Zajam?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tera_

#1 Zajam?!

Post by Tera_ »

------------------
Last edited by Tera_ on 14/05/2006 18:11, edited 1 time in total.
rashid

Post by rashid »

Nemogu da vjerujem da se takve stvari na forumu stvore :)
pravi-put

Post by pravi-put »

Nuzda zakon mjenja, kaze narodna !

A poslanik Muhammed s.a.w.s., kaze da je siromastvo blizu kufra/nevjerstva! Zasto je to receno? Zato kada se covjek nadje u teskom stanju mnogi kriteriji se mjenjaju.
Poznato je da u Islamu se za kradju odsjeca ruka, ali kada covjek ukrade iz nuzde da prezivi, u vrijeme ako nastupi glad, ili iz nekog drugog vjerski opravdanog razloga, ne odsjeca mu se ruka.
Sve su to dokazi da Allah dz.s. iam razumjevanje za takvo stanje, pa imajmo i mi.
selam i svako dobro !
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

pravi-put wrote:Nuzda zakon mjenja, kaze narodna !

A poslanik Muhammed s.a.w.s., kaze da je siromastvo blizu kufra/nevjerstva! Zasto je to receno? Zato kada se covjek nadje u teskom stanju mnogi kriteriji se mjenjaju.
Poznato je da u Islamu se za kradju odsjeca ruka, ali kada covjek ukrade iz nuzde da prezivi, u vrijeme ako nastupi glad, ili iz nekog drugog vjerski opravdanog razloga, ne odsjeca mu se ruka.
Sve su to dokazi da Allah dz.s. iam razumjevanje za takvo stanje, pa imajmo i mi.
selam i svako dobro !
:roll: Ovo mi je malo nejasno, .... :roll: Valjda bi trebalo stajati ..... po serijatskim zakonima ili .... jesam li u pravu???
stickitout

Post by stickitout »

selam i svako dobro !

Ja mu nemam dvicu posudit. Imas li ti??? :D :D
senada

Post by senada »

Ja NIKADA ne posudjujem niti TRAZIM pomoc a trebala mi je barem deset godina..... NAPROTIV - imala sam FANTASTICNE PONUDE ali NIKADA ih nisam prihvatila.Ipak UVIJEK sam spremna ne posuditi ali DA pokloniti i podijeliti svaku marku sa drugima.
Nista na svijetu me ne moze ubijediti da OTETO nije PROKLETO!
Dakle "posudjivanje" bez potrebe, ili KRADJA "sa potrebom" (gore navedenom) su PROKLETSTVO i KRIMINAL najgore moguce vrste.
senada

Post by senada »

stickitout wrote:

selam i svako dobro !

BOZIJA
nagrada je znaci da razne sponzoruse/prostitutke, spremacice, pralje, cistacice, zanatlije i inace SVU PREDRATNU sirotinju - BOG - NAGRADI "POSUDJENOM" TUDJOM IMOVINOM? POsudjenim DIPLOMAMA; radnim mjestima, visokim politickim i drustvenim pozicijama???? i da svu onu silnu bijedu i fukarastinu preobrazi "POSUDJIVANJEM" - bez povrata - bolje receno PLACKOM TUDJE IMOVINE??

zasto li imam utisak da se ovdje nece imati HRABROSTI ni CASTI javiti NIKO??
evo zasto....
izgleda da su neki vec dobili DOBRU kompenzaciju, tj. da IM JE BOG VEC DAO DOBAR POSAO I JOS DOOOOBRIJE PARE!!!
Ne izgleda, SALIM SE - nego ZNAM! Hocu reci SPONTANO sam SAZNALA sve...
senada

Post by senada »

obzirom, da se ova tema kao druge "BITNE" nece (zdravo i normalno) dijaloski razvijati, ne znaci da nece iznimno visoko kotirati po broju ocitavanja...NAPROTIV, niko nista "nema" da kaze na ovakve diskusije a zasto je to tako "amoralno"....... pa i protuzakonito je govoriti o zakonu i pravdi, u ovoj zemlji gdje je vladavina zakona i pravde na zavidnom nivou, nije "pozeljno".
stickitout

Post by stickitout »

senada wrote:
stickitout wrote:

selam i svako dobro !

BOZIJA
nagrada je znaci da razne sponzoruse/prostitutke, spremacice, pralje, cistacice, zanatlije i inace SVU PREDRATNU sirotinju - BOG - NAGRADI "POSUDJENOM" TUDJOM IMOVINOM? POsudjenim DIPLOMAMA; radnim mjestima, visokim politickim i drustvenim pozicijama???? i da svu onu silnu bijedu i fukarastinu preobrazi "POSUDJIVANJEM" - bez povrata - bolje receno PLACKOM TUDJE IMOVINE??

zasto li imam utisak da se ovdje nece imati HRABROSTI ni CASTI javiti NIKO??
evo zasto....
izgleda da su neki vec dobili DOBRU kompenzaciju, tj. da IM JE BOG VEC DAO DOBAR POSAO I JOS DOOOOBRIJE PARE[/b]!!!
Ne izgleda, SALIM SE - nego ZNAM! Hocu reci SPONTANO sam SAZNALA sve...

kafu popiti, razbuditi se, poslusati neku muziku na radiju.......

caps lock on/off donjeti odluku......

inace nemam obicaj prebacivati ljudima zbog pravopisa al me ovaj put ovo "dobrije" osamarilo.....

:oops:
senada

Post by senada »

...kad si se vec dotakao pravopisa, onda ja ovdje i drugdje od i osim korekcija nista drugo ne bih imala vremena raditi... skoro nikada mi se ni lapsusi u pisanju (ne i u govoru) ne desavaju ali u ovoj i sl. situacijama bitna je poenta.

ps.hvala na dobronamjernom :D skretanju paznje :roll: i na toplim kafenim preporukama :)
stickitout

Post by stickitout »

senada wrote:...kad si se vec dotakao pravopisa, onda ja ovdje i drugdje od i osim korekcija nista drugo ne bih imala vremena raditi... skoro nikada mi se ni lapsusi u pisanju (ne i u govoru) ne desavaju ali u ovoj i sl. situacijama bitna je poenta.

ps.hvala na dobronamjernom :D skretanju paznje :roll: i na toplim kafenim preporukama :)
Nema na cemu moje zadovoljstvo :).

Inace ne obracam puno paznju na kontradiktornost ali u ovom slucaju je vise nego ocigledna i to u jednoj recenici.

:oops:
Post Reply