zakon o praznicima fbih - 26.11. neradni?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

amrica

#1 zakon o praznicima fbih - 26.11. neradni?

Post by amrica »

Da li neko zna da li ce 26.11. biti radni ili neradni dan? Praznik, 25.11. pada u nedelju, ne znam da li se prenosi na ponedeljak. Zakon o praznicima fbih nije usvojen, poziva se na neke stare zakone, ne mogu ih naci. Glavno je pitanje: ako praznik pada u nedelju da li se prenosi na ponedeljak?
Hvala
luciferino

Post by luciferino »

Trebao bi biti neradni, ali se nešto šuška da se neće prebacivati.
*mima*

Post by *mima* »

A kakav je to sad praznik?
luciferino

Post by luciferino »

mima wrote:A kakav je to sad praznik?
Pa vjerski očigledno nije jer bi se u tom slučaju na glavu nasadili da ga prebace.

U nedelju nam je valjda Dan državnosti.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

skole, a vjerovatno i sve ostale drzavne institucije nece raditi 26. 11. to je vec potvrdjeno (prijateljica profesorica mi je rekla, kao i jedna osoba koja radi u klinickom centru univerziteta sarajevo - oni ne rade u ponedeljak)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Radim u firmi koja je strana ali je d.o.o i ne radimo 26.11. jer je takva odluka došla.
*mima*

Post by *mima* »

Koji ste vi neradnici.
obuca

Post by obuca »

luciferino wrote:
mima wrote:A kakav je to sad praznik?
Pa vjerski očigledno nije jer bi se u tom slučaju na glavu nasadili da ga prebace.

U nedelju nam je valjda Dan državnosti.
svaka ti cast. tako je :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D mi vamo radimo sve državne blagdane :D
amrica

Post by amrica »

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku kaze da se radi.
Nazalost.
krava

Post by krava »

jesi to zvala?
amrica

Post by amrica »

zvala kolegica.
Ali ima i druga informacija, neprovjerena da je Vlada kantona proglasila neradnim danom 26.
krava

Post by krava »

to nam je onda zadnja nada:)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

U subotu bilo na rsg-u da je 26.neradni
karanana

Post by karanana »

ladyblue18 wrote:U subotu bilo na rsg-u da je 26.neradni
Kalman, ASK Ilidza, Vogosca potvrdili isto.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Nek je Vama i meni bitno kad radimo... jel to ponedeljak il nije....

Još malo i niko raditi neće, sekira li ikoga to što nam je svima plata umanjena za bar 35% ... i što se stalno umanjuje... po kojem je to zakonu...
dexcox

Post by dexcox »

:roll:

ubismo se svi od posla pa sad to problem
milano

Post by milano »

eh kako je nekad bilo. Spoje se 25 i 29 novembar ako fino i pogodno padaju sa vikendima i ne radi se po 7-9 dana. Fino bilo, ali eto nece ljudi bonluk i socijalizam pa sad zlopate...
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Ma kakav neradni ponedjeljak????? Kakva nam je drzava i privreda u njoj, trebalo bi da radimo za sve vikende i da potpuno izbacimo neradne dane!!!!
Ovo stvarno mislim - ne salim se.
buba

#20 re

Post by buba »

Za koga bolan da radis vikende i sve neradne dane?! Za drzavnu aparaturu??!!
Na kakim' si to bobama.

A more' biti da se nismo razumjeli sta si htio reci..
milano

Post by milano »

sitno wrote:Ma kakav neradni ponedjeljak????? Kakva nam je drzava i privreda u njoj, trebalo bi da radimo za sve vikende i da potpuno izbacimo neradne dane!!!!
Ovo stvarno mislim - ne salim se.
jadan li si ti kad tako mislis... Imas li ikakvog postovanja prema drzavi i ZAVNOBiH-u?
Pasiflora

#22 Re: re

Post by Pasiflora »

buba wrote:Za koga bolan da radis vikende i sve neradne dane?! Za drzavnu aparaturu??!!
Na kakim' si to bobama.

HtjeLA reci..
Htjela sam reci da kada radimo - radimo za sebe, a time i za jacanje drzave...
Koliko god da je situacija losa biti ce jos gora ako se ne radi. Pa to valjda znamo (ili bi trebalo da smo naucili jos u ranom djetinjstvu).
Bivsa drzava je propala (IZMEĐU OSTALOG) i zbog nerada. Pa sjetite se samo svih onih praznika i spajanja dana sa vikendima i ostale gluposti.
Nisu Japanci i Njemci najmocnije nacije na svijetu zato sto ne rade vec upravo suprotno. Nakon II svjetskog DOSLOVNO iz pepela su podigli svoje ekonomije.
milano

#23 Re: re

Post by milano »

sitno wrote:
buba wrote:Za koga bolan da radis vikende i sve neradne dane?! Za drzavnu aparaturu??!!
Na kakim' si to bobama.

HtjeLA reci..
Koliko god da je situacija losa biti ce jos gora ako se ne radi. Pa to valjda znamo (ili bi trebalo da smo naucili jos u ranom djetinjstvu).
Bivsa drzava je propala (IZMEĐU OSTALOG) i zbog nerada. Pa sjetite se samo svih onih praznika i spajanja dana sa vikendima i ostale gluposti.
Nisu Japanci i Njemci najmocnije nacije na svijetu zato sto ne rade vec upravo suprotno. Nakon II svjetskog DOSLOVNO iz pepela su podigli svoje ekonomije.
nije tacno, na zapadu imas vise praznika nego u BiH. I uvijek je bilo tako. Ima i duzih vikenda. To sto pises je bijedna demagogija.
milano

#24 Re: re

Post by milano »

sitno wrote:
Na kakim' si to bobama.

HtjeLA reci..
i kad vec pises o posljeratnoj ekonomiji zapada, da znas da je Italija do 1955 bila u rangu Jugoslavije, a poslije su strasno napredovali, ali ne zbog nekog fanaticnog rada, vec zbog uredjene i dobre drzave i zbog pogodne poslovne klime. I nisu imali srbocetnicku JNA koja je trosila stotine milijardi dolara. Cijenio se posten rad, skola, strucnost i brate znao se red, ati mali ne komentarisi ono u sta nisi upucen.
Pasiflora

#25 Re: re

Post by Pasiflora »

milano wrote:
sitno wrote:
Na kakim' si to bobama.

HtjeLA reci..
nije tacno, na zapadu imas vise praznika nego u BiH. I uvijek je bilo tako. Ima i duzih vikenda. To sto pises je bijedna demagogija.
To sto ti kazes nije tacno.
A o privrednom rastu Japana i Njemacke nakon II svj. rata zna svaka osoba koja ima barem 12 godina skole (sto podrzumijeva osnovno i srednje obrazovanje).
Hajde Njemcu reci da ti praznik pada u nedjelju pa da to zbog toga neces raditi u ponedjeljak - umrijet ce od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja sam za postivanje drzave i dana koji joj pripadaju, ali izmisljanje u svrhu izbjeganja svojih obaveza mi je djetinjasto. Uostalom niko ti ne brani da uzmes slobodan dan (neplacen naravno) :P :P :P :P :P
Post Reply