Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post Reply
onako

#76 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

[quote="Bolonjac"]Image

spojimo fino
Kantone 1,10,6
Kantone 8,7
KAntone 5,9,3

blage nemam ko je vecina u kojem al eto rješenja :D moze i druga varijanta[/quote

Znas sta mi najvise smeta kod nasih ublehasa...Paravan kojim se zaklamnjaju kako hrvati nece... Pa sta ako nece...
Kakva je to prepreka da mi ukinemo nase kantone...Nikakva, ali nece to oni...jer tad nema njih....
Styling

#77 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Styling »

Da se ukinu manifestacije Sarajevska zima i Bascarsijske veceri jer je to bacanje para.
I, da, da se uvede diferencirana stopa PDV-a, da hljeb i mlijeko (moze i cokolada :D ) budu jeftiniji.
Bolonjac

#78 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Bolonjac »

onako wrote:
Bolonjac wrote:Image

spojimo fino
Kantone 1,10,6
Kantone 8,7
KAntone 5,9,3

blage nemam ko je vecina u kojem al eto rješenja :D moze i druga varijanta[/quote

Znas sta mi najvise smeta kod nasih ublehasa...Paravan kojim se zaklamnjaju kako hrvati nece... Pa sta ako nece...
Kakva je to prepreka da mi ukinemo nase kantone...Nikakva, ali nece to oni...jer tad nema njih....
Sve od ništa je opet ništa. Nek probaju ovako ako bude preglasavanja da se popraviti ali treba odmah uvesti mehanizam da se mogu stvari popraviti i da je mijenjanje granica i kantona dinamično!!

Nek naprave random generator i koji kantoni ispadnu da se spoje nek se spoje :)

Ili skroz ukinuti kantone a opštine proširiti.
Last edited by Bolonjac on 08/02/2014 18:35, edited 1 time in total.
onako

#79 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

NEGO, ISUVISE SAM UBLEHI OD POLITIKE U ZIVOTU DAO SVOG VREMENA. SADA ODOH SA ZENOM U SETNJU:)

PITANJE JE BILO PRIJEDLOZI PROTESTANTIMA....

VANREDNA SJEDNICA I NEMA IZLASKA DOK SE NE DONESU MJERE ZA UKIDANJE KANTONA...

I TO JE JEDINO STO MOZE DONIJETI PROMJENE...

OSTALO JE TROSENJE VREMENA RIJECI, I OBICAN VENTIL ZA MASE OVDJE I DRUGDJE NA FORUMIMA.

IMA LI NACINA DA SE NATJERAJU???? IMA. NAJMANJE DVA!!!!!!

DOBAR JE OVAJ NAROD MOJ, DOBRA JE OVA ZEMLJA MOJA. POSTO I OVAJ SAJT KAO I OSTALE CITAJU ZADUZENI ZA CITAANJE)
NEK I ONI MALO ODMORE I PROSETAJU...

HVALA SVIMA U LIJEPOJ KORESPODENCIJI NA OVOM PORTALU, OVOJ TEMI.
Breathless

#80 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Breathless »

onako wrote:
Breathless wrote:Ove stvari se cine pun pogodak i za razliku od kojekakvih kozmetickih zahtjeva ovi detekuju sustinu! Preneseno sa jednog mostarskog portala.
Što se tiče zahtjeva, neki od njih bi mogli glasiti:
1. Uvođenje progresivnih poreza na svim nivoima na kojima se vrši oporezivanje;
2. Uvođenje diferencirane stope PDV-a, uz nultu stopu za određene proizvode;
3. Skraćenje i podjela radnog vremena, u cilju smanjenja nezaposlenosti, bez istovremenog smanjivanja plata;
4. Briga države o ubrzavanju provrednog rasta djelovanjem državnih investicionih banaka koje će davati povoljne kredite privrednim subjektima;
5. Zakonsko ograničavanje visine kamatnih stopa za kredite koje daju privatne banke, kako bi se spriječili zelenaški krediti koji uništavaju građane;
6. Poništavanje (za početak) nezakonitih privatizacija, s tim da takva preduzeća prelaze u jedan od dva režima: vrši se njihova nacionalizacija, a upravu čine predstavnici radnika i države na principu pariteta; ova preduzeća postaju vlasništvo zaposlenih koji kupuju dionice, koje ne mogu prodati određeno vrijeme, a preduzećima upravljaju preko demokratski biranih organa;
7. Utvrđivanje porijekla imovine;
8. Uvođenje radničke participacije u upravljanje preduzećima, tako što će radnici u upravnim odborima imati najmanje jednu trećinu članova, a u javnim preduzećima i jednu polovinu, jer se samo tako može spriječiti neodgovorno, stranačko upravljanje preduzećima;
9. Promjene zakonodavstva o štrajku, koje treba da obezbijede povoljnije uslove za ostvarivanje prava na štrajk;
10. Ukidanje finansiranja parlamentarnih stranaka iz budžeta;
11. Ukidanje poslaničkih paušala i smanjivanje poslaničkih plata na nivo prosječnih radničkih plata;
12. Ukidanje funckionerskih primanja po prestanku funkcije.

Ovo nikad nece biti jer nit ima ko da to uradi, nit ima ko da to realizuje. A slazem se sa njima....
Pa ovdje je problem dobiti maticni broj, a kamoli mijenjati upravčljacke strukture. Al hajd pisanje mu dode ko ventil pa nit njih boli sta se pise,nit njih to interesuje, postoji jedan jezik koji oni razumiju...Koji svako razumije...
Kad se radi o licnom, a to su benifiti, to je krivicna odgovornost, to su sankcije i optuznice za necinjenje i nanosenje stetnih ugovora,,,To je povrat primljenog, pravdanje kupljenog....Porijeklo novca, nekretnine i slicno
Zasto takav defetizam i sta ljudi hoce uopste od ovoga sto se desavalo?

Od svega ovoga sto se iznosi, tesko da ce obicnom covjeku biti mnogo bolje, dok od bi ovih stvari gore, moglo nesto i biti.
onako

#81 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

Od kada se defetizom naziva cista realnost. Gore je davanje lazne nade....necemu sto nema plan i program. Stvari se ne mijenjau stihjski nego sistemski, kad se zna sta se hoce.
Symantec

#82 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Symantec »

Ja bi ako ikako može da mi se dozvoli da sprćim onu Naidu i Nehlu sa Face TV-a. Hoćete li mi dozvoliti?
Danguba

#83 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Danguba »

Kantoni su politicko pitanje.

Oni jesu najveci parazit Federacije ali se ne moze rijesiti putem ovakvih demonstracija.
onako

#84 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

Symantec wrote:Ja bi ako ikako može da mi se dozvoli da sprćim onu Naidu i Nehlu sa Face TV-a. Hoćete li mi dozvoliti?
Organizuj proteste zapali zgradu Face tv spasi njih dvije:))) pa mozda ti se zahvale:))))
almir90

#85 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by almir90 »

Nisam čitao, ne znam je li bilo, hitno ukinuti zakon da svi koji su dali ostavku nemaju prava primati poslaničke plate godinu dana nakon otkaza, niti bilo kakvu vrstu naknade. Nego, ih samo izbaciti gologuze na ulicu.
Symantec

#86 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Symantec »

onako wrote:
Symantec wrote:Ja bi ako ikako može da mi se dozvoli da sprćim onu Naidu i Nehlu sa Face TV-a. Hoćete li mi dozvoliti?
Organizuj proteste zapali zgradu Face tv spasi njih dvije:))) pa mozda ti se zahvale:))))

Puno je to posla, ne vrijedi. ;-)
Bezimeni
Grijem se na: Toplinu
Vozim: Paciklo

#87 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Bezimeni »

onako

#88 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

Symantec wrote:
onako wrote:

Puno je to posla, ne vrijedi. ;-)
Jest vala:) ko i ovo sto bi:) jest se vala istinski zatresla gora, al rodio se mis:))) Nazalost:(
l33t

#89 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by l33t »

Gledam CD, i skontam neke stvari, nadam se da nece pasti Vlada FBIH silom jer bi bilo belaja mnogo veceg nego ovo, nadam se vanrednim izborima, i legalnom skidanju trenutne vlasti. Molim narod da ne pretjeruje sa prijedlozima, ako padne valda na silu tesko nama na prostoru FBIH....

Prozvati Ministra Safety....

<3 CJELOVITA BIH !!!
RUSITE KANTONE, idu ostavke, ovo je rezirano, nazalost. LP cuvajte se
Država

#90 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Država »

l33t wrote:Gledam CD, i skontam neke stvari, nadam se da nece pasti Vlada FBIH silom jer bi bilo belaja mnogo veceg nego ovo, nadam se vanrednim izborima, i legalnom skidanju trenutne vlasti. Molim narod da ne pretjeruje sa prijedlozima, ako padne valda na silu tesko nama na prostoru FBIH....

<3 CJELOVITA BIH !!!
CILJ JE DA RADONČIĆ PREUZME VLAST I DA PRODA BH TELECOM. ETO...
l33t

#91 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by l33t »

Država wrote:
l33t wrote:Gledam CD, i skontam neke stvari, nadam se da nece pasti Vlada FBIH silom jer bi bilo belaja mnogo veceg nego ovo, nadam se vanrednim izborima, i legalnom skidanju trenutne vlasti. Molim narod da ne pretjeruje sa prijedlozima, ako padne valda na silu tesko nama na prostoru FBIH....

<3 CJELOVITA BIH !!!
Svaki sl. dan pokazuje pravo lice nekih politicara, nemoj na forumu prozivati imena.... Ali mudro zboris mislim da nekom nije cilj pisljivi telekom nego podjela drzave. cuvajmo bih nemojte lupati prijedloge samo to vas molim. UREDJENE DRZAVE I KANTONA, ali ovo sto vidim da zahtijevaju pad vlade FBIH i smjenu predsjednistva, ne moze na dobro izaci..
onako

#92 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

l33t wrote:
Država wrote:

<3 CJELOVITA BIH !!!
Svaki sl. dan pokazuje pravo lice nekih politicara, nemoj na forumu prozivati imena.... Ali mudro zboris mislim da nekom nije cilj pisljivi telekom nego podjela drzave. cuvajmo bih nemojte lupati prijedloge samo to vas molim. UREDJENE DRZAVE I KANTONA, ali ovo sto vidim da zahtijevaju pad vlade FBIH i smjenu predsjednistva, ne moze na dobro izaci..

ne znam ko trazi smjenu vlade....Ali za kantone nisi upravu...To treba ukinuti....pod svaku cijenu...Centralizovati a ne dijeliti, pa es tad lakse i cuvati cjelinu nego deset dijelova....Jedna politika u svakoj oblasti od zdravstva do zaposljavanja, do administracije, ali naglasak na jenu a ne na deset....I nije rusenje drzave ukidanje kantona, rusenje drzave je branjenje kantona i ovakvog stanja rascjepkanosti sto je uvijek pogodan teren za manipulacije bilo koje vrste....
Pa bolan i specijalcij kad razbijaju demonstracije pokusavaju ih rasjepkati da bi ih onda po grupicama eliminasli... Digni to na nivo kantona i onda ti je jasno da kantoni slabe drzavu, a ne jacaju...Pa njoihovo stvaranje je i dovelo do ovog stanja jer je onemogucilo jedinstvenost sistematicnost metodicnost...da ne nabrajam...Sta mislis sto se EU stvorio a ne podijelio...Sve se ujedinjuje i centralizuje, a ne rascjepljuje osim tamo gdje hoces da imas slabu drzavu i teren uvijek pogodan za sve vrste specijalnog rata....
UKINUTI KANTONE MJERA BROJ JEDAN MORA BITI KAO HIMNA SVAKOG ONOG KO VOLI OVU DRZAVU....
Nokian808

#93 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Nokian808 »

OVO je pokušaj organizacije za SARAJEVO svih onih 300-400 ljudi koji su se danas kad je bilo najteze usudili izaci i protestovati u Sarajevu - Sarajlije pridruzite nam se!
https://www.facebook.com/pages/Narodni- ... 11&sk=info
Ko je bio prepoznaće - ja sam onaj visoki ćelavi od 140 kg u pernatoj Nike jakni...
Sutra opet okupljanje u 12h samo mirno ali bez posustajanja!!!
onako

#94 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

Nokian808 wrote:OVO je pokušaj organizacije za SARAJEVO svih onih 300-400 ljudi koji su se danas kad je bilo najteze usudili izaci i protestovati u Sarajevu - Sarajlije pridruzite nam se!
https://www.facebook.com/pages/Narodni- ... 11&sk=info
Ko je bio prepoznaće - ja sam onaj visoki ćelavi od 140 kg u pernatoj Nike jakni...
Sutra opet okupljanje u 12h samo mirno ali bez posustajanja!!!
Bravo, korektno i nek si postavio link i nema odustajanja....Bio sam i bicu tamo...Samo te molim jedan jedini zahtjev od svih

UKIDANJE KANTONA KAO BOSANSKA HIMNA MORA BITI. ZAHTJEV SVIH ZAHTJEVA. kantonima su nas podijelili, razvlastitli, stvorili animozitete, lakse privatizovali i da ne nabrajam....Ja znam kako se pregovara i razgovara...Konkretna imena, rokovi, odgovornosti,
VANREDNO ZASJEDANJE ZA KOJE SU ENORMNO PLACENI...PA NIJE POLITIKA SAMO BENIFICIJE KORISTITI VEC I ZASJEDATI DANIMA DOK SE NE NADE RJESENJE. SVAKO MORA RADITI SVOJ POSAO A NJIHOV JE PREDOBRO PLACEN I IMA DA GA RADE DAN I NOC....

PODRZAVAM I PONOVO KAZEM UKIDANJE KANTONA KAO BOSANSKA HIMNA JEDINSTVEN ZAHTJEV OD SVIH RJESICE DOBAR DIO PROBLEMA ODMAH
kanocale

#95 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by kanocale »

Styling wrote:Da se ukinu manifestacije Sarajevska zima i Bascarsijske veceri jer je to bacanje para.
I, da, da se uvede diferencirana stopa PDV-a, da hljeb i mlijeko (moze i cokolada :D ) budu jeftiniji.
i rakiju,moj voli da potegne. :lol:
seldzuk

#96 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by seldzuk »

onako wrote:
seldzuk wrote:Imunitet piromanima ne dolazi u obzir. Sve će se to iz džepova svih nas namirivati.
Pored smanjivanja plata kojekakvim lezihljebovićima, potrebno je tražiti i ograničavanje uvoza. Bez toga nema pokretanja proizvodnje. Ako moramo uvoziti kompjutere i mobitele, ne moramo metle i lopate. Firma Niveta iz Hr sa 90 zaposlenih nama uvozi metle, četke i ostalo. Što mi ne bismo mogli imati fabriku od 50 zaposlenih.
Upravu si prijatelju...Samo ko to da napravi??? Kada????
MI SMO JEDINI U SVIJETU KOJI SU FABRIKU COKOLADE UNISTILI...
ZNAS LI DA JE NEMOGUCE IZGUBITI ILI BITI NELIKVIDAN NA GRADSKOM PRIJEVOZU...
I TO SU UNISTILI...NEMAS FABRIKU NIJEDNU A DA NA NJU POSTAVLJENI KADROVI NISU DIGLI KREDIT, FABRIKU ZALOZIZLI KAO HIPOTEKU I TAKO SVE JEDNU PO JEDNU UNISTILI. NISU KREDIT ULAGALI U MASINE I TRZISTE, VEC U SVOJE NEKRETNINE.

KZI MI KO JE U OVOJ ZEMLJI ODGOVARAO ZA NANOSENJE STETNOG UGOVORA???? NIKO.
A TIME JE SVE UNISTENO RAZORENO, RASPRODANO I ZADUZENO.
POLITICAR IMA BENIFITE ALI I ODGOVORNOST.... OSIM KOD NAS.

NIJE PROBLEM STA TREBA URADITI NEGO KO CE URADITI I ZASTO BI URADIO????
KO CE IH I NA KOJI NACIN I CIME NATJERATI????
A DA TO UMIJE I ZNA JER PROMJENE SE VRSE NA NACIN DA GRADANI PENZIONERI STUDENTI DACI NE TRPE STETU.

DA STANU ISPLATE STETU TRPE ONI KOJI TRAZE PROMJENE JER NEMAJU USTEDENO, A ONI KOJI SU NA VLASTI IMAJU.

SUTRA CE RECI IZGORIO SERVER NEMA PLATA ZA SUDIJE I TUZIOCE. PA NEK STISNU DA IM SUDE????

ILI NEMA PODATAKA IZGORILA BAZA PA NEMA NI PENZIJA???? ON IMA ON MOZE TAKAV VAKUM IZDRZATI. STOTINE HILJADA NE MOGU...

NE NISAM ZA OSTAVKE OVAKO....JESAM NATJERATI IH U PARLAMENT I NEMA IZACI DOK NE IZGLASAJU UKIDANJE KANTONA. TAD SLOBODNO NEK DAJU OSTAVKE.
Prvo, ovo niko nije spominjao osim poljoprivrednika. I na tom planu bi se moglo nešto uraditi zabranom uvoza dok se određeni poljoprivredni artikl naših proizvođača do kraja ne proda.
Za početak, to treba tražiti.
A kako realizovati najbolje znaju oni koji se bave ekonomijom. Šta mi možemo proizvoditi da bude konkurentno? Svaki artikal za koji se zabrani uvoz vidjeti kolika je potrošnja, pa za tu potrošnju napraviti proizvodnju i odrediti broj radnika.
Naravno, u nekim slučajevima ćemo se morati poselamiti sa nekim poznatim svjetskim brendovima ako mislimo ojačati svoju proizvdonju.
Najveći problem je što imamo potpuno otvorenu ekonomiju. Uzvozi šta ko stigne odakle stigne, nikakve strategije po pitanju uvoza država nema, osim oslobađanja od poreza, na ovaj i onaj način. Voćni jogurti koji se uopšte ne proizvode kod nas uvoze se sa stopom poreza od 0%.
Što se čokolade tiče, što jes jes nije nam jača strana.
Ni Zora nije valjala, ni Vispakove ne valjaju, jedino malo ova nova čokolada valja.
Našim mladim ljudima treba i edukacija kako pokrenuti privatni posao. Ako edukujueš 100 ljudi da sami sebe zaposle pokretanjem nekog biznisa, nek ih 30 uspije imaš rezultate. Koliko ljudi kod nas zna da se obrt registruje sa 200 KM.
onako

#97 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

seldzuk wrote:
onako wrote:
seldzuk wrote:Imunitet piromanima ne dolazi u obzir. Sve će se to iz džepova svih nas namirivati.
Pored smanjivanja plata kojekakvim lezihljebovićima, potrebno je tražiti i ograničavanje uvoza. Bez toga nema pokretanja proizvodnje. Ako moramo uvoziti kompjutere i mobitele, ne moramo metle i lopate. Firma Niveta iz Hr sa 90 zaposlenih nama uvozi metle, četke i ostalo. Što mi ne bismo mogli imati fabriku od 50 zaposlenih.
Upravu si prijatelju...Samo ko to da napravi??? Kada????
MI SMO JEDINI U SVIJETU KOJI SU FABRIKU COKOLADE UNISTILI...
ZNAS LI DA JE NEMOGUCE IZGUBITI ILI BITI NELIKVIDAN NA GRADSKOM PRIJEVOZU...
I TO SU UNISTILI...NEMAS FABRIKU NIJEDNU A DA NA NJU POSTAVLJENI KADROVI NISU DIGLI KREDIT, FABRIKU ZALOZIZLI KAO HIPOTEKU I TAKO SVE JEDNU PO JEDNU UNISTILI. NISU KREDIT ULAGALI U MASINE I TRZISTE, VEC U SVOJE NEKRETNINE.

KZI MI KO JE U OVOJ ZEMLJI ODGOVARAO ZA NANOSENJE STETNOG UGOVORA???? NIKO.
A TIME JE SVE UNISTENO RAZORENO, RASPRODANO I ZADUZENO.
POLITICAR IMA BENIFITE ALI I ODGOVORNOST.... OSIM KOD NAS.

NIJE PROBLEM STA TREBA URADITI NEGO KO CE URADITI I ZASTO BI URADIO????
KO CE IH I NA KOJI NACIN I CIME NATJERATI????
A DA TO UMIJE I ZNA JER PROMJENE SE VRSE NA NACIN DA GRADANI PENZIONERI STUDENTI DACI NE TRPE STETU.

DA STANU ISPLATE STETU TRPE ONI KOJI TRAZE PROMJENE JER NEMAJU USTEDENO, A ONI KOJI SU NA VLASTI IMAJU.

SUTRA CE RECI IZGORIO SERVER NEMA PLATA ZA SUDIJE I TUZIOCE. PA NEK STISNU DA IM SUDE????

ILI NEMA PODATAKA IZGORILA BAZA PA NEMA NI PENZIJA???? ON IMA ON MOZE TAKAV VAKUM IZDRZATI. STOTINE HILJADA NE MOGU...

NE NISAM ZA OSTAVKE OVAKO....JESAM NATJERATI IH U PARLAMENT I NEMA IZACI DOK NE IZGLASAJU UKIDANJE KANTONA. TAD SLOBODNO NEK DAJU OSTAVKE.
Prvo, ovo niko nije spominjao osim poljoprivrednika. I na tom planu bi se moglo nešto uraditi zabranom uvoza dok se određeni poljoprivredni artikl naših proizvođača do kraja ne proda.
A kako realizovati najbolje znaju oni koji se bave ekonomijom. Šta mi možemo proizvoditi da bude konkurentno? Svaki artikal za koji se zabrani uvoz vidjeti kolika je potrošnja, pa za tu potrošnju napraviti proizvodnju i odrediti broj radnika.
Naravno, u nekim slučajevima ćemo se morati poselamiti sa nekim poznatim svjetskim brendovima ako mislimo ojačati svoju proizvdonju.
Najveći problem je što imamo potpuno otvorenu ekonomiju. Uzvozi šta ko stigne odakle stigne, nikakve strategije po pitanju uvoza država nema, osim oslobađanja od poreza, na ovaj i onaj način. Voćni jogurti koji se uopšte ne proizvode kod nas uvoze se sa stopom poreza od 0%.
Ni Zora nije valjala, ni Vispakove ne valjaju, jedino malo ova nova čokolada valja.
Našim mladim ljudima treba i edukacija kako pokrenuti privatni posao. Ako edukujueš 100 ljudi da sami sebe zaposle pokretanjem nekog biznisa, nek ih 30 uspije imaš rezultate. Koliko ljudi kod nas zna da se obrt registruje sa 200 KM.

Dal valja ili ne nije poenta, vec jel nasa il nije...A to sto zoves otvorenom ekonomijom, ona je sve osim otvorena, jer standardi su stvoreni da forsiraju korporacije na ustrb malih koje nestaju...I nije pitanje hoces il neces prihvatiti, jer onda te MMf osamari i tad kupujes i uvozis nesto sto je gore i nezdravije od tvog....
Al to nije razlog sto nema nijednog domaceg trznog centra, nijedne trznice bosanskih proivoda...
seldzuk

#98 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by seldzuk »

onako wrote:
seldzuk wrote: Prvo, ovo niko nije spominjao osim poljoprivrednika. I na tom planu bi se moglo nešto uraditi zabranom uvoza dok se određeni poljoprivredni artikl naših proizvođača do kraja ne proda.

Dal valja ili ne nije poenta, vec jel nasa il nije...A to sto zoves otvorenom ekonomijom, ona je sve osim otvorena, jer standardi su stvoreni da forsiraju korporacije na ustrb malih koje nestaju...I nije pitanje hoces il neces prihvatiti, jer onda te MMf osamari i tad kupujes i uvozis nesto sto je gore i nezdravije od tvog....
Al to nije razlog sto nema nijednog domaceg trznog centra, nijedne trznice bosanskih proivoda...
otvorena prema vani za svaki mogući uvoz, a za zaštitu proizvodnje 0 bodova. ne bi zgoreg u ovom svemu bilo upitati i kako tržni centri poštuju zakon o zaštiti domaće proizvodnje o broju bh. proizvoda na policama. možda bi se moglo štagod organizovati i pred nekim tržnim centrom.
a šta su ti bingo i amko ako ne domaći?
Styling

#99 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by Styling »

kanocale wrote:
Styling wrote:Da se ukinu manifestacije Sarajevska zima i Bascarsijske veceri jer je to bacanje para.
i rakiju,moj voli da potegne. :lol:
Voli i moj, ali pije neku domacu, koju pravi komsija, pa ta ionako nije u sistemu PDV-a. :lol:
onako

#100 Re: Zahtjevi protestanata - prijedlozi

Post by onako »

Pojam domace nije privatni trzni centar... a slazem se sa nepostivanjem zakona...Hrvati to rjesili fisklizacijom pa ako si nakupac placas porez i dobro im to funkcionise, ako si proizvodac osloboden si...
Slazem se da je kod nas totalno namjerno neuredena oblast i da se sav kes ispumpava iz Bosne a najvise na hranu i tekucinu...
Post Reply