Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U konkretnom slučaju imajući u vidu da imate malodobne djece, prije pokretanja postupka razvoda braka, potrebno je provesti postupak posredovanja kod ovlaštene osobe za posredovanje /fizičke ili pravne/. Dakle, ukoliko predate tuzbu za razvod braka direktno sudu, sud će takav zahtjev odbiti.
U postupku posredovanja potrebno je da se sporazumjete o pitanju roditeljske skrbi, uzdržavanju djeteta, uvjetima i načinima održavanja osobnih odnosa i neposrednih kontakata djeteta s roditeljem koji ne ostvaruje roditeljsku skrb.
U konkretnom slucaju ako nemate novca da platite advokata, javite se udruzenju Vasa prava koji vas moraju zastupati besplatno, a prethodno Centru za socijalni rad kako bi obradili predmet oko mldb djeteta.
Zaboravio sam napomenuti da je posredovanje izvršeno i nije došlo do dogovora. Ne slažem se sa onim što piše u zapisniku o posredovanju koji je proveo centar za socijalnu skrb tako da mi je samo potreban primjer neke kvalitetne tužbe po kojoj ću sam napraviti tužbu
Ako nemate novca za zastupanje od strane advokata, obratite se udrzenju Vasa prava ili Zavod za besplatnu pravnu pomoć oni vas moraju zastupati besplatno tokom cijelog postupka.
Jer nakon tuzbe koju posaljete sudu slijede sudska rocista na kojima ne trebate da zastupate sami sebe, jer drzava isplacuje plate radnicima u raznim udruzenjima za besplatnu pravnu pomoc, tako neka vas zastupaju.
Miki Haubica wrote:Mislio sam zastupati sam sebe jer je slučaj jednostavan ali potražit ću advokata. Hvala na pomoći
poslala sam ti na pp onako brzinski sročeno, al nemoj zaboraviti sve što ti je naprijed rečeno, a naročito centar za socijalni rad jer je malodobno dijete u pitanju
žao mi je što je dotle došlo al u svakom slučaju sretno
Miki Haubica wrote:Zaboravio sam napomenuti da je posredovanje izvršeno i nije došlo do dogovora. Ne slažem se sa onim što piše u zapisniku o posredovanju koji je proveo centar za socijalnu skrb tako da mi je samo potreban primjer neke kvalitetne tužbe po kojoj ću sam napraviti tužbu
Naravno sve sam pročitala "napreskoke"
za boldirani dio uzmi advokata i ako na sreću ili na radost sud uvijek postupi prema onome što je centar za socijalni rad predložio
samo ću onako svoje mišljenje iznijeti da su zaposlenici centra za socijalni rad kompletni idioti koji ako se ljudi sporazumno razvode i imaju malodobnu djecu i sve se dogovore oni od huje što ne vide da lete tanjiri ili se neko ne mariše namjerno ljudima uništavaju život