Dozer wrote:razonoda wrote:

Zasto ja , kao komsija koji uziva u svom posjedu , trebam ---doci tebi na vrata i upozoravati , ZAMOLITI

, ZA PREKRSAJ KOJI CINI TVOJE DIJETE.
ŽESTOKI OBRAČUN SUSJEDA 'Dok sam ja živ, njegove pčele neće sletjeti na moje imanje'
Zato sto je to - dijete. Mozda roditelj nije vidio kada se to desilo, pa ne zna da treba djetetu reci da pripazi i da to ne radi?
Zato sto je to sasvim normalan, ljudski i komsijski potez?
Zato sto ti, bez obzira da li je nesto od komsije slucajno i nenamjerno upalo u tvoje dvoriste, ipak nemas pravo to tek tako prisvojiti/unistiti, jer je neko za to dao novac?
Zato sto rizikujes da ti onda taj komsija napakuje razne gluposti na vrat, jer nikad ne znas ko je i kakav je taj tamo? (ovo nema veze sa strahom, nego samo zdrava logika).
Zato sto sutra i ti mozes imati dijete, ili ti moze doci neko necije dijete u goste, pa da se desi ista stvar u obrnutom pravcu?
Itd. itd...

Ne mogu vjerovati da je ovo TVOJ STAV. Bas TVOJ.
dijete --sta se podrazumjeva pod --dijete. Cim prohoda--se uci da -ne sere vec trazi -tutu.
normalan komsijski potez----meni moje -tebi tvoje
novac-- sta je vaznije--novac ili respekt
kad ne znas ---ko je tamo----onda ne cackas mecku
kad ti neko dolazi u goste--das mu upute , gdje zivis , gdje da se parkira, neces mu reci --radi sta hoces dok te ne upozori.
Haj , kreni od SEBE -- kako bi se osjecao da ti dodje komsija i ZAMOLI, ne zhtjeva , -da smanjis muziku.
1od 10 ce to normalno prihvatiti , svi ostali
Imam jako puno iskustva sa tim--upozoravanjem ,ljudskim, ---NIKO NE PRIMA NORMALNO. NIKO.
Sjecas se ''djeteta' u Hrasnom -trazio novac od zene -ona mu dala ---- drugi put trazio --nije mu dala ---- zapalio je.
Sta dijete zna sta je vatra.