Zakon Nosenja Marama u Sarajevu
-
Drug_Tito
#1 Zakon Nosenja Marama u Sarajevu
Davnih dana sam bi na nekom forumu gdje su neki muslimanski vjernici zalili kako izgube abdest na putu do Begove. Navodno da u Ferhadiji ul. se seta mnogo cura u kratkim haljinicama itd. pa ako bace oci na njih onda izgube abdest. Pa su onda oni na tom forumu poceli sprovoditi plan kako da naprave zakon da cure moraju biti islamski obuceni tako da ovi nemoraju gubiti abdest. Ja sam na to rekao nemoj zagledati pa nista neces ni izgubiti.
Sta vi mislite na to sve???
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Ama ne možeš donijeti zakon da se neko mora oblačiti po Islamu, muško ili žensko, isto kao što nije uredu donijeti isti koji to zabranjuje. Nema to veze sa tim dali bi to radili ja ili ti..već ima veze sa načelom da u slobodnom društvu ljudi imaju pravo da se oblače kako hoće.
-
airwing
Tema je provokativna i zlonamjerna.
D.Tito, ovo je ismijavanje sa jednim vjerskim propisom. Mogu razumjeti da to do sada nisi znao ili osjetio ali ovakve teme samo prave štetu i obično govore o autorima više nego učesnicima. Stoga te molim da temu zatvoriš ili zamoliš moderatora.
Ako može molim te...
D.Tito, ovo je ismijavanje sa jednim vjerskim propisom. Mogu razumjeti da to do sada nisi znao ili osjetio ali ovakve teme samo prave štetu i obično govore o autorima više nego učesnicima. Stoga te molim da temu zatvoriš ili zamoliš moderatora.
Lijepo je i iskreno tvoje mišljenje ali bih volio vidjeti i forum na kojem su tvoji prijatelji razmatrali "zakon".Pa su onda oni na tom forumu poceli sprovoditi plan kako da naprave zakon da cure moraju biti islamski obuceni tako da ovi nemoraju gubiti abdest. Ja sam na to rekao nemoj zagledati pa nista neces ni izgubiti.
Ako može molim te...
-
topmir
Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Ama ne možeš donijeti zakon da se neko mora oblačiti po Islamu, muško ili žensko, isto kao što nije uredu donijeti isti koji to zabranjuje. Nema to veze sa tim dali bi to radili ja ili ti..već ima veze sa načelom da u slobodnom društvu ljudi imaju pravo da se oblače kako hoće.
Sve je to OK sto ti "zboris" ali de ti to dokazi ovim novokomponovanim muslimanima i kojekakvim vehabijama. Bas smo sa njima nadrljali. Sve ih je vise
-
Drug_Tito
Islambosna.baLijepo je i iskreno tvoje mišljenje ali bih volio vidjeti i forum na kojem su tvoji prijatelji razmatrali "zakon".
dzemat.org
islam bih
pokusaj jedan od tih tri foruma pa onda search napravi. Nesjecam se imena topika ali mislim da se tako nekako zvala web stranica ili forum.
A sto se tice moga misljenja, to nije moje misljenje to je njihovo misljenje. Ja posto nezivim u Bosni neznam dali 90% raje razmislja tako ili manjina 10% npr. Zato sam postavio ovaj topik, nikoga nevrijedjam.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja sam za ali samo cetvrtkom 
-
Kwaheri
#14 Re: Zakon Nosenja Marama u Sarajevu
Prvo sam glasala, da se zna...NE.Drug_Tito wrote:Davnih dana sam bi na nekom forumu gdje su neki muslimanski vjernici zalili kako izgube abdest na putu do Begove. Navodno da u Ferhadiji ul. se seta mnogo cura u kratkim haljinicama itd. pa ako bace oci na njih onda izgube abdest. Pa su onda oni na tom forumu poceli sprovoditi plan kako da naprave zakon da cure moraju biti islamski obuceni tako da ovi nemoraju gubiti abdest. Ja sam na to rekao nemoj zagledati pa nista neces ni izgubiti.
Drugo, momci koji su sprovodili takav plan (ako jesu) nisu bash puno znali o sherijatu ili o propisu koji je vezan za abdest, jer abdest se ne moze izgubiti na takav nacin...
-
kijametdedo
ma umocili bi ga i oni, al ne mogu... i onda eto ti belaja! 
-
violentjack
Po slobodnom izboru
Ko hoce nek stavi maramu na glavu
A mogu i gole hodati sto se mene tice

Ko hoce nek stavi maramu na glavu
A mogu i gole hodati sto se mene tice
-
airwing
Drug_Tito wrote:Islambosna.baLijepo je i iskreno tvoje mišljenje ali bih volio vidjeti i forum na kojem su tvoji prijatelji razmatrali "zakon".
dzemat.org
islam bih
pokusaj jedan od tih tri foruma pa onda search napravi. Nesjecam se imena topika ali mislim da se tako nekako zvala web stranica ili forum.
.
To je dokaz da istinu govoriš?
Ali ti to nije smetalo da pokreneš zlonamjeran topic?A sto se tice moga misljenja, to nije moje misljenje to je njihovo misljenje. Ja posto nezivim u Bosni neznam dali 90% raje razmislja tako ili manjina 10% npr..
-
privremeni
Tito, bas si zlonamjeran,
diskutovati se moze samo o Francuskoj, kolijevci demo kratije
Obzirom da smo mi daleko od toga,
molim ne provociraj

molim ne provociraj
-
RoadRunner
#20 Re: Zakon Nosenja Marama u Sarajevu
U dvoristu Begove dzamije se nalazi abdesthana, na kojoj vjernici koji se spremaju da klanjaju, uzimaju abdest.Drug_Tito wrote:Davnih dana sam bi na nekom forumu gdje su neki muslimanski vjernici zalili kako izgube abdest na putu do Begove. Navodno da u Ferhadiji ul. se seta mnogo cura u kratkim haljinicama itd. pa ako bace oci na njih onda izgube abdest. Pa su onda oni na tom forumu poceli sprovoditi plan kako da naprave zakon da cure moraju biti islamski obuceni tako da ovi nemoraju gubiti abdest. Ja sam na to rekao nemoj zagledati pa nista neces ni izgubiti.
Slazem se da je tema zlonamjerna.
Last edited by RoadRunner on 01/09/2004 13:36, edited 1 time in total.
-
RoadRunner
U vezi Francuske...nije se diskutovalo o par likova sa foruma, nego o vec donesenoj i obavezujucoj odluci francuske vlade. Razlika je ocigledna, samo je treba vidjeti.privremeni wrote:Tito, bas si zlonamjeran,
molim ne provociraj![]()
-
RoadRunner
Onda je ovaj zakon k'o stvoren za tebekomi wrote:to je tokijametdedo wrote:ma umocili bi ga i oni, al ne mogu... i onda eto ti belaja!
samo ne mogu pa onda smišljaju razne zakone kako bi si olakšali tu nemoć
-
RoadRunner
Zlato, tvoji komentari o zabrani nosenja marame u Francuskoj, mislim da su ti izbili argument za ovakav komentar.zlata wrote:airwing
Tebi je provokativno kad se treba "zraciti" i "cistiti" tvoja avlija. TVOJE ne smrdi.
-
ragib
-
privremeni
e u tome je upravo razlika. Ovdje nekolicina indijanaca, tamo legalna i legitimna vlast odabrana voljom vecine, pa i tih na koje se zakonska odredba odnosi.RoadRunner wrote:U vezi Francuske...nije se diskutovalo o par likova sa foruma, nego o vec donesenoj i obavezujucoj odluci francuske vlade. Razlika je ocigledna, samo je treba vidjeti.privremeni wrote:Tito, bas si zlonamjeran,
molim ne provociraj![]()