Izvini, ali ovo je tema o psecem izmetu, ne znam gdje sam ja to napisao da mi ne smeta smece?jaca-maca wrote:@vratnik
A kako vama ne smeta smece, nego samo pseca govna, to mi nikako nije jasno.![]()
![]()
![]()
![]()
Niko se ne zali na smece svuda oko nas, pa sta vam je ljudi.![]()
![]()
![]()
I jedno i drugo vam treba smetati, ne samo kakica!
Kada pocne kaznjavanje za bacanje smeca, onda cu i ja rado kupiti, kao sto sam vec rekla. I ne znam zasto svi mi mislite da je nama tesko ili nam se gadi kupiti tu kakicu
NIJE POSTENO DA JA SAD KUPIM KAKICU IZA SVOG PSA, A OKO MENE SVI BACAJU SMECE i niko nije kaznjen.
Je li vama uredu da se neko kazni za kakicu, a onaj koji baca smece NE? Samo mi to recite...
Ja se ne zalim na ljude sto seru okolo, na flase, staklo, boce i slicno, niti na nedostatak kanti. Ja samo zelim da policajci rade svoj posao i da na svakom cosku kaznjavaju one koje bacaju smece i u isto vrijeme one koje ne kupe kakicu. Je li trazim mnogo?
I koliko sam vidjela i procitala, u zakonu ne pise da se kakica mora kupiti.
Moj stav o smecu je na Ekologiji, pogledaj pod plasticne vrecice i tome slicno ako te interesuje. Ali pretpostavljam da ne, bas kao sto te ne interesuju stavovi koji nisu isti kao tvoji, a tu se ja nalazim.
Vidis, meni osnovna kultura (a ovdje se bas radi o osnovnoj kulturi, zalosno je kako smo nisko nivo spustili) nalaze da budem kulturan, cak i kad nema zakona koji ce me kazniti ako ne budem takav. Tebi ne, ti cekas zakon. A kad se uvede, onda ces cekati nesto drugo. I pisati na forumu kako drugi /drugaciji, mrze pse. Sto, makar u mom slucaju, sigurno nije tacno. A da mi govna tvojih ljubimaca smetaju, da itekako. Ali tvoj pas nije kriv, on nije u stanju da uzme kesicu u sapu i pocisti iza sebe, to moras ti uciniti.
Ah da, zaboravíh: nije zakonom propisano.