zakon o praznicima fbih - 26.11. neradni?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

karanana

Post by karanana »

Daaa nam zivi, zivi raaaad:

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava da je Zakonom o proglašenju Dana državnosti Bosne i Hercegovine određeno da je 25. studenog neradni dan. Kako ove godine ...

... 25. studeni pada u nedjelju, praznik se ne prenosi na ponedjeljak, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

karanana wrote:Daaa nam zivi, zivi raaaad:

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava da je Zakonom o proglašenju Dana državnosti Bosne i Hercegovine određeno da je 25. studenog neradni dan. Kako ove godine ...

... 25. studeni pada u nedjelju, praznik se ne prenosi na ponedjeljak, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Pokakim se ja na Vladu Federacije... možda da odemo svi da kakimo zajedno...
karanana

Post by karanana »

besana wrote:Kad kažem ZVANIČNO mislim na to da držim ministrov u rukama...DOPIS držim u rukama :lol: Evo čojek se podapiso i turio muhur. NE RADI SE :-)
Kako se zove taj ministar?
sulesavic

Post by sulesavic »

karanana wrote:
besana wrote:Kad ka¾em ZVANIÈNO mislim na to da dr¾im ministrov u rukama...DOPIS dr¾im u rukama :lol: Evo èojek se podapiso i turio muhur. NE RADI SE :-)
Kako se zove taj ministar?
Koji god da je, nabijem ga...
luciferino

Post by luciferino »

Besana, ti to ozbiljno? Federalno ministarstvo rada i bla bla bla kaže jedno, onda ti izvučeš nekog ministra i kažeš drugo.

Pa ne znamo ni kako se slave praznici, a hoćemo državu.
sulesavic

Post by sulesavic »

U Kantonu Sarajevo je ponedjeljak neradni...
karanana

Post by karanana »

Zar za ovo nije zaduzen ministar rada i socijalne skrbi onaj nekakav chelo Perica kojeg neki dan par puta provalise na press konferenciji? Iz ovog ministarstva je stiglo da se radi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

bome ja radim :)

jebo ministre i državu
luciferino

Post by luciferino »

Ovdje se stvarno više ne zna ko koga... :roll:
Prijepoljka

Post by Prijepoljka »

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj redovnoj 37. sjednici donijela Zaključak da ponedjeljak 26. novembar 2007.godine proglasi neradnim danom za sve zaposlene u organima uprave, upravnim organizacijama i ustanovama, stručnim službama Kantona Sarajevo, kao i u komunalnim javnim preduzećima i javnim ustanovama Kantona Sarajevo, zbog činjenice da Dan državnosti Bosne i Hercegovine pada u nedjelju.

Vlada Kantona Sarajevo se odlučila na donošenje ovakvog Zaključka iz razloga da građanima Kantona Sarajevo omogući dostojanstveno obilježavanje ovog značajnog dana za državotvornost naše države - Bosne i Hercegovine. Na taj dan, a prije 64 godine, državi Bosni i Hercegovini je potvrđena dotadašnja višestoljetna državotvornost, te je zbog toga neophodno i na ovaj način dati značaj 25.novembru 1943.godine.

Ovako je u Kantonu Sarajevo, kako je ostalim kantonima ne znam?!?
Obzirom da je Vlada federacije "rekla" da se radi, a Vlada KS da se ne radi, za ocekivati je da ce odluke po kantonima biti razlicite, a onda, sljedeci hijerarhiju, svako od ministarstava ce donositi odluke "kako kome odgovara", onda ce i odluke po opcinama biti razlicite, pa onda po raznim institucijama, preduzecima...helem...haos...sramota...[/i]
amrica

Post by amrica »

besana wrote:Kad kažem ZVANIČNO mislim na to da držim ministrov u rukama...DOPIS držim u rukama :lol: Evo čojek se podapiso i turio muhur. NE RADI SE :-)
Ja vidjela dopis Kantonalne vlade, isto pise, 26. se ne radi
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

amrica wrote:
Ja vidjela dopis Kantonalne vlade, isto pise, 26. se ne radi
Ma ko ce joj vjerovati kad ona drzi njegov... :lol: :lol: :D :D Ti ako drzis njegov...DOPIS...onda neces sigurno raditi...rekao on ovako ili onako...samo se ti drzi njegovog...DOPISA , to ti je najbolje... :lol: :lol: :D :D I ja u zadnje vrijeme razmisljam da se uhvatim necije...PAROLE... :D :D :lol: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/ak ... akt_id=229
Odluka Vlade FBiH povodom Dana državnosti BiH: ponedjeljak – neradni dan

Sarajevo, 22.11.2007.

Povodom obilježavanja 25. novembra/studenog, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije BiH danas je donijela Odluku kojom se ponedjeljak, 26. novembar/studeni 2007. godine, proglašava neradnim danom.
Sensei

Post by Sensei »

besana wrote:Kad kažem ZVANIČNO mislim na to da držim ministrov u rukama...DOPIS držim u rukama Evo čojek se podapiso i turio muhur. NE RADI SE

Ponavljam se...ali Hebi ga..ako laže kešo lažem i ja :-)
koga, čega???
fat_mama

#90 25.11.

Post by fat_mama »

Prvi put cujem da FBIH uopce ima zakon o praznicima. Znam da RH i RS imaju taj zakon odnosno Hrvatska ga je preuzela iz SFRJ a Srbija usvojila 2001. godine.
Sto se drzavnih praznika na prostoru Federacije tice stanje ovako. 25.11. je neradni dan svakako a buduci da je tako on se prenosi na prvi radni sto je ponedeljak. Dakle 26. 11. je neradni dan što je također odluceno na sjednici Vlade odrzanoj danas.
Dakle skije u šake i idemo.. hop hop
van Basten

Post by van Basten »

eh sad, pošto su naši kantonalni dušebrižnici sami sebi bez problema izglasali produženi vikend i odlučili da ne rade u ponedjeljak (svakako sve štima u Kantonu) :-) , šta će biti sa onima koji će ipak raditi taj dan a platu primaju iz kantonalnog budžeta? Hoće li im se računati praznična dnevnica? Logično bi bilo da hoće, s obzirom da, kako stvari stoje, niko neće raditi, ali logika već odavno ne stanuje ovdje
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

prave drzave imaju kalendare gdje se moze u bilo koja doba provjeriti kad su crveni dani pa da mozes i 5, 10 godina unaprijed provjeriti, dok se nasi politicari nadju i sjede, pregovaraju za sve i jedan praznik. :roll:

jaH politicara, nemaju nista pametnije da rade... :roll:
pitt

Post by pitt »

cHupjahalic@ wrote:prave drzave imaju kalendare gdje se moze u bilo koja doba provjeriti kad su crveni dani pa da mozes i 5, 10 godina unaprijed provjeriti, dok se nasi politicari nadju i sjede, pregovaraju za sve i jedan praznik. :roll:

jaH politicara, nemaju nista pametnije da rade... :roll:
pa sta ce raditi molim lijepo...izglasali su sebi plate vece......do sljedeceg puta moraju se i oni necim zabavit :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

pitt wrote:pa sta ce raditi molim lijepo...izglasali su sebi plate vece......do sljedeceg puta moraju se i oni necim zabavit :D
jos nek se izbore za koji slobodan dan kad im omiljeni fudbalski timovi igrali. :D
Post Reply