Zagrebao auto od trotoar
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- branimir stulic
#26 Re: Zagrebao auto od trotoar
Kao sto ti neko ranije rece nemoj biti rob stvarima. I ja sam tako sa prvim novim autom koje sam kupio...A sada?? Bas me briga. Samo nek su plastike nek nije limarija.... Pa i limarija. Zlatne ruke dobrog i postenog majstora sve mogu popraviti.
- Vragolan
#27 Re: Zagrebao auto od trotoar
prijatelju ne sikiraj semacak_u:cizmama wrote:ma znam.. ne isplati se vise uzimati nova auta. i ja sma htio uzeti polovnog golfa 5.. za neku cifru od 18 ili 19 hiljada... i skontam se kad vec mogu dati te pare za polovnog golfa za kojeg nikad ne mogu biti siguran kako je vozen i jel mu sta fali., da mogu dodati jos hiljdau-dvije i uzeti novu Astru s garancijom. I tako da sam to i uradio... Ali te vise zaboli svaka rupa i ogrebotina.. heh
ostavi tu ogrebotinu protiv uroka
ili je zamazi korektorom cisto da sprijecis guljenje farbe sa plastike
meni se isto desilo samo je ogrebotina bila visocije, mislim da su ga djeca ispred zgrade biciklom zagrebala
kupim korektor i gotovo, neko ko ne zna de je tu bilo ogrebano auto to i ne primjeti dok mu ja ne pokazem
a sto se kaska tice, meni su rekli da dodjem 10ak dana prije isteka polise osiguranja, pa ce mi to odraditi, navodno nabavit ce novi u istoj boji, ako ne bude u istoj boji oni ce ga ofarbati, naravno rekli su mi da necu gubiti nikakve poene ili bilo kakve pogodnosti, cak su ce mi sniziti cijenu polise kaska za iducu godinu, valjda i njih pritisla recesija
-
krusty
#28 Re: Zagrebao auto od trotoar
bijela gtc ?
ne isplati ti se kasko aktivirati radi ovog... jer za ovo ti nece dati novi branik nego samo lakiranje... a ovo se moze popravit bez da lakiras citav branik
ne isplati ti se kasko aktivirati radi ovog... jer za ovo ti nece dati novi branik nego samo lakiranje... a ovo se moze popravit bez da lakiras citav branik
-
macak_u:cizmama
#29 Re: Zagrebao auto od trotoar
krusty wrote:bijela gtc ?![]()
nije gtc, astra classic.. kupljena prije pola godine u imsiru. sve do sad dobro bilo, osim ove male ogrebotine
- Bakir1
#30 Re: Zagrebao auto od trotoar
poslao sam ti privatnu poruku sa brojem momka koji se bavi limarijom i lakiranjem,nazovi i dogovori se,mislim da se moze branik flekirati pa prelazi ispolirati,vjeruj mi radi odlicno meni je nesto slicno odradio perfektno a za male pare.pozdrav
-
#31 Re: Zagrebao auto od trotoar
vidjet cu jos, hvalaBakir1 wrote:poslao sam ti privatnu poruku sa brojem momka koji se bavi limarijom i lakiranjem,nazovi i dogovori se,mislim da se moze branik flekirati pa prelazi ispolirati,vjeruj mi radi odlicno meni je nesto slicno odradio perfektno a za male pare.pozdrav
- MMM1977
#32 Re: Zagrebao auto od trotoar
Hajd da ne otvaram novu temu:
Prije par noći mi je auto obijeno i tom prilikom je uništena brava i probušena rupa na vratima (ne baš mala). Obzirom da je auto kasko osigurano i to pozvao sam policiju i uredno je napravljen zapisnik a nakon toga sam bio i u osiguranju i oni su procjenili da se moraju vrata komplet mijenjati. E sad, ljudski je sa moje strane reći da sam bio i kod auto limara kome vjerujem i koji mi kaže da će to srediti bez problema, što i ja mislim.
Potreban mi je savjet: Da li da osiguranju kažem da ne moraju plaćati komplet vrata (skupo, fakat) nego da idem na to da se s njima nagodim da plate popravku? Nekako mi je neljudski da insistiram na novim vratima ako se već može kvalitetno srediti. Međutim, ako stvarno mora da se mijenja onda, normala, ne bih da izvodim neke gluposti na autu starom 1 godinu...
Prije par noći mi je auto obijeno i tom prilikom je uništena brava i probušena rupa na vratima (ne baš mala). Obzirom da je auto kasko osigurano i to pozvao sam policiju i uredno je napravljen zapisnik a nakon toga sam bio i u osiguranju i oni su procjenili da se moraju vrata komplet mijenjati. E sad, ljudski je sa moje strane reći da sam bio i kod auto limara kome vjerujem i koji mi kaže da će to srediti bez problema, što i ja mislim.
Potreban mi je savjet: Da li da osiguranju kažem da ne moraju plaćati komplet vrata (skupo, fakat) nego da idem na to da se s njima nagodim da plate popravku? Nekako mi je neljudski da insistiram na novim vratima ako se već može kvalitetno srediti. Međutim, ako stvarno mora da se mijenja onda, normala, ne bih da izvodim neke gluposti na autu starom 1 godinu...
- Bakir1
#33 Re: Zagrebao auto od trotoar
nova vrata obavezno,svako krpljenje lima posebno rupa moze samo imati za posljedicu da ti se pojavi korozija kroz par godina,da ti se napuse taj dio gdje je vareno itd.imas kasko,nisi ti kriv,posteno je da za auto staro godinu dana trazis nova vrata sa lakiranjem i svime sto ti pripada.
- starii
#34 Re: Zagrebao auto od trotoar
nova vrata ipak, novo je novo 
-
#36 Re: Zagrebao auto od trotoar
koje su ti auto obili??'
- atko
#37 Re: Zagrebao auto od trotoar
@MMM1977 ... fini je vidjet da ima postenih ljudi
Ali uzmi novo obavezno ... u ostalom zbog toga si i platio osiguranje
Ali uzmi novo obavezno ... u ostalom zbog toga si i platio osiguranje
- MMM1977
#38 Re: Zagrebao auto od trotoar
Škoda octavia. Ali ja sam već senior po tom pitanju jer su mi prije 7-8 godina prvo digli golfa II, kojeg sam vratio uz otkupninu a zatim 2008. su mi digli seat leona koga sam tek kupio za nekih 15 milja i još uložio 2 milje. I u ovom slučaju sam platio otkupninu ali od auta ništa. Kasnije sam saznao da, u momentu kad sam vidio da auta nema (pola 7 ujutro) ono je već bilo u dijelovima...macak_u:cizmama wrote:koje su ti auto obili??'
Nakon tih frustracija više nikad ne bih vozio auto a da nije kasko. Nema šanse.
-
#39 Re: Zagrebao auto od trotoar
auuuu... drama...MMM1977 wrote:Škoda octavia. Ali ja sam već senior po tom pitanju jer su mi prije 7-8 godina prvo digli golfa II, kojeg sam vratio uz otkupninu a zatim 2008. su mi digli seat leona koga sam tek kupio za nekih 15 milja i još uložio 2 milje. I u ovom slučaju sam platio otkupninu ali od auta ništa. Kasnije sam saznao da, u momentu kad sam vidio da auta nema (pola 7 ujutro) ono je već bilo u dijelovima...macak_u:cizmama wrote:koje su ti auto obili??'
Nakon tih frustracija više nikad ne bih vozio auto a da nije kasko. Nema šanse.
treba izbjegavati ta auta iz VW grupacije.. VW, audi, skoda, seat.. jer se ocigledno najvise kradu.. ili ako vec mora biti neka marka od ovih, onda kasko obavezno..
- MMM1977
#40 Re: Zagrebao auto od trotoar
Ma brate....nekako nisam htio da se pomirim sa situacijom da mi lopovi upravljaju životom, odnosno stilom života. Ali, na žalost, očito je da se moram pomiriti s tim. A ne bih želio ni da pričam odnos naše bajne policije u svemu tome, bilo da se radi o lokalnoj ili federalnoj policiji. Drama. Zvao sam i krimolovce jer sam imao precizna saznanja o tome ko je snimao auto, ko ga je ukrao, kome sam dao pare, ko je organizator svega i gdje je auto završilo (govorim o slučaju ovog Leona). Ali, naša policija je maksimalno involvirana u ovo sve, to mogu odgovorno da tvrdim ali šta mi vrijedi - preostajala mi je borba sa vjetrenjačama ili da okrenem novi list. Ja sam uradio ovo drugo.
-
ROTOR 9
#41 Re: Zagrebao auto od trotoar
Vjerujem da ce se OVO promijeniti na stranu postenih ljudi., i da ce svaki dan jedan drot biti sjeban na konkretan nacin sa posla zbog saradnje sa kriminalcima i ostalom bagrom.. Uostalom svakom pametnom je postalo jasno da je pitanje vremena kad ce samoorganizacija po pitanju reda i mira biti na volji svakog kvarta.. eh kad se sjetim samo ulicnih strazi i teritorijalne odbrane.. 
- Olympus C170
#42 Re: Zagrebao auto od trotoar
Mirso lakirer-sigurno ce to srediti a da se ne vidi;061-438911.Sarajevo!