Sve i da ostane, nece vise moci cijediti drzavu enormnim platama, toplim obrocima, regresima, cak i sudskim tuzbama sa kamatama. Pola milijarde samo za ove tuzbe, pa ti vidi koliko je to malo. A ako bude volje da se agresivnije ide u izjednacavanje primanja javnog i realnog sektora, oni koji imalo valjaju sami ce bjezati sa budzeta.zateznistub wrote:Poavljam se kao papagaj...araaruanadon vito wrote:
Nisi uhljup, ali si zaveden od uhljupa. Takvih zavedenih ima vrlo malo jer je raja dobro skontala da se iza ove gungule krije pokusaj odrzavanja privilegija javnog sektora.
Zar vam nije jasno dacesve i jedan uhljeb OSTATI tamo gdje je bio i do sada! Da ce eveentualo rijetki Najebati (mislim na uhljebe) i oi ce onda (posto imaju jake veze) zaposjesti mejsta sitnog, obicnog svijeta!
Jedino ko ce pravo najebati,više nego do sada, raja kod privatika (čitar robovlasika) koji su i do sada najebali, sada im (i nama) iz realnog slijedi noća mora... bez ulice Brijestova!
ŽIVI BILI PA VIDJELI
ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
- don vito
#2401 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
-
palermo
#2402 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Zdravsva, školstva, policije......a da mnogo neradnika finasiramo je tačno.plain vanilla wrote:
Koje usluge? Jesi li kad bio u opstini i vidio koliko neradnika mi finansiramo? U kantonu isto? Ne govorim ja o ljudima koji su na budzetu, a zarade svoje plate, muka mi je samo od uhljebljenih.
- zateznistub
#2403 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
pici wrote:
neg robovi dal da šHetamo ferHadijom il da ćekamo kod kuĆe poziv gazde
- zateznistub
#2404 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ko ti to kaže?don vito wrote:
Sve i da ostane, nece vise moci cijediti drzavu enormnim platama, toplim obrocima, regresima, cak i sudskim tuzbama sa kamatama. Pola milijarde samo za ove tuzbe, pa ti vidi koliko je to malo. A ako bude volje da se agresivnije ide u izjednacavanje primanja javnog i realnog sektora, oni koji imalo valjaju sami ce bjezati sa budzeta.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2405 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
a skolstvo su oni sto pizde zbog regresa? pa ako vecina radnika kod privatnika nema regres, zasto bi ga uhljebi imali? AJmo regres ukinutipalermo wrote:Zdravsva, školstva, policije......a da mnogo neradnika finasiramo je tačno.plain vanilla wrote:
Koje usluge? Jesi li kad bio u opstini i vidio koliko neradnika mi finansiramo? U kantonu isto? Ne govorim ja o ljudima koji su na budzetu, a zarade svoje plate, muka mi je samo od uhljebljenih.
- Kikibombona
#2406 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Pa vidi, moj posao je onako kompleksan i zahtjeva makar dvije godine iskustva.... iako je svaka godina iskustva dragocjena. Firma nije nasa, na svu srecu.mg wrote:
Prosvijetli me, slijep sam, sta ce i koje to pravo ukinuti novi zakon o radu, ovoj teti koja radi u konzumu? Mercaror dok je bio, radile su 01.01. od 07 sati. Uredno. Odmora nemaju, kukaju godinama.
Obespravljenih radnika puna drzava, al se po guzici pocesali niste evo vec 20 godina. I sad se vi kao sekirate zbog zakona?
Pa evo sve i da jeste SDA zakon, i da sam ja lud, meni nista ne znaci.
A tu tvoju brigu za rudare bi rezonovao samo u slucaju kad bih bio siguran da te zakon ne pogadja na neki nacin, kao parazita. U svakom drugom slucaju, smijesan si.
To mi daje sigurnost, cinjenica da ne moze tek tako ubaciti novog covjeka, jer kod nas nema ljudi koji su moj posao ikada radili.
Medjutim, sta je sa cistacicama, sa pravnicama i drugim uposlenicima moje firme?
Svi imaju ugovore na neodredjeno. Nije im nimalo svejedno radi ovog zakona koji je korak unazad.
Zasto bi meni bilo drago sto je nekome lose. Evo, meni je dobro, imam fin posao i dobra alternativna primanja, ali opet nisam pogan da se radujem sto je danasnji dan nekome napravio tegobu u stomaku....
Ja ne znam koji je vama kurac? Da li vam je lose pa bi da svima bude lose ili ste samo pokvareni?
Umjesto da tezimo boljem zakonu za radnike, mi idemo na gore, od robova pravimo jos vece robove. Nemam nikakvu sumnju da ce sa ovim zakonom mobing biti jos ucestaliji i intenzivniji tamo gdje ga vec ima.
SDA seoski mudraci su lijepo ovo smislili. Pokazali prstom na budzetlije i skrenuli paznju sa robovlasnickog zakona. Zasto nisu najavili otpustanje suvisnih budzetlija umjesto sto su predlozili ovaj zakon? E moji naivci, nije ni cudo sto nas jebe ko stigne i sto nas na proteste izlazi u prosjeku 200, kao da smo najprosperitetnija zemlja na svijetu.
Ovo je zakon za sirotinju. Najebat ce sirotinja. Imate li mozga da to skontate? Parazit koji ima stelu je potpuno miran. Eventualni otkaz moze dobiti samo onaj koji nema ledja iza sebe. Jeste svjesni toga? Znate li gdje zivite? Halo!?
Last edited by Kikibombona on 30/07/2015 21:02, edited 1 time in total.
-
mg
#2407 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Nama je drzava maceha, i to ona najgore vrste.palermo wrote:Ma sad,tu se već ne bih poptuno složio sa tobom, u principu ti bi svojim porezima trebala da plaćaš usluge koje ti država obezbjeđuje. I nije da to nema smisla. Sasvim je druga stvar na koji nači država organizuje rad u oblastima za koje je direktno zadužena.Očito lošeplain vanilla wrote:
Pa to je ono sto nas neuhljebljene ubija, svi ti nameti, odnosno ono sto moramo zaraditi da bi uhljebljeni mogli zivjeti kao gospoda. Kad pocnes racunati koliko si zaradio, koliko su troskovi, kako sve platiti a ne propasti..
Ma samo se dzaba nerviram
odoh želju gledati
Sve je lose. Policija,skolstvo, zdravstvo, penziono...nastavi niz. Drzava se ni na jednom polju nije pokazala dostojna jedne marke koju zaradim.
Zakon je trebalo davno donjeti, davno je trebalo pocet sa reformama. Al jbg, bilo je vazno zajahat na vlast, sta poslije, to nije niko ni razmisljao.
Svi zajedno trebamo podjeliti nefunkcionisanje drzave, a ne da su neki privilegovani. Pa onda kad izadje na izbore 50% onih sto ne glasa, a ovih 50% sto glasa mozda i dodjemo negdje.
Lako je zakon promjenit i ucinit ga boljim, al kad budemo znali gdje mi uopce idemo.
Ovako je i zakon mrtvo slovo na papiru. Bio, i ostat ce.
- zateznistub
#2408 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Eto ti mi sa 10 postova opismeni.balkan x man wrote: Statistika
Jesil toliko pismen da posjetis site federalnog zavoda statistike
Ko će rezati plate onima u BHT, Elektroprivredi i ostalima?
- Sanjarko
#2409 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
zateznistub wrote:Poavljam se kao papagaj...araaruanadon vito wrote:
Nisi uhljup, ali si zaveden od uhljupa. Takvih zavedenih ima vrlo malo jer je raja dobro skontala da se iza ove gungule krije pokusaj odrzavanja privilegija javnog sektora.
Zar vam nije jasno dacesve i jedan uhljeb OSTATI tamo gdje je bio i do sada! Da ce eveentualo rijetki Najebati (mislim na uhljebe) i oi ce onda (posto imaju jake veze) zaposjesti mejsta sitnog, obicnog svijeta!
Jedino ko ce pravo najebati,više nego do sada, raja kod privatika (čitar robovlasika) koji su i do sada najebali, sada im (i nama) iz realnog slijedi noća mora... bez ulice Brijestova!
ŽIVI BILI PA VIDJELI
https://www.google.ba/search?q=uhljeb&i ... yAP6_Zj4DATko je uhljeb i što je uhljebljivanje?
Uhljeb - uhljebiti – postaviti na neku stvarnu ili izmišljenu poziciju ili radno mjesto osobu koja često nema stručne i profesionalne kvalifikacije, a na to se mjesto postavlja zbog rodbinske, zavičajne, prijateljske ili stranačke pripadnosti.
Uhljebljivanje se može vršiti na svim razinama – od nacionalnih do lokalnih javnih institucija, od agencija do upravnih, odnosno nadzornih odbora u javnim institucijama i tvrtkama u vlasništvu tijela javne vlasti.
Uhljebljivanje se može vršiti postavljanjem uhljeba na postojeća radna mjesta ili izmišljanjem novih radnih mjesta.
Uhjebljivanje se može i formalizirati. Formalizacija uhljebljivanja najčešće se provodi kroz službeni natječaj ili javni poziv u kojem se traže ili vrlo općeniti uvjeti – pa se kandidat/kinja kojeg/koju se unaprijed želi izabrati na to mjesto i legalno može na to mjesto zaposliti – ili vrlo specifični uvjeti prilagođeni upravo kandidatu/tkini kojeg/koju se želi zaposliti. Prilikom uhljebljivanja irelevantni su drugi kandidati, njihova stručna sprema, radno iskustvo ili preporuke.
No, uhljebljenje se može vršiti i bez provedenog natječaja, imenovanjima (od strane gradonačelnika, župana, ministara, predsjednika).
Vrijedi ukazati u na činjenicu da tvrtke, odnosno trgovačka društva čiji su osnivači/vlasnici državna tijela, odnosno jedinice lokalne i regionalne samouprave nisu dužna provoditi javne natječaje za zapošljavanje, pa kao takva postaju izvrsna staništa uhljeba.
Ono što je zajedničko svim vrstama uhljebljivanja je da za zapošljavanje ili postavljanje na neku poziciju nisu presudni kriteriji stručnosti, iskustva i interesa, već pozicija moći uhljebljivača koji postavljanjem uhljeba po rođačkoj, prijateljskoj ili stranačkoj liniji gradi svoju klijentelističku mrežu dužnika i/ili glasača, ili doprinosi većoj takvoj mreži.
-
mg
#2410 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Jebes ugovor na neodredjeno, nikakva sigurnost. Gore sam napisao, dodje gazda ratni profiter koji je jos u stranci i potpisujes sporazumni promptno. Tako da je to samo floskula u realnom sektoru, taj ugovor na neodredjeno.Kikibombona wrote:Pa vidi, moj posao je onako kompleksan i zahtjeva makar dvije godine iskustva.... iako je svaka godina iskustva dragocjena. Firma nije nasa, na svu srecu.mg wrote:
Prosvijetli me, slijep sam, sta ce i koje to pravo ukinuti novi zakon o radu, ovoj teti koja radi u konzumu? Mercaror dok je bio, radile su 01.01. od 07 sati. Uredno. Odmora nemaju, kukaju godinama.
Obespravljenih radnika puna drzava, al se po guzici pocesali niste evo vec 20 godina. I sad se vi kao sekirate zbog zakona?
A tu tvoju brigu za rudare bi rezonovao samo u slucaju kad bih bio siguran da te zakon ne pogadja na neki nacin, kao parazita. U svakom drugom slucaju, smijesan si.
To mi daje sigurnost, cinjenica da ne moze tek tako ubaciti novog covjeka, jer kod nas nema ljudi koji su moj posao ikada radili.
Medjutim, sta je sa cistacicama, sa pravnicama i drugim uposlenicima moje firme?
Svi imaju ugovore na neodredjeno. Nije im nimalo svejedno radi ovog zakona koji je korak unazad.
Zasto bi meni bilo drago sto je nekome lose. Evo, meni je dobro, imam fin posao i dobra alternativna primanja, ali opet nisam pogan da se radujem sto je danasnji dan nekome napravio tegobu u stomaku....
Ja ne znam koji je vama kurac? Da li vam je lose pa bi da svima bude lose ili ste samo pokvareni?
Umjesto da tezimo boljem zakonu za radnike, mi idemo na gore, od robova pravimo jos vece robove. Nemam nikakvu sumnju da ce sa ovim zakonom mobing biti jos ucestaliji i intenzivniji tamo gdje ga vec ima.
SDA seoski mudraci su lijepo ovo smislili. Pokazali prstom na budzetlije i skrenuli paznju sa robovlasnickog zakona. Zasto nisu najavili otpustanje suvisnih budzetlija umjesto sto su predlozili ovaj zakon? E moji naivci, nije ni cudo sto nas jebe ko stigne i sto nas na proteste izlazi u prosjeku 200, kao da smo najprosperitetnija zemlja na svijetu.
Ovo je zakon za sirotinju. Najebat ce sirotinja. Imate li mozga da to skontate? Parazit koji ima stelu je potpuno miran. Eventualni otkaz moze dobiti samo onaj koji nema ledja iza sebe. Jeste svjesni toga? Znate li gdje zivite? Halo!?
Ovaj zakon tretira mobbing, prosli nije.
Robovi smo u realnom sektoru vec 20 godina svakako, nista nam se ne mjenja.
Tvoja argumentacija je naopaka. Ovu drzavu trebaju nositi mala i srednja preduzeca, koja moraju brzo i primati i otpustati. Biti fleksibilna. A ne slon u staklarnici, kakva je vecina firmi sa javnim statusom.
Treba nam 1500 radnika u grasu? 1000 bespotrebno?
Mi smo realno sirotinja, pogledaj statistike, zakon nista ne mjenja.
-
mg
#2411 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
zateznistub wrote:Eto ti mi sa 10 postova opismeni.balkan x man wrote: Statistika
Jesil toliko pismen da posjetis site federalnog zavoda statistike
Ko će rezati plate onima u BHT, Elektroprivredi i ostalima?
Privatizacija.
Ovo je te uvertira. Ona krema kojom namazes kitu pred penetraciju u pakas.
-
jefferson
#2412 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Posto imas iskustva, de ti meni reci kako ce realni sektor se prilagodjavati trzisnim kretanjima ako ne moze otpustiti radnika koji mu ne treba? Kod nas ljudi nikako da shvate da posao nije pravo nego privilegija, u smislu, da niko ne moze da garantuje nekome radno mjesto. To je postojalo u onoj drzavi zato sto je ona drzava imala geostratesku poziciju pa se imalo para za kupovinu socijalnog mira. Kada smo izgubili taj komoditet, tj. sa padom Berlinskog zida izgubili vaznost, zna se sta se desilo za par godina.Kikibombona wrote:Pa vidi, moj posao je onako kompleksan i zahtjeva makar dvije godine iskustva.... iako je svaka godina iskustva dragocjena. Firma nije nasa, na svu srecu.mg wrote:
Jbt potpisuju kolektivne ugovore koji nikad ne isticu. Sindikat je upravu, kolektivni ugovori postoje svigdje, ali isto tako svaki put kada dodje do pomjeranja trazista taj ugovor se ponovo pregovara. Takodje, isto tako ti ugovori imaju rok isticanja.
Ovo sutra je otkazano iz ovih razloga:
1. Petak. Ko ce ba cijeli dan stajat na vrucini, kad moze razguliti s posla u 11.
2. Ponedjeljak? Mozda nesto bude. Prvi radni dan, extra prilika da se zbrise s posla, malo ispuse negativa.
Ona slika gdje ona radnica hotela kupi iz ovih tkz "protestanata" govori vise od hiljadu rijeci.
- plain vanilla
#2413 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ako firma propadne, od svog ugovora mogu avioncic napraviti jedino. Zato i smaram s porezima i ostalim nametima, a ne brinem se za ugovor.mg wrote:
Jebes ugovor na neodredjeno, nikakva sigurnost. Gore sam napisao, dodje gazda ratni profiter koji je jos u stranci i potpisujes sporazumni promptno. Tako da je to samo floskula u realnom sektoru, taj ugovor na neodredjeno.
Tvoja argumentacija je naopaka. Ovu drzavu trebaju nositi mala i srednja preduzeca, koja moraju brzo i primati i otpustati. Biti fleksibilna. A ne slon u staklarnici, kakva je vecina firmi sa javnim statusom.
- zateznistub
#2414 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Đe's privatnik nisam te prepozno,mg wrote:
Privatizacija.![]()
kako robovi 'oće li pojest....popit, il' rade a baterije?
- Sanjarko
#2415 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Najbolje pitanje zasto nisu smanjili plate Uhljebima.Kikibombona wrote:Pa vidi, moj posao je onako kompleksan i zahtjeva makar dvije godine iskustva.... iako je svaka godina iskustva dragocjena. Firma nije nasa, na svu srecu.mg wrote:
Pogotovo najvecim/najgorim Uhljebima Politicarima.
Jeste li gledali glasanje za zakon Pola
ovih najvecih/najgorih Uhljeba odsutno.
Cak i Slavisa Sucur iznenadi me coek.
-
mg
#2416 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Kontamo ti i ja, i ova raja sto radi mimo uhljebljenja. Al ovi sto samo gledaju beneficije, korist i kako zajebat poslodavca, i koji znaju da je plata 01. Bez obzira na poslovanje, oni su stava da je ugovor na neodredjeno prvi status bozanstva, drzavni sluzbenik bi vec bio drugi.plain vanilla wrote:Ako firma propadne, od svog ugovora mogu avioncic napraviti jedino. Zato i smaram s porezima i ostalim nametima, a ne brinem se za ugovor.mg wrote:
Jebes ugovor na neodredjeno, nikakva sigurnost. Gore sam napisao, dodje gazda ratni profiter koji je jos u stranci i potpisujes sporazumni promptno. Tako da je to samo floskula u realnom sektoru, taj ugovor na neodredjeno.
-
mg
#2417 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
zateznistub wrote:Đe's privatnik nisam te prepozno,mg wrote:
Privatizacija.![]()
kako robovi 'oće li pojest....popit, il' rade a baterije?
Nek jedu u slobodno vrijeme. Na poslu jok. Nismo na budzetu! Nista nam s neba ne pada, platu krvavo zaradimo, i jos moramo i viska za dva parazita i neradnika koja nosimo na ledjima.
- kamen spoticanja
#2418 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Aj majko,nestasica aparata
- dobojlija81
#2419 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
gdje ce bjezati u bingo,konzum,neki lohn šnajderajzateznistub wrote:Ko ti to kaže?don vito wrote:
Sve i da ostane, nece vise moci cijediti drzavu enormnim platama, toplim obrocima, regresima, cak i sudskim tuzbama sa kamatama. Pola milijarde samo za ove tuzbe, pa ti vidi koliko je to malo. A ako bude volje da se agresivnije ide u izjednacavanje primanja javnog i realnog sektora, oni koji imalo valjaju sami ce bjezati sa budzeta.
jbt ko da smo Norveska
- plain vanilla
#2420 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
vazno je da zlOtnih kasika imakamen spoticanja wrote:Aj majko,nestasica aparata
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2421 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ma tako je!mg wrote:Nek jedu u slobodno vrijeme. Na poslu jok. Nismo na budzetu! Nista nam s neba ne pada, platu krvavo zaradimo, i jos moramo i viska za dva parazita i neradnika koja nosimo na ledjima.

-
palermo
#2422 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Hajmo škole ukinuti. Najveća ušteda.plain vanilla wrote:
a skolstvo su oni sto pizde zbog regresa? pa ako vecina radnika kod privatnika nema regres, zasto bi ga uhljebi imali? AJmo regres ukinuti
- zateznistub
#2423 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
I porez plaća, sveredovo sve kroz fiskalnu??? Bez finti na kasi???mg wrote: Nek jedu u slobodno vrijeme. Na poslu jok. Nismo na budzetu! Nista nam s neba ne pada, platu krvavo zaradimo, i jos moramo i viska za dva parazita i neradnika koja nosimo na ledjima.
http://www.jutarnji.hr/racun-fiskalne-b ... u/1081086/
Hej moja malenkost je bila privatnik kad vas pola nije bilo ni rođeno! znam sve marifetluke
-
oridjidji
#2424 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Tesanjci s pravom smiju izjavljivati ovakve stvari. Ljudili su vec pretekli stanje u kojem su bili do 1991 godine, sad gaze najbolje na poslovnom polju u BiH. Samo ko ne zeli raditi u Tesnju nema radno mjesto. Trebali spomenuti da je svaki peti gradjanin Tesnja poduzetnik. Nametnuli ljudi poslovni model u kojem se ne tolerise hostoplerstvo. Mozes ih jednom izraditi za poticaj i potrositi ga u kurcenje. Dvaput nema sanse.Alfons Kauders wrote:Tacno se po ovom navodnom strahu da primjetiti ko je gdje ispekao zanat. Ljudi koji savjesno i marljivo rade svoj posao, u bilo kom sektoru, nemaju se cega plasiti, niti ce kad imati.KatarinaKosaca wrote:Ma, nije baš tako. Davno je podjeljeno ovo društvo u smislu privilegiranih "kafa, čokolada i trač" i ljudi koji moraj zaraditi svoju plaću. Budžetlije su pale u kolektivan šok, jer, živeći u svoj paralelnom svijetu se čude da se itko može drznuti imati pravo njima smanjiti plaću u zemlji u kojoj je 500.000 nezaposlenih.Itakoto wrote:divide et impera
Ko radi nema se čega bojati. Ni privatnik, ni šef se ne odriču čovjeka koji im vrijedi. Neradnici "kafa i čokolada" imaju, I krajnje je vrijeme da počnu plaćati svje greške. Pogledaj bilo koju općinu, bilo koji dan, bar je jedno u redu kojem su prepisivajući rodni list u novi obrazac napravili grešku.
Ipak, najlicemjernije od svega je to, što brigu za svoj preko-štele-dobijen posao maskiraju za brigu o "građevinskim radnicima", dok godinama, decenijama, ignoriraju i njihov status (radnika u privredi) i njihovo nezadovoljstvo i njihove realne zahtjeve.
Žao mi je, sami su se podijelili davno, od načina zaposlenje pridonijeći tako rastu korupcije do odnosa prema građaninu (dokaz bilo koja šalteruša ili njen šef). Ako ti netko gleda u vjenčani list i kaže ovo je falsifikat zato što ima svatko svoje prezime, a istovrmeeno ne zove muriju da ro riješi (jer falsificirati vjenčani list je krivično djelo), taj nije zaslužio da ima posao do vijeka bez sankcije. Adresa Dobrovoljačka (Hamdije Kreševljakovića), Socijalno. I pita šeficu i šefica to potvrdi
![]()
Takvih je primjera 100000000. Dakle, sami su sebe podijelili nakon decenija tretiranja građana sa gađenjem , sa visine, kao da ne žive od njihovih poreza i neka se sad ne čude likovanju istih. Bićemo svi jednaki, podložni otkazu. A dernek je tek počeo, jer reformski paket jasno kaže "Smanjenje administracije". LIječnike, na primjer ne spominje, nego administraciju. Baš ludi ovi iz EU
Zna se ko se plasi reda i rada. I neka.
U ostatku BiH truba. Napretka na preskake ima. Jedino ih Gorazde kako tako prati.
Jos da su ovi iz SDA ubili Bakira Semsudinom, mrdnula bi im i stranka, a i BiH s njima. Ovako bice jos patnje. Ridjobradi tokmak ce praviti jos probleme.
-
mg
#2425 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Lajavikrelac wrote:Ma tako je!mg wrote:Nek jedu u slobodno vrijeme. Na poslu jok. Nismo na budzetu! Nista nam s neba ne pada, platu krvavo zaradimo, i jos moramo i viska za dva parazita i neradnika koja nosimo na ledjima.
Izuzetno nekorektno, al vjerujem da se za naci stivo nadje vremena kad se radi na budzetu.