Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HM 2011

#151 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by HM 2011 »

zlokruhovic wrote:
S4mpion wrote: Čovjeku je primjer Kineskinje podmetnut, a nisam nešto primjetio da je plaho zainteresovan za korigovanje njenog svjetonazora.

Čovjek ne determinira put nikome, samo ima svoje tumačenje. Tumačenje je OK sve dok ga ne namećeš drugome, da je on njoj sudio, druga bi priča bila.

I taj kez koji nazor trpaš odaje da diskusiju shvataš previše lično, a ne bi trebao :sabur:
Ma jel moguće?? , pa upravo takvim stavom su se dehumanizovale gomile naroda u ovih 2000 godina monotezima u stvarnom i realnom životu koje je rezultovalo neverovatnim zločinima , i dan danas rezultuje.

Ovakav odnos je ono što je pravi problem.

Zato ja ništa vernciima ne verujem jer kad tad iskustvo uči ljudski rod da će oni zapaliti vatru u vreme mog kratkog života i reš me prepeći jer sam nevernik.
Ova historija je čudo....

http://www.homecomers.org/mirror/martyrs011.htm

-----------------------------------------------------------------------------------

ALi sad je tek postalo historijski napeto:

Pojavljuje se Islam, Širi se na zapad, Prelazi u Europu, biva istjeran iz Europe, Halifat pada, I i II svj rat Holokaust, Nastaje Izrael, Izrael ubi Palestinu, Islam generalno uz Palestince, Krišćani intevenišu postavljaju baze, Arapima zasmetali Krišćani, Arap (singular) napadne Krišćane, Krišćani napadnu Arape (Plural), Svijet bi da se bori protiv Islama (Al onog radikalnog u svakom sluačju u pitanju je Islam) - ma skroz napeto -

i onda čovjek se kune da je nevjernik i kaže:

"Zato ja ništa vernciima ne verujem jer kad tad iskustvo uči ljudski rod da će oni zapaliti vatru u vreme mog kratkog života i reš me prepeći jer sam nevernik."

Jest evo sad će da te ciljaju vijernici fosfornim bombama....

Edit: ima i prije nerona, masa raje, uvjek im neko smeta, po bilo kojem osnovu, pa ga ganjaju, proganjaju itd... Posebno proganjani ovi iz oblasti vjere baš zbog vjere....
Last edited by HM 2011 on 04/06/2014 01:11, edited 3 times in total.
NIN

#152 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by NIN »

S4mpion wrote:Pa eto, tvoja žrtva nije uzaludna ako si naučio da svoj sud, prema nekome, baziran na tvojim ličnim aršinima, zadržiš za sebe. Uštedi se vremena. :sabur:
Znam da si se nasao u retrovizoru! :lol:

A ne zadrzavam nista za sebe, nego, saljem dalje, svjetini koji vide vrijednosti gdje ih nema! :D
S4mpion

#153 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

NIN wrote:
S4mpion wrote:Pa eto, tvoja žrtva nije uzaludna ako si naučio da svoj sud, prema nekome, baziran na tvojim ličnim aršinima, zadržiš za sebe. Uštedi se vremena. :sabur:
Znam da si se nasao u retrovizoru! :lol:

A ne zadrzavam nista za sebe, nego, saljem dalje, svjetini koji vide vrijednosti gdje ih nema! :D
Tvoja žrtva je ipak uzaludna. :sabur:
AstorH

#154 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by AstorH »

Towelie wrote: Surprise, surprise, ako ta nasa Kineskinja nije nikada cula za Islam i Muhammeda saws za vreme svog zivota ona ce racun polagati na Sudnjem danu. Dakle, uslov da neko ode u Vatru je da je za zivota cuo za Islam i Poslanika i nije poverovao.

Ja sam cuo i za Islam i za Muhameda i ne vjerujem ni u jedno od toga dvoga, ali vjerujem u Isusa Krista.
Sta sad ?

Sent from my iPad using Tapatalk
HM 2011

#155 Re: Zakir Naik

Post by HM 2011 »

AstorH wrote:
Towelie wrote: Surprise, surprise, ako ta nasa Kineskinja nije nikada cula za Islam i Muhammeda saws za vreme svog zivota ona ce racun polagati na Sudnjem danu. Dakle, uslov da neko ode u Vatru je da je za zivota cuo za Islam i Poslanika i nije poverovao.

Ja sam cuo i za Islam i za Muhameda i ne vjerujem ni u jedno od toga dvoga, ali vjerujem u Isusa Krista.
Sta sad ?

Uzmeš sebi Bibliju i dužiš, i tražiš svoj udio u Raju....
AstorH

#156 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by AstorH »

HM 2011 wrote:
AstorH wrote:

Sta sad ?

Uzmeš sebi Bibliju i dužiš, i tražiš svoj udio u Raju....
Dobar odgovor.Citam Bibliju redovno.Nego pitam ovog kuda ce mene da gurne, u vatru ili sa litice kad goni onu u vatru koja nije ni cula.

NIN

#157 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by NIN »

S4mpion wrote:Tvoja žrtva je ipak uzaludna. :sabur:
:lol:

Kakav si ti smijesan lik! :-)
pussysmoke

#158 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

Sadržaj koji slijedi namijenjen je samo ljudima i životinjama koji će isti prihvatiti otvorenog uma. Nije namijenjen da nekoga uvrijedi. Ovo samo pokazuje kako stvari izgledaju iz moje perspektive, a vjerujem i većine ateista.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Arata

#159 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Arata »

:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#160 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by _BataZiv_0809 »

Odavno nista gluplje ne vidjeh od ovog videa. Kao lafo covjek postavlja dobro pitanje, ali ne zna da muskarac ne moze roditi (nije gledao onaj film dje Svajcneger radja bebu :D ). Pa onda prikazu isjecak nekog snimka Kabe da gledatelj stekne utisak da ovaj Cirkusant prica pred hiljadama ljudi :lol: Gebels je amater za ovo.

Objasnjenje je na poznatoj matrici-to je tako i nemoj propitivati, ne vidim sta vjernike dovodi do ekstaze kada je ovaj Naik u pitanju. Bas cu potraziti ima li kakav tv duel sa Richardom Dawkinskom ili Christopherom Hitchensom. Mislim da bi ga Richard raskovao ko euro paletu. :D Mislim kad je onako istukao Tariqa Ramadana, koji je za ovog Naika Ronaldo :D

Covjek je stvorio boga jer skontao da je manipulacija neukim masama korisna stvar ;-)
Zatamnjena stakla

#161 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Zatamnjena stakla »

_BataZiv_0809 wrote:Odavno nista gluplje ne vidjeh od ovog videa. Kao lafo covjek postavlja dobro pitanje, ali ne zna da muskarac ne moze roditi (nije gledao onaj film dje Svajcneger radja bebu :D ). Pa onda prikazu isjecak nekog snimka Kabe da gledatelj stekne utisak da ovaj Cirkusant prica pred hiljadama ljudi :lol: Gebels je amater za ovo.

Objasnjenje je na poznatoj matrici-to je tako i nemoj propitivati, ne vidim sta vjernike dovodi do ekstaze kada je ovaj Naik u pitanju. Bas cu potraziti ima li kakav tv duel sa Richardom Dawkinskom ili Christopherom Hitchensom. Mislim da bi ga Richard raskovao ko euro paletu. :D Mislim kad je onako istukao Tariqa Ramadana, koji je za ovog Naika Ronaldo :D

Covjek je stvorio boga jer skontao da je manipulacija neukim masama korisna stvar ;-)
:skoljka:
Max Bunker

#162 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by Max Bunker »

Dawkinsa sam slušao na netu i pomalo nešto čitao, no međutim koliko mogu da zaključim on više priča o religiji i moralu, pa da zbog toga religija nije dobra (recimo bombaški napadi u ime religije i sl.).
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#163 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by _BataZiv_0809 »

Dawkins je biolog-evolucinst i problematizirianju religijskih dogmi pristupa sa aspekta naucne utemeljenosti istih.

On cak daje i veliki prigovor agnosticizmu kojeg smatra "siromasnim" pristupom bas iz razloga sto za postojanje boga nema apsolutno nikakvih naucnih dokaza, a agnostici usprkos tome ipak kazu "mozda ga ima, ne zna se". Simplificiram naravno.

Inace odlican je u tv duelima, a preporucujem i njegovu knjigu "The God Delusion/Iluzija o bogu", ima je u pdf naci na netu. :)

Post Reply