ovo nema veze na nacrtom, tu je SSS u pravu, jer nije bilo javne rasprave.Thorgerson wrote:Slazem se 100%.Drinski wrote:Prijatelju, ja mislim da treba ici za promjenom postojeceg stanja u pozitivnom pravcu a ne za legalizacijom nezakonite prakse. To isto bilo ko kada bi vlasnici firmi svi odreda bili pedofili i onda neko kazao za deset godina: sta fali da se to dekriminalizira?
Medjutim, kazem ti evo, zna se vrlo dobro sta radi vecina privatnika ne danas, ne jucer neko vec godinama, desetljecima, je li ikad sindikat organizovao strajk za te ljude?
Nije.
E sad ajmo masovni strajk, kad se i na njih udarilo. I ocekuju neciju podrsku...tesko.
Sad je kasno i gotovo je. I uostalom, ovaj zakon se nije pripremio jucer. Nacrt je stajao i mogao se procitati davnih dana, ja sam bas negdje ovdje pisao o tom nacrtu, kad su ljudi baljegali o tome kako se ukida ugovor na neodredjeno. A nigdje to nije pisalo...a sjetimo se hajke od strane sindikata, da bi i oni sami na kraju vise priznali sta ih i koji clan boli.
a SSS, pa čuj, svako stiti svoja prava, niko nije branio radnicima iz realnog sektora da strajkuju. Ja sam podrzao one proteste iz 7F sve do nasilja i formiranje Plenuma.