Zakon o sportu Kantona Sarajevo

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pekarce

#1 Zakon o sportu Kantona Sarajevo

Post by pekarce »

Da ne postoji negdje link ili da neko nema slučajno Zakon o sportu Kantona Sarajevo? Član sam udruženja koje se prema svom Statutu vodi kao udruženje građana koje promovira biciklizam u svim vidovima. Na nivou Kantona traže da se registrujemo kao sportsko udruženje, jer promovira, jednim dijelom, biciklizam kao sport, mada nemamo takmičenja, registrovanih sportista, stručnih radnika i nije nam cilj unaprijediti biciklizam samo kao sport. Htio bih to da provjerim koliko je regularno to tražiti prema pomenutom Zakonu. Zahvalan unaprijed...
campa_xxx

#2 Re: Zakon o sportu Kantona Sarajevo

Post by campa_xxx »

Ja mislim da nema taj zakon, ima ali je na nivou drzave ili federacije (nagadjam) ali evo ti za svaki slucaj provjeri ovdje...

http://mks.ks.gov.ba/preuzimanje/legislativa

Ili kontaktiraj njega... :D

Adresa: Sarajevo,
Reisa Džemaludina Čauševića 1
POMOĆNIK MINISTRA ZA SPORT
Miralem ZUBOVIĆ
Tel: +387(0)33 562-064
email: [email protected]
Control panel

#3 Re: Zakon o sportu Kantona Sarajevo

Post by Control panel »

ima zakon o sportu kantona. ali ti on nema veze sa registracijom. ti se registrujes prema zakonu o udruzenjima i fondacijama. posto vi u svom radu imate neku vrstu fizicke aktivnosti sasvim je logicno da se registrujete kao sportsko udruzenje. a sta ti smeta da se registrujes kao sportsko udruzenje.
pekarce

#4 Re: Zakon o sportu Kantona Sarajevo

Post by pekarce »

campa_xxx wrote:Ja mislim da nema taj zakon, ima ali je na nivou drzave ili federacije (nagadjam) ali evo ti za svaki slucaj provjeri ovdje...

http://mks.ks.gov.ba/preuzimanje/legislativa

Ili kontaktiraj njega... :D

Adresa: Sarajevo,
Reisa Džemaludina Čauševića 1
POMOĆNIK MINISTRA ZA SPORT
Miralem ZUBOVIĆ
Tel: +387(0)33 562-064
email: [email protected]
Provjerio već, link ne fescera, a lik je fantom kojeg ne možeš dobiti putem telefona... :) Hvala lijepo u svakom slučaju...
pekarce

#5 Re: Zakon o sportu Kantona Sarajevo

Post by pekarce »

Control panel wrote:ima zakon o sportu kantona. ali ti on nema veze sa registracijom. ti se registrujes prema zakonu o udruzenjima i fondacijama. posto vi u svom radu imate neku vrstu fizicke aktivnosti sasvim je logicno da se registrujete kao sportsko udruzenje. a sta ti smeta da se registrujes kao sportsko udruzenje.
Provjerio sam već Zakon o udruženjima i fondacijama i tu nema navedene stavke da li se neko udruženje treba registrovati kao sportsko ili ne, pa sam zato htio pogledati i Zakon o sportu KS. Problem je u tome što će nam donatori ili koja već institucija/organizacija postaviti pitanje u budućnosti, kako je moguće da smo sportsko udruženje, a nemamo registrovanih sportista. To nam može prouzrokovati probleme.
Post Reply