Pusti suplju iza koje se krije "u jedinstvu je spas..." eto ti Novalica i njegovog zakona pa ga kuci vodi...yes yes 20 autobusa doslo iz Tuzle, rudari iz Breze itd itd sve uhljebi, neradnici, paraziti koji se bore za svoja prava dok ti tipkas po PC-u jer ti je ocito dobro kao sto je i meni!!!!Opetja033 wrote:Ne kaze samo Novalic. Kaze EU, kazu SAD.
Na drugoj strani kmece uhljebi, neradnici, pariziti, poneki prevareni radnik te sitni politikanti.
Ko glasa protiv ovog zakona i ko je protiv ovog zakona taj je neprijatelj euroatlantskog puta BiH. Svjesno ili nesvjesno ali je neprijatelj.
ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1526 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
- don vito
#1527 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
kolegione wrote:Nije lave to manipulacija oni na pozicijama šaltera gube minorna prava, dok oni na pozicijama rukovodećim gube neke doprinose u državnim institucijama, a ona teta što radi u nekoj piljari će da bude bez ikakvog jebenog pravaizmanipulisan sam ja koji sam pomislio da je ovo dobar zakon, kad sam se malo udubio shvatio sam se da mi je onaj papak Novalić podvalio mucka na foru o "povlaštenim"
kriza identiteta,
budzetski uhljup koji je umislio da je radnik u realnom sektoru
-
rahmanjin
#1528 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ti kao da si iz Novalicevog kabineta. Zaista mi ljudi niste jasni, zakon ne valja i tacka. Procitajte,analizirajte, ali ne kao oni "stručnjaci", oni su samo potvrdili kakvi su nam stručnjaci, jadna nam majka s njima. Ja jesam za EU integracije ( cak NATO prije bilo cega ), ali zakon ne valja pa da kaze bilo ko.Opetja033 wrote: Ne kaze samo Novalic. Kaze EU, kazu SAD.
Na drugoj strani kmece uhljebi, neradnici, pariziti, poneki prevareni radnik te sitni politikanti.
Ko glasa protiv ovog zakona i ko je protiv ovog zakona taj je neprijatelj euroatlantskog puta BiH. Svjesno ili nesvjesno ali je neprijatelj.
Last edited by rahmanjin on 30/07/2015 11:28, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#1529 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ne pretjeruj!Opetja033 wrote: Ne kaze samo Novalic. Kaze EU, kazu SAD.
MMF i ostali su tražili promjenu tek par stavki zakona, gdje je ograničenje trajanja kolektivnih ugovora najbitnija stavka.
A tajkunska klika je utrpala sve ostalo.
- JThomas
#1530 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
da su slučajno SDP i SBB vlast, a SDA opozicija, iza ove ograde bi bio amir zukić ili bravče sarajlijić...
-
StupskaBitanga
#1531 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
BravoVjecitiStudent wrote:Ne pretjeruj!Opetja033 wrote: Ne kaze samo Novalic. Kaze EU, kazu SAD.
MMF i ostali su tražili promjenu tek par stavki zakona, gdje je ograničenje trajanja kolektivnih ugovora najbitnija stavka.
- Opetja033
#1532 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Veliki borac za radnicka pravaInnovation wrote:Osim g. Pudarica, naravno.Opetja033 wrote:Fahrini puleni....
Parazit kao i ovi sto demonstriraju.Katastrofalna ekonomska situacija u državi nije spriječila nekadašnje čelnike Federacije BiH Živka Budimira, Mirsada Kebu i Svetozara Pudarića da zajedno sa članovima svojih kabineta maksimalno uživaju u rasipanju državnog novca.
Prema Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja predsjednika i dva potpredsjednika FBiH Budimir, Kebo i Pudarić posebno nisu štedjeli na reprezentacijama i upotrebi službenih automobila, isto kao ni birokratski aparat koji je obavljao savjetničke poslove u njihovim kabinetima.
Tako su čelnici Federacije BiH i članovi njihovih kabineta mahom kvarili službene telefone, točili gorivo u privatne automobile iz džepa građana BiH, koristili službene automobile mimo radnog vremena, ali isto tako i vozili po dva automobila u istom vremenskom periodu.
Da stvar bude gora, nekadašnji predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH nisu štedjeli ni na kupovini poklona, isto kao ni na ugostiteljskim uslugama.
Pored reprezentacija, ne postoji osnova ni za pravdanje dijela iskazanih izdataka za gorivo u Budimirovom kabinetu koji su 2014. godine iznosili ukupno 30.907 KM, isto kao ni izdataka u iznosu od 22.817 KM za potrebe kabineta Mirsada Kebe i 24.717 KM za potrebe kabineta potpredsjednika iz reda srpskog naroda Svetozara Pudarića.
Pudarić se vozio u automobilu Audi A6
Potpredsjednik Svetozar Pudarić potrošio je ukupno 38.694 KM na gorivo i održavanje službenih vozila, od čega se na roškove goriva odnosi 24.717 KM, a na troškove održavanja vozila 13.972 KM.
Prema prezentiranoj dokumentaciji službenih vozila, kabinet Svetozara Pudarića koristio je službeni putnički automobil marke Audi A6, koji se vodi u evidenciji stalnih sredstava Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.
Jedno od službenih vozila (E54-T-640) Pudarićevog kabineta korišteno je radnim danima, a i u dane vikenda bez putnog naloga ili odobrenja nadležne osobe.
U putnom nalogu evidentiran je utrošak goriva i točenje goriva u Sloveniji, a da nije evidentirano kretanje vozila za pređenih 1.694 kilometra.
Tokom revizije nije dostavljena dokumentacija kojom bi se potvrdilo da je vozilo na navedenoj relaciji kretanja korišteno za obavljanje zadataka iz nadležnosti kabineta potpredsjednika.
U 2014. godini Pudarićev kabinet je odabrao najpovoljnijeg dobavljača za održavanje vozila VW i Audi klase u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.
"U vezi sa održavanjem vozila Audi A6 i iznajmljenih vozila utvrdili smo da je kabinet, pored važećeg zaključenog ugovora, održavao vozila kod dobavljača sa kojima kabinet nema zaključen ugovor, ASA PVA i Autodelta. Zbog navedenog ne možemo potvrditi opravdanost nastalih troškova održavanja vozila kod dobavljača sa kojim kabinet nema zaključen ugovor", stoji u Izvještaju.
Zanimljiv je podatak da je uvidom u dokumentaciju i Izvještaj o reviziji prethodne godine konstatovano da je Pudarić u januaru 2014. godine imenovao Komisiju za utvrđivanje postojanja materijalne štete u svom kabinetu i kabinetu nekadašnjeg predsjednika Živka Budimira.
Komisija je Zapisnikom o postojanju materijalne štete konstatovala da u
blagajni Predsjednika FBiH i Potpredsjednika FBiH nedostaje novac bez iskazivanja iznosa manjka, a odgovornost za materijalnu štetu snosi blagajnik shodno poslovima na kojima je radio i na osnovu lične izjave.
Prezentirano je Rješenje o prestanku radnog odnosa blagajniku i Rješenje o nadoknadi štete koju je počinio vršeći svoju službenu dužnost.
Kod Kantonalnog tužilaštva Sarajevo protiv blagajnika je podnesena krivična prijava.
-
kolegione
#1533 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Ja mislim da je daleko od win-win situacije za poravnanje situacije neće imati smanjene plate i nece dobiti otkaze sto znaci jedno njima je isto a ti si u realnom sektoru kao i ja i bićes u nepovoljnijem nego što si biodon vito wrote:
Gledati uhljupe kako se znoje - NEPROCJENJIVO![]()
Izbor je
Novi zakon kojim se parazitima dokidaju kolektivni ugovori
ili
nema love od MMF-a, a budzet dzabojeda presusuje u septembru
win-win situacija
-
VjecitiStudent
#1534 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
I sve iste budžetlije na barikadama, s tim što bi umjesto uposlenika općina Centar i SG, sad tamo bili Ilidža, NG i NS.JThomas wrote:da su slučajno SDP i SBB vlast, a SDA opozicija, iza ove ograde bi bio amir zukić ili bravče sarajlijić...
Realni sektor ne smije ni nosa promoliti na ovakvim protestima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1535 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Podrška radnicima u FBiH stigla iz RS: Budala je onaj koji misli da je zakon dobar
Piše: I. P.
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić danas je došla podržati kolege i radnike pred Parlamentom Federacije BiH.
Podrška radnicima u FBiH stigla iz RS: Budala je onaj koji misli da je zakon dobar
"Danas iskazujemo nesebičnu podršku sindikatima u Federaciji BiH u odbrani stečenih radničkih prava. Ovo što radi Vlada FBiH je potpuno uništavanje tih prava. Novi zakon se ne može porediti ni sa jednim drugim na svijetu i temeljen je na porobljavanju. Takodjer, ovdje smo jer RS ima takve ambicije", rekla je Mišić.
Ona je dodala da su budale oni koji smatraju da će novi zakon biti dobar za građane.
"Robovi inače imaju pravo na šerpicu hrane, a naši radnici neće imati ni to. Oni neće smjeti biti bolesni i morat će biti dostupni 24 sata dnevno. MMF želi porobiti Bosnu i Hercegovinu jer naši političari godinama vode lošu politiku, a sada za šaku eura građane guraju u dodatno ropstvo", zaključila je Mišić.
-
neki
#1536 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
niko ne govori da je novi zakon predvidio minimalan godisnji odmor od 20 dana, za razliku od starog po kojem je bilo 18 dana
- hrasno38
#1537 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Zakon najprostije receno dozvoljava SDA tajkunima koji su pokupovali ono sto su izgradili nasi roditelji pa i neki od nas za 1 KM, da nas najdnostavnije kad im se digne mogu natakariti u sred firme na onu stvar, da imaju malte ne sva prava koja su imali i robovlasnici osim bicevanja i fizickog maltretiranja, da ti jednostavno kazu ti mi se ne svidjas ajde mrs...itd itd.......e pa napusite mi se cindrlisa SDA idopoklonici, Bakirovi dupeuvlakaci i slicne sline.VjecitiStudent wrote:Ne pretjeruj!Opetja033 wrote: Ne kaze samo Novalic. Kaze EU, kazu SAD.
- law2
#1538 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Kemo BA wrote:KAZU DA U EU NEMA UGOVORA O RADU SA RADNICIMA NA NEODREDJENO VRIJEME.
TO NIJE ISTINA. NOVINARI TAKVE DEZINFORMACIJE PLASIRATE VI.
HAJDE DIJASPORO NAPISITE STVARNO STANJE.
Svašta nešto kažu....
https://www.youtube.com/watch?v=FZZJeMKJV3M
-
bull21
#1539 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Tačno čovjek ne zna šta da misli. Jel' sad valja ili ne valja ako usvoje? Vidim Fahro navija da se ne usvoji a čim je on protiv i oni lezihljebovići... mora da valja da se usvoji, jel' tako? Prosvjetlite me!
-
StupskaBitanga
#1540 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Bravo
Ovo je odlicno
Budi se BiH
Idemo
Ovo je odlicno
Budi se BiH
Idemo
- don vito
#1541 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Najjace mi je bilo kad na zalopojke realnog sektora da nemaju podrsku drzave uhljupi citiraju Kenedija "ne pitaj sta moze drzava uciniti za tebe nego sta ti mozes uciniti za drzavu". A kad se tudjim q..cem prestanu gloginje mlatiti i na vlastitom primjeru se treba zrtvovati onda ide desetine hiljada sudskih tuzbi zbog smanjenja parazitskih plata za nekoliko procenata.madridist wrote:Budzetlijice su se dosad uspjasno krile iza radnickih prava i iza radnika koji u stvari nesto i privredjuju,da li ce im to opet proci?
Mozda ne bi bilo lose odustat od MMF i bilo kakvih pozajmica pa da vidimo na sta bi to izaslo.
Mozda bi onda ovi sto protestuju bili sretniji i zarad dobra Drzave odlucili svi da godinu dana rade gratis bez ikakvih primanja pa da se spasi ekonomija i Drzava.
-
dezurni_ucenik
#1542 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
bull21 wrote:Tačno čovjek ne zna šta da misli. Jel' sad valja ili ne valja ako usvoje? Vidim Fahro navija da se ne usvoji a čim je on protiv i oni lezihljebovići... mora da valja da se usvoji, jel' tako? Prosvjetlite me!
Situacija : Lud zbunjenog. Uglavnom, ne usvoji li se, nema para od MMF-a. Tako da je to mozda i najbolje.
-
VjecitiStudent
#1543 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Valjalo bi usvajanje ograničenja trajanja kolektivnih ugovora.bull21 wrote:Tačno čovjek ne zna šta da misli. Jel' sad valja ili ne valja ako usvoje? Vidim Fahro navija da se ne usvoji a čim je on protiv i oni lezihljebovići... mora da valja da se usvoji, jel' tako? Prosvjetlite me!
Ostatak zakona je odron!
Nevolja je što je na današnjim protestima prisutna skupina kojoj smeta samo ovo prvo. Ovi drugi, na bilo kakve prosteste ne smiju izaći!
- MOSALJOZE
#1544 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Treba da ostanemo JEDINA zemlja u Europi koja nece usvojiti novi zakon o radu
Mi cemo ga usvojiti danas,sutra.....
- Teniser
#1545 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Novaliću kažeš nudio si sve SSSBIH,nudim ti kitu da je popušiš
-
bull21
#1546 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Aha, znači ne valja nikako. Ma neka ga (ne?) usvoje, valja onom Husi rudaru zaposliti sinovog sina da sjedi i ne radi ništa. Jeb'o nas levate, nama je crnčiti i ovako i onako.dezurni_ucenik wrote:bull21 wrote:Tačno čovjek ne zna šta da misli. Jel' sad valja ili ne valja ako usvoje? Vidim Fahro navija da se ne usvoji a čim je on protiv i oni lezihljebovići... mora da valja da se usvoji, jel' tako? Prosvjetlite me!
Situacija : Lud zbunjenog. Uglavnom, ne usvoji li se, nema para od MMF-a. Tako da je to mozda i najbolje.
Hvala, u svakom slučaju, na odgovoru.
Last edited by bull21 on 30/07/2015 11:39, edited 1 time in total.
- madridist
#1547 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Jedan je kljucni problem sto svako ko je na budzetu i ima ugovor na neodredjeno misli da je on od Boga dat na to mjesto i da je to njegovo do penzije bez obzira kako radio taj posao.
Jedno od glavnih rjesenja je privatizacija svega,pa kad neki Dietrich dodje na celo telecoma i vidi koliko ima izmisljenih mjesta i koliko ima prostora za ustede,isto tako u svakom od javnih preduzeca,kurko ce onda salterista imati bolju platu od nekog postenog prvog kopaca u jami npr..
Jedno od glavnih rjesenja je privatizacija svega,pa kad neki Dietrich dodje na celo telecoma i vidi koliko ima izmisljenih mjesta i koliko ima prostora za ustede,isto tako u svakom od javnih preduzeca,kurko ce onda salterista imati bolju platu od nekog postenog prvog kopaca u jami npr..
-
rahmanjin
#1548 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Otprilike tako, kratko i jasno.VjecitiStudent wrote:Valjalo bi usvajanje ograničenja trajanja kolektivnih ugovora.bull21 wrote:Tačno čovjek ne zna šta da misli. Jel' sad valja ili ne valja ako usvoje? Vidim Fahro navija da se ne usvoji a čim je on protiv i oni lezihljebovići... mora da valja da se usvoji, jel' tako? Prosvjetlite me!
Ostatak zakona je odron!
Nevolja je što je na današnjim protestima prisutna skupina kojoj smeta samo ovo prvo. Ovi drugi, na bilo kakve prosteste ne smiju izaći!
- hrasno38
#1549 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
Nije tacno i radnik u Evropi je zasticen ko Licki medvjed. Svake godine najmanje jednom strajkuju za povecanje plata i u ogromnoj vecini slucajeva pobijede samo sto su njihovi sindikati bas to u pravom smislu rijeci a ne prcije nekakvih kupljenih Bajramovica za 3000 mjesecno. Ja imam familije po Njemackoj i sve dok firma ne ode pod stecaj ili dok se jednostavno ne ugasi ili dok stvarno ne prekrsis radnu disciplinu ti si na neodredjenom vremenu. Ciste lazi i dezinformacije serviraju. Da se ovdje primjenjuju zakoni iz EU 80% vlasnika firmi bi bili u zatvoru radi krsenja prava radnika. Prtovjerite gdje hocete ali to je tako!!!! Gdje ima da se mogu dijeliti plate a da se ne uplacuju zdravstveno i staz????? E pa moglo je recimo npr. kod Selimovica u Klasu!!!law2 wrote:Kemo BA wrote:KAZU DA U EU NEMA UGOVORA O RADU SA RADNICIMA NA NEODREDJENO VRIJEME.
TO NIJE ISTINA. NOVINARI TAKVE DEZINFORMACIJE PLASIRATE VI.
HAJDE DIJASPORO NAPISITE STVARNO STANJE.
Svašta nešto kažu....
https://www.youtube.com/watch?v=FZZJeMKJV3M
- alphonse kauders
#1550 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU
A, tih sadašnjih 18 dana inače naši privatnici poštuju bez daljnjeg...neki wrote:niko ne govori da je novi zakon predvidio minimalan godisnji odmor od 20 dana, za razliku od starog po kojem je bilo 18 dana