktnu korist ima lokalno stanovništvo, budžet Općine i građevinska operativa koja je uposlena na izgradnji.

Osim toga, po završetku projekta, jedan broj ljudi će dobiti stalno zaposlenje.

Dok Vlada susjedne Srbije izlaz iz teške ekonomske situacije traži privlačenjem bogatih investitora sa Istoka, u Bosni i Hercegovini se izjavama državnog ministra radi suprotno.

Bez obzira na izjave ministra Radončića pozivamo sve strane investitore da investiraju u općinu Novi Grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu uz poruku da ćemo uraditi sve da našu zemlju učinimo dobrim mjestom za strana ulaganja, stoji u saopćenju Semira Efendića, načelnika općine Novi Grad Sarajevo.

Vezani tekst: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine!
elma89_

#39 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by elma89_ »

Izbori 2014 znace i konacni odlazak FahrA

od ovoga nema nista
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by pici »

elma89_ wrote:Izbori 2014 znace i konacni odlazak FahrA

od ovoga nema nista

tako je šveĐŽanko...jooooojj partiya na sred bašČaršijne...inshallah

:thumbup: TOOOOO kad PICI raspali iz SIJAČA IJHAAAAAAAAAAAAAA!!! :thumbup:
Grover

#41 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by Grover »

Fahri su stigle nove instrukcije iz Beograda.
guruman

#42 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by guruman »

brucos7 wrote:Meni je jasan ovaj Fahro i njegov nacin komuniciranja (jer drukcije ne zna), ali mi stvarno nisu jasni ljudi koji su ovome tajkunu dali glas na izborima!? :run:
Treba imati nivo pa uopće razgovarati o toj temi,mislim na useljavanje.Ukratko mislim da je to još jedan pokušaj da se neko udvori istočnim susjedima i zapadnom novcu.Nema nikakve logike da Kuvajt rješava ova pitanja na ovakav naćin.Oni mogu jednostavno zaustaviti kod sebe dotok bilo koga od bilo gdje.Time se priča završava.Narod je ovdje sit raznoraznih protuha koje su se i doselile tj.dovukle u naše pitome bosanske krajeve,ali su došli sa najlon kesama,gologuzi.Sad bi mi trebali biti protiv svog ostalog svijeta pogotovu ako dolazi sa parama.Nemogu da vjerujem koja se magla i dalje pokušava prodati nama autohtonim bosancima.Većinom komantari na ovom forumu jasno izražavaju narodnu volju,i tako će i biti.A ove stranke jednog lica ne treba više ni komentarisati.
StupskaBitanga

#43 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by StupskaBitanga »

za FahrA u današnjem avazu S. Efendić je propali malezijski đak
theTruePath

#44 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by theTruePath »

StupskaBitanga wrote:za FahrA u današnjem avazu S. Efendić je propali malezijski đak
:lol: :lol: :lol:
weredsf

#45 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:za FahrA u današnjem avazu S. Efendić je propali malezijski đak
Kako se usudio da reaguje na njegove izjave..
P.S.
Nije li Avaz odvojen od SBB-a :D
Država

#46 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by Država »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sad kad ga neovisni Avazovi novinari pritisnu, ocam...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hAZNADAR

#47 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by hAZNADAR »

da se razumijemo - naseljavanje Arapa i kupovine nekretnina po BiH je odavno poznata stvar, nije tacno da su srpski mediji to izmislili - samo su se malo poigrali ciframa, i poprilicno kasno sjetili o tome pisati. :D

Nije to nikakva zavjera, podli plan, projekt,... vec samo rezultat korupcije i egoizma ljudi na vlasti. Ipak - ne kupuju se nekretnine od strana Arapa naveliko po Albaniji, Turskoj, Maleziji, Tunisu,.... vec samo u Bosni. Sto bas u Bosni - zato sto je tu najmekse i narod najnaivniji kada bira prijatelje. Ljudi na vlasti i administraciji po manjim opcinama oko Sarajeva bi doveli i americke rasiste da plate a kamoli "bracu" koja se uz pomoc petro dolara uvaljuje tamo gdje moze.

Al ne cude me oni(interes je interes) koliko me cude nasi islamisti, vehabijski simpatizeri, i obican neobrazovan narod koji sad Fahru proziva za cetnika, izdajnika,... Ne branim ga, on jeste lopina, shupak, krkan,... ali sto li mu je sad ovo odjednom najveci grijeh. Sjetih se jedne davne rasprave kada jedna glupaca napisa kako su Arapi koji su se doselili "oplemenili nasu krv". A u njenu odbranu stali mnogi poput ovog svemirca sto vise vole da im u komsiluku budu Arapi negoli Bosnjaci. Zato sto vise vole Arape nego Bosnjake, zato sto su se ljudi kao u komunizmu poceli cijeniti po ideoloskoj pripadnosti a ne zaslugama i karakteru. Pa kada kritikujes najveceg krimilanca, teroristu, siledjiju iz tih redova - namah vriste o izdaji, komunistickoj opasnosti, krmetini,.. i slicnim frazama.

Jedan odredjeni broj ce se doseliti, nece to biti 500 000 :D , nece vjerovatno ni deseti dio tog broja. Bosna je otvorena za sve ljude dobre volje koji ce postovati nasu kulturu, nas stil zivota, nasu naciju, nase vrijednosti,.... - medjutim imamo lose iskustva do sada sa useljenickim skupinama koje ne samo da ne postuju narod i kulturu gdje su dosli - vec obrlate mnoge nase da pocnu mrziti svoje. Ni su se ni ministrovi zemljaci u Sarajevu posebno asimilirali koliko se da primijetiti. Pokazace vrijeme kakva sorta ce se doseliti. Iskreno se nadam da ce to biti onakvi Arapi koje ja licno poznajem i koji su za pozeliti. Nadam se ne ona sorta koja samo osvaja teren poput one baze na Alipasinom, Maoci,...
fantom slobode

#48 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by fantom slobode »

Ma ja...evo kod mene u komsiluku vec kupili tri kuce...a kazu da je to pocetak...zale se jeftine i nemaju klime...iz Obi-ja masovno dovlace pijesak, da ih podsjeti na rodni kraj, sve po basti posipaju... Bice to nezapamcen val...
moke_31

#49 Re: AW: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekret

Post by moke_31 »

newlevel wrote:
Basvod wrote:Sve na stranu... al jadna je drzava u kojoj jedan nacelnik moze drzati lekciju ministru.
Hahaha 100% je tako.

Sent from my nokia 3310
I šta sad? Do načelnika je, je li? Kako se on naki mlad drzno odgovoriti ministru, i to sigurnosti? Heheh
theTruePath

#50 Re: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine

Post by theTruePath »

Prije je jadna zemlja u kojoj nacelnik mora drzati lekciju,a niko nije bog svako pa da mu se ne moze drzati lekcija,posebno ne ministar vlade
Post Reply