ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post Reply
Freamon Lester

#801 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Freamon Lester »

Pici na aparatima. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#802 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
Drinski wrote:Sjo, da ljdi kazu da BHT i EP treba privatizovati da drzava dobije pare, da se poveca efikasnost, da se uvedu investicihe i sl., pa da covjek razmisli. Nego, jok, razmislja se kako da se komsiji ispara auto. Stvarno da covjek pomisli da su ljudi bolesni od ljubomore.
Ponavljam treći put i nemojte se praviti ludi. Onoliko koliko su po zakonu zaposleni imali razumjevanja prema "komšijama" u tretmanu i ophođenju isto primaju. Dakle, ko je prvi parao auto je onaj ko nije skontao da je Tito umro 1980. ;-)
Sada se jako čudite što se likuje nad reformama. Bi vi reforme, ali kad bi kako moglo preko penzionera ili nezaposlenih, samo ne preko budžetskog (ne)rada. Niste ni skotali da živite od ljudi koji plaćaju svoj PDV, dakle od bosanske sirotinje. Nimalo, baš nimalo senzibiliteta niste imali... tako vam se i vraća.

pravda za KATU vratimo 20% na dobit i to operozovaniH vec jednom :mrgreen:
Freamon Lester

#803 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Freamon Lester »

KatarinaKosaca wrote:
Drinski wrote:Sjo, da ljdi kazu da BHT i EP treba privatizovati da drzava dobije pare, da se poveca efikasnost, da se uvedu investicihe i sl., pa da covjek razmisli. Nego, jok, razmislja se kako da se komsiji ispara auto. Stvarno da covjek pomisli da su ljudi bolesni od ljubomore.
Ponavljam treći put i nemojte se praviti ludi. Onoliko koliko su po zakonu zaposleni imali razumjevanja prema "komšijama" u tretmanu i ophođenju isto primaju. Dakle, ko je prvi parao auto je onaj ko nije skontao da je Tito umro 1980. ;-)
Sada se jako čudite što se likuje nad reformama. Bi vi reforme, ali kad bi kako moglo preko penzionera ili nezaposlenih, samo ne preko budžetskog (ne)rada. Niste ni skotali da živite od ljudi koji plaćaju svoj PDV, dakle od bosanske sirotinje. Nimalo, baš nimalo senzibiliteta niste imali... tako vam se i vraća.
I ne samo to vec su i direktno odgovorni za jad i cemer u ovoj drzavi. Da rade svoj posao ljudi bi bolje zivjeli u ovoj drzavi.
Hakiz

#804 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

KatarinaKosaca wrote:Sada se jako čudite što se likuje nad reformama. Bi vi reforme, ali kad bi kako moglo preko penzionera ili nezaposlenih, samo ne preko budžetskog (ne)rada. Niste ni skotali da živite od ljudi koji plaćaju svoj PDV, dakle od bosanske sirotinje. Nimalo, baš nimalo senzibiliteta niste imali... tako vam se i vraća.
Godinama govorim, kada su radnici preduzeća uništenih u privatizaciji, radnici koji godinama ne primaju platu itd štrajkovali, demonstrirali, administrativci su veselo išli na posao, po kafanama i nije im padalo na pamet da se solidarišu. Sada došao i na njih red.

Možeš kako hoćeš, ne možeš dokle hoćeš, ničija nije do zore gorjela i ostale mudre narodne izreke.
pici

#805 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

Freamon Lester wrote:Pici na aparatima. :lol:
pici na pici :mrgreen:
Freamon Lester

#806 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Freamon Lester »

pici wrote:
Freamon Lester wrote:Pici na aparatima. :lol:
pici na pici :mrgreen:
:D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#807 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

pici wrote:pravda za KATU vratimo 20% na dobit i to operozovaniH vec jednom :mrgreen:
Misleći na tvoju paniku ovih dana, danas rekoh u granapu u mahali curi, nemoj taj fiskalni meni nikad... bolje tvom gazdi nego lijenim šalterušama, on bar zapošljava ljude.. ovi nas samo kradu.
Novak20

#808 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Novak20 »

madridist wrote:
Hakiz wrote:Je li vi stvarno mislite da će novi zakon donijeti išta veću zaposlenost, veće plate, usklađenost plata sa rastom troškova života, da će odjednom neko ko radi za 350 KM sada imati 500 KM ili više, da će nekim čudom odjednom poslodavci početi zapošljavati itd?

Da će gazda koji sada dozvoli 7 dana godišnjeg zbog novog zakona sada puštati 20 i više dana godišnjeg?

Da li će smanjenje broja zaposlenih u administraciji, ili smanjenje njihovih plata pomoći realnom sektoru. Ako adminstratorki bude manje, da li će to popraviti recimo život frizerkama, ili će i njih biti manje jer će biti manje žena koje idu na frizuru?

Mislite da će administrativne takse biti jeftinije, redovi kraći, ljubaznost i efikasnost admintrativnih radnika veća itd?

Ozbiljno, šta konkretno očekujete od novog zakona o radu?
Ocekujem pozitivu,ocekujem strane investicije i otvaranje stranih fabrika ,ocekujem ulazak u NATO savez pa u EU i povrh svega ocekujem da se primanja u javnom sektoru svedu u normalne i realne okvire koje ova ekonomija moze zaradit za njih.
Naravno da ce smanjenje broja uposlenih i plata ostalima pomoci ekonomiji,smanjice se doprinosi i ukinuti pun q parafiskalnih nameta izmisljenih samo zbog popunjavanja dubioza u budzetima uzrokovanih prekobrojnim i preplacenim budzetlijama.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
supercali

#809 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by supercali »

Drinski wrote:Kato, mi smo se dogovorili da vise ne repliciramo.

@supercall
Ja ti o tome govorim. Smeta mu samo komsija s autom.
Pa smeta kad se bahato ponasa
Zasto se bahato ponasa? Jer radi u nekom ministarstvu drka ga po citav dan razbacuje se neopravdano zararjenim parama preko ledja ovih iz privatnog sektora sto crnci uplacujuci milion nekakvih poreza doprinosa rashoda prireza i jos milion nameta
Svakom normalnom ce puci film i osvetit se na ovaj ili onaj nacin kad je ovaj bahat toliko da nema granica
Necemo se lagati da nema takvih
Evo javno mozes vidjeti kako se ponasaju vozaci sluzbenih vozila u tim ministarstvima agencijama klincima palcima
pici

#810 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
pici wrote:pravda za KATU vratimo 20% na dobit i to operozovaniH vec jednom :mrgreen:
Misleći na tvoju paniku ovih dana, danas rekoh u granapu u mahali curi, nemoj taj fiskalni meni nikad... bolje tvom gazdi nego lijenim šalterušama, on bar zapošljava ljude.. ovi nas samo kradu.
znaš da mi je laHknulo 2008 kad nam ukinuše 20% poreza na dobit... da se ne povampire gluHo bilo, rekoše biĆe sad straniH investicija a ono Kiprani se isparišHe... :mrgreen:
Novak20

#811 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Novak20 »

madridist wrote:
Drinski wrote:Poveza ti ZOR i NATO.
:lol:
Yebi ga,NATO mi je na prvom mjestu u vezi sa svim desavanjima i zeljama za BiH u buducnosti,zato sam ga spomenuo,naravno da ce i svaki krupni igrac u svojetu ekonomije radije doci i otvoriti ogromni pogon ili fabriku u zemlji koja je clan saveza.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

NATO nam treba samo da se ponovo ne ubijamo. Za investicije ima Kina i masa drugih.
Freamon Lester

#812 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Freamon Lester »

Pici reci nam svoju poziciju. Zabrinut si. Mnogo. :lol:
KatarinaKosaca

#813 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

Drinski wrote:Kato, mi smo se dogovorili da vise ne repliciramo.
Izvini, ima vas buljuk, kao i u RL :D , pa sam zaboraviola, neću više...
Novak20

#814 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Novak20 »

AntiKrist wrote:Treba privatizirati sve što je moguće privatizirati, privatizacija je conditio sine qua non :D
Treba, treba sve privatizirati. Nadam se da će Rvacka sve pokupovat'. A more bit i Srbija šta ućabuli. :D
Last edited by Novak20 on 01/08/2015 17:09, edited 1 time in total.
pici

#815 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

Freamon Lester wrote:Pici reci nam svoju poziciju. Zabrinut si. Mnogo. :lol:
brišHem gHuzove šHalterušama poslije puno sjedenja... :mrgreen: dojdu one tete poput kate pa šHalterušama moram i grudnjake cijedit od seKiraCije :mrgreen:
KatarinaKosaca

#816 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

pici wrote:
brišHem gHuzove šHalterušama poslije puno sjedenja... :mrgreen: dojdu one tete poput kate pa šHalterušama moram i grudnjake cijedit od seKiraCije :mrgreen:
:jbt: Tek mi je sad jasno zašto su tako isfrustrirane... loš sexualni život
Hakiz

#817 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

Ma zakon i nije loš. Ne brine me zakon koliko je problem što će se zloupotrebljavati i niko to neće sprečavati i/ili sankcionisati. NIje problem, na primjer, što poslodavac ima mogućnost imati radnika u pripravnosti, desi se da je to nekada potrebno, problem je što ga može držati u pripravnosti 24/7/365 za mizernu nadoknadu i tako mu onemogućiti normalan život.

Problem je što je donesen ZOR a da se u isto vrijeme nisu donijeli zakoni i podzakonski akti koji sprečavaju zloupotrebe ZOR-a i koji socijalno zbrinjavaju one koje zakon ošteti/ostavi bez posla. A ako se ti zakoni i podzakonski akti ne donesu zajedno sa zakonom, nikada se neće donijeti. Već će poslodavci naći način da ih spreče.

A posebna su priča inspektori i što ih poslodavac koji želi izbjegavati ZOR može jeftino kupiti.
supercali

#818 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by supercali »

Super je pici dok si jos na pici da ne predjes ti na kitu neku :)
Freamon Lester

#819 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Freamon Lester »

pici wrote:
Tehnoloski visak. Klasicni. :D
nosara

#820 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by nosara »

madridist wrote:
Yebi ga,NATO mi je na prvom mjestu u vezi sa svim desavanjima i zeljama za BiH u buducnosti,zato sam ga spomenuo,naravno da ce i svaki krupni igrac u svojetu ekonomije radije doci i otvoriti ogromni pogon ili fabriku u zemlji koja je clan saveza.
Primjer kroejsa... Moraju hudnici odbijat investitore i vlasnike fabrika iz cijelog nato saveza i evrounije, amerike, bangladesa... koji hoce da uloze pare... Naprosto navala, milanovic hoce da pravi zid prema ljubljani, kladusi, trstu... ne more podnijet te kolicine investicija... Imam neku rodbinu tamo, to je strahota kazu, spremaju se da napuste zemlju i pobjegnu od napretka koji je toliko agresivno nastupio da se ljudi ubijaju masovno od te dobrine... :D
NA NJIMA SVIJET OSTAJE?

Mladi i visokoobrazovani masovno napuštaju Hrvatsku

Samo u posljednjih nekoliko godina u Kanadu i Sjedinjene Države odselilo je oko 30.000 ljudi, uglavnom mladih i s visokom stručnom spremom. No, taj trend svakim danom uzima sve više maha.

Budući da Hrvatska ne nudi 'bolje sutra', mladi i najčešće visokoobrazovani traže izlazak iz krize preko granica Lijepe Naše.

Naime, duboka kriza, nezaposlenost, niske plaće i skup život mladima nisu ostavili mnogo izbora.

I ja ocekujem pozitivu...

pici

#821 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

supercali wrote:Super je pici dok si jos na pici da ne predjes ti na kitu neku :)
ko je na kiti ostaje na kiti... ja mogu samo na pici... jebemga takav mi graH pao :mrgreen:
supercali

#822 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by supercali »

pici wrote:
supercali wrote:Super je pici dok si jos na pici da ne predjes ti na kitu neku :)
ko je na kiti ostaje na kiti... ja mogu samo na pici... jebemga takav mi graH pao :mrgreen:
Pa grah pada i japanskim ribarima pa pola zivota love tamo neke pastrmke klince papce a onda moraju preci na kitove :)
madridist

#823 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by madridist »

Novak20 wrote:
madridist wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

NATO nam treba samo da se ponovo ne ubijamo. Za investicije ima Kina i masa drugih.
Totalno pogresno.
NATO nam treba da odvrati ceznutljive poglede sa istoka ,da takoreci cementiramo granice jednom zauvijek da budem potpuno jasan.
A glede tog poubijamo,to nakon sto pregrmismo 92-95, danas je ta opcija pichkin dim, za sve nas koji volimo BiH.
A Kina slobodno neka investira mada sam ja fan Njemacke i Amerike :D
Last edited by madridist on 01/08/2015 17:22, edited 1 time in total.
pici

#824 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

Freamon Lester wrote:
pici wrote:
Tehnoloski visak. Klasicni. :D

brez mene vam nejma uplata isplata...more te stat pred zemaljski muzej :mrgreen:
madridist

#825 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by madridist »

Pici,guverner Centralne banke :mrgreen:.
Post Reply