Pa patike od 40KM su mi trajale pola godine
Da li ima bilo kakv zakon koji stiti potrosace ? U mom slucaju sam PREVAREN, za 190KM sam dobio SMECE!
Na zalost niko ne daje garanciju na patike, ali zar ne postoji neki STANDARD!? Nadam se da neces i ti doziviti isto, da kupis patike za koje smatras da ce ti biti ugodne na nogama, da ce ti trajati i da ces se rijesitit muke, a na kraju zapadnes u jos vecu.threshold wrote:Pa ako nisi dobio garanciju, niko ti nista nije garantovao. Zasto bi cijena trebala ista da govori?
Budala i paprati...
Imam racun, proslo je 40 dana od kupovine i patike su normalno nosene samo po suhom. Ako su i nosene, nisu vise od 20 dana sveukupno jer sam veci dio vremena provodio kuci spremajuci ispite! Djonovi su doslovno propali....talić wrote:Nazovi službu za inspekcijske poslove pa provjeri.
Račun je ujedno i garancija ukoliko ga imaš.
Garantni rok za obuću je 30 dana (nekad bilo a sad ne znam).
Ako su normalno nošene ( nisu prešle 5.000 km) i izgledaju kao očuvane onda se može konstatovati da je to greška proizvođača.
Ako su dobro pohabane onda zaboravi na reklamaciju.
Ako nemaju drugih oštećenja idi u trgovinu ako se budu izvlačili reci im da ćeš u inspekciju.sarajevomd wrote:Imam racun, proslo je 40 dana od kupovine i patike su normalno nosene samo po suhom. Ako su i nosene, nisu vise od 20 dana sveukupno jer sam veci dio vremena provodio kuci spremajuci ispite! Djonovi su doslovno propali....talić wrote:Nazovi službu za inspekcijske poslove pa provjeri.
Račun je ujedno i garancija ukoliko ga imaš.
Garantni rok za obuću je 30 dana (nekad bilo a sad ne znam).
Ako su normalno nošene ( nisu prešle 5.000 km) i izgledaju kao očuvane onda se može konstatovati da je to greška proizvođača.
Ako su dobro pohabane onda zaboravi na reklamaciju.
Napravi fotografije te sportske obuće, sa svih strana, tako da se jasno uočava nastala šteta, kopiraj račun, i prodavcu, na njegovu zvaničnu adresu, dostavi te fotografije uz zahtjev za zamjenu proizvoda, u skladu sa odredbama čl. 18. Zakona o zaštiti potrošača u BiH, ili, u nemogućnosti - naknadu štete ili drugi oblik kompezacije. Uz zahtjev ne šalji sve dok ti je neko ne zatraži!sarajevomd wrote:Interesuje me ovaj zakon u mom slucaju, jer sam stvarno ogorcen spoznajom da su patike koje su nosene nepuna dva mjeseca ostetile. Pri "ostecenju" mislim da je na oba pukao djon (znaci pojavila se rupa na svakoj duzine 5-6 cm), a patike su nosene samo po SUHOM. Iste patike su placene 190KM i stvarno sam ogorcen da kada kupis u radnji koja je na dobrom glasu, pomislis da si dobio neki kvalitet i da neces morati mijenjati odredjen period!!!!
Pa patike od 40KM su mi trajale pola godine![]()
Da li ima bilo kakv zakon koji stiti potrosace ? U mom slucaju sam PREVAREN, za 190KM sam dobio SMECE!
1. Udruženje grañana „Klub potrošača“ TK Tuzla
Ul. Klosterska broj 3 Tuzla
Predsjednica udruženja – Gordana Bulić
Tel:035/257-261
Fax:035/257-261
e-mail: [email protected]
2. Savjet potrošača Bosansko-Podrinjskog kantona Goražde
Ul. Seada Sofovića Sofe broj 9 Goražde
Predsjednik udruženja – Murat Rašidović
Tel:038/220-240
Fax:038/222-445
3. Udruga za unapreñenje kvalitete življenja FUTURA Mostar
Ul. Alekse Šantića broj 22 Mostar
Predsjednik udurge – Marin Bago
Tel:036/580-201
Fax: 036/580-201
4. Udruženje grañana HNŽ/K Klub potrošača Mostar
Ul. Bulevar Revolucije broj 35 Mostar
Predsjednica udruženja – Fadila Hadžić
Tel:036/580-487
Fax: 036/580-487
[email protected]
5. Udruženje potrošača „PUTOKAZ“ Sarajevo
Ul. Kemala Kapetanovica broj 17 Sarajevo
Sekretar udruženja – Meho Mujetić
Tel:033/664-844
6. Udruženje za zaštitu interesa potrošača „ZIP“ Sarajevo
Ul. Vilsonovo šetalište 10/III Sarajevo
Sekretar udruženja – Mesud Lakota
Tel:033/651-081
033/650-100
[email protected]
7. Udruženje za zaštitu potrošača „KONZUMENT“ Jajce
Ul. Hrvoja Vukčića Hrvatinića bb Jajce
Predsjednik udruženja- Emir Šahman
Tel:030/657-800
8. Udruženje grañana Županije Posavske „KLUB POTROŠAČA“ Odžak
Ul. Trg.bb Odžak
Predsjednik udruženja – Redžo Omerbašić
Član udruženja – Petar Dujak
Tel:031/763-099
9. Udruženje „Klub potrošača srednje Bosne“ Travnik
Ul. Čabruša bb Travnik
Predsjednik udruženja – Nevzudin Vihrić
Tel:030/503-109
Fax:030/503-109
Hej, probaj ovdje u PUTOKAZU (Pipi je naveo adresu i broj tel.). Meni su pomogli sa cizmama. (Planika. Vratili su mi novac). I moj savjet ti je da budes uporan i da se ne obazires na njihove glupe izgovore.sarajevomd wrote:Interesuje me ovaj zakon u mom slucaju, jer sam stvarno ogorcen spoznajom da su patike koje su nosene nepuna dva mjeseca ostetile. Pri "ostecenju" mislim da je na oba pukao djon (znaci pojavila se rupa na svakoj duzine 5-6 cm), a patike su nosene samo po SUHOM. Iste patike su placene 190KM i stvarno sam ogorcen da kada kupis u radnji koja je na dobrom glasu, pomislis da si dobio neki kvalitet i da neces morati mijenjati odredjen period!!!!
Pa patike od 40KM su mi trajale pola godine![]()
iko ?skafiskafsnjak wrote:Da ne otvaram novu temu....
Znate li, koliko puta mogu laptop nositi na servis tj. nakon koliko puta mogu traziti novi laptop .... Nosio sam vec 3 puta, nosu napravili, jednu te istu stvar... Cccc
koliko dugo je laptop bio na servisu? Ako i dalje nije napravljeno ili nije napravljeno kako treba prijavi ih inspekciji kantona (u kojem vec zivis) i trazi od inspekcije da im nalozi da ti ili daju novi laptop ili da ti vrate novac, kako zelis. A mozes prvo i trgovcu zaprijetiti inspekcijom ako ti odbije vratiti novac ili dati novi laptop.skafiskafsnjak wrote:iko ?skafiskafsnjak wrote:Da ne otvaram novu temu....
Znate li, koliko puta mogu laptop nositi na servis tj. nakon koliko puta mogu traziti novi laptop .... Nosio sam vec 3 puta, nosu napravili, jednu te istu stvar... Cccc
Ne mogu se sad sjetiti i mislim da to zakonom nije specificirano koliko nesto puta moras odnjeti na servis da bi imao pravo traziti novu stvar (samo se spominje ako je kod njih na servisu duze od mjesec dana ili nesto malo vise). Ali ako u razumnom roku nije napravljeno to je to, a cini mi se da se upravo spominje razuman rok, a razuman rok je svakako tri puta za istu stvar a nisu je uspjeli popraviti.skafiskafsnjak wrote:laptop sam direkt nosio u servis ... kupljen je u Tuzli, a servis u Sarajevu , pa brze da ide.
3 puta nosen zbog istog kvara...nisu napravili ... Sad je trenutno na servisu ...ako ne poprave, onda cu da djelujem.
SAmo me interesuje, zakonski, koliko puta mogu "ne popraviti" ?
Čitaj.... http://www.mvteo.gov.ba/zakoni/zakoni/d ... gTag=bs-BAskafiskafsnjak wrote:Da ne otvaram novu temu....