ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post Reply
Hakiz

#476 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

KatarinaKosaca wrote:
Hakiz wrote:Kada ti privatnik kojeg interesuje samo profit bude određivao cijenu vode, a ti budeš radila za 200 ili 300 eura (ako bude sreće), sjeti se ovoga.

Dobro pazi šta želiš, moglo bi se i ostvariti.
Ja sad plaćam vodu kao da imam bazen. Ne određuje mi privatnik. A telefon i internet mi daje privatnik, imam uslugu 24h, veselo platim račun nikad manji i čak imam osobu na forumu koja mi sve riješi... Ko brani uslugu vodovoda, struje i ostalih monopolista da Bog da je uvijek imao.
Da, ali ti nisi jedinica mjere. Kao ni ja, naravno. Uvijek imaš jedan broj ljudi koji imaju puno i uvijek će imati, jedan broj koji su teška sirotinja i nikada neće imati. I sa poštovanjem i jednih i drugih, oni su statistički nebitni. Onih 70-80% koji nisu ni siromašni ni bogati, pa ih interesuje da li će cijena vode porasti jer žena gazde vodovoda hoće novu jahtu, to je statistika koja ti govori o standardu života i da je život dobar ili loš.

I da. imam redukcije vode svaku noć :) I ako dođe privatnik i sve napravi, nema redukcija, sve super ali me isključi jer nemam da platim račun, to mi takođe nije rješenje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#477 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

Hakiz wrote:Da, ali ti nisi jedinica mjere. Kao ni ja, naravno. Uvijek imaš jedan broj ljudi koji imaju puno i uvijek će imati, jedan broj koji su teška sirotinja i nikada neće imati. I sa poštovanjem i jednih i drugih, oni su statistički nebitni. Onih 70-80% koji nisu ni siromašni ni bogati, pa ih interesuje da li će cijena vode porasti jer žena gazde vodovoda hoće novu jahtu, to je statistika koja ti govori o standardu života i da je život dobar ili loš.

I da. imam redukcije vode svaku noć :) I ako dođe privatnik i sve napravi, nema redukcija, sve super ali me isključi jer nemam da platim račun, to mi takođe nije rješenje.
I Vodovod te isključi, gdje god može. U starim zgradama ne, u novim da, i isključuje. Nemoj mi samo o njihovom merhametu, uostalom post od @profiterka sve objašnjava.
Dalje, vezivati privatnika isključivo uz ljubavnicu i jahtu je velika predrasuda koja se uzgaja u budžetskim segmentima što radi komunističkog nasljeđa, što radi čuvanja vlastitih privilegija. A svaka predrasuda je opasna. I navedi mi jedan primjer privatizacije , a da usluga nije bolja i jeftinija. Evo, ja ću... Telemach, Centrotrans, nastavi niz...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#478 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

jesul visHe ove podgHuzne muHe od SDA... visHe usvojile ovaj zakon pa da se napokon BiH preimenuje u Savezna Robovlasnicka Drzava su Entitetima i Kantonima... ono BiH koji ce nam Qurac :mrgreen:
pici

#479 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
Hakiz wrote:Da, ali ti nisi jedinica mjere. Kao ni ja, naravno. Uvijek imaš jedan broj ljudi koji imaju puno i uvijek će imati, jedan broj koji su teška sirotinja i nikada neće imati. I sa poštovanjem i jednih i drugih, oni su statistički nebitni. Onih 70-80% koji nisu ni siromašni ni bogati, pa ih interesuje da li će cijena vode porasti jer žena gazde vodovoda hoće novu jahtu, to je statistika koja ti govori o standardu života i da je život dobar ili loš.

I Vodovod te isključi, gdje god može. U starim zgradama ne, u novim da, i isključuje. Nemoj mi samo o njihovom merhametu, uostalom post od @profiterka sve objašnjava.
Dalje, vezivati privatnika isključivo uz ljubavnicu i jahtu je velika predrasuda koja se uzgaja u budžetskim segmentima što radi komunističkog nasljeđa, što radi čuvanja vlastitih privilegija. A svaka predrasuda je opasna. I navedi mi jedan primjer privatizacije , a da usluga nije bolja i jeftinija. Evo, ja ću... Telemach, Centrotrans, nastavi niz...

a jel Apse vecinom drogiranu i pjanu djecu od gazda il od uHljeba il je to tu nedje :mrgreen:
pici

#480 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

TelemaH, centrontran uspjeH :lol: :lol: :lol: :lol: pa ako su oni uspjeH od Gazda ja sam onda RokrfHeller :mrgreen:
gospodja profiterka

#481 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by gospodja profiterka »

Cvijet društva... Drhtavi, rumeni pupoljak... Naša budućnost...
colt

#482 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by colt »

KatarinaKosaca wrote:EU nije striktno navela da će se BIH Telecom manjinski privatizirati. Čak nije BIH Telecom ni posebno navela, nego dvije entittetske Elektroprivrede i ostala JP bilo manjinski bilo većinski, sa depolitizacijom i smanjenjem korupcije i nepotizma. Tako da je spin o manjinskoj privatizaciji, valjda samo neka utjeha samom sebi ii bližnjim. Premijer, jeste, doduše rekao da to nee biti u mandatu ove Vlade,a li mi se čini da neće on baš o tome odlučivati
Dodik je bio protiv agende (htjeli ovi iz EU ili ne) iz razloga što je uključivala privatizaciju elektroprivreda.(jutros sam pročitao informaciju i sad ne mogu da nađem)

Inače, ne znam kome bi EPBIH bila interesantna iz razloga što uglavnom proizvodi "prljavu energiju". Ja samo ne znam kako EPBIH misli opstati, jer će u budućnosti morati plaćati ogromne ekološke kazne zbog TE. Ovaj blok koji misle graditi je najveća prevara koja postoji. Dat će se veliki kredit, Federacija BiH će biti garant a dugoročno je neisplativ projekat. Morat će vraćati milionski kredit, plaćati oko 300 miliona godišnje kazne, finasirati ogromni rudarski aparat (rupu bez dna) i još biti profitabilna. Teško da je ijednom kupcu interesantna. Ranije sam podržavao ovu investiciju, ali sad ne (zbog garancija F BiH).Bolje da su se okrenuli nečem drugom nego ovo što su zamislili.
Latte

#483 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Latte »

Idemo na pauzu
pici

#484 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

Latte wrote:Idemo na pauzu
e vala ste se naradili hajte... :mrgreen:
Hakiz

#485 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

KatarinaKosaca wrote:

Recimo željeznice u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Privatizovani, pa onda vraćeni u državno vlasništvo. Jer je privatizacija upropastila stvar.

A kada su Tunižani prodali vodovode u gradovima privatnoj firmi iz Francuske, onda su Francuzi podmitili tuniške političare da donesu zakone po kojima su privatni bunari u urbanim sredinama zabranjeni. Nakon toga cijena vode je porasla 600%.

Vodovod te isključi ako ne plaćaš, to radi i državni i privatni. To nije pitanje. Pitanje je može li se plaćati cijena privatizovane vode.

Ali nema veze. Ko preživi evociraće uspomene.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#486 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

Hakiz wrote:Recimo željeznice u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Privatizovani, pa onda vraćeni u državno vlasništvo. Jer je privatizacija upropastila stvar.

A kada su Tunižani prodali vodovode u gradovima privatnoj firmi iz Francuske, onda su Francuzi podmitili tuniške političare da donesu zakone po kojima su privatni bunari u urbanim sredinama zabranjeni. Nakon toga cijena vode je porasla 600%.

Vodovod te isključi ako ne plaćaš, to radi i državni i privatni. To nije pitanje. Pitanje je može li se plaćati cijena privatizovane vode.

Halo, ba, ne pričam o Švabama ni Tunižanima, nego našim papcima koji su platili radno mjesto ili preko štele uletili i misle da su Boga za damu uhvatili , iživlajavajući se na građanima. Pun mi je kurac kako me tretiraju za moje pare sa toliko nipodištavanja, prepotencije i drskosti. I još se ne smije nitko zapitati kako rade niti plaćati po učinku. Kako napisa jedna forumašica sinoć, u privatnom sektoru ne znaju šta je regres, ali ga budžetlijama moraju zarađivati. a ovi se istresaju na građanima. Dosta više, bolan, dosta. Čuj, isključiće te privatnik što nemaš da platiš vodu, a Vodovod neće :-) :-) :-) :-) Izvini, ali ovim si mi sve rekao... Pa, nazovi privatnika i kaži nemam platiti, može li za 7 dana, pristaće svaki, zovni Vodovod prespajaćete,slušaćeš muziku, biće netko na pauzi i na koncu će ti reći "Ne mere" :D
Da se kod nas na takvim mjesttima ljudi transparentno zapošljavaju, bilo bi drugačije. Ali, tu se sjatilo od zla oca i gore matere neusmeno, nepismeno, necivilizirano, lažno moćno, ufurano , tupo, glupo i beskrajno lijeno. I onda ide sve kako ide..
Latte

#487 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Latte »

Denise jel te to strah stat kod stepenica :lol:
Hakiz

#488 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

KatarinaKosaca wrote:
Hakiz wrote:Recimo željeznice u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Privatizovani, pa onda vraćeni u državno vlasništvo. Jer je privatizacija upropastila stvar.

Halo, ba, ne pričam o Švabama ni Tunižanima, nego našim papcima koji su platili radno mjesto ili preko štele uletili i misle da su Boga za damu uhvatili , iživlajavajući se na građanima. Pun mi je kurac kako me tretiraju za moje pare sa toliko nipodištavanja, prepotencije i drskosti. I još se ne smije nitko zapitati kako rade niti plaćati po učinku. Kako napisa jedna forumašica sinoć, u privatnom sektoru ne znaju šta je regres, ali ga budžetlijama moraju zarađivati. a ovi se istresaju na građanima. Dosta više, bolan, dosta. Čuj, isključiće te privatnik što nemaš da platiš vodu, a Vodovod neće :-) :-) :-) :-) Izvini, ali ovim si mi sve rekao... Pa, nazovi privatnika i kaži nemam platiti, može li za 7 dana, pristaće svaki, zovni Vodovod prespajaćete,slušaćeš muziku, biće netko na pauzi i na koncu će ti reći "Ne mere" :D
Da se kod nas na takvim mjesttima ljudi transparentno zapošljavaju, bilo bi drugačije. Ali, tu se sjatilo od zla oca i gore matere neusmeno, nepismeno, necivilizirano, lažno moćno, ufurano , tupo, glupo i beskrajno lijeno. I onda ide sve kako ide..
Razumijem te. Međutim, dok kod interneta, TV-a, pa i struje možeš imati konkurenciju, kod vode je to teško. Pa ti je izbor ili monopol državni ili monopol privatni. A kada privatnik ima monopol, nije ništa bolji od državnog vlasnika. Isti odnos prema kupcu, ali je uz to i skuplji jer ne mora voditi računa o socijalnom miru, samo vodi računa o profitu.

Imam prijatelja koji je radio u vodovodu u jednom većem Evropskom gradu na jugu kontinenta, gdje su mito i krupcija slični našima. Ne naš čovjek koji je tamo otišao, nego "domorodac". I pričao mi je kako ide kada se vodovod privatizuje. Meni se to ne sviđa, ali ko sam ja.
The BEN10

#489 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by The BEN10 »

miop wrote:Ko je DF-ova mindjusa?

Image
Saša Mitrović. Po zanimanju konobar! Pa nije ni čudo kako se onako prosipa - sad sve ima smisla... :-) :lol:
Novak20

#490 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Novak20 »

KatarinaKosaca wrote:

Zašto za velike probleme optužuješ male ljude ?

Od glave riba smrdi. Možeš je čistiti od repa ali opet smrdi od glave. I meni je pun kurac takvih što se prave mutavi pa ko fol ne znaju koga koja stranka postavi na funkciju da može da zapošljava preko veze ili mita, ko vedri i oblači.

Ovo sitno što se 20 godina pati od 1. do 1. nepismeno je i glupo, ufurano i lijeno. Nervira te.......jelde? Krivo za sve probleme.

Ono krupno poput Brankovića i njegovih vozova od sto miliona + drugi biseri ili Hadžipašića koji izdahne na maloljetnici sa 35 miliona ušteđevine to je lijepo, kulturno, moćno, radišno, pismeno, civilizirano....... vrijedno divljenja. Bandita i malograđana.

I da... poserem se na regres koji mi neko drugi zaradi. Ja ga zaradim sebi a ne ti meni.
Last edited by Novak20 on 31/07/2015 22:26, edited 1 time in total.
Hakiz

#491 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

KatarinaKosaca wrote:Dosta više, bolan, dosta. Čuj, isključiće te privatnik što nemaš da platiš vodu, a Vodovod neće :-) :-) :-) :-) Izvini, ali ovim si mi sve rekao...
Moj post je glasio:
Hakiz wrote:Vodovod te isključi ako ne plaćaš, to radi i državni i privatni. To nije pitanje. Pitanje je može li se plaćati cijena privatizovane vode.
Shvatam da si trenutno u stanju povišenih emocija, ali nema konstruktivnog razgovora ako ćemo reagovati na nešto šta sagovornik nije rekao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#492 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Truba »

imam jedno pitanje ali sta je s rs-om u vezi sa ovim
hoce li i njih pritiskati mmf ili su oni nesto vec planirali usvojili...
sumirprimus

#493 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by sumirprimus »

Latte wrote:Idemo na pauzu
Aa cojkA krade mi hljeb iz usta...
sumirprimus

#494 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by sumirprimus »

Ja konto za spikera u parlamentu
MuaDib

#495 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by MuaDib »

Inače, u ovom trenutku ukupno je podneseno 45 amandmana, a podnijeli su ih klubovi SDP-a, DF-a, SBB-a, BPS-a, te poslanici Damir Mašić i Azra Hadžiahmetović.
www.avaz.ba

Što sada šutite poklonici prijedloga ZOR-a.
pici

#496 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

Black swan wrote:imam jedno pitanje ali sta je s rs-om u vezi sa ovim

oni tek do kraja godine ce o ovome dizat rukice, to sHo se minderasHima zuri za vrijeme GodisnjiH odmora da usvoje temeljne zakone e to je vec nesta u pitanju... :mrgreen:
Hakiz

#497 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

Pretpostavljam da mu FBiH dodđe kao proba. Pa kada vide kako kod nas prođe, da znaju šta da rade sa RS-om. Ako kod nas ne prođe, skontaće kako da njih natjeraju, pa će ponovo udariti na nas dok i mi ne prihvatimo. Ako kod nas prođe, onda će njih natjerati odmah.

Uglavnom, pritiskaće dok ne prođe i ovamo i tamo.
colt

#498 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by colt »

Sve isto. Do kraja godine i agenda i Zakon o radu
madner

#499 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by madner »

Postoje sfere gdje se prirodno dolazi do monopola i smatra se da je u takvim drzava bolji gazda.
The BEN10

#500 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by The BEN10 »

MuaDib wrote:
Inače, u ovom trenutku ukupno je podneseno 45 amandmana, a podnijeli su ih klubovi SDP-a, DF-a, SBB-a, BPS-a, te poslanici Damir Mašić i Azra Hadžiahmetović.
http://www.avaz.ba

Što sada šutite poklonici prijedloga ZOR-a.
Inače broj amandmana govori o njihovom kvalitetu. :D
Post Reply