zakon o praznicima fbih - 26.11. neradni?
- amrica
#1 zakon o praznicima fbih - 26.11. neradni?
Da li neko zna da li ce 26.11. biti radni ili neradni dan? Praznik, 25.11. pada u nedelju, ne znam da li se prenosi na ponedeljak. Zakon o praznicima fbih nije usvojen, poziva se na neke stare zakone, ne mogu ih naci. Glavno je pitanje: ako praznik pada u nedelju da li se prenosi na ponedeljak?
Hvala
Hvala
-
luciferino
Trebao bi biti neradni, ali se nešto šuška da se neće prebacivati.
-
luciferino
Pa vjerski očigledno nije jer bi se u tom slučaju na glavu nasadili da ga prebace.mima wrote:A kakav je to sad praznik?
U nedelju nam je valjda Dan državnosti.
- DaysleepeR
Radim u firmi koja je strana ali je d.o.o i ne radimo 26.11. jer je takva odluka došla.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
U subotu bilo na rsg-u da je 26.neradni
- uvjek dobar gost
Nek je Vama i meni bitno kad radimo... jel to ponedeljak il nije....
Još malo i niko raditi neće, sekira li ikoga to što nam je svima plata umanjena za bar 35% ... i što se stalno umanjuje... po kojem je to zakonu...
Još malo i niko raditi neće, sekira li ikoga to što nam je svima plata umanjena za bar 35% ... i što se stalno umanjuje... po kojem je to zakonu...
-
milano
jadan li si ti kad tako mislis... Imas li ikakvog postovanja prema drzavi i ZAVNOBiH-u?sitno wrote:Ma kakav neradni ponedjeljak????? Kakva nam je drzava i privreda u njoj, trebalo bi da radimo za sve vikende i da potpuno izbacimo neradne dane!!!!
Ovo stvarno mislim - ne salim se.
- Pasiflora
#22 Re: re
HtjeLA reci..buba wrote:Za koga bolan da radis vikende i sve neradne dane?! Za drzavnu aparaturu??!!
Na kakim' si to bobama.
A more' biti da se nismo razumjeli sta si htio reci..
Htjela sam reci da kada radimo - radimo za sebe, a time i za jacanje drzave...
Koliko god da je situacija losa biti ce jos gora ako se ne radi. Pa to valjda znamo (ili bi trebalo da smo naucili jos u ranom djetinjstvu).
Bivsa drzava je propala (IZMEĐU OSTALOG) i zbog nerada. Pa sjetite se samo svih onih praznika i spajanja dana sa vikendima i ostale gluposti.
Nisu Japanci i Njemci najmocnije nacije na svijetu zato sto ne rade vec upravo suprotno. Nakon II svjetskog DOSLOVNO iz pepela su podigli svoje ekonomije.
-
milano
#23 Re: re
nije tacno, na zapadu imas vise praznika nego u BiH. I uvijek je bilo tako. Ima i duzih vikenda. To sto pises je bijedna demagogija.sitno wrote:HtjeLA reci..buba wrote:Za koga bolan da radis vikende i sve neradne dane?! Za drzavnu aparaturu??!!
Na kakim' si to bobama.
Koliko god da je situacija losa biti ce jos gora ako se ne radi. Pa to valjda znamo (ili bi trebalo da smo naucili jos u ranom djetinjstvu).
Bivsa drzava je propala (IZMEĐU OSTALOG) i zbog nerada. Pa sjetite se samo svih onih praznika i spajanja dana sa vikendima i ostale gluposti.
Nisu Japanci i Njemci najmocnije nacije na svijetu zato sto ne rade vec upravo suprotno. Nakon II svjetskog DOSLOVNO iz pepela su podigli svoje ekonomije.
-
milano
#24 Re: re
i kad vec pises o posljeratnoj ekonomiji zapada, da znas da je Italija do 1955 bila u rangu Jugoslavije, a poslije su strasno napredovali, ali ne zbog nekog fanaticnog rada, vec zbog uredjene i dobre drzave i zbog pogodne poslovne klime. I nisu imali srbocetnicku JNA koja je trosila stotine milijardi dolara. Cijenio se posten rad, skola, strucnost i brate znao se red, ati mali ne komentarisi ono u sta nisi upucen.sitno wrote:HtjeLA reci..buba wrote:Za koga bolan da radis vikende i sve neradne dane?! Za drzavnu aparaturu??!!
Na kakim' si to bobama.
- Pasiflora
#25 Re: re
To sto ti kazes nije tacno.milano wrote:nije tacno, na zapadu imas vise praznika nego u BiH. I uvijek je bilo tako. Ima i duzih vikenda. To sto pises je bijedna demagogija.sitno wrote:HtjeLA reci..buba wrote:Za koga bolan da radis vikende i sve neradne dane?! Za drzavnu aparaturu??!!
Na kakim' si to bobama.
A o privrednom rastu Japana i Njemacke nakon II svj. rata zna svaka osoba koja ima barem 12 godina skole (sto podrzumijeva osnovno i srednje obrazovanje).
Hajde Njemcu reci da ti praznik pada u nedjelju pa da to zbog toga neces raditi u ponedjeljak - umrijet ce od smijeha
Ja sam za postivanje drzave i dana koji joj pripadaju, ali izmisljanje u svrhu izbjeganja svojih obaveza mi je djetinjasto. Uostalom niko ti ne brani da uzmes slobodan dan (neplacen naravno)