Zajednicka fudbalska liga bivse SFRJ ? ? ? ?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Da li ste za osnivanje zajednicke fudbalske lige bivse SFRJ ?

Da, to bi bilo super !
18
51%
Ne, niposto !
12
34%
Ne zanima me !
5
14%

Total votes: 35

El_Comunista

#1 Zajednicka fudbalska liga bivse SFRJ ? ? ? ?

Post by El_Comunista »

Dragi moji forumasi!
Prvo da se zahvalim svima na korektnom odnosu i cinjenici da jos uvijek nisam banovan i sto mogu da iznesem svoje misljenje (malo ulizivanja nije na odmet :D )
A sada bi vas molio da iznesete svoje misljenje o sledecoj temi.
Zajednicka fudbalska liga bivse SFRJ ???????
Vidimo kakvo je stanje u ligama bivsih republika SFRJ. Zar nije bolje da opet napravimo onakvu ligu i da budemo jaki i cijenjeni kao npr. turska liga ?! Ako neko misli da sam pogrijesio sto sam ovu temu postavio u politici,to je ipak bila moja odluka jer je ovo po meni najvise politicko pitanje !

Da cujem sada vas . . . . . . . .
breka

Post by breka »

ja sam ZA ali za jedno 5-10 godina, mislim da u ovom trenutku nije realno ...
praznina

Post by praznina »

breka wrote:ja sam ZA ali za jedno 5-10 godina, mislim da u ovom trenutku nije realno ...
Zar nije košarkaška guma liga stvarnost?
El_Comunista

Post by El_Comunista »

ne DIRAJ i nemoj je prebacivati tamo u svastaru da cujem malo sta vele ostali drugovi iz SFRJ :D :D :D :D

Ako hoces biti konstruktivan, GLASAJ :D
mostarac

Post by mostarac »

Ja sam ZA, ali klubovi u bivsoj SFRJ nemaju love za organizaciju takvih utakmica, jer dodatno obezbjedjenje kosta, a tu bi sve utakmice bile visokog rizika, a da ne govorim da klubovi nemaju love putovati na te utakmice, jer na dosta njih bi se morali ici avionom, ako neces da dovedes 11 crkotina da igraju utakmicu, a klubovi u SFRJ nemaju tu mogucnost. Ovo ce biti realna stvar za desetak godina kada se ekonomska situacija makar mrvicu popravi, mada sumnjam, i kada makar malo splasne nacionalizam. Do tada "uzivajmo" na livadama :D
hananah

Post by hananah »

Joj, zajednicka liga - tek bi onda bilo krvi do koljena :( ovako samo treniramo, svak u svojoj drzavi a da se zdruzimo uh kakav bi to tek belaj bio :x
Samo bih zamolila navijace ako se to desi, ako bude zajednicka liga, molim vas, ma molim vas jos jednom - civile ne uvlacite u svoje obracune :x
mostarac

Post by mostarac »

hananah wrote:Joj, zajednicka liga - tek bi onda bilo krvi do koljena :( ovako samo treniramo, svak u svojoj drzavi a da se zdruzimo uh kakav bi to tek belaj bio :x
Samo bih zamolila navijace ako se to desi, ako bude zajednicka liga, molim vas, ma molim vas jos jednom - civile ne uvlacite u svoje obracune :x
tebe vodim sa mnom u Split. Mi smo se jos prije rata veoma volili :D :D :D :D
hananah

Post by hananah »

Joj da znas sto ne znas :-) :-) :-) :-)
mostarac

Post by mostarac »

hananah wrote:Joj da znas sto ne znas :-) :-) :-) :-)
pretpostavljam, a to ti ne valja :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

nije to losa stvar,mislim zajednicka liga samo bojim se i uvjerena sam da bi bilo problema sa navijacima to je sigurno,ali sto se tice lige ko lige to bi bilo oki
:)
goofy

Post by goofy »

mislim da je to utopia...mislim da bi svaka utakmica bila "rat u malom"
gavrilo

Post by gavrilo »

goofy wrote:mislim da je to utopia...mislim da bi svaka utakmica bila "rat u malom"
kao dinamo - zvezda 91' :-)
kalesijski slavuj

Post by kalesijski slavuj »

bilo bi lijepo, trebamo podrzati piksija!

zna piksi sta radi...
El_Comunista

Post by El_Comunista »

PITARKA_SA wrote:nije to losa stvar,mislim zajednicka liga samo bojim se i uvjerena sam da bi bilo problema sa navijacima to je sigurno,ali sto se tice lige ko lige to bi bilo oki
me nek se moja nesudjena ljubav oglasila :)
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

gavrilo wrote:
goofy wrote:mislim da je to utopia...mislim da bi svaka utakmica bila "rat u malom"
kao dinamo - zvezda 91' :-)
Ako mislis na desavanja na Maksimiru, to je bilo 90-te. Da je bilo 91. onda Boban nebi bio iskljucen iz repke koja je nastupala u Ita 90.

Je ste li culi da navodno onaj policajac sto je dobio nogu u glavu od bobana, musliman? Naovodno se covjek zove Enver. Uvijek se govorio da je Boban spasio Hrvatskog navijaca od Srpskog drota, a drot ispade Muslimanko.
Skoro

Post by Skoro »

Ja sam negdje između! Ova nam liga, sa jedne strane, treba zbog popularnosti i dizanja fudbala na jedan visi nivo a sa druge strane znam da bi timovi iz BiH bili donji jer imamo puno manje sredstava - nesto slično sa GL.
međutim ja bih sada potpisao da igramo protiv Zvezde, Dinama ili Partizana nego protiv Zrinjskog, Sirokog, Rudara, Radnika, Slavije...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

El_Comunista wrote:
PITARKA_SA wrote:nije to losa stvar,mislim zajednicka liga samo bojim se i uvjerena sam da bi bilo problema sa navijacima to je sigurno,ali sto se tice lige ko lige to bi bilo oki
me nek se moja nesudjena ljubav oglasila :)
zasto nesudjena :shock:
:D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Drug_Tito wrote:Ako mislis na desavanja na Maksimiru, to je bilo 90-te. Da je bilo 91. onda Boban nebi bio iskljucen iz repke koja je nastupala u Ita 90.
dobro sad... :roll: :D sitnicaru ... :P
Je ste li culi da navodno onaj policajac sto je dobio nogu u glavu od bobana, musliman? Naovodno se covjek zove Enver. Uvijek se govorio da je Boban spasio Hrvatskog navijaca od Srpskog drota, a drot ispade Muslimanko.
ma radi "muslimana" su srbi i hrvati i zakuvali... :D tada na stadionu...
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

gavrilo wrote:
Drug_Tito wrote:Ako mislis na desavanja na Maksimiru, to je bilo 90-te. Da je bilo 91. onda Boban nebi bio iskljucen iz repke koja je nastupala u Ita 90.
dobro sad... :roll: :D sitnicaru ... :P
ma radi "muslimana" su srbi i hrvati i zakuvali... :D tada na stadionu...
Ma Muslimani su isto krivi za nerede na Heysel izmedju pool i juve navijaca.
Pmusa

Post by Pmusa »

A zasto ne ovo!

Image

Po mom misljenju pridruzenju alpe-dunav adria incijativi za nas bi bilo puno bolja.

Image
gavrilo

Post by gavrilo »

Pmusa wrote:Image
mnogo smo najjaci ... 8-)

a sada ova liga...

Image

ispravite me ... ali meni ovo lici na austrougarsku... :roll:
Toozla

Post by Toozla »

....jos da aneksiraju BIH.... :D
pitt

Post by pitt »

Toozla wrote:....jos da aneksiraju BIH.... :D
i onda gavrilo.....princip :D:D:D
karanana

Post by karanana »

ovaj topik je za mene smijesan. pa vidite da se koljemo i da mrtvi padaju i unutar ove nase lige, i to unutar jednog entiteta, balija protiv balije. fudbal je za razliku od kosarke strasno ispoliticiziran i na neki nacin su izgredi na stadionima oznacili pocetak rata i raspada bivse jugoslavije. da skratim NEMA SANSE.
A_C_E

Post by A_C_E »

Kako smo krenuli prvo kosarkaska, ako ujedinimo i fudbalske ,pa onda i ostale,na kraju ce opet nastati SFRJ :D
Post Reply