zakon
- triton
djeca su bila upozoravana kao i njihovi roditelji, da ne razdrazuju psa, ali to ocigledno nije pomoglo, cak mislim da su djeca bila nagovarana od strane svojih roditelja da ga razdrazuju, jer kako objasniti da dijete u prisustvu roditelja uleti u avliju i gadja psa kamenjem, i na moje upozorenje cujem samo "nemoj sine to raditi" - pa lupi mu samar sta mu tepas! i bili su upozoreni da moze doci do ovoga jer pas ne zaboravlja. i tacno znam koja grupa djece to radi jer pas poludi, osjeti ih na 50 m, a na drugu djecu ne obraca paznju.
i ja sam bio dijete pa mi nije padalo na pamet da tudje pse zajebajem, posebno ako su veliki i zajebani, jedno prilikom me je i ugrizao vucjak jer sam ga pomilovao dok sam mu davao hranu, nisam smio ni reci svojima za to, da ne bi degenek dobio.
koliko mi je zao sto se to desilo, toliko i nije ko mu je*e mater bezobraznu neodgojenu, dobro je prosao.
a te norveske price sta dijete zna, za norveske ostavi cungalunga
pas je i bio vezan debelim lancem, pukla je ogrlica od debelog lanca, najdebljeg koji se mogao kupiti.
pozz
i ja sam bio dijete pa mi nije padalo na pamet da tudje pse zajebajem, posebno ako su veliki i zajebani, jedno prilikom me je i ugrizao vucjak jer sam ga pomilovao dok sam mu davao hranu, nisam smio ni reci svojima za to, da ne bi degenek dobio.
koliko mi je zao sto se to desilo, toliko i nije ko mu je*e mater bezobraznu neodgojenu, dobro je prosao.
pas je i bio vezan debelim lancem, pukla je ogrlica od debelog lanca, najdebljeg koji se mogao kupiti.
pozz
- chuchumbamayumbe
Udure je ba. Imas u Obiju jos deblji lanac.triton wrote:djeca su bila upozoravana kao i njihovi roditelji, da ne razdrazuju psa, ali to ocigledno nije pomoglo, cak mislim da su djeca bila nagovarana od strane svojih roditelja da ga razdrazuju, jer kako objasniti da dijete u prisustvu roditelja uleti u avliju i gadja psa kamenjem, i na moje upozorenje cujem samo "nemoj sine to raditi" - pa lupi mu samar sta mu tepas! i bili su upozoreni da moze doci do ovoga jer pas ne zaboravlja. i tacno znam koja grupa djece to radi jer pas poludi, osjeti ih na 50 m, a na drugu djecu ne obraca paznju.
pozz
Salu na stranu, nije zajebancija da pas najuri dijete, ne do Bog da mu je nanijelo teze povrede...a desava se i da zakolju.
Ja samo kazem sta bi onda bilo.
A tebe shvatam, da je Bogdo ugrizao nekoga od roditelja, pa mu odvalio pola guzice, tada mi ne bi bilo zao, dapace!
POZZ!
- triton
ma ok je, i ja sam malo puko od ovog sranja
ne kontam ovo poslijeratno odgajanje djece, prije je bilo degenek od staraca iako je neko drugi kriv za neki belaj, a sad sta god dijete da uradi u pravu je. nikakvog odgoja, cast izuzecima, al ovo sto ja vidim i sto mi mlade nastavnice
pricaju je uzas, djeca se odgajaju tako da im niko autoritet ne predstavlja, zapustena, raspustena.
tesko vrijeme za matore prijatelju moj.......
pozdrav
ne kontam ovo poslijeratno odgajanje djece, prije je bilo degenek od staraca iako je neko drugi kriv za neki belaj, a sad sta god dijete da uradi u pravu je. nikakvog odgoja, cast izuzecima, al ovo sto ja vidim i sto mi mlade nastavnice
tesko vrijeme za matore prijatelju moj.......
pozdrav
- baby_angel
Eh sad, ja bih voljela kad bi mi neko objasnio sta znaci ovo ili... Ako moze... TNXtriton wrote:hvala
evo sta pise
Ko na javnom mjestu izvodi psa ili druge životinje bez povodca ili brnjice ili ko dovede psa ili druge životinje na mjesto gdje to nije dopušteno, kaznit će se novčanom kaznom od 100 KM na licu mjesta.
Ako su prekršajem iz stava 1. ovog člana prouzrokovane teže posljedice ili narušeno zdravlje i život ljudi, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom od 500 do 800 KM, ili kaznom zatvora do 60 dana.
Ko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na bilo koji drugi način nehumano postupa s njima, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 600 KM.
- triton
rupa u zakonubaby_angel wrote:Eh sad, ja bih voljela kad bi mi neko objasnio sta znaci ovo ili... Ako moze... TNXtriton wrote:hvala
evo sta pise
Ko na javnom mjestu izvodi psa ili druge životinje bez povodca ili brnjice ili ko dovede psa ili druge životinje na mjesto gdje to nije dopušteno, kaznit će se novčanom kaznom od 100 KM na licu mjesta.
Ako su prekršajem iz stava 1. ovog člana prouzrokovane teže posljedice ili narušeno zdravlje i život ljudi, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom od 500 do 800 KM, ili kaznom zatvora do 60 dana.
Ko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na bilo koji drugi način nehumano postupa s njima, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 600 KM.
- baby_angel
Svidja mi setriton wrote:rupa u zakonubaby_angel wrote:Eh sad, ja bih voljela kad bi mi neko objasnio sta znaci ovo ili... Ako moze... TNXtriton wrote: hvala
evo sta pise
- baby_angel
Nema veze... Kakve drotove sam sretala da im isucem ovaj zakon iz dzepa primili bi se garant_BosanaC wrote:Samo sto ti nisi u HNKbaby_angel wrote:Svidja mi setriton wrote: rupa u zakonu