ZAKON O RADU - II poluvrijeme
-
made_in_sarajevo
#626 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Koliko samo izmisljate. Svi na budjetu 16:00 preko vrata orilo gorilo. Privatni sektor je drugacije. Ako cu ja za mjesec dana dobiti 100 000km na racun firme pa normalno da cu raditi duze ako treba jer ce meni veca plata biti. Mogu i ja u 16:00 otici ali onda nema kako onaj ima vise od mene. Uostalom sad sa starim zakonom to nije bilo zivkanja i dolazi na posao? Koga vi lazete? Eto policiju,hitnu,vatrogasce necemo uzimati u obzir. To se radnici na odrzavanju bhtelecoma bilo cega od struje do interneta i tako dalje,ako je belaj,guzva ne zovu se na posao jel tako? Ako je belaj u energoinvestu,fds, gras,ministarstva ma bilo sta na budjetu,to se dosad niko nije zvao u neka doba jer je neki belaj bio na poslu. Odvadite malo vise majke vam. Jedino se ublehasi boje i niko vise. Otpustit ce 1000 radnika u telecomu,eto to inace ide tek tako otpustis nekoga ali haj,sta cemo za heftu kad padne internet,a ublehasi ne znaju napraviti? Vi mislite da.bilo koji direktor ili bilo koja stranka ce otpustati radnike koji rade i koji svoj posao obavljaju odlicno? Super sutra svi za 1km radimo bez ugovora,forumasi tako rekli hahahahaha. Nabijem svaku stranku i politicara na onu stvar,ali ublehasi i budjetlije najvise se bune radi ugovora koji i ako se potpise vise nece biti ovakav, izvoli raditi,a ublehasa ce uvijek biti ali u sve manje i manje i nema vise radio,ne radio plata dolazi i nema otkaza
- It_is_a_Leclerc
#627 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Velikim Bogom se kunemo da kmetovi biti nećemo.svjezi_ustipak wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Pa jesmo li kmetovi ili robovi ?MuaDib wrote:Dobro jutro KMETOVI!
Želi vam Vaša Vlada Federacije Bosne i Hercegovine!
Kaže Emir da je zakon robovlasnički, a robovlasništvo i feudalizam su dva sistema između koji je razlika od skoro 1000 godina.
ti si samo prelivoda tako da ti je svejedno jesi li rob ili kmet.
btw, robovlasnistvo je zvanicno ukinuto u mauritaniji 1981. bio je period kad je bilo i robova i kmetova u isto vrijeme.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#628 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
ustaj alija zajebašHe te 
-
dragan.s
#629 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ne želim se miješati u raspravu o ostalom, ali ovo naprosto nije tačno. mtel je prodat odavno i nakon te prodaje je:mirza_15 wrote:Sto se tice price o BH Telecom-u.
...
6. Rezanje investicija. Novi vlasnik nece investirati dok god bude mogao izvlaciti maksimalne prihode od postojece infrastrukture. Ko ne vjeruje neka pogleda m:telov drastican pad investicija poslije prodaje.
...
- razvučena kompletna optička infrastruktura u RS
- zamijenjenje sve centrale digitalnim (bilo ih je i ranije, ali sada su sve digitala)
- prošireni su kapaciteti na centralama za ADSL. I prije prodaje je bilo ADSL-a u RS, ali su nakon prodaje nadogradili sve na kapacitet koji praktično nikad neće popuniti
- uvedena je IPTV koja ima jako puno korisnika
- instalirali su gomilu malih lokalnih centrala po gradovima do kojih su dovukli optiku pa su tako eliminisali problem prastarih instalacija
Sa svim ovim (i još puno sitnica) su dosegli nivo BHT i u nekim stvarima ga i prešišali. Smanjili su i broj zaposlenih dobrovoljnim odlaskom uz jako dobre otpremnine.
Pad investicija je otpočeo od prije par godina kako se krenulo sa privatizacijom matičnog preduzeća u Srbiji.
-
mirza_15
#630 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
ti radis u telekomu?[/quote]sunceKOtepsija wrote:[quote="mirza_15"
Odgovaram na postove ranije. Na dvije strane je pola postova o bh telecomu. Nisam zelio da citiram neki posebno. Sto se zakona tice zaboli me cuna. Necu ja duziti mobitel nego jado koji se raduje sto su mu ga suknuli do jaja. Udruzenje poslodavaca lajkuje stav svojih robova.
Da. Prije toga sam jedno 6 godina radio kod privatnika. Prije toga i u medjuvremenu sam sam radio jedan poslic dok se nisu pojavile fiskalne kase
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#631 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

od srca zavaljujem VašHoj stranki i ako bogda inšhallah se SDA-Ž more uključit u Našu stranku
-
mirza_15
#632 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Nisam bas upucen u tehnoloski dio kod m:tela, odnosno njegov razvoj. Gledao sam finansijske izvjestaje i cini mi se da se pad investicija poklopio sa prodajom. M:telova mobilna mreza nije bas konkurentna bhtelecomovoj. Barem ne na podrucju federacije.dragan.s wrote: .
P.S. Da nisi slucajno radio na nekim poslovima za bh cabel net (telemach)? Ako jesi onda se vjerovatno znamo.
-
rahmanjin
#633 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
https://www.youtube.com/watch?v=fOg7mj1_-sk
pozdrav od Vlade FBiH
pozdrav od Vlade FBiH
- nikad_vise
#634 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
gdje je forumas @HM,zakon se i usvoji al ne vidim da je nesto aktivan?Da nije bio na sjednici danas?
-
babanovac
#635 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Es sellamu alejkum, drugovi i drugarice, seljaci i radnici.
Iz prekodrinskih izvora saznajem, Rusija ce uloziti veto na novi zakon. Putinov ministar rada ce predstaviti parlamentu FBiH njihov, Prav(e)d(n)a-ni zakon, vec u cetvrtak. Tri dana im trebaju da ga prevedu, a unjiha je vikend neradan.
Ono, Bosnjo se nesto kao trza, reklo bi se da ga neko nesto pita. A majoriziraniji je od hercegovca.
Fahro, bosnjacki Tsipras.
Iz prekodrinskih izvora saznajem, Rusija ce uloziti veto na novi zakon. Putinov ministar rada ce predstaviti parlamentu FBiH njihov, Prav(e)d(n)a-ni zakon, vec u cetvrtak. Tri dana im trebaju da ga prevedu, a unjiha je vikend neradan.
Ono, Bosnjo se nesto kao trza, reklo bi se da ga neko nesto pita. A majoriziraniji je od hercegovca.
Fahro, bosnjacki Tsipras.
-
Novak20
#636 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
U Antaliji sa babom i materom. Mlad, bogat.....šta ga briga za naše problemenikad_vise wrote:gdje je forumas @HM,zakon se i usvoji al ne vidim da je nesto aktivan?Da nije bio na sjednici danas?
- Mister Yes
#637 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ali šta ti je lični interes i strah za vlastitu guzicu.Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pozdravlja usvajanje zakona koji modernizuje tržište rada, kako radi podsticaja investicija tako i u pružanju zaštite radnicima i poslodavcima.
"Vjerujemo da je od ključne važnosti da sve strane rade konstruktivno na provođenju režima rada koji stvara povoljnije prilike za sve građane. Želimo pohvaliti Vladu FBiH, koja je pokazala liderstvo tokom rada na reformi tržišta rada, te se nadamo da će i drugi politički lideri pokazati hrabrost u vođenju BiH na putu ka EU i snažnijoj ekonomiji za sve građane, a posebno mlade ljude u BiH koji se danas suočavaju s najvišom stopom nezaposlenosti mladih u svijetu", navodi se u saopštenju Ambasade SAD.
pici wrote:
pici wrote:
-
__Phoenix__
#638 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
U državi gdje vlada bezzakonje, dižu se protesti povodom jednog sasvim normalnog prijedloga zakona, nevjerovatno...
- gospodja profiterka
#639 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
@Mister Yes
Da umreš od šege. To su ti haustor-amerikanci. Ćaća komunistički funkcioner, a oni željni seksa, droge i rokenrola, vole sve što vole mladi u AmeriKi.
Ta ljubav pukne čim se mora ustati rano i raditi efektivno barem 9 sati.
Prvi put s Fadilom na jutrenje.
Da umreš od šege. To su ti haustor-amerikanci. Ćaća komunistički funkcioner, a oni željni seksa, droge i rokenrola, vole sve što vole mladi u AmeriKi.
Ta ljubav pukne čim se mora ustati rano i raditi efektivno barem 9 sati.
Prvi put s Fadilom na jutrenje.
-
dragan.s
#640 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Nisam radio ništa za njih niti radim u mtel-u. Znam ovo jer se stanje zbilja poboljšalo nakon prodaje, ai imam dosta raje koja radi tamo. Za mobilnu mrežu se slažem, zadnjih par godina im je mreža u lošem stanju. Znam jer radim fiskalne i non stop imamo probleme.mirza_15 wrote:Nisam bas upucen u tehnoloski dio kod m:tela, odnosno njegov razvoj. Gledao sam finansijske izvjestaje i cini mi se da se pad investicija poklopio sa prodajom. M:telova mobilna mreza nije bas konkurentna bhtelecomovoj. Barem ne na podrucju federacije.dragan.s wrote: .
P.S. Da nisi slucajno radio na nekim poslovima za bh cabel net (telemach)? Ako jesi onda se vjerovatno znamo.
- It_is_a_Leclerc
#641 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Viđaj ovih neradnika što se skupljaju po forumima. Ajmo spavati. Od sutra će da nas progone poslodavci da će ono proganjanje đavla od strane boga izgledati ko resort na Korčuli. Poslodavac ima pravo da nas probudi elektrošokerom, i da uzgaja lavove radi poslovne stimulacije, jer će svi oni koji ne budu dovoljno dobro radili poslužiti kao rođendanske hedije lavovima.
Suljaga i Fahro nas nisu spasli.
-
mirza_15
#642 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ne mogu ba da spavam. Nasekirao seIt_is_a_Leclerc wrote:Viđaj ovih neradnika što se skupljaju po forumima. Ajmo spavati. Od sutra će da nas progone poslodavci da će ono proganjanje đavla od strane boga izgledati ko resort na Korčuli. Poslodavac ima pravo da nas probudi elektrošokerom, i da uzgaja lavove radi poslovne stimulacije, jer će svi oni koji ne budu dovoljno dobro radili poslužiti kao rođendanske hedije lavovima.
- desni
#643 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Najsmjesnije je sto neki misle da ce Zakon o radu najvise pogoditi budzetlije,najvjerniju glasacku bazu vladajucih,pa sve ovo je i nastimano da bi se namakla sredstva za redovnu isplatu pa cak i povecanje njihovih primanja.Ko je pratio mogao je primjetiti da je gazdama iz MMF obecano da nakon sto se povecaju porezi sto je dio neceg drugog povezanog sa ovim zakonom nece doci do povecanja izdvajanja za plate iz budjeta.Al hajd nek se raja raduje sace i komsiji smanjiti platu hebo sliku svoju.
- It_is_a_Leclerc
#644 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ali zašto izmišljate. To meni nije jasno.desni wrote:Najsmjesnije je sto neki misle da ce Zakon o radu najvise pogoditi budzetlije,najvjerniju glasacku bazu vladajucih,pa sve ovo je i nastimano da bi se namakla sredstva za redovnu isplatu pa cak i povecanje njihovih primanja.Ko je pratio mogao je primjetiti da je gazdama iz MMF obecano da nakon sto se povecaju porezi sto je dio neceg drugog povezanog sa ovim zakonom nece doci do povecanja izdvajanja za plate iz budjeta.Al hajd nek se raja raduje sace i komsiji smanjiti platu hebo sliku svoju.Poenta je da mnogi zbog neznanja ili nedostatka novca nisu koristili svoja prava a sad mnoga prava ni po zakonu nece moci traziti od poslodavca da ih ispostuje.
Eno imate reformsku agendu čiji je dio ovaj zakon. Pročitajte da je cilj - smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.
- desni
#645 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
U svijetu postoji jedno carstvo tamo su kuce od cokolade a prozori od marmelade.I da bajke su za malu djecuIt_is_a_Leclerc wrote:Ali zašto izmišljate. To meni nije jasno.desni wrote:Najsmjesnije je sto neki misle da ce Zakon o radu najvise pogoditi budzetlije,najvjerniju glasacku bazu vladajucih,pa sve ovo je i nastimano da bi se namakla sredstva za redovnu isplatu pa cak i povecanje njihovih primanja.Ko je pratio mogao je primjetiti da je gazdama iz MMF obecano da nakon sto se povecaju porezi sto je dio neceg drugog povezanog sa ovim zakonom nece doci do povecanja izdvajanja za plate iz budjeta.Al hajd nek se raja raduje sace i komsiji smanjiti platu hebo sliku svoju.Poenta je da mnogi zbog neznanja ili nedostatka novca nisu koristili svoja prava a sad mnoga prava ni po zakonu nece moci traziti od poslodavca da ih ispostuje.
Eno imate reformsku agendu čiji je dio ovaj zakon. Pročitajte da je cilj - smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.
-
Novak20
#646 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
It_is_a_Leclerc wrote:Ali zašto izmišljate. To meni nije jasno.desni wrote:Najsmjesnije je sto neki misle da ce Zakon o radu najvise pogoditi budzetlije,najvjerniju glasacku bazu vladajucih,pa sve ovo je i nastimano da bi se namakla sredstva za redovnu isplatu pa cak i povecanje njihovih primanja.Ko je pratio mogao je primjetiti da je gazdama iz MMF obecano da nakon sto se povecaju porezi sto je dio neceg drugog povezanog sa ovim zakonom nece doci do povecanja izdvajanja za plate iz budjeta.Al hajd nek se raja raduje sace i komsiji smanjiti platu hebo sliku svoju.Poenta je da mnogi zbog neznanja ili nedostatka novca nisu koristili svoja prava a sad mnoga prava ni po zakonu nece moci traziti od poslodavca da ih ispostuje.
Agenda je P.D. kao i strategija borbe protiv siromaštva kao i ...... SDA je postavila toliko ciljeva koje je ofulala da mi je već zlo od tih priča. Pa na papiru i uz milijarde poslijeratne pomoći i ciljeve SDA mi smo trebali biti Švicarska. Hallo, zlatnim kašikama ba da jedemo.....
-
mirza_15
#647 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ma zamjenjene su teze. Ljudi u privatnom sektoru su obespravljeni. Nisu ovi drugi privilegovani. I nisu obespravljeni sto je zakon los vec zato sto se ne primjenjuje. I neki od njih, umjesto da traze postivanje zakona i dostizanje po pravima i primanjima ovih drugih oni se raduju jer misle da ce i ovi sada pasti u njihovu kaljuzu, a nece. Nece zakon o radu donijeti nikakve beneficije obespravljenim. Cak sta vise. Legalizovace dosadasnju negativnu praksu.
-
Novak20
#648 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
desni wrote:U svijetu postoji jedno carstvo tamo su kuce od cokolade a prozori od marmelade.I da bajke su za malu djecuIt_is_a_Leclerc wrote:Ali zašto izmišljate. To meni nije jasno.desni wrote:Najsmjesnije je sto neki misle da ce Zakon o radu najvise pogoditi budzetlije,najvjerniju glasacku bazu vladajucih,pa sve ovo je i nastimano da bi se namakla sredstva za redovnu isplatu pa cak i povecanje njihovih primanja.Ko je pratio mogao je primjetiti da je gazdama iz MMF obecano da nakon sto se povecaju porezi sto je dio neceg drugog povezanog sa ovim zakonom nece doci do povecanja izdvajanja za plate iz budjeta.Al hajd nek se raja raduje sace i komsiji smanjiti platu hebo sliku svoju.Poenta je da mnogi zbog neznanja ili nedostatka novca nisu koristili svoja prava a sad mnoga prava ni po zakonu nece moci traziti od poslodavca da ih ispostuje.
Eno imate reformsku agendu čiji je dio ovaj zakon. Pročitajte da je cilj - smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.Vidjecemo rezultate tvoje agende pa cemo pricati ko izmislja
-
kolegione
#649 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Mirza to je pravi rezon stvarno vodim te na kafu ili ti mene ipak ti si na budzetumirza_15 wrote:Ma zamjenjene su teze. Ljudi u privatnom sektoru su obespravljeni. Nisu ovi drugi privilegovani. I nisu obespravljeni sto je zakon los vec zato sto se ne primjenjuje. I neki od njih, umjesto da traze postivanje zakona i dostizanje po pravima i primanjima ovih drugih oni se raduju jer misle da ce i ovi sada pasti u njihovu kaljuzu, a nece. Nece zakon o radu donijeti nikakve beneficije obespravljenim. Cak sta vise. Legalizovace dosadasnju negativnu praksu.
- It_is_a_Leclerc
#650 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Vi kad nemate argumenata i kad vas čovjek uhvati u laži ("plata će biti 200 km") onda okrenete na historiju, lične kvalifikacije i "vidjet ćemo".