Zaključan usb ključ

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Paul F.

#1 Zaključan usb ključ

Post by Paul F. »

Mislim da ovo zaslužuje posebnu temu. Na netu kažu da se to maltene svakom dešava. Ja na jednom kompjuteru imam XP a na drugom 10. Taj XP mi je bez veze zaključao nekoliko usb ključeva. Pokušavao sam da ih otključam na oba kompjutera bez uspjeha. Ima li neko neki dobar fazon ? Ili neki program koji će ih jednostavno vratiti u prvobitno stanje, da sve počisti ? Hvala.
BHCluster

#2 Re: Zaključan usb ključ

Post by BHCluster »

1. Desni klik na USB ikonu, izaberi "Properties"
2. Klikni na "Security" tab u "Properties". Klikni "Edit" dugme. Ovo ce ti pokazati sigurnosne stavke.
3. Klikni i izaberi svoje korisnicko ime u "Group and Usernames" sekciji. Klikni i izaberi "Allow" dugme pored "Full" i "Write" svojstvima u "Permissions for Authenticated Users"
4. Klikni "Apply" zatim "OK"

...
Paul F.

#3 Re: Zaključan usb ključ

Post by Paul F. »

BHCluster wrote:1. Desni klik na USB ikonu, izaberi "Properties"
2. Klikni na "Security" tab u "Properties". Klikni "Edit" dugme. Ovo ce ti pokazati sigurnosne stavke.
3. Klikni i izaberi svoje korisnicko ime u "Group and Usernames" sekciji. Klikni i izaberi "Allow" dugme pored "Full" i "Write" svojstvima u "Permissions for Authenticated Users"
4. Klikni "Apply" zatim "OK"

...
Hvala na odgovoru al nešto kod mene ne ide. Na XP nemam tih mogućnosti. Na 10 sam imo al nisam uspio. Sad sam se vratio na 8.1 i nemam tih mogućnosti. Ima li neki program koji će ga počistiti pa da bude ko od majke rođen ? :mrgreen:
Hvala
Post Reply