Ova historija je čudo....zlokruhovic wrote:Ma jel moguće?? , pa upravo takvim stavom su se dehumanizovale gomile naroda u ovih 2000 godina monotezima u stvarnom i realnom životu koje je rezultovalo neverovatnim zločinima , i dan danas rezultuje.S4mpion wrote: Čovjeku je primjer Kineskinje podmetnut, a nisam nešto primjetio da je plaho zainteresovan za korigovanje njenog svjetonazora.
Čovjek ne determinira put nikome, samo ima svoje tumačenje. Tumačenje je OK sve dok ga ne namećeš drugome, da je on njoj sudio, druga bi priča bila.
I taj kez koji nazor trpaš odaje da diskusiju shvataš previše lično, a ne bi trebao
Ovakav odnos je ono što je pravi problem.
Zato ja ništa vernciima ne verujem jer kad tad iskustvo uči ljudski rod da će oni zapaliti vatru u vreme mog kratkog života i reš me prepeći jer sam nevernik.
http://www.homecomers.org/mirror/martyrs011.htm
-----------------------------------------------------------------------------------
ALi sad je tek postalo historijski napeto:
Pojavljuje se Islam, Širi se na zapad, Prelazi u Europu, biva istjeran iz Europe, Halifat pada, I i II svj rat Holokaust, Nastaje Izrael, Izrael ubi Palestinu, Islam generalno uz Palestince, Krišćani intevenišu postavljaju baze, Arapima zasmetali Krišćani, Arap (singular) napadne Krišćane, Krišćani napadnu Arape (Plural), Svijet bi da se bori protiv Islama (Al onog radikalnog u svakom sluačju u pitanju je Islam) - ma skroz napeto -
i onda čovjek se kune da je nevjernik i kaže:
"Zato ja ništa vernciima ne verujem jer kad tad iskustvo uči ljudski rod da će oni zapaliti vatru u vreme mog kratkog života i reš me prepeći jer sam nevernik."
Jest evo sad će da te ciljaju vijernici fosfornim bombama....
Edit: ima i prije nerona, masa raje, uvjek im neko smeta, po bilo kojem osnovu, pa ga ganjaju, proganjaju itd... Posebno proganjani ovi iz oblasti vjere baš zbog vjere....