Zakon o prebivalistu - finale etnickog ciscenja.

zenit dozic

#51 Re: Zakon o prebivalistu - finale etnickog ciscenja.

Post by zenit dozic »

privremeni wrote:
oitija wrote:Ovdje je problem sto postoji jako mnogo Srba koji se predstavljaju kao Bosnjaci. Neki nakon 100 postova i priznaju konacno da su Srbi i da su se lazno predstavljali a neki to i ne priznaju. Dok je bio Zoom ovdje moderator; on je salonce banirao. Kada je Chomljo postaso moderator to se vise ne desava.

Mene sada zanima zasto je Zoom otisao?
Za Zoom-a ne znam, ali ne znam ni koja je svrha tvog pitanja. Nisam znao da je nebosnjacima zabranjen pristup forumu i da za diskusiju treba prvo nacionalna identifikacija. Ako zelis sam sa sobom diskutovati, prakticnije ti je ogledalo, jer se ni svim bosnjaci nece s tobom sloziti, pa sta ces onda :oops:
A sto se same teme tice, ne bi bio toliko sporan sam tekst Zakon da nije nase balkanske navike zloupotrebe zakona ili izigravanja istog.
U tome i jeste problem, genocidna milicija će određivati ko je podoban a ko nije da ima tu i tu prebivalište :zzzz:
Naslovnica

#52 Re: Zakon o prebivalistu - finale etnickog ciscenja.

Post by Naslovnica »

Naslovnica wrote:Pa zašto bi neko ko ne živi tamo odakle je prognan (i ne namjerava tamo da se vrati), glasao u tom mjestu odakle je prognan.
Konkretno, masa ljudi iz istočne Bosne živi u Sarajevu, a glasa u istočnoj Bosni. I ne pada im na pamet da se vrate i žive u Istočnoj Bosni, odakle su ih prognali.
Kako to da srbijanac Zukorlić glasa u Srebrenici?
Ljudi se prijave samo za glasanje, sutradan se odjave?
Meni je to, koliko god moralno bilo ispravno, toliko i neispravno.
Ako govorimo o onima koji su vani (dijaspora, izbjeglice...) na izborima glasa veoma mali broj njih i tu, uglavnom, nije niko drugi kriv do njihova nezainteresovanost i novi život negdje vani.
Ako govorimo o, recimo, srebreničanima...pa ako ste se doselili u Vogošću, glasajte u Vogošći, a ne u Srebrenici. Ili glasajte u Srebrenici, ali se i vratite u Srebrenicu. I cijelu istočnu Bosnu.
Vjerovatno ćete me sada napasti što ovako razmišljam, ali zaista ne mislim ništa loše. Volio bih da me neko argumentovano i logički diskredituje, zaista sam spreman promijeniti mišljenje ako me uspije na normalan i logičan način ubijediti da je ovo ispravno.
Ja i dalje čekam da mi neko kaže da sam u zabludi i da debelo griješim...
Meščini, nisam jedini koji tako razmišlja.
privremeni

#53 Re: Zakon o prebivalistu - finale etnickog ciscenja.

Post by privremeni »

Naslovnica wrote:
Naslovnica wrote:Pa zašto bi neko ko ne živi tamo odakle je prognan (i ne namjerava tamo da se vrati), glasao u tom mjestu odakle je prognan.
Konkretno, masa ljudi iz istočne Bosne živi u Sarajevu, a glasa u istočnoj Bosni. I ne pada im na pamet da se vrate i žive u Istočnoj Bosni, odakle su ih prognali.
Kako to da srbijanac Zukorlić glasa u Srebrenici?
Ljudi se prijave samo za glasanje, sutradan se odjave?
Meni je to, koliko god moralno bilo ispravno, toliko i neispravno.
Ako govorimo o onima koji su vani (dijaspora, izbjeglice...) na izborima glasa veoma mali broj njih i tu, uglavnom, nije niko drugi kriv do njihova nezainteresovanost i novi život negdje vani.
Ako govorimo o, recimo, srebreničanima...pa ako ste se doselili u Vogošću, glasajte u Vogošći, a ne u Srebrenici. Ili glasajte u Srebrenici, ali se i vratite u Srebrenicu. I cijelu istočnu Bosnu.
Vjerovatno ćete me sada napasti što ovako razmišljam, ali zaista ne mislim ništa loše. Volio bih da me neko argumentovano i logički diskredituje, zaista sam spreman promijeniti mišljenje ako me uspije na normalan i logičan način ubijediti da je ovo ispravno.
Ja i dalje čekam da mi neko kaže da sam u zabludi i da debelo griješim...
Meščini, nisam jedini koji tako razmišlja.
Sve to sto pominjes je dio programiranog haosa u ovoj zemlji, preko ledja obicnih ljudi, u ovom slucaju prognanih.
Slucaj Zukorlic, Jurisic i drugi, je imao karakter solidarisanja sa povratnicima, ali je opet zavrsio kao predizborna muljaza.
Thorgerson

#54 Re: Zakon o prebivalistu - finale etnickog ciscenja.

Post by Thorgerson »

karanana wrote:hahaha. haj da neko i zoomketa stavi u kategoriju velikih mumina i muslimana.

cujte, ovo jeste finale etnickog ciscenja, ali tako vam je kako vam je. kakva je svrha imati ljude na spisku stanovnika koji realno vise nisu tu? da glasaju? kako da ne. iz dijaspore glasa 2% ljudi. realnost je takva, etnicko ciscenje je uradilo sta je uradilo, ljudi su preselili, odselili i to je tako. ne moze se ovo vjestacko stanje godinama i generacijama odrzavati tako da nije bitno hoce li se ovaj zakon sada uvesti ili ce za 20 godina svi fiktivni stanovnici poumirati i to je to.
zasto veliki muslimani nisu uradili nesto po pitanju povratka ljudi a ne da placu za necim sto je gotova stvar.
Riješi rebus.
Image

Image

:wink: Pozdrav od...
Image
miop

#55 Re: Zakon o prebivalistu - finale etnickog ciscenja.

Post by miop »

Nije zgoreg se posjetiti ko je sve glasao da ovaj zakon prodje u Prestavnickom domu i dodje u Dom naroda gdje je znatno suzeno djelovanje:

Image
22.07.2013. Prvi mart: SDP i SBB su nas bezočno lagali i glasali za Zakon o prebivalištu
Da bi došao pred Dom naroda, zakon je morao biti usvojen u Predstavničkom domu. Tamo je, između ostalih, usvojen i rukama SDP-ovih poslanika. Za taj zakon digli su ruke i Ante Domazet, Danijela Martinović i Saša Magazinović. Sve troje su iz Sarajeva. Sve troje su u Parlament izabrani iz izborne jedinice 3, u kojoj dominantan dio birača čine oni koji se deklariraju kao Bošnjaci. I sve troje su glasali za zakon koji omogućava MUP-u RS-a da po vlastitom nahođenju i represijom određuje prihvatljiv broj bošnjačkih - ali i onu šačicu Hrvata - povratnika u RS.
Drinski

#56 Re: Zakon o prebivalistu - finale etnickog ciscenja.

Post by Drinski »

Ona politicka partija koja svoje djelovanje suprotstavlja zahtjevima Koalicije Domovina ne moze imati moju politicku podrsku.
Post Reply