Zaključan usb ključ
Moderator: Benq
-
Paul F.
#1 Zaključan usb ključ
Mislim da ovo zaslužuje posebnu temu. Na netu kažu da se to maltene svakom dešava. Ja na jednom kompjuteru imam XP a na drugom 10. Taj XP mi je bez veze zaključao nekoliko usb ključeva. Pokušavao sam da ih otključam na oba kompjutera bez uspjeha. Ima li neko neki dobar fazon ? Ili neki program koji će ih jednostavno vratiti u prvobitno stanje, da sve počisti ? Hvala.
- BHCluster
#2 Re: Zaključan usb ključ
1. Desni klik na USB ikonu, izaberi "Properties"
2. Klikni na "Security" tab u "Properties". Klikni "Edit" dugme. Ovo ce ti pokazati sigurnosne stavke.
3. Klikni i izaberi svoje korisnicko ime u "Group and Usernames" sekciji. Klikni i izaberi "Allow" dugme pored "Full" i "Write" svojstvima u "Permissions for Authenticated Users"
4. Klikni "Apply" zatim "OK"
...
2. Klikni na "Security" tab u "Properties". Klikni "Edit" dugme. Ovo ce ti pokazati sigurnosne stavke.
3. Klikni i izaberi svoje korisnicko ime u "Group and Usernames" sekciji. Klikni i izaberi "Allow" dugme pored "Full" i "Write" svojstvima u "Permissions for Authenticated Users"
...
-
Paul F.
#3 Re: Zaključan usb ključ
Hvala na odgovoru al nešto kod mene ne ide. Na XP nemam tih mogućnosti. Na 10 sam imo al nisam uspio. Sad sam se vratio na 8.1 i nemam tih mogućnosti. Ima li neki program koji će ga počistiti pa da bude ko od majke rođen ?BHCluster wrote:1. Desni klik na USB ikonu, izaberi "Properties"
...
Hvala