E ovako davnih godina ex YU je imala odlicnu ligu posto su najbolji igrali protiv najboljih bilo je konkurencije
pricao sam s jednom srbijankom inace fanatik za delije
I vjerujem da je to glavni argument protiv te lige, bice vrijedzanja, i nereda sirokih razmjera zbog mrznje, i vjerujem tome ali ima nacina da se sprijece sranja po fudbalskim terenima!
Kao prvo gostujuci navijaci, nedaj im na stadion, drugo drakonske mjere zastite i kazni.
A sta bi dobili time, pa vjerovatno daleko bolju ligu koja bi iz godine u godinu postala bolja na dobrom nivou, nikla bi nova nogometna imena, vise para za klubove, i veci uzitak za navijace.
Kako bi izgledala ta liga. Dosta sam o tome razmisljao ima nekoliko varijatni a ja sam za sistem Zajednicka liga, domaca liga, domaci kup.
Znaci priorited je zajednicka liga koja bi bila nesto kao prva liga, domaca liga je ispod toga slicno kao 2 liga, a kup je kup nema sta
zajednicka liga bi imala, po 3 kluba iz BIH, HRV, SRB, 2 iz slovenije, crne gore, makedonije i ako ko jos hoce nek se pridruzi
pravo mjesta nastupa imaju pobjednici domace lige i drugo plasirani (osim slo, cg i mak. oni samo pobjednik lige i kup) i pobjednik kupa. a tokom godina to se moze mjenjati po ucinku zemlje u Z. ligi
pobjednik lige je automatski kvalificiran za ligu prvaka to jest grupnu fazu, drugo plasirani za Europsku ligu.
sta jos reci osim da bi se nadam poboljsao kvalited i gledanost utakmica i da nasi talenti ne bjeze u inostranstvo cim uspiji prohodati.
sad vasa misljenja, savjeti itd.