Zajebano... ako je istina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fair Life

#1 Zajebano... ako je istina

Post by Fair Life »

Image
Vingo

Post by Vingo »

Sto ti je ravnopravnost polova.... :roll:
Mislim istina je za pozar i ubistvo...Desilo se u mom komsiluku (a ja uvijek mislila da zivim u mirnom kvartu). Za ostalo ne znam...
senada

Post by senada »

....tu se ocito radi o zenama monstrumima....sto je u odnosu na opasnu musku populaciju zanemariv podatak, ali upravo radi toga sto se radi o zenama monstrumima vijest je pukla k'o bomba....
....inace velika vecina rjesavanja bilo kakvih ozbiljnih zivotnih problema putem oglasa po mojim rezonima je izvan svake pameti...
....poznato je da su putem oglasa djevojke i zene bile i jos uvijek su zrtve trgovine bijelim robljem....
u posljednje vrijeme citam poslovne ponude na sajtu posao.ba gdje 'poslodavci' ne navode ni adresu ni grad svoje 'firme'...
...uglavnom ne treba vjerovati onima koji daju oglase ni onima koji se javljaju...
Vingo

Post by Vingo »

senada wrote:....tu se ocito radi o zenama monstrumima....sto je u odnosu na opasnu musku populaciju zanemariv podatak, ali upravo radi toga sto se radi o zenama monstrumima vijest je pukla k'o bomba....
....inace velika vecina rjesavanja bilo kakvih ozbiljnih zivotnih problema putem oglasa po mojim rezonima je izvan svake pameti...
....poznato je da su putem oglasa djevojke i zene bile i jos uvijek su zrtve trgovine bijelim robljem....
u posljednje vrijeme citam poslovne ponude na sajtu posao.ba gdje 'poslodavci' ne navode ni adresu ni grad svoje 'firme'...
...uglavnom ne treba vjerovati onima koji daju oglase ni onima koji se javljaju...
Upravo tako Senci! Zamisli tek sta se sve moze kriti iza "online" komunikacije...A sad nek me slobodno proglase dosadnom babom... :-D
senada

Post by senada »

@Vingo, znas kako ja gledam na sve vrste komunikacija sa polupoznatim i nepoznatim osobama?sa isto onoliko povjerenja koliko vjerujem zidu da je bred pit il' djulija roberts...obzirom da je isti nosioc zvucnih imena....
Fair Life

Post by Fair Life »

Mozda nije vjerovati oglasima u Sarajevu, ali kod mene se uglavnom oglasima rjesava polovina zivotnih problema.

Bez raznoraznih oglasa na svakom koraku... nista, barem ovde.
Vingo

Post by Vingo »

Fair Life wrote:Mozda nije vjerovati oglasima u Sarajevu, ali kod mene se uglavnom oglasima rjesava polovina zivotnih problema.

Bez raznoraznih oglasa na svakom koraku... nista, barem ovde.

I stvarno se usamljena srca "odsame" preko oglasa?????
senada

Post by senada »

U Sarajevu se uglavnom zna ko stoji iza oglasa.Svi znamo firme, agencije i sl. kojima se moze vjerovati ali anonimnim poslodavcima mogu vjerovati samo krajnje nepouzdane osobe.
Rjesavanje bracnih pitanja putem oglasa je izvan svake pameti.
Fair Life

Post by Fair Life »

Ima nesto slicno tome Vingo.

Trebalo bi da su ljudi ovdje usamljeniji nego tamo. Ovo je ipak pet milijunski grad i... najcesce nema se vremena.
Vingo

Post by Vingo »

Usamljeni su izgleda i ovdje....iz drugih razloga.
Ali ja ne mogu nikako svariti taj mentalni sklop sa nedostatak opreza, zdravog razuma...Sastajanje s nepoznatima bez svjedoka....Kako neko moze negdje namamiti osobu od tridesetak godina...?
Ili mi jos uvijek mislimo da se to desava samo u filmovima b produkcije.
Qler

Post by Qler »

vingo ako ti se desilo u komsiluku :) onda si bila u zabludi da je miran kvart :):D:D a to je i meni komsiluk da ne moze biti blizi :D:D
Vingo

Post by Vingo »

Garant se srecemo dok bacamo smece... :D
Ne znam da je do sad bilo incidenata...
Qler

Post by Qler »

nista ti ne znas :) haj sto haman svaku vece necije auto nastrada (neki dan i ja dodjoh na red :x :) ) sto se puca ko u ratu... sto se drogiraju u svakom haustoru. a ja cu ti opkazati u neboderu u kojem je ubijen lik 3 njih svaki dan... dilera i narkomana ima lopatom... samo malo bolje pogledaj i sve ces sama vidjeti...
Vingo

Post by Vingo »

:shock: Ja fakat izgleda previse gledam svoja posla, a premalo kroz prozor...
E da...to za auta sam primijetila. :sad:
spongebob

Post by spongebob »

Vingo wrote:Usamljeni su izgleda i ovdje....iz drugih razloga.
Ali ja ne mogu nikako svariti taj mentalni sklop sa nedostatak opreza, zdravog razuma...Sastajanje s nepoznatima bez svjedoka....Kako neko moze negdje namamiti osobu od tridesetak godina...?
Ili mi jos uvijek mislimo da se to desava samo u filmovima b produkcije.
jesi ti ikada cula za blind date :roll:
svakako da je potrebno zdravog razuma ali bez osnovnog povjerenja medju ljudima suzivot uopste ne bio moguc
Vingo

Post by Vingo »

Ne kolutaj ocima, Tita ti...
Ako mislis da na blind date trebas instantno otici u neciji stan - bez obzira na to jesi li musko ili zensko, te ako ti je to iskaz osnovnog povjerenja, reci, pa da ja zakolutam!
spongebob

Post by spongebob »

Vingo wrote:Ne kolutaj ocima, Tita ti...
Ako mislis da na blind date trebas instantno otici u neciji stan - bez obzira na to jesi li musko ili zensko, te ako ti je to iskaz osnovnog povjerenja, reci, pa da ja zakolutam!
zasto tako agresivan nastup :)
valjda ljude upoznajes s najboljim namjerama a ne s proracunatoscu ili sa strahom
postoji valjda neki precutni konsenzus dobronamjernosti medju ljudskom vrstom
Vingo

Post by Vingo »

Agresivan nastup?
Evo, sad cu polako.... :-)
Molim te procitaj opet gornji clanak.
Pa mi reci, bil ti uradio/la isto sto i nesretnik?

Dobronamjernost i povjerenje su jabuke. Glupost je kruska.
spongebob

Post by spongebob »

Vingo wrote:Agresivan nastup?
Evo, sad cu polako.... :-)
Molim te procitaj opet gornji clanak.
Pa mi reci, bil ti uradio/la isto sto i nesretnik?

Dobronamjernost i povjerenje su jabuke. Glupost je kruska.

pa...ocigledno da zivimo u razlicitom okruzenju
Vingo

Post by Vingo »

Aha...spongebob zivi u crticu. :D
spongebob

Post by spongebob »

Vingo wrote:Aha...spongebob zivi u crticu. :D
bezze ti komentar ba...

imao sam na desetine blind date-ova svake naravi...to ovdje uopste nije big thing
Vingo

Post by Vingo »

I sta ja sad da kazem, nego woooooooooooooow!
Spuzvasti ne razumijemo se, moze bit, zbog razlicitog okruzenja...
davis.ba

Post by davis.ba »

Qler wrote:nista ti ne znas :) haj sto haman svaku vece necije auto nastrada (neki dan i ja dodjoh na red :x :) ) sto se puca ko u ratu... sto se drogiraju u svakom haustoru. a ja cu ti opkazati u neboderu u kojem je ubijen lik 3 njih svaki dan... dilera i narkomana ima lopatom... samo malo bolje pogledaj i sve ces sama vidjeti...
Ma nemoj tako, mi smo na 43. mjestu najboljih gradova :lol:
Lace

Post by Lace »

jeste se prepali...ha "frajeri"? neka ste...i trebate :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ako ništa .........dobra saradnja policijskih struktura :oops:
A i taj neboder .......pola drotovi pola vojnici :D :D bivše nam države :D stanarskog prava korisnici :D danas već i vlasnici :D :D
Post Reply