ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Poll ended at 24/08/2008 08:55

DA
31
82%
NE
7
18%

Total votes: 38

vratnik

#76 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by vratnik »

jaca-maca wrote:@vratnik
A kako vama ne smeta smece, nego samo pseca govna, to mi nikako nije jasno. :? :? :? :?
Niko se ne zali na smece svuda oko nas, pa sta vam je ljudi. :? :? :?
I jedno i drugo vam treba smetati, ne samo kakica!

Kada pocne kaznjavanje za bacanje smeca, onda cu i ja rado kupiti, kao sto sam vec rekla. I ne znam zasto svi mi mislite da je nama tesko ili nam se gadi kupiti tu kakicu :-)
NIJE POSTENO DA JA SAD KUPIM KAKICU IZA SVOG PSA, A OKO MENE SVI BACAJU SMECE i niko nije kaznjen. :x

Je li vama uredu da se neko kazni za kakicu, a onaj koji baca smece NE? Samo mi to recite...

Ja se ne zalim na ljude sto seru okolo, na flase, staklo, boce i slicno, niti na nedostatak kanti. Ja samo zelim da policajci rade svoj posao i da na svakom cosku kaznjavaju one koje bacaju smece i u isto vrijeme one koje ne kupe kakicu. Je li trazim mnogo?

I koliko sam vidjela i procitala, u zakonu ne pise da se kakica mora kupiti.
Izvini, ali ovo je tema o psecem izmetu, ne znam gdje sam ja to napisao da mi ne smeta smece?
Moj stav o smecu je na Ekologiji, pogledaj pod plasticne vrecice i tome slicno ako te interesuje. Ali pretpostavljam da ne, bas kao sto te ne interesuju stavovi koji nisu isti kao tvoji, a tu se ja nalazim.
Vidis, meni osnovna kultura (a ovdje se bas radi o osnovnoj kulturi, zalosno je kako smo nisko nivo spustili) nalaze da budem kulturan, cak i kad nema zakona koji ce me kazniti ako ne budem takav. Tebi ne, ti cekas zakon. A kad se uvede, onda ces cekati nesto drugo. I pisati na forumu kako drugi /drugaciji, mrze pse. Sto, makar u mom slucaju, sigurno nije tacno. A da mi govna tvojih ljubimaca smetaju, da itekako. Ali tvoj pas nije kriv, on nije u stanju da uzme kesicu u sapu i pocisti iza sebe, to moras ti uciniti.
Ah da, zaboravíh: nije zakonom propisano.
jaca-maca

#77 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by jaca-maca »

vratnik wrote: Izvini, ali ovo je tema o psecem izmetu, ne znam gdje sam ja to napisao da mi ne smeta smece?
Moj stav o smecu je na Ekologiji, pogledaj pod plasticne vrecice i tome slicno ako te interesuje. Ali pretpostavljam da ne, bas kao sto te ne interesuju stavovi koji nisu isti kao tvoji, a tu se ja nalazim.
Vidis, meni osnovna kultura (a ovdje se bas radi o osnovnoj kulturi, zalosno je kako smo nisko nivo spustili) nalaze da budem kulturan, cak i kad nema zakona koji ce me kazniti ako ne budem takav. Tebi ne, ti cekas zakon. A kad se uvede, onda ces cekati nesto drugo. I pisati na forumu kako drugi /drugaciji, mrze pse. Sto, makar u mom slucaju, sigurno nije tacno. A da mi govna tvojih ljubimaca smetaju, da itekako. Ali tvoj pas nije kriv, on nije u stanju da uzme kesicu u sapu i pocisti iza sebe, to moras ti uciniti.
Da mi pas kaki po betonu, cesti i po parkovima, mozda bih i kupila. A posto obavlja nuzdu na travi tamo gdje niko ne prolazi, necu da kupim. Kupicu rado kada bude vrijeme i uslovi za to. A sad, ko hoce, neka kupi. :thumbup:

I ne mislim da ljudi kojima smeta kakica mrze pse, pa i meni smeta kakica kada je na po setalista ili na po ceste.
vratnik

#78 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by vratnik »

jaca-maca wrote:
vratnik wrote: Izvini, ali ovo je tema o psecem izmetu, ne znam gdje sam ja to napisao da mi ne smeta smece?
Da mi pas kaki po betonu, cesti i po parkovima, mozda bih i kupila. A posto obavlja nuzdu na travi tamo gdje niko ne prolazi, necu da kupim. Kupicu rado kada bude vrijeme i uslovi za to. A sad, ko hoce, neka kupi. :thumbup:
:thumbup:
posteno.
Samo nemoj onda u argumentaciji pitati zasto drugi bacaju smece, ili pisaju s balkona zgrade, bacaju kese u rijeke, posto si ti sama odgovor na to. I oni imaju neki izgovor, razlog. Mozda tako gdje su bacili niko ne prolazi, nije beton, nisu ceste.
jaca-maca

#79 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by jaca-maca »

vratnik wrote: :thumbup:
posteno.
Samo nemoj onda u argumentaciji pitati zasto drugi bacaju smece, ili pisaju s balkona zgrade, bacaju kese u rijeke, posto si ti sama odgovor na to. I oni imaju neki izgovor, razlog. Mozda tako gdje su bacili niko ne prolazi, nije beton, nisu ceste.
Ne pitam, samo zelim da se kaznjavaju jedni i drugi :thumbup: i da se prvo krene od bacanja smece, a onda kakice, jer je glupo kaznjavati za kakicu, a ne za smece ili obrnuto.
1906

#80 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by 1906 »

vratnik wrote:
jaca-maca wrote:
:thumbup:
posteno.

nidje veze

govno se raspadne kroz "par dana"
ako nista - kisa ga slijepi sa zemljom - pa ne znas ni da je bilo govno :D

95% smeca je nerazgradivo

- ako ti neko pisa s balkona - pisa tebi na glavu - ili se slijeva po tvom zidu - znaci opet nije ni slicno travi

eto
aj ponovo :D
baustelac

#81 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by baustelac »

1906 wrote: nidje veze

- ako ti neko pisa s balkona - pisa tebi na glavu - ili se slijeva po tvom zidu - znaci opet nije ni slicno travi

eto
Po kojoj je to logici hajvansko govno, ili ti kaka kako mu tepate, "bolje" od ljudskog pa hajvani smiju a insani ne smiju vrsiti nuzdu na travi?
1906

#82 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by 1906 »

baustelac wrote:
1906 wrote: nidje veze

eto
Po kojoj je to logici hajvansko govno, ili ti kaka kako mu tepate, "bolje" od ljudskog pa hajvani smiju a insani ne smiju vrsiti nuzdu na travi?

mislim da se to prije tice tog da ljudi ne smiju skidat gace na javnim povrsinama :D
vratnik

#83 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by vratnik »

nidje veze

eto
aj ponovo :D[/quote]

Dobro, rekao si nidje veze, mora da si u pravu. (?)
Ovako: izmedju procesa sranja i kise mozes imati nesrecu da zagazis u isto, i recimo udjes u auto. Onda ces mjesecima osjetiti smrad, ne da se oprati. Ali, procitaj onaj dio o osnovnoj kulturi, to je u tvom slucaju puno bitnije.

Ostatak, o procentima i nerazgradivom smecu ne bih bas komentarisao posto se u to razumijem, za razliku od tebe. :oops:
1906

#84 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by 1906 »

vratnik wrote:
Ovako: izmedju procesa sranja i kise mozes imati nesrecu da zagazis u isto, i recimo udjes u auto. Onda ces mjesecima osjetiti smrad, ne da se oprati. Ali, procitaj onaj dio o osnovnoj kulturi, to je u tvom slucaju puno bitnije.

Ostatak, o procentima i nerazgradivom smecu ne bih bas komentarisao posto se u to razumijem, za razliku od tebe. :oops:

a djelujes kao da se razumijes u stosta :D
s toliko postova - mora se desit da ponekad i ubodes :lol:
vratnik

#85 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by vratnik »

1906 wrote:
vratnik wrote:

Ah to, pa vidis, ganjamo na BC ginisa, pa nam se pridruzi, ako su ti svi postovi ovakvi, mimo teme, ili na jeziku koji ti razumijes, nidje veze.
Imas li sta o temi, ali ne nebuloze tipa procenata i kritikovanja forumasa, ili da predjemo na vrijedjanje?
1906

#86 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by 1906 »

vratnik wrote:
1906 wrote:
vratnik wrote:

Ah to, pa vidis, ganjamo na BC ginisa, pa nam se pridruzi, ako su ti svi postovi ovakvi, mimo teme, ili na jeziku koji ti razumijes, nidje veze.
Imas li sta o temi, ali ne nebuloze tipa procenata i kritikovanja forumasa, ili da predjemo na vrijedjanje?

a vec se vidis uvrijedjenim? :roll:
i ne razumijes stosta i slicno :)

i onda te i BC ometa
nista - premjesticu izmet tamo - da bude komotnije

a ti ovde mozes pojasnit - zasto je ok da smece bude bude rasuto po livadi :)
i koliko brzo se razgradjuje i u kom procentu se razgradjuje
vratnik

#87 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by vratnik »

:roll:
Evo ponovo cu: nigdje nisam rekao da je bacati smece. Na ekologiji sam malo vise o tome napisao, ako te interesuje.
Ovdje je tema pseci izmet, ono sto sam napisao na drugoj stranici ove teme niko nije ocito procitao, pa da ponovim: tim cinom, makar to bilo i simbolicno u rijekama punim kesa, parkovima punim stakla i igala, se vlasnici pasa dizu iznad prosjecnih bilmeza, i ne ostavljaju im prostor za napad. Samim tim rade na popravljanju odnosa izmedju prosjecnog gradjanina (kojeg ovdje izjednacise sa psomrscem) i vaseg ljubimca. tako mali cin, a toliko bi dobra mogao donijeti.

PS: sad ovaj dio o smecu i nerazgradjivosti, mozda te stvarno interesuje: pogledaj u svoju kantu za smece, 95% je kuhinjski otpad, znaci sve razgradivo. Onaj mali postotak pakovanja, radi se o polietilenu, znaci PE, nije PVC, je repromaterijal, eno forumas sa nikom gradina na ekologiji biznis pravi, samo slabo ljudi pomazu, vise vole da pisu po forumu, a to je sad opet druga tema. Mada to razgradivo ne znaci da sam sve lijepo treba u park, samo da se ogradim unaprijed od bukvalnih tumacenja.
Pasiflora

#88 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by Pasiflora »

Ok, mi cemo skupljati kakicu, psima stvavljati brnjice i setati ih na povodcu duzine 2,5cm i to iskljucivo od 2-3h ujutro. Time pokazujemo dobru volju :skoljka:
Ma jel vi stvrano mislite da su ljudi koji imaju pse blesavi? :-x
Cholina_Lokica

#89 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by Cholina_Lokica »

sitno wrote:Ok, mi cemo skupljati kakicu, psima stvavljati brnjice i setati ih na povodcu duzine 2,5cm i to iskljucivo od 2-3h ujutro. Time pokazujemo dobru volju :skoljka:
Jesu, ha se raspravljaju sa svakom budalom kojoj se digne ukrivo svaki drugi dan :D

Edit: Ne moze ni 2-3 ujutro, tad ce smetati djecici narkomanima, nece se moci s mirom drogirat i pljackati
Pasiflora

#90 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:
sitno wrote:Ok, mi cemo skupljati kakicu, psima stvavljati brnjice i setati ih na povodcu duzine 2,5cm i to iskljucivo od 2-3h ujutro. Time pokazujemo dobru volju :skoljka:
Jesu, ha se raspravljaju sa svakom budalom kojoj se digne ukrivo svaki drugi dan :D
Edit: Ne moze ni 2-3 ujutro, tad ce smetati djecici narkomanima, nece se moci s mirom drogirat i pljackati
Za boldirano si totalno u pravu, a naravo i za ostalo - hrkljus do mene :-?
Srdacan pozz
vratnik

#91 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by vratnik »

sitno wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Za boldirano si totalno u pravu, a naravo i za ostalo - hrkljus do mene :-?
Srdacan pozz

Necete se morati raspravljati kad pocistite iza sebe. :) Mozda vas neko i pohvali, napise mozda na forumu: hej, neces vjerovati sta sam vidio, pas se pokaki na parkingu a gazda / gazdarica lijepo uze kesu i to pocisti. Bas bi to divno bilo, ali ocito se o utopiji radi. Pa dobro, previse se zahtjeva.
privremeni

#93 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by privremeni »

Necete se morati raspravljati kad pocistite iza sebe. Mozda vas neko i pohvali, napise mozda na forumu: hej, neces vjerovati sta sam vidio, pas se pokaki na parkingu a gazda / gazdarica lijepo uze kesu i to pocisti. Bas bi to divno bilo, ali ocito se o utopiji radi. Pa dobro, previse se zahtjeva.
Mnogi vlasnici ciste za svojim ljubimcima, nije utopija, vec nesto sasvim normalno sto ne zahtjeva diskusiju. Da nije tako, bilo bi vas puno vise sto se zalite kako ste stali u psece kakice.
A kakica je izgleda samo jos jedan argument u suprostavljenoj grupaciji "za i protiv psa". Inace bi svako razuman toliku energiju potrosio na nesto konstruktivno sto bi dalo rezultate, pogotovo sto postoje osnove, samo ih treba iskoristiti.
Ono sto zelim potencirati je moje zadovoljstvo ovom temom i svom tom brigom da nam zelene povrsine ostanu ciste od psece kakice, to je veliki evolucijski iskorak gradjana Sarajeva. Za 50 godina ce se na nekom forumu traziti rjesenja i za ostale vrste kakica i otpada koje nam zagadjuju "metropolu". :oops: :D
butros

#94 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by butros »

Psi imaju puno pravo da seru po travi... Po betonu i asfaltu nebi trebali... U gradu, gradjani nebi trebali da gazaju travu... Bilo bi lijepo da postoje oni natpisi, "NE GAZI TRAVU"... Pa da ih onda Vi svi postujete... Ne bi imali sanse da ugazite u psece govno...
Asana

#95 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by Asana »

Ciscenje za sobom kao i za svojim psom koji ne moze sam za sobom pocistiti se jednostavno podrazumijeva.
Ne vidim nikakav problem u tome da uvijek u setnji sa psom imas nekoliko komada novinskog papira u dzepu, i pokupis ono u sto ne bi volio ugaziti, a ne bi htio ni da tvoj pas sutradan ugazi u svoj smedji uradak dok sece po travi. Uzasno je kako izgledaju neke travnate povrsine tamo gdje ljudi izvode pse ... a znate li kako je gadno prati ukakaknu sapu?

Cistila sam sve za svojim velikim psom i dok su granate okolo padale pa ne vidim nikakav problem u tome da to zahtjevam od svakog vlasnika psa danas. Uvijek je u blizini neki saht koji ce progutati komad papira u kojem je isto tako raspadljiva tvar ...
privremeni

#96 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by privremeni »

Evo jos jedan razlog da se zastite zelene povrsine i nasa draga djecica od tih psecih stetocina, ometaju ljude u poslu. :skoljka:
Sa sestrinom djecom na "primopredaju"

Navodi kako konzumenti uzimaju drogu na ulicama, u parkovima, napuštenim objektima... A, dileri pri prodaji često zloupotrebljavaju i djecu.
"Jedan diler je držao drogu u džepovima svoje djece, koju je vodio sa sobom, drugi je drogu držao u dječijim kolicima, a treći je djecu od sestre držao u automobilu kako bi bio manje upadljiv. Bio je tu i jedan 'student', koji je na 'primopredaju' nosio debelu knjigu u čijoj je sredini iskružio kocku kako bi tu mogao staviti paketiće droge. Dileri drogu, također, zakopavaju u zemlju, kriju u duplim đonovima obuće, drže u ustima, pa gutaju pri nailasku policije...", prepričali su nam inspektori neke od upečatljivijih slučajeva
.
vratnik

#97 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by vratnik »

privremeni wrote:Evo jos jedan razlog da se zastite zelene povrsine i nasa draga djecica od tih psecih stetocina, ometaju ljude u poslu. :skoljka:
Sa sestrinom djecom na "primopredaju"

Navodi kako konzumenti uzimaju drogu na ulicama, u parkovima, napuštenim objektima... A, dileri pri prodaji često zloupotrebljavaju i djecu.
"Jedan diler je držao drogu u džepovima svoje djece, koju je vodio sa sobom, drugi je drogu držao u dječijim kolicima, a treći je djecu od sestre držao u automobilu kako bi bio manje upadljiv. Bio je tu i jedan 'student', koji je na 'primopredaju' nosio debelu knjigu u čijoj je sredini iskružio kocku kako bi tu mogao staviti paketiće droge. Dileri drogu, također, zakopavaju u zemlju, kriju u duplim đonovima obuće, drže u ustima, pa gutaju pri nailasku policije...", prepričali su nam inspektori neke od upečatljivijih slučajeva
.
:-)
zengi

#98 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by zengi »

Evo kako moj Vratniče izgledaju naše zelene površine.
Ja normalno ni u snu nebih pustio ni najgoreg dušmana da tuda šeta a da negovorimo o meni i mojim psima.
Obje slike su snimljene na istoj lokaciji na kojoj sam neki dan sreo dvoje tvojih švaba i umalo nisam umro od stida.
Vidjeli ljudi valjda na nekoj karti da tu ima neko izletište (kao što su ona u Njemačkoj gdje je sve cakun-pakun) pa svratili da se malo odmore.

Image

A ovo je djelo brižnih roditelja koju su ovu kujicu (tešku jedno 15-20 kg) i još dva umiljata psa otrovali mišomorom jer se boje da im ne zakolju djete kad dodje da se igra na ovoj ljepoti.

Image

A ovo su njeni kučići, stari pet dana koji su ostali (takodje na istoj lokaciji) iza nje pa sam ih ja morao na flašicu hraniti svaka 4 sata i masirati im genitalije da mogu da piške i kake jer oni u tom dobu nemogu sami ni nuždu vršiti, ni jesti, ni regulisati temperaturu sopstvenog tijela... a bila je zima.

Image

I ja sam ih uprkos katilima ipak sve odgojio.
Troje ih je već usvojeno baš u Njemačkoj a i ovo dvoje će ako Bog da.
Ova slika je kad su več malo odrasli i kad su mogli sami da jedu.

Image
zengi

#99 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by zengi »

Samo zaboravih da kažem da su ih ovako otrovane ostavili tu da truhnu, što je pravo dobro za ekologiju i za njihovu dragocjenu djecu.
Te otrovane leševe su jeli (svojim sam očima gledao) i jastrebovi i vrane i gavrani tako da su se i oni vjerovatno otrovali.
Neću se više pojavljivati na ovoj temi jer mi je iz podniženja da pišem o PSEĆIM KAKICAMA i da raspravljam sa ljudima kojima je to glavni problem u životu.
Imam ja puno pametnijeg posla.

Pozdrav svima,
Vaš Zengi
cupo_mo

#100 Re: ZAKON O SAKUPLJANJU PSECEG IZMETA NA JAVNIM POVRSINAMA

Post by cupo_mo »

prilikom posjeta Monte Carlu sam vidio nesto zanimljivo oni su kod kanta za smece postavili kese za pseci izmet
tako uzmes kesu i dobijes rukavicu i kada zavrsisi taj izmet samo bacis u kantu e pa tako bi i mi mogli nesto imati
Post Reply