ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#376 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by pici »

tamaM za tri godine da ove strankice oko velike stranke SDA se okupe i naprave suosnivacku novu stranku od pet femilija... bake u inozemstvu zastalno zaposlen u tuskoj a fadilj promjenio spol i naziv u fadilja u sweCkoj sretno udata za vikinga :mrgreen:
costacurta

#377 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by costacurta »

pici wrote: ko ce vodit evidenciju... amidzici il tetici... mozda gazde iz salona i kafane :mrgreen:
Ima valjda shiktarica, jbmu misha.
kolegione wrote: Ako ne plati sta onda ? Sankcija nije propisana? mozes da tuzis zaradis 300KM cca i onda letis na ulicu
Dalje budzetlije ce opet moci tuziti bez rizika da budu otpusteni :)
hahaahahhaah
I do sada se moglo tuziti za nepostivanje zakona o radu ili krsenje odredbi, sankcije postoje i u ovom zakonu samo je fol sto smo mi isprepadani i po onoj staroj "Shtash ba ti tuziti, cuti i trpi". A i broj ljudi koji su sudski trazili svoja prava je zanemariv.
Dakle generalno nas problem, sto je slucaj i na ovoj temi, je sto ljudi uopste ne citaju. Potpisu generalno nesto, neki ugovor ili bilo sta ali pojma nemaju kakva je njegova sadrzina i onda se ovako kao i ovdje raspravlja o stvarima o kojima se ili nista nezna/samo nagadja ili povrsno poznaje materija.
A i vec napomenuh, ovo je tek pocetak i ne smije se stati na ovom.
Trebaju MORAJU se ovim novim zakonom regulisati i kaznane odredbe za nesprovodjenje ili krsenje zakona, kako za prekrsioce tako i za one ciji je zadatak kontorlisanje provedbe istog :zoka:
kolegione

#378 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

costacurta wrote:
pici wrote: ko ce vodit evidenciju... amidzici il tetici... mozda gazde iz salona i kafane :mrgreen:
kolegione wrote: Ako ne plati sta onda ? Sankcija nije propisana? mozes da tuzis zaradis 300KM cca i onda letis na ulicu
hahaahahhaah
I do sada se moglo tuziti za nepostivanje zakona o radu ili krsenje odredbi, sankcije postoje i u ovom zakonu samo je fol sto smo mi isprepadani i po onoj staroj "Shtash ba ti tuziti, cuti i trpi". A i broj ljudi koji su sudski trazili svoja prava je zanemariv.
Dakle generalno nas problem, sto je slucaj i na ovoj temi, je sto ljudi uopste ne citaju. Potpisu generalno nesto, neki ugovor ili bilo sta ali pojma nemaju kakva je njegova sadrzina i onda se ovako kao i ovdje raspravlja o stvarima o kojima se ili nista nezna/samo nagadja ili povrsno poznaje materija.
Trebaju MORAJU se ovim novim zakonom regulisati i kaznane odredbe za nesprovodjenje ili krsenje zakona, kako za prekrsioce tako i za one ciji je zadatak kontorlisanje provedbe istog :zoka:
A daj nemoj biti idealista kako bi izgledao da tužiš privatnika za neplaceno on bi prihvatio platio ti sve s kamatama svih 330 i sta onda prosvijetli me?
sumirprimus

#379 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by sumirprimus »

KatarinaKosaca wrote:
sumirprimus wrote:Sve zene imaju istu pricu...nevjerovatno...ti ne mozes...nisi ti meni..ja sam sama sebi...
Kojimba tvojimParama...na sta si se nafurala..placas porez ko i svi ostali..sta hos spomenik za to...glas u parlamentu..bjaz ba...
Kmee kmee
Kme, kmeee, neću spomenik, hoću da se racionalno i domaćinski troše sredstva građana ove zemlje... nije slučaj radi takvog prepotentnog, bezobraznog i drskog stava forumskih budžetlija..
Sestro kato predlazem da kmecimo zajedno kmee kmee..
Aj ba zakon gor dol...
Nek smo mi svi zivi i zdravi
..
sumirprimus

#380 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by sumirprimus »

Posto forum gori od dnevnika..citajuc ovde mos se samo sjebat..nidje pozitive...
dale cooper

#381 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by dale cooper »

Biće šta će biti, sada je sve svakako izvan naših ruku. Oni koji su nas trebali predstavljati su omanuli.
Nama je raditi i živjeti najbolje što možemo i nadati se najboljem. Da sam optimista i nisam...ali vidjećemo.
razonoda

#382 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

1995

SVI SU IMALI ISTU SHANSU.

nakon 20 god ko se nije snasao--taff luck
kolegione

#383 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by kolegione »

razonoda wrote:1995

Po kojem osnovu si zakljucio to ???
Latte

#384 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Latte »

Nastavljamo sa sjednicom
sumirprimus

#385 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by sumirprimus »

Obraz, karakter i kucni odgoj?bas taff
razonoda

#386 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

sumirprimus wrote:

Obraz, karakter i kucni odgoj?bas taff
rad, rad i samo rad

navikao narod na SADAKU , I ne odustaje
sumirprimus

#387 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by sumirprimus »

Vidim naku pripravnost.jel to ono sranje na poslu dolazi odma?
AntiKrist

#388 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by AntiKrist »

Otpustit viskove gdje god da ih ima,poslat na biro pa nek se opet snadju ko i prvi put ako mognu :D
mirza_15

#389 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by mirza_15 »

costacurta wrote:
hahaahahhaah

Kakva ba evidencija. hahaha. Ja radio kod privatnika. Dobra firma. Godisnja zarada se pisala sa 7 cifara. Svaki dan, bez "prekovremenih" (navodnike objasnim kasnije) radno vrije od 8 do 17, a svaku Subotu od 8 do 15. Uredno mi je u evidenciji pisalo da sam radio 40 sati sedmicno. Evidenciju vodila gazdaricina zena. "Prekovremeni" su bili kada navali posao. Radis koliko treba, nosis posao kuci, ostajes na terenu, zimi do 2 ujutro pa opet na posao. To nigdje nije evidentirano niti placeno. I pored profita koji se pisao sa 7 cifara nesto vise od 30 radnika je pobavljalo poslove, za koje je objektivno trebalo barem jos toliko ljudi. Ipak, gazdi je, i pored enormne zarade bilo isplativije krsiti zakon i upregnuti robove koji vec rade da on zaradi vise. Jednom dosao inspektor i pita za radno vrije radno vrijeme (na ulazu u firmu, na vratima pise radno vrijeme). Pita vec spomenutu zenu gazde. Ona mrtva hladna vadi shihtericu i pokazuje da svi radimo po 40 sati sedmicno od ponedeljka do petka (subotu, naravno ne radimo :lol: ) i trazi od nas potvrdu: "je li tako djeco". Sta mi radimo? Klimamo glavom naravno. Ovaj i ne podize glavu. Samo upisa da je sve uredu (napominjem da na ulaznim vratima regularno stoji da firma radi i subotom od 8 do 15, a da je i radno vrijeme od 8 do 17 duze od propisanog). Ali, prije svega ovoga inspektor je bio kod gazde u kancelariji. Dezura je bila koncipirana tako da radis do 17 regularno, a onda se telefon od firme preusmjeri na mobitel, a ovaj odgovara na pozive korisnika i po potrebi ide na intervencije kojih uvijek ima. I na kraju se desavaju situacija da plata bude smanjenja, bez obrazlozenja, svima po jedno 30-40 KM. Hej!!!! dobit na kraju godine se pise sa 7 cifara, a on za mjesec dana "otkinuo" od radnika 33 x 40 KM = 1320 KM. Puno vise se znalo potrositi po kafanama kada se "caste" inspekcije da prodje nesto sto ni u ludili ne bi regularno proslo. Tako isto bi se ponasao i da mu je dobit bila sa 9 nula. I nije u svemu ovome bio problem zakon. Zakon je bio dobar. Problem je sto je zakon mrtvo slovo na papiru. Nema njegove provedbe. Imao je jednog svog covjeka koji pojma nije imao o poslu kojim se firma bavila. Seljacina sa dna kace. Opsti plac od smijeha bio kada su se prericavale njegove izvale i gluposti. Ali imao je jednu osobinu koja je gazdi trebala. Nije imao obraza i bio je spreman gaziti radnike. Psovke, tjeranje radnika da rade u nemogucim uslovima..... Taj je imao najbolje uslove u firmi. Manager :lol: :lol: :lol: A i ovaj je kukao o opterecenjima, kako radnici ne valjaju itd. A recenicu ako ima bolje nek ide raditi tamo sam cuo nebrojeno puta. I vecina je takva. Smetljari.
It_is_a_Leclerc

#390 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by It_is_a_Leclerc »

Sindikati prijete smrću Denisu Gratzu jer nije popustio pod pritiskom. Nevjerovatno !

Da se poslušao moj savjet za prventivno dejstvovanje pendreka po sindikalnim bubrezima i lijevim leđama jučer, do ovog ne bi došlo.
costacurta

#391 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by costacurta »

kolegione wrote:
costacurta wrote:
hahaahahhaah

A daj nemoj biti idealista kako bi izgledao da tužiš privatnika za neplaceno on bi prihvatio platio ti sve s kamatama svih 330 i sta onda prosvijetli me?
:shock:
sad me zaHebavas!
pa ako ti tužiš svog, pici svog, ja svog itd prije ili kasnije nadoće na to da im je jeftinije držati se zakona.
Jel misliš da ove "gazde" na zapadu vole da se pridržavaju zakona o radu? Jok bolan. Jebe im se za radnika ono o čemu oni brinu je njihov interes i korist. Ono sto Znaju je da ce najebati ali za sva vremena ako se igraju sa zakonom. Ono, mogu pokusati (sto i rade) nemaju omchu oko vrata, ali jednom kad budu uhvaćeni jebani su za sva vremena.
Eh tu je poenta. U kaznenim odredbama i sprvodjenju istih. Znaju da im je bolje pridržavati se zakona koji nije savršen ali je dobar i koji se cesto doradjuje i sto bi rekli upgrade-uje. E to bi i mi trebali raditi, obzirom da nam je sve po principu copy/paste, ne vidim razloga zašto i u ovom slučaju ne bismo drugačije trebali uraditi. Jbga, nesto kao izmišljanje tople vode.
imaš zakone EU, imas zakone US, imas zakon bivse nam zemlje. Izmiksati to sve i napravi jedan da valja. Jbga. Jest poso ali imamo mi pametnih ljudi koji to mogu i znaju a bgmi i masu onih koji primaju platu za to
sumirprimus

#392 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by sumirprimus »

It_is_a_Leclerc wrote:Sindikati prijete smrću Denisu Gratzu jer nije popustio pod pritiskom. Nevjerovatno !

Da se poslušao moj savjet za prventivno dejstvovanje pendreka po sindikalnim bubrezima i lijevim leđama jučer, do ovog ne bi došlo.
Pa i drotovi su budzetlije?
Mister Yes

#393 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Mister Yes »

Samo da se ovo danas usvoji i da idemo dalje. Biće teško. Svi to znamo. Pametni ljudi znaju odavno već da moramo krenuti u bolne reforme. Itekako bolne. Ali preživjet ćemo. Kada smo ovo preživjeli:

Image

preživjet ćemo i reforme.

Jedino što ne bi preživjeli je status quo.
razonoda

#394 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by razonoda »

sumirprimus wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Sindikati prijete smrću Denisu Gratzu jer nije popustio pod pritiskom. Nevjerovatno !

Pa i drotovi su budzetlije?
kao i -radnici -hodze? jel da
rahmanjin

#396 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by rahmanjin »

mirza_15 wrote:
costacurta wrote:
hahaahahhaah

Kakva ba evidencija. hahaha. Ja radio kod privatnika. Dobra firma. Godisnja zarada se pisala sa 7 cifara. Svaki dan, bez "prekovremenih" (navodnike objasnim kasnije) radno vrije od 8 do 17, a svaku Subotu od 8 do 15. Uredno mi je u evidenciji pisalo da sam radio 40 sati sedmicno. Evidenciju vodila gazdaricina zena. "Prekovremeni" su bili kada navali posao. Radis koliko treba, nosis posao kuci, ostajes na terenu, zimi do 2 ujutro pa opet na posao. To nigdje nije evidentirano niti placeno. I pored profita koji se pisao sa 7 cifara nesto vise od 30 radnika je pobavljalo poslove, za koje je objektivno trebalo barem jos toliko ljudi. Ipak, gazdi je, i pored enormne zarade bilo isplativije krsiti zakon i upregnuti robove koji vec rade da on zaradi vise. Jednom dosao inspektor i pita za radno vrije radno vrijeme (na ulazu u firmu, na vratima pise radno vrijeme). Pita vec spomenutu zenu gazde. Ona mrtva hladna vadi shihtericu i pokazuje da svi radimo po 40 sati sedmicno od ponedeljka do petka (subotu, naravno ne radimo :lol: ) i trazi od nas potvrdu: "je li tako djeco". Sta mi radimo? Klimamo glavom naravno. Ovaj i ne podize glavu. Samo upisa da je sve uredu (napominjem da na ulaznim vratima regularno stoji da firma radi i subotom od 8 do 15, a da je i radno vrijeme od 8 do 17 duze od propisanog). Ali, prije svega ovoga inspektor je bio kod gazde u kancelariji. Dezura je bila koncipirana tako da radis do 17 regularno, a onda se telefon od firme preusmjeri na mobitel, a ovaj odgovara na pozive korisnika i po potrebi ide na intervencije kojih uvijek ima. I na kraju se desavaju situacija da plata bude smanjenja, bez obrazlozenja, svima po jedno 30-40 KM. Hej!!!! dobit na kraju godine se pise sa 7 cifara, a on za mjesec dana "otkinuo" od radnika 33 x 40 KM = 1320 KM. Puno vise se znalo potrositi po kafanama kada se "caste" inspekcije da prodje nesto sto ni u ludili ne bi regularno proslo. Tako isto bi se ponasao i da mu je dobit bila sa 9 nula. I nije u svemu ovome bio problem zakon. Zakon je bio dobar. Problem je sto je zakon mrtvo slovo na papiru. Nema njegove provedbe. Imao je jednog svog covjeka koji pojma nije imao o poslu kojim se firma bavila. Seljacina sa dna kace. Opsti plac od smijeha bio kada su se prericavale njegove izvale i gluposti. Ali imao je jednu osobinu koja je gazdi trebala. Nije imao obraza i bio je spreman gaziti radnike. Psovke, tjeranje radnika da rade u nemogucim uslovima..... Taj je imao najbolje uslove u firmi. Manager :lol: :lol: :lol: A i ovaj je kukao o opterecenjima, kako radnici ne valjaju itd. A recenicu ako ima bolje nek ide raditi tamo sam cuo nebrojeno puta. I vecina je takva. Smetljari.
Da li je tom "manageru" ime bilo Ekrem?
mirza_15

#397 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by mirza_15 »

rahmanjin wrote: Da li je tom "manageru" ime bilo Ekrem?

:thumbup:

Ekrem O. :mrgreen:
costacurta

#398 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by costacurta »

[quote="mirza_15"?

Kakva ba evidencija. hahaha. Ja radio kod privatnika. Dobra firma. Godisnja zarada se pisala sa 7 cifara. Svaki dan, bez "prekovremenih" (navodnike objasnim kasnije) radno vrije od 8 do 17, a svaku Subotu od 8 do 15. Uredno mi je u evidenciji pisalo da sam radio 40 sati sedmicno. Evidenciju vodila gazdaricina zena. "Prekovremeni" su bili kada navali posao. Radis koliko treba, nosis posao kuci, ostajes na terenu, zimi do 2 ujutro pa opet na posao. To nigdje nije evidentirano niti placeno. I pored profita koji se pisao sa 7 cifara nesto vise od 30 radnika je pobavljalo poslove, za koje je objektivno trebalo barem jos toliko ljudi. Ipak, gazdi je, i pored enormne zarade bilo isplativije krsiti zakon i upregnuti robove koji vec rade da on zaradi vise. Jednom dosao inspektor i pita za radno vrije radno vrijeme (na ulazu u firmu, na vratima pise radno vrijeme). Pita vec spomenutu zenu gazde. Ona mrtva hladna vadi shihtericu i pokazuje da svi radimo po 40 sati sedmicno od ponedeljka do petka (subotu, naravno ne radimo :lol: ) i trazi od nas potvrdu: "je li tako djeco". Sta mi radimo? Klimamo glavom naravno. Ovaj i ne podize glavu. Samo upisa da je sve uredu (napominjem da na ulaznim vratima regularno stoji da firma radi i subotom od 8 do 15, a da je i radno vrijeme od 8 do 17 duze od propisanog). Ali, prije svega ovoga inspektor je bio kod gazde u kancelariji. Dezura je bila koncipirana tako da radis do 17 regularno, a onda se telefon od firme preusmjeri na mobitel, a ovaj odgovara na pozive korisnika i po potrebi ide na intervencije kojih uvijek ima. I na kraju se desavaju situacija da plata bude smanjenja, bez obrazlozenja, svima po jedno 30-40 KM. Hej!!!! dobit na kraju godine se pise sa 7 cifara, a on za mjesec dana "otkinuo" od radnika 33 x 40 KM = 1320 KM. Puno vise se znalo potrositi po kafanama kada se "caste" inspekcije da prodje nesto sto ni u ludili ne bi regularno proslo. Tako isto bi se ponasao i da mu je dobit bila sa 9 nula. I nije u svemu ovome bio problem zakon. Zakon je bio dobar. Problem je sto je zakon mrtvo slovo na papiru. Nema njegove provedbe. Imao je jednog svog covjeka koji pojma nije imao o poslu kojim se firma bavila. Seljacina sa dna kace. Opsti plac od smijeha bio kada su se prericavale njegove izvale i gluposti. Ali imao je jednu osobinu koja je gazdi trebala. Nije imao obraza i bio je spreman gaziti radnike. Psovke, tjeranje radnika da rade u nemogucim uslovima..... Taj je imao najbolje uslove u firmi. Manager :lol: :lol: :lol: A i ovaj je kukao o opterecenjima, kako radnici ne valjaju itd. A recenicu ako ima bolje nek ide raditi tamo sam cuo nebrojeno puta. I vecina je takva. Smetljari.[/quote]

Samo potvrdjujes ono sto sam ja napisao. Lijepo si ilustrovao sopstvenim primjerom.
ko je ovim nasim gazdama najviše pomogao da budu ovakvi kakvi jesu? Pa mi sami. I sebe ubrajam među iste. Šuti i trpi.
Ne nisam idealista. I sam sam osjetio blagodati sistema ali opet kažem i sam snosim dio krivice. Evo prilike da se konacno nesto pokrene. Ali samo po dzepu i bez izdvajanja i selektiranja, odervajz samo mlatimo praznu slamu.
Hakiz

#399 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

Thorgerson wrote:
Hakiz wrote:
Thorgerson wrote:I odakle onda izvuce pazi ovu drugu tezu, da bi se privatizacijom telekoma npr. sto ce automatski znaciti optimizaciju poslovanja, vecu efikasnost, vise usluga, bolje usluge te sasmim tim i vise korisnika, automatski znaciti i vece racune? Na osnovu cega ti to zakljuci? Ja bih prije rekao da ce biti suprotno.

A elektropriveda se nece privatizovati.
Nebitno. JA mogu podnijeti mjesečno račun od 20 KM za mobitel. I taj paket imam (u BH telecomu paket od 15 KM pa sa PDV 17,5 KM). Kada bi moj operater dao usluga u vrijednosti od 1000KM ya cijenu od 50 KM, meni to ne bi ništa značilo jer ja mogu platiti maksimalno 20.

Ako ljudi ne mogu platiti, sve džaba. Postoji razlog zašto se u kapitalizmu podstiče potrošnja. Jer ako kupuješ onda proizvođač ima razloga proizvoditi, pa time i zapošljavati. A da bi kupovao trebaj uti dvije stvariČ

1. Novac
2. Razlog

1. Sve je jasno

2. Šta će mi plata od 5000KM kojom ću kupiti auto i LCD sa 10 metarskim ekranom i ovo i ono, ako sam 15 sati dnevno na poslu i nemam vremena da to koristim. U tom sučaju neću ni kupovati. A onda proizvođač nema razloga ni proizvoditi, pa time ni zapošljavati.

Najveći neprijatelj jednom poslodavcu je drugi poslodavac koji ne zapošljava i koji svoje radnike plaća malo. Jer time onom prvom ne daje priliku da svoje usluge ili proizvode proda. Nema ih ko platiti.

Kada bi se ostvario san svih poslodavaca da nema ni jednog zaposlenog (na primjer sve mu rade roboti), kome bi prodavao? Niko ne bi imao posta i platu da kupi taj proizvod ili uslugu.

Poslodavci sami sebi prave štetu.
A otkud vama pomisao da je cilj poslodavca dati svima otkaz. :-)
MIslim to je ovdje ocito uvazeno misljenje.

Kazem, i po starom zakonu poslodavci - privatnici su mogli dijeliti otkaze i dijelili su ih - cim poso krene dole. Tu i tamo neka tuzba. Ili je raja radila neprijavljena. Ili su im davani ugovori na odredjeno pa produzivani sa pauzama. Ima tu rupa u zakonu hejbet.

E sad mene zanima, zasto opet vi mislite da ce sutra poslodavci sve pootpustati? Eto sam si sebi to postavio pitanje, i jelde da nije logicno?

Ok, razumijem ove u javnim preduzecima i ustanovama gdje je visak ocigledan i naravno da je prpa za svoju guzicu sad. Ali misliti da ce poslodavac sutra sve pootpustati, ljude koji mu donose novac - je totalna glupost. :roll:
Iskustvo. Logika, manje radnika manji troškovi, veći profit. Misliš da poslodavci sebi postavljaju pitanje: "Kada bi se ostvario san svih poslodavaca da nema ni jednog zaposlenog (na primjer sve mu rade roboti), kome bi prodavao? Niko ne bi imao posla i platu da kupi taj proizvod ili uslugu."

Naravno da ne, poslodavac samo gleda kako da maksimizuje profit. Radnici su samo dio mašine, za poslodavca nema razlike između stolice, mašine i radnika. Čak je radnik gori do mašine jer je skuplji (plate, doprinosi, topli obrok, prevoz, godišnji, bolovanja...)

A firme nisu socijalne ustanove, pa zašto bi poslodavac o radniku razmišljao kao o ljudskom biću umjesto kao o još jednom, skupom, sredstvu za rad?
mirza_15

#400 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by mirza_15 »

costacurta wrote:
Samo potvrdjujes ono sto sam ja napisao. Lijepo si ilustrovao sopstvenim primjerom.
ko je ovim nasim gazdama najviše pomogao da budu ovakvi kakvi jesu? Pa mi sami. I sebe ubrajam među iste. Šuti i trpi.
Ne nisam idealista. I sam sam osjetio blagodati sistema ali opet kažem i sam snosim dio krivice. Evo prilike da se konacno nesto pokrene. Ali samo po dzepu i bez izdvajanja i selektiranja, odervajz samo mlatimo praznu slamu.
Zna me raja ovjde pa nema potrebe da krijem. Ja se tek ozenio. Potstanar. Zena trudna. Haj stisni petlju pa nesto reci. Jednostavno nisam imao muda za to i ne stidim se to reci. A meni je jos bilo dobro. Radio sam posao koji niko drugi nije. To je sa jedne strane nosilo dosta negativnih stvari, ali i dosta pogodnosti. Posao sam radio dosta efikasno i zbog specificnosti posla bio prilicno siguran da necu dobiti nogu. Tesko je bilo pohvatati sve konce tog posla (a samo ga ja radio) za kratko vrijeme. Da ne pricam dalje, kada sam odlazio bio jedini uposlenik koji je odradio otkazni rok jer sam morao nekoga da uvedem u taj posao :mrgreen: Sada sam u jednom preduzecu u drzavnom vlasnistvu i uslovi se ne mogu porediti. Nisu to samo materijalni. Cak bih rekao da su mi vazniji ovi drugi.
Post Reply