Zajednicki protesti za 1. april!?

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#101 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by -LIBERO- »

O kakvim vi dejtonima pisete i ustavnim promjenama ?? Imaju za to stranke kojima ste dali svoje povjerenje,valjda su neki od nas/vas :D glasali za ove stranke koje su (kao) na vlasti. Neka se uhvate u kostac sa tom politickom problematikom,i neka pokusaju nesto rijesiti. Neka od novoizabranih stranki su nove u vlasti..zasto ne pricekati.

A i ne vidim da se na ulici moze traziti politicka promjena,kada jednostavno svi zajedno znamo kojim procedurama se to moze uraditi i da sve to treba proci kroz raznorazne parlamente,plus vecina je bas izglasala ove stranke,i to velika vecina je svoje glasove dala ovoj crveno-zelenoj koaliciji i sta sada. Treba postovati volju naroda,pa taman se ja licno ne slaao sa njom,kao sto se i ne slazem :D
Ako se treba izaci na proteste,A TREBA, 1. maj se treba ispostovati parolama,i zahtjevima,koji se trebaju zahtjevati svim mogucim strankama i politickim opcijama pa taman da sutra na vlast dodje i moj otac ili vas recimo. :D :

" ...socijalna pravda,socijalna drzava..pravda i hrana za sve a ne samo za privilegovane i "snalazljive",vise posla,manje korupcije..."

Znaci ako se sta treba raditi onda je to t socijalna prica i stvari koji su od znacaja za svakoga pojedinca bez obzira na politicko,nacionalno,regionalno ili bilo kakvo drugo odredjenje.
popajic

#102 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by popajic »

emigrazione wrote:
Pa, jesmo li bili pjani , drogirani ...bicevali nas da ih biramo
Aaa ne ne, ja bogUmi ne, niti sam bio pijan niti drogiran. Pogledaj ko otvara ovu raspravu, mene su ti zguzili prije 10 godina i to onako na suho bez vazelina, vjerovao sam im tada kao majci rodjenoj, bio sam i drogiran i opijen to pricom. Ali vise ne, bar dok su im glavne kolovodje ti koji su i sad ovoj djecurliji to podvalili kao jednu prelijepu bajku, koja veze s vezom nema. Isto kao i njihovi koalicioni pajdasi, samo sto sam njih uvijek prezirao, i nista drugo nisam ni ocekivao, tako da im nesto puno i ne zamjeram. Iskreno, za mene je idiot onaj ko moze da ode odavde a fol se predomislja
Jebi ga, ne skontah ko te seksualno zlostavljao :D Vidim bio si zaveden i (ipak :D ) drogiran to nekakvom pricom...pa, kad bolje razmislis opet je greska do tebe - gdje ces ijednom politickom kabadahiji vjerovati kao majci rodjenoj :D
( A ono sto rece : SDP pobijedio u Bosnjackom dijelu federacije...bogami kao da mi je promaklo da je treci entitet vec izglasan...a znamo da od toga nema nista 8) )
bpsang

#103 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by bpsang »

naletih na zanimljiv LINK
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... swbrlrG1Dw
ISKOPIRAJTE OVO I POGLDAJTE, JA MISLIM DA SU ODAVNO ZASLUZILI TAJ EPITET !
Gat'Gor

#104 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by Gat'Gor »

Protest je uvijek dobra stvar. Bar da se vidi da norod nije mrtav. Niko u BiH nije zadovoljan.

The most recent Egyptian data from March 2010 finds just 36 percent saying they are satisfied with the freedom available in their country and 61 percent are dissatisfied. That ranks Egypt fourth highest in dissatisfaction among the 151 countries polled by Gallup (only Bosnia-Herzegovina, Cuba and Madagascar showed higher dissatisfaction).
heckler

#105 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by heckler »

100_KA wrote:evo sad istinski ...čitam vase komentare, kakvu Bosnu i Hercegovinu zelimo. zelimo je jedinstvenu sa tri ili vise kostutivnih naroda , a da niti jedan nije ugrožen kategorički odbacitil nacionalne stranke ,izabrat čovjeka koji je i za Bošnjake,Muslimane i za ostale ( namjerno sam napisao i za Bosnjake i za Muslimane ) jer velika vecina Muslimana nece u tabor Bošnjaka jer je on dosao... iz neznam odakle od 1990 godina.)

Samo jedan predsjednik ove nase napačene BiH , moze doci do izrazaja , TRI NACIONALNE STRANKE VUKU SVAK NA SVOJU STRANU I NIKAD JEDINSTVA NECE BITI.
ZBOG TOGA SEBE STAVLJAM U PODREDJENI POLOZAJ APSOLUTNO ME NIJE BRIGA KAKO CE TE ME DEKLARISATI , BITNO MI JE DA MOGU ZIVJETI U OVOJ BiH jer je i dio moje krvi u ratu potekao , za dobrobit ovog naroda,
Hocete li me zvati Firgo ili Ismet sasvim mi je svejedno....

IZADJIMO IZ SVOJIH TOROVA I POKAZIMO IM NASU SNAGU, SAMO TAKO MOZEMO DALJE OD NJIHOVIH OBECANJA SE NE ZIVI
Jeblo majku sta ti sebi dopustas dok prizivas na nekakvo jedinstvo :shock:

Ni manje ni vise nego OGROMNA vecina Muslimana ne priznaje historijsko ime svoje nacije :shock: A priznaju sta tacno? Veliko M iz reforme ustava Jugoslavije iz 70ih?

Dje to da potpisem da se pridruzujem pokretu za povrat velikog M. Silno mi nedostaje :thumbup:
Envy

#106 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 18:58, edited 1 time in total.
heckler

#107 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by heckler »

cikafe wrote:
heckler wrote:hehehe vi ste meni shega.... izbori svake 2 godine a vi bi revoluciju da dizete :lol:

Kako bi bilo da se vi revolucionari angazujete u predizbornoj kampanji pa makar i gerilskim taktikama ako vam se ne da sjediti i okretati telefoni i ici po selima kucati na vrata od kuce do kuce :)
Civilno drustvo je korektiv vladajucim strukturama... Aktivnosti civilnog drustva se ne ogledaju samo u izborima, potrebno je konstantno upozoravati te ljude da rade ZA nas... Mirni protest je jedan od tih mehanizama ili alatki!

S druge strane ti ne znas ko su ovi ljudi koji ovo organizuju, koje stranek podrzavaju ili da li su ucestvovali u necijoj predizbornoj kampanji ili ne!

Ako imas dobar argument da se NE protestuje pucaj, ako ne onda nemoj nista komentarisati... Ako mislis da je dobra ideja (a protest koji ce upozoriti vladajuce da postoje ljudi koji su gladni, na ivici egzistencije zbog njihovog nerada je dobra ideja) zasluzila tvoj predskolski sarkazam... Onda jbga... :thumbup:
heheh ne kazem ja da nisam za proteste (ustvari nisam, ja sam za krvavu revoluciju i vjesanje po banderama domacih izdajnika i kriminalaca) nego se samo smijem ovim infantilnim porukama poput na primjer i ove tvoje.

Zadnji put kad se na ovom forumu i facebooku organizovao protest (pred ambasadom srbije kad je Ganic uhapsen) pojavio se glavom i bradom jedan protestant i 5-6 novinara. Clan ovog foruma pod nickom ratata. Ima kod mene vjecno zaradjenu pivu, ali na zalost ne pije. Ponio zastavu i zauzeo busiju pred ambasadom, odgovorio na par pitanja novinara, bio legitimisan od strane smrdljivog drota koji mu je i torbu pregledao misleci valjda da ce naci drogu ili bog zna sta. Odradio svoje i otisao kuci.

U ovom gradu samo boracke organizacije i eventualno taksisti mogu da se samo-organizuju. Svi ostali nula bodova. Ali ste jako dobri u otvaranju facebook stranica. Osim par utakmica i koncerata i eventualno zadnja dva boracka protesta u ovog gradu se nije skupilo vise od 20 000 ljudi na istom mjestu. Pokret DOSTA se upinjao i upinjao ali neznam da je ikad bilo preko 1-2000 ljudi.

Kazu da svaki narod zasluzuje vlast koju ima. Ako je tako onda ovaj narod zasluzuje da CRKNE.
:bih:
Gat'Gor

#108 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by Gat'Gor »

heckler wrote:
100_KA wrote:evo sad istinski ...čitam vase komentare, kakvu Bosnu i Hercegovinu zelimo. zelimo je jedinstvenu sa tri ili vise kostutivnih naroda , a da niti jedan nije ugrožen kategorički odbacitil nacionalne stranke ,izabrat čovjeka koji je i za Bošnjake,Muslimane i za ostale ( namjerno sam napisao i za Bosnjake i za Muslimane ) jer velika vecina Muslimana nece u tabor Bošnjaka jer je on dosao... iz neznam odakle od 1990 godina.)

Samo jedan predsjednik ove nase napačene BiH , moze doci do izrazaja , TRI NACIONALNE STRANKE VUKU SVAK NA SVOJU STRANU I NIKAD JEDINSTVA NECE BITI.
ZBOG TOGA SEBE STAVLJAM U PODREDJENI POLOZAJ APSOLUTNO ME NIJE BRIGA KAKO CE TE ME DEKLARISATI , BITNO MI JE DA MOGU ZIVJETI U OVOJ BiH jer je i dio moje krvi u ratu potekao , za dobrobit ovog naroda,

IZADJIMO IZ SVOJIH TOROVA I POKAZIMO IM NASU SNAGU, SAMO TAKO MOZEMO DALJE OD NJIHOVIH OBECANJA SE NE ZIVI
Jeblo majku sta ti sebi dopustas dok prizivas na nekakvo jedinstvo :shock:

Ni manje ni vise nego OGROMNA vecina Muslimana ne priznaje historijsko ime svoje nacije :shock: A priznaju sta tacno? Veliko M iz reforme ustava Jugoslavije iz 70ih?

Dje to da potpisem da se pridruzujem pokretu za povrat velikog M. Silno mi nedostaje :thumbup:

hahaha cuj velika vecina neprihvata. odakle mu to? 99% prihvata, samo saka nekih Crnoj Gori nisu jos prihvatili Bosnjacko ime.
cikafe

#109 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by cikafe »

Gat'Gor wrote:hahaha cuj velika vecina neprihvata. odakle mu to? 99% prihvata, samo saka nekih Crnoj Gori nisu jos prihvatili Bosnjacko ime.
Sto je odlicno! :D
metronom

#110 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by metronom »

Cuj protesti :lol:

S kojim ciljem? Protiv koga?

Znate kako meni ova tema zvuci... isto kao da je pisao neki nadobudni tinejdzer koji je skontao da mu je premali dzeparac, pa hoce nesto da rusi... Ne mozes u organizaciji protesta krenuti od nacina protestvovanja i aktivnosti koje ce se na tim protestima sprovoditi. Valjda prvo moras skontat ko ce da protestvuje, protiv koga i koji su ciljevi protesta.

U startu da vas razocaram, ako ste mislili protestvovati s ciljem uvodjenja nekih promjena koje se ticu ustava, od tog nema nista. Sistem u ovoj drzavi je osmisljen i kreiran s ciljem da onemoguci bilo kakve velike promjene. Znaci glavne karakteristike naseg ustavnog uredjenja su blokada i neefikasnost. Eh, u svjetlu svega toga, ako biste bilo kakve ozbiljne promjene, morate razmisljati da vam se prikljuce i ljudi iz PC i kantona sa hrvatskom vecinom. Jednostavno sistem favorizira nacionalizme.

Dayton je zaustavio rat. To staje lista pozitivnih stvari koje je donio ovoj zemlji. Napredak bez nametanja rjesenja iz inostranstva ili bez rata nije moguc. Nazalost.
uvjek dobar gost

#111 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by uvjek dobar gost »

100 000 ljudi radi u državnoj upravi, ako tome dodamo njihove familije, poslovne partnere, stranačke kolege... sve one kojima se isplati ovakvo stanje... slabo da će biti salemeta od jedne teme na Sa-xu ili na FB-u jer dolazimo do broja od barem 500 000 onih kojima ovakvo stanje itekako odgovara....

Sad oko čega ne protestvovati.... to je lakše pitanje... životni standard... studentski standard... nasilje, korupcija, kriminal uslovi života, mogućnnosti planiranja života... diskriminacija, fašizam, ksenofobija.... ma milion je razloga ZA za.... ali poltroni, uvlačiguzi, miševi i ljudi koji nemaju svoje ja... naći će sebi uvijek izgovor...i to bilo kakav ... jer takvo je vrijeme !

Ja sam ZA za i molim sve one koji su ozbiljni a ukoliko im treba neka pomoć oko svega ovoga tu sam na PM ili kako god jer dosta raje me zna i čak ima i moj broj mobitela.... tu sam da pomognem ako i kako god mogu !

vrijeme je da se krene !
jedaneska

#112 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by jedaneska »

ne trebaju nikakvi protesti, ipak smo bolji od Albanije :arrow: https://www.cia.gov/library/publication ... AnchorRow=# :thumbup:
Kupalo

#113 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by Kupalo »

Treba blokirat institucije i ne dat' nikom da izade dok me formiraju vladu.

Izvodljivo?
teAMICA

#114 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by teAMICA »

Da bi se održali (bili uspješni) bilo kakvi protesti mora se znati CILJ tih protesta.
Šta tražimo?
Od koga?
Do kad dajemo rok?
Ne može se izaći tek tako - loše nam je, ne valja ništa u ovoj državi,hoćemo da nam bude bolje,... malo ćemo se družiti i svak svojoj kući...
convict

#115 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by convict »

Imali smo masovne proteste 03.10. prošle godine. Ogromna većina je pokazala da im je svejedno ili čak da im je dobro. Sljedeći masovni protesti su za nešto manje od 4 godine.
barbar

#116 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by barbar »

Oni koji su 01.03.1992 glasali za torove,nek sad uživaju.Bujrum :bih:
Bellica

#117 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by Bellica »

Max Bunker wrote:
Socijalista wrote:Da nam mozda bude ovo pouka http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110204039?

Prvi april sam izabarao iz prostog razloga, jer nam nece politicari i oligarhija vjerovati :D Mozda da se dignemo i kazemo (i pokazemo) moc narodne mase? (bez balvana) FB je pokrenuo toga dosta u svijetu, zbog cega ne i kod nas? Mozda da krenemo odmah, sta "znas" mozda i upali? Da utvrdimo barem da smo p***e placenicke? Barem to ako nista... ;-)
Uz duzno postovanje ali prijedlog je taman i na nivou prvoaprilse sale, barem u ovome trenutku.
Stanje u zemlji jeste lose ali ti bi rusio vlast, koja se tek formira i koja nije ni dobila priliku da se pokaze. Kada se formiraju pa za godinu dana ( ako se pokazu losim ), onda izaci na ulicu ( mada, ako budu losi, pogorsat ce se situacija i sigurno ce doci do pobune ).
Jeste treba cekati da hljeb poskupi jos malo, do recimo 5Km po komadu, gorivo takodjer, da jos neko bude izboden, ubijen... da jos 10.000 ljudi ostane bez posla, da se jos rasproda ovo sto je ostalo, dok se svi porazbolijevamo jer nemamo adekvatnu zdravstvenu zastitu, eh onda cemo bolesni i nikakvi da trazimo svoja prava, svasta. Pobogu si covjece, davno smo trebali poduzeti nesto, a ne da cekamo da dodjemo na rub litice. Inace, pokretacu teme i ideje svaka cast, ja te podrzavam!
elSaik

#118 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by elSaik »

Zbog čega konkretno protestvujemo? Šta zahtijevamo?
Socijalista

#119 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by Socijalista »

elSaik wrote:Zbog čega konkretno protestvujemo? Šta zahtijevamo?
Zanima nas da postanu ozbiljniji i da se po mogucnosti useru pomalo...ako nista odoh u komuniste :D
popajic

#120 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by popajic »

elSaik wrote:Zbog čega konkretno protestvujemo? Šta zahtijevamo?
Mozda da se poniste rezultati prvih demokratskih , visestranackih izbora 1990-e i svega sto je iza toga slijedilo, pa nas dovelo u ova danasnja govna :x
Sta fali malo mastati :D
Jer, sta god danas da uradimo , protiv cega god da se bunimo , je samo sminka - glavni posao se obavio te 1990-e !
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#121 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by -LIBERO- »

Ako bi se kako moglo protestovati preko fejsbuka i foruma svi bi protestovali.
Neke "revolucionarne" :roll: fejsbuk grupe imaju i po 10.000 ,pa i vise,onih koji bi svijet na KLIK misem mijenjali.

AAAAAAA da im neko hakuje stranice( mislim na stranice institucija i stranaka)....pa kad nasi ljudi nebi iz stolice i ispred kompa se maknuli neJma tih para,hajd da se bunimo i protestvujemo preko interneta. :skoljka: :oops: :-) :roll:
limun_junior

#122 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by limun_junior »

ja bi izasao na proteste samo ako je cilj protesta HOCEMO 1 PREDSJEDNIKA, udruzeni gradjani banjaluke (blizu Laktasa), mostara i sarajeva, zajednistvo, tj. ukidanje troguzog clanstva u svim sferama zivota (joj zamislite koje bi tu ustede bile odma 66% manje guzonja). svaka ostala promjena je uzaludna, nije govno, no se pas posro
teAMICA

#123 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by teAMICA »

limun_junior wrote:ja bi izasao na proteste samo ako je cilj protesta HOCEMO 1 PREDSJEDNIKA, udruzeni gradjani banjaluke (blizu Laktasa), mostara i sarajeva, zajednistvo, tj. ukidanje troguzog clanstva u svim sferama zivota (joj zamislite koje bi tu ustede bile odma 66% manje guzonja). svaka ostala promjena je uzaludna, nije govno, no se pas posro
eee što bi to dobro bilo.... al' izgleda da to većina ne želi, žele da imaju "svog" predstavnika u vlasti jer će anamo onaj raditi protiv njega, žele da ostanu u svojim torovima jer su tu svoji među svojima... :(
nezaposleni

#124 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by nezaposleni »

Ako treba zapalit cu se pred vladom dosta je bilo mladi nezaposleni penzioneri invalidi glavu gore da skinemo cigane sa vlasti.svi krivimo nekog drugog a sami smo krivi hajmo jednom ustat i reci dost.POZIVAM SVE GRADANE DA PODRZE OVAJ SKUP
ratata

#125 Re: Zajednicki protesti za 1. april!?

Post by ratata »

nezaposleni wrote:Ako treba zapalit cu se pred vladom dosta je bilo mladi nezaposleni penzioneri invalidi glavu gore da skinemo cigane sa vlasti.svi krivimo nekog drugog a sami smo krivi hajmo jednom ustat i reci dost.POZIVAM SVE GRADANE DA PODRZE OVAJ SKUP
:shock:
Post Reply