Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- braca
#26 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Svaka cast, zato ti i jeste nick Better Man! 
- Azamo
#27 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Uvijek pazim na pješake i ne vozim brzo pogotovo po gradu i što je već neko napiso' može se izbjećui prskanje pješaka ne uvijek ali u većini situacija može.Meni se proljetos desila jedna pravo neugodna situacija,dok sam izlazio sa parkinga na skenderiji uletio sam u rupetinu koja je bila puno vode,pri tom sam poprskao dva pješaka koji su prolazili tik pored mene,odmah sam stao i izašo' da se izvinem ali sam naišo' na jak otpor što bi bilo razumljivo da je bilo namjerno,ali nije bilo nikakve namjere jer nisam vozio brzo(tek sam kreno')a rupu nisam vidio jer da sam je vidio ne bi upo u nju sebe radi ako ništa,i da nije bio policijac u blizini završilo bi tučom.
- Olympus C170
#28 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
To je ono sto sam ja pricao,nije vozac kriv,vec ovi sto ne odrzavaju puteve i ne ciste slivnike!Azamo wrote:Uvijek pazim na pješake i ne vozim brzo pogotovo po gradu i što je već neko napiso' može se izbjećui prskanje pješaka ne uvijek ali u većini situacija može.Meni se proljetos desila jedna pravo neugodna situacija,dok sam izlazio sa parkinga na skenderiji uletio sam u rupetinu koja je bila puno vode,pri tom sam poprskao dva pješaka koji su prolazili tik pored mene,odmah sam stao i izašo' da se izvinem ali sam naišo' na jak otpor što bi bilo razumljivo da je bilo namjerno,ali nije bilo nikakve namjere jer nisam vozio brzo(tek sam kreno')a rupu nisam vidio jer da sam je vidio ne bi upo u nju sebe radi ako ništa,i da nije bio policijac u blizini završilo bi tučom.
- mayab
#29 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Ja sam isto vozač, ali često i pješak i to me baš nervira, taj nerad policije.Samo da se bace na akciju mjesec dana sirom grada, fino stati 100m poslije pjesackih prelaza i pratiti sta se desava, pa zaustavljanje i podjela uplatnica, pa se to pročuje medju rajom, za mjesec dana bi bili bolji nego Nijemci!Garantiram!braca wrote:Naravno da je kaznjivo prskanje pjesaka, no ovo je Bosna (i Hercegovina), pa mozes raditi sta god hoces, a da ne odgovaras, mozes npr. politi staricu benzinom i zapaliti je, ne ides na robiju. Mozes dijete izbosti nozem u tramvaju, ne ides na robiju, OSIM ako se ne digne vaskolika javnost pa budes te nesrece da bas ti odes u zatvor, dok drugi ubadaci za kojima se nije digla javnost, ne moraju na robiju.
Vec smo pisali o policiji i jasno je da ih boli *urac.
Pa ljudi moji, ne mogu da shvatim da ni na jednom pjesackom prelazu nema sanse da ti stane automobil/vozac automobila, mozes biti majka sa djetetom, ili cak samo dijete, nema sanse da ti idioti stanu. Cast izuzecima, dogadja se, no to je rijetkost, prava pravcata rijetkost.
Pa mi sada pisemo o - prskanju. Pa ljudi, vec u Hrvatskoj na svakom prelazu (prijelazu!) svaki automobil staje, a ovdje se utrkuju ko ce brze preci preko prelaza (prijelaza!), a to se posebno odnosi na vozace GRAS-a, taksite i slicne profesionalce.
Ovdje ja NE kritikujem vozace - oni su/mi smo seljacine neobrazovane i idioti, no kritikujem policiju koju boli ona stvar za regulisanje prometa, prskanja pjesaka, a posebno ih boli ona stvar za nezeustavljanje na pjesackom prelazu (prijelazu!).
Ma, hajte, molim vas......
- braca
#30 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Naravno da bi tako bilo.
Oni (policija) kaznjavaju, bolje je reci - FATAJU (hvataju) vozace za u biti neopasan prekrsaj ako si malo brze vozio na pravcu na kojem nikoga ne ugrozavas, npr. kod Marsalke, a tamo gdje TAKODJER mogu da se nafataju novaca, a da pri tome spasavaju zivote i rade na edukaciji - kao npr. "na" pjesackim prelazima (prijelaz!), to im ne pada na pamet (poznata glupost), a garantujem da bi se naklepali dosta love.
Samo, treba to skontat' . A o opstem javnom interesu, ne bih ovdje diskutovao, jer boli njih, kako sam vec rekao, ona stvar za "opsti javni interes".
P.S.
Neki dan sam napravio jedan prekrsaj (skretanje u lijevo preko pune linije) i odmah se stvorise dvojica. Dobro jesam napravio prekrsaj, oni odmah 300 KM ce biti kazna, najmanje tri mjeseca vozacka i slicna plasenja. Ja ih priupitam "pa moze li kakva opomena, ili se mora bas odmah lomiti kicma", a oni kazu "evo mi ovdje stojimo cijeli dan, svi se nesto zale i NIKO NISTA!". Tada ih ja lijepo zamolim, shvatajuci poruku, da prihvate moju ponudu da platim mandatnu kaznu na licu mjesta u iznosu od 100 KM, na sta oni odgovorise da ce 50 KM biti dovoljno.
I tako, ja platih mandatnu kaznu na licu mjesta 50 KM, odnosno zamolio sam ih da oni uplate umjesto mene 50 KM.
Ne zalim se ja na lovu, pogrijesio sam, samo znam da u propisima i zakonima ima i ona mogucnost opomene ako bas nisi iskazao dibidus bezobrazluk, drskost i agresivnost u cinjenju prekrsaja, a ja sam - eto - malo smotao preko pune u jednom malom prigradskom naselju gdje nema nigdje nikoga, ali eto.....
Oni (policija) kaznjavaju, bolje je reci - FATAJU (hvataju) vozace za u biti neopasan prekrsaj ako si malo brze vozio na pravcu na kojem nikoga ne ugrozavas, npr. kod Marsalke, a tamo gdje TAKODJER mogu da se nafataju novaca, a da pri tome spasavaju zivote i rade na edukaciji - kao npr. "na" pjesackim prelazima (prijelaz!), to im ne pada na pamet (poznata glupost), a garantujem da bi se naklepali dosta love.
Samo, treba to skontat' . A o opstem javnom interesu, ne bih ovdje diskutovao, jer boli njih, kako sam vec rekao, ona stvar za "opsti javni interes".
P.S.
Neki dan sam napravio jedan prekrsaj (skretanje u lijevo preko pune linije) i odmah se stvorise dvojica. Dobro jesam napravio prekrsaj, oni odmah 300 KM ce biti kazna, najmanje tri mjeseca vozacka i slicna plasenja. Ja ih priupitam "pa moze li kakva opomena, ili se mora bas odmah lomiti kicma", a oni kazu "evo mi ovdje stojimo cijeli dan, svi se nesto zale i NIKO NISTA!". Tada ih ja lijepo zamolim, shvatajuci poruku, da prihvate moju ponudu da platim mandatnu kaznu na licu mjesta u iznosu od 100 KM, na sta oni odgovorise da ce 50 KM biti dovoljno.
I tako, ja platih mandatnu kaznu na licu mjesta 50 KM, odnosno zamolio sam ih da oni uplate umjesto mene 50 KM.
Ne zalim se ja na lovu, pogrijesio sam, samo znam da u propisima i zakonima ima i ona mogucnost opomene ako bas nisi iskazao dibidus bezobrazluk, drskost i agresivnost u cinjenju prekrsaja, a ja sam - eto - malo smotao preko pune u jednom malom prigradskom naselju gdje nema nigdje nikoga, ali eto.....
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#31 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Mislim da je samo dovoljna prijava oštećene strane, tj. onaj koga zaliješ, zapamti ti registraciju i prijavi policiji i to je dovoljno.
Mala digresija na očekivano pitanje "Kako će dokazati da ga je baš taj auto uprskao?" Pa zapamtio mu je registraciju.
Jedan poznanik je u Austriji samo izbacio opušak kroz prozor i nakon 50-tak kilometara, zaustavlja ga polizei na naplatnoj rampi sa pričom kako imaju prijavu da je na toj i toj dionici izbacio opušak iz vozila. Na njegovu konstataciju da ga je neko lažno prijavio, policajac mu samo reče da ga je prijavio g. X.Y. vozač vozila Z reg oznake W 123456 i policajac ga upita da li poznaje tu osobu. Kada je poznanik odgovorio da ne poznaje, policajac ga samo upita "Zašto bi vas nepoznata osoba lažno teretila?" i hladno mu napisa kaznu od 500€. Tako se to radi.
Mala digresija na očekivano pitanje "Kako će dokazati da ga je baš taj auto uprskao?" Pa zapamtio mu je registraciju.
Jedan poznanik je u Austriji samo izbacio opušak kroz prozor i nakon 50-tak kilometara, zaustavlja ga polizei na naplatnoj rampi sa pričom kako imaju prijavu da je na toj i toj dionici izbacio opušak iz vozila. Na njegovu konstataciju da ga je neko lažno prijavio, policajac mu samo reče da ga je prijavio g. X.Y. vozač vozila Z reg oznake W 123456 i policajac ga upita da li poznaje tu osobu. Kada je poznanik odgovorio da ne poznaje, policajac ga samo upita "Zašto bi vas nepoznata osoba lažno teretila?" i hladno mu napisa kaznu od 500€. Tako se to radi.
- chelo
#32 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Reaktiviram. Na radiju mahalare o ovim temema.
Tamo gdje postoji lokva postoji nekoliko problema: lose izveden poprecni pad prema ivicnjacima,
losi poduzni padovi prema sahtovima, ukupno losi drenazni slivovi. Lose se podloge i tamponi rade na sanacijama prilikom prokopavanja i remonta podzemne infrastrukture, ne radi se dovoljno na stišljivosti, samo se "poflekaju" rupe, i za 5 dana sve sidje za 2 sprata. Sahtovi se ne niveliraju na pravi nacin, cesto su ko pupak u cesti. Teretnjaci prolaze ulicama gdje im tonaza to ne dozvoljava. I onda nastaju baretine. Male bare ne zaljevaju nikoga.
Dakle, problem ima korijen.
Nemam ni najmanju zelju uz jutarnju kafu da planiram zaliti nekoga i sjebat mu dan, i sto qraca u glavi svi imamo dok vozimo da bih gledao svakog pjesaka u oci i slalomirao unutar jedne trake! Poenta je da nije samo vozac kriv u cijelom lancu propusta koji dovedu do toga.
Ne mogu da opravdavam ovaj bijes pjesaka prema vozacu. I veliko je pitanje razgranicavanja opravdanosti kaznjavanja vozaca i zlupotrebe ovg instrumenta, poznavajuci nas narod, svi bogovi su mu krivi kad mu se nesto desi, ali ne i on sam, i pravi smo predatori kad imamo moc.
Sad me poderite.
Studenti, zene, hipsteri, civilni dusebriznici itd.
Tamo gdje postoji lokva postoji nekoliko problema: lose izveden poprecni pad prema ivicnjacima,
losi poduzni padovi prema sahtovima, ukupno losi drenazni slivovi. Lose se podloge i tamponi rade na sanacijama prilikom prokopavanja i remonta podzemne infrastrukture, ne radi se dovoljno na stišljivosti, samo se "poflekaju" rupe, i za 5 dana sve sidje za 2 sprata. Sahtovi se ne niveliraju na pravi nacin, cesto su ko pupak u cesti. Teretnjaci prolaze ulicama gdje im tonaza to ne dozvoljava. I onda nastaju baretine. Male bare ne zaljevaju nikoga.
Nemam ni najmanju zelju uz jutarnju kafu da planiram zaliti nekoga i sjebat mu dan, i sto qraca u glavi svi imamo dok vozimo da bih gledao svakog pjesaka u oci i slalomirao unutar jedne trake! Poenta je da nije samo vozac kriv u cijelom lancu propusta koji dovedu do toga.
Ne mogu da opravdavam ovaj bijes pjesaka prema vozacu. I veliko je pitanje razgranicavanja opravdanosti kaznjavanja vozaca i zlupotrebe ovg instrumenta, poznavajuci nas narod, svi bogovi su mu krivi kad mu se nesto desi, ali ne i on sam, i pravi smo predatori kad imamo moc.
Sad me poderite.
-
AS_sa
#33 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
svakako da treba o ovome paziti, medjutim na nasim putevima sve lokva do lokve ... tako da .. 
-
Melami
#34 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Razumljivo je sto kazes, ja bi samo u zakon dodao i kaznu za onoga ko treba odrzavati puteve, ili izvodjaca radova. Pjesak je najmanje kriv jer bas kao sto kazes za vozace, ni pjesak ne moze gledati svako auto i sklonjati se u stranu kad debil nece da uspori. Nije bas prijatno kad te neko okupa, i to nanese finu stetu jer treba kaput nositi na hemijsko.chelo wrote:Reaktiviram. Na radiju mahalare o ovim temema.
Sad me poderite.Studenti, zene, hipsteri, civilni dusebriznici itd.
Ne opravdavam nikako to ponasanje vozace, iako sam i sam vozac al brate ima bezobraznih ljudi koji se ponasaju kao da su jedini na cesti.
-
ozdrlje_donje
#35 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Ali vala ima i svakakvih pjesaka:) Neki dan sa starim izlazim iz supermarketa i vozimo se uskim dijelom parkinga prema izlazu i do njeg ima nekih 50ak metara. Na sred tog prolaza stoje dvije zene i govorim starom da uspori jer je pored njih bila lokva a meni ce stari: "e jesu curke od cijelog puta stale pored ove lokve" sto fakat i jeste, a nismo bili mi jedini koji su prolazili znaci od tih 50 m one su stale na taj jedan pored male lokvice i svi su trebali prikociti zbog njih. Inace podrzavam da su kazne za ovo zlodjelo i vece, vozac sam vec dugo i nije mi se dosad desilo da nekog "okupam" jer uvijek pazim a par puta sam bio zrtva. Zaista neugodan osjecaj. 
- antidroid
#36 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
prosli cetvrtak, kada je kisa ona lila, i prestala, nesto se zamislih i slucajno zalijem starijeg covjeka.
Stanem na prosirenje komercijale, da se izvinem i ponudim da ga odvezem, platim hemijsko i slicno, kad frajer poce psovati od boga do majke, a ja i dalje se izvinjavam i zaleti se da me opali.
Sve je relativno
Stanem na prosirenje komercijale, da se izvinem i ponudim da ga odvezem, platim hemijsko i slicno, kad frajer poce psovati od boga do majke, a ja i dalje se izvinjavam i zaleti se da me opali.
Sve je relativno
-
goran16v
#37 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Iako je zakon u teoriji jako dobar, posten i koristan u praksi je gotovo neprimjeniv jer su ti sanse da ispunis sve uslove da prijavis nekog zato sto je je okupao jednake 7. na lotu jer da bi nekog prijavio u trenutku kupanja moras da zapises broj auta koji je te je okupao, tacnu lokaciju i moras da budes u takvoj blizini policajca, p. stanice itd da do njegovog dolaska ili pronalaska jos uvijek mias na sebi "dokaze" kupanja, sto u praksi znaci da mozes nekog da prijavis ako u ruci drzis papir i olovku, stojis pored drota, patrole ili p. stanice kad te delegat okupa...
- madner
#38 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Ne moras, mozes nazvati PU i napraviti zapisnik. Ako ti nije mrsko cekati.
Znam za jedan slucaj gdje osobi nije bilo mrsko i fakat je prijavila kupatora.
- chelo
#39 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Ako su drotovi tako lakovjerni i padaju na dokaze tipa okupan na kisnom vremenu (?!) i broja tablica na famoznom papiru (mozak mi je u stanju ugravirati bar 7 znakova u zivotu), u tom slucaju se ja mogu po komsiluku svetiti bagri koja se ne ponasa u skladu sa kucnim redom/savjetom recimo. Jbs mu mater, ne mogu mu nista, ali ce bar popusit jednu fiktivnu kaznu za satro kupanje, jer smo satro drzava sa satro zakonima...
Mislim, podloj masti nema kraja onda, ako imas takav instrument.
Mislim, podloj masti nema kraja onda, ako imas takav instrument.
- Drvosjeca iz Dejcica
#40 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Mog'o si još batina popiti. Ovo me podsjeti na onaj film "Teško je biti fin".antidroid wrote:prosli cetvrtak, kada je kisa ona lila, i prestala, nesto se zamislih i slucajno zalijem starijeg covjeka.
Sve je relativno
-
goran16v
#41 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
I ti nazoves nadleznu PU dok oni dodju (zamisli gdje je na listi prioriteta okupani pjesak), osusili se dokazi, vozac odmaglio, oni uzmu podatke od tebe br. auta, pokrenu postupak delegat naravno negira krivicu i poj'o vuk magarca - tako da ipak moras da budes u situaciji koju sam ti opisao.madner wrote:Ne moras, mozes nazvati PU i napraviti zapisnik. Ako ti nije mrsko cekati.
- madner
#42 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
U datom slucaju dokazi su ostali, jerbo mlave nisu ciste pa odjeca ostane prljava.
Za dalji postupak ne znam sta je bilo, cekalo se 15 min.
-
goran16v
#43 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Jest tjeranje mak na konac ali kad dodje do sudije i do toga se dodje, tako ako se u medjuvremenu osusila a ostala prljava ajd dokazi da nije prljava vec 3 dana ili 3 sata...madner wrote:U datom slucaju dokazi su ostali, jerbo mlave nisu ciste pa odjeca ostane prljava.
-
renno
#44 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Situacija u Mostaru je zaista grozna što se tice ovog problema.
Ulice u Mostaru su pune rupa te najmanja kiša može da stvori ogromne bare po cesti.
Ja razumijem da su ceste zaista loše i da je vozacima tesko brinuti da nekoga ne uprskaju ali ima i onih koji izgleda uživaju u svojoj ulozi vozaca, oni koji misle da su svemoguci ako su u automobilu.
Prije par dana šetao sam trotoarom i u tom trenutku sam se našao pored poprilicno velike bare na cesti. Cuo sam auto iza sebe i odmakao se od ceste koliko god sam mogao. Vozac je također primjetio da me može okupati ali umjesto da je usporio on je ubrzao i okupao me od glave do pete. Automobilom je upravljao momčić koji se vozikao sa punim autom cura, pa je vjerovatno to bio neki način da se malo folira pred curama.
Imao sam i prije loših iskutava što se tice ovog problema ali nikada u tom trenutku nisam bio dovoljno smiren da mogu upamtiti registracije.
Ovaj put sam uhvatio registracije, zapisao tacno vrijeme, lokaciju te otišao u policijsku stanicu.
Objasnio sam policijskoj službenici šta se desilo i naveo joj gdje se taj prekršaj nalazi u zakonu o bezbjednosti u saobracaju.
Međutim, policijska službenica uopšte to nije shvatila ozbiljno i krenula mi je sa pricom kako se taj zakon uopšte ne sprovodi u Mostaru te da ne pokušavam da živim u idealnom svijetu.
Molim??? Ovakav odgovor me je zaista šokirao, ne mogu da vjerujem da neko tko bi trebao sporvoditi ove zakone kaže da nemam razloga da se žalim jer ta žalba nece proci.
Kakva je situacija sa drugim pješacima? Da li je iko uspio da tuži nekog pri prekršaju ovog zakona?
Ulice u Mostaru su pune rupa te najmanja kiša može da stvori ogromne bare po cesti.
Ja razumijem da su ceste zaista loše i da je vozacima tesko brinuti da nekoga ne uprskaju ali ima i onih koji izgleda uživaju u svojoj ulozi vozaca, oni koji misle da su svemoguci ako su u automobilu.
Prije par dana šetao sam trotoarom i u tom trenutku sam se našao pored poprilicno velike bare na cesti. Cuo sam auto iza sebe i odmakao se od ceste koliko god sam mogao. Vozac je također primjetio da me može okupati ali umjesto da je usporio on je ubrzao i okupao me od glave do pete. Automobilom je upravljao momčić koji se vozikao sa punim autom cura, pa je vjerovatno to bio neki način da se malo folira pred curama.
Imao sam i prije loših iskutava što se tice ovog problema ali nikada u tom trenutku nisam bio dovoljno smiren da mogu upamtiti registracije.
Ovaj put sam uhvatio registracije, zapisao tacno vrijeme, lokaciju te otišao u policijsku stanicu.
Objasnio sam policijskoj službenici šta se desilo i naveo joj gdje se taj prekršaj nalazi u zakonu o bezbjednosti u saobracaju.
Međutim, policijska službenica uopšte to nije shvatila ozbiljno i krenula mi je sa pricom kako se taj zakon uopšte ne sprovodi u Mostaru te da ne pokušavam da živim u idealnom svijetu.
Molim??? Ovakav odgovor me je zaista šokirao, ne mogu da vjerujem da neko tko bi trebao sporvoditi ove zakone kaže da nemam razloga da se žalim jer ta žalba nece proci.
Kakva je situacija sa drugim pješacima? Da li je iko uspio da tuži nekog pri prekršaju ovog zakona?
-
preludezalude
#45 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Trebao si odmah podnijeti prijavu protiv te sluzbenice. Vidio bi kako bi ona odmah promjenila pricu. Ona mora zaprimiti prijavu pa ma kakva prijava bila.
- mayab
#46 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
preludezalude wrote:Trebao si odmah podnijeti prijavu protiv te sluzbenice. Vidio bi kako bi ona odmah promjenila pricu. Ona mora zaprimiti prijavu pa ma kakva prijava bila.
- insomnia78
#47 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
A sta mislis ovako, ja ljubomoran na tvoje novo auto, isprska me neki deseti lik ja odem u policiju i prijavim tebe?renno wrote:Situacija u Mostaru je zaista grozna što se tice ovog problema.
s' moje sokocalo
-
renno
#48 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Teško je danas pored svih obaveza covjeka da se još dodatno bakcas na sudovima i sl.preludezalude wrote:Trebao si odmah podnijeti prijavu protiv te sluzbenice. Vidio bi kako bi ona odmah promjenila pricu. Ona mora zaprimiti prijavu pa ma kakva prijava bila.
Iz tog razloga nisam htio dalje u diskusiju jer vidim da ja ne mogu tu ništa izboriti, makar i nju tužio.
Naravno, ovaj zakon je pun propusta, ne postoji neka procedura kako prijaviti ovaj slucaj. Osim u situaciji da je policajac bio odma tu negdje pored tebe što je skoro pa nemoguce.insomnia78 wrote: A sta mislis ovako, ja ljubomoran na tvoje novo auto, isprska me neki deseti lik ja odem u policiju i prijavim tebe?
s' moje sokocalo
Upravo u postovima prije neko je spomnuo provođenje ovih zakona u inostranstvu gdje policajac prekršitelja treba prupitati da li poznaje osobu koja ga je prijavila.
Ako ne poznaje ne vidim razloga zašto bi te nepoznata osoba prihavila iz cista mira.
Nije meni problem ni keychan kameru nosati kad je kiša, ali evo, sve i da snimim prekrsitelja kako da ga prijavim ako se u mostatu ovi zakoni ne praktikuju?
-
preludezalude
#49 Re: Zakonom kažnjivo prskanje pješaka
Zakon u Sa, Tz, Ze i Mostaru su isti.
Ali stvar je u tome da je Mostar jedna velika crna rupa ove drzave. Ja sam inace iz Mostara pa znam kako sve dole funkcionise tj ne funkcionise.
Ali stvar je u tome da je Mostar jedna velika crna rupa ove drzave. Ja sam inace iz Mostara pa znam kako sve dole funkcionise tj ne funkcionise.
-
kakavdanakneiskustvu