zakon

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

triton

Post by triton »

djeca su bila upozoravana kao i njihovi roditelji, da ne razdrazuju psa, ali to ocigledno nije pomoglo, cak mislim da su djeca bila nagovarana od strane svojih roditelja da ga razdrazuju, jer kako objasniti da dijete u prisustvu roditelja uleti u avliju i gadja psa kamenjem, i na moje upozorenje cujem samo "nemoj sine to raditi" - pa lupi mu samar sta mu tepas! i bili su upozoreni da moze doci do ovoga jer pas ne zaboravlja. i tacno znam koja grupa djece to radi jer pas poludi, osjeti ih na 50 m, a na drugu djecu ne obraca paznju.

i ja sam bio dijete pa mi nije padalo na pamet da tudje pse zajebajem, posebno ako su veliki i zajebani, jedno prilikom me je i ugrizao vucjak jer sam ga pomilovao dok sam mu davao hranu, nisam smio ni reci svojima za to, da ne bi degenek dobio.

koliko mi je zao sto se to desilo, toliko i nije ko mu je*e mater bezobraznu neodgojenu, dobro je prosao.

a te norveske price sta dijete zna, za norveske ostavi cungalunga

pas je i bio vezan debelim lancem, pukla je ogrlica od debelog lanca, najdebljeg koji se mogao kupiti.

pozz
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

triton wrote:djeca su bila upozoravana kao i njihovi roditelji, da ne razdrazuju psa, ali to ocigledno nije pomoglo, cak mislim da su djeca bila nagovarana od strane svojih roditelja da ga razdrazuju, jer kako objasniti da dijete u prisustvu roditelja uleti u avliju i gadja psa kamenjem, i na moje upozorenje cujem samo "nemoj sine to raditi" - pa lupi mu samar sta mu tepas! i bili su upozoreni da moze doci do ovoga jer pas ne zaboravlja. i tacno znam koja grupa djece to radi jer pas poludi, osjeti ih na 50 m, a na drugu djecu ne obraca paznju.

i ja sam bio dijete pa mi nije padalo na pamet da tudje pse zajebajem, posebno ako su veliki i zajebani, jedno prilikom me je i ugrizao vucjak jer sam ga pomilovao dok sam mu davao hranu, nisam smio ni reci svojima za to, da ne bi degenek dobio.

koliko mi je zao sto se to desilo, toliko i nije ko mu je*e mater bezobraznu neodgojenu, dobro je prosao.

a te norveske price sta dijete zna, za norveske ostavi cungalunga

pas je i bio vezan debelim lancem, pukla je ogrlica od debelog lanca, najdebljeg koji se mogao kupiti.

pozz
Udure je ba. Imas u Obiju jos deblji lanac. :)
Salu na stranu, nije zajebancija da pas najuri dijete, ne do Bog da mu je nanijelo teze povrede...a desava se i da zakolju.
Ja samo kazem sta bi onda bilo.
A tebe shvatam, da je Bogdo ugrizao nekoga od roditelja, pa mu odvalio pola guzice, tada mi ne bi bilo zao, dapace!
POZZ!
triton

Post by triton »

ma ok je, i ja sam malo puko od ovog sranja

ne kontam ovo poslijeratno odgajanje djece, prije je bilo degenek od staraca iako je neko drugi kriv za neki belaj, a sad sta god dijete da uradi u pravu je. nikakvog odgoja, cast izuzecima, al ovo sto ja vidim i sto mi mlade nastavnice :D pricaju je uzas, djeca se odgajaju tako da im niko autoritet ne predstavlja, zapustena, raspustena.

tesko vrijeme za matore prijatelju moj....... :D :D

pozdrav
baby_angel

Post by baby_angel »

triton wrote:
hvala

evo sta pise
Ko na javnom mjestu izvodi psa ili druge životinje bez povodca ili brnjice ili ko dovede psa ili druge životinje na mjesto gdje to nije dopušteno, kaznit će se novčanom kaznom od 100 KM na licu mjesta.

Ako su prekršajem iz stava 1. ovog člana prouzrokovane teže posljedice ili narušeno zdravlje i život ljudi, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom od 500 do 800 KM, ili kaznom zatvora do 60 dana.

Ko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na bilo koji drugi način nehumano postupa s njima, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 600 KM.
Eh sad, ja bih voljela kad bi mi neko objasnio sta znaci ovo ili... Ako moze... TNX :)
triton

Post by triton »

baby_angel wrote:
triton wrote:
hvala

evo sta pise
Ko na javnom mjestu izvodi psa ili druge životinje bez povodca ili brnjice ili ko dovede psa ili druge životinje na mjesto gdje to nije dopušteno, kaznit će se novčanom kaznom od 100 KM na licu mjesta.

Ako su prekršajem iz stava 1. ovog člana prouzrokovane teže posljedice ili narušeno zdravlje i život ljudi, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom od 500 do 800 KM, ili kaznom zatvora do 60 dana.

Ko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na bilo koji drugi način nehumano postupa s njima, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 600 KM.
Eh sad, ja bih voljela kad bi mi neko objasnio sta znaci ovo ili... Ako moze... TNX :)
rupa u zakonu :D
baby_angel

Post by baby_angel »

triton wrote:
baby_angel wrote:
triton wrote: hvala

evo sta pise

Svidja mi se :D
triton

Post by triton »

"Ko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na bilo koji drugi način nehumano postupa s njima, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 600 KM."

i ovo je glupo znaci kuci ga bicuj, a vani miluj, i nikom nista
triton

Post by triton »

upravo sa suda, dao izjavu, i kaze sudija to je to ? ne kontam, izgleda da me nisu tuzili roditelji nego policija, po sluzbenoj duznosti ili kako se to vec zove. sta ce dalje biti nemam pojma.

pozdrav
_BosanaC

Post by _BosanaC »

baby_angel wrote:
triton wrote:
baby_angel wrote: Eh sad, ja bih voljela kad bi mi neko objasnio sta znaci ovo ili... Ako moze... TNX :)
Samo sto ti nisi u HNK :D
baby_angel

Post by baby_angel »

_BosanaC wrote:
baby_angel wrote:
triton wrote: rupa u zakonu :D
Samo sto ti nisi u HNK :D
Nema veze... Kakve drotove sam sretala da im isucem ovaj zakon iz dzepa primili bi se garant :D :lol: :lol: :lol:
Post Reply