Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
znaci..
isao sam u rikverc i opalio malo zadnjim djelom od trotoar.. plasticni dio je u pitanju.. Auto je novo, staro par mjeseci-- Posto nemam nekog iskustva s ovim, zanima me kako mogu ovo srediti da se ne primjeti??
respo wrote:bijeli korektor za auta
imas u svakoj malo bolje opremljenoj radnji boja i lakova
to cini mi se imas i po trznim centrima a la obi i slicni
Ovdje korektor nece nista popraviti i uvjek ce se vidjeti ogrebotine. Imas dva nacina -prvi je auto lakirer koji je ti prelakirati taj dio iako ni to nemore biti 100% posebno ako je u pitanju metalik boja , druga varijanta je da kupis kakav spojler pa da nadogradis tu dole i "sakrijes" tu ogrebotinu.
pa ako prefarbas korektorom nece se primjetiti
ne vjerujem da neko sada se saginje da vidi koje auto ima koju ogrebotinu
a i ako ima onda je pravi bolid
a sto se tice lakirera ofarbat ce mu komplet branik a sigurno ce naplatiti nekih 50 i vise maraka a drugo je skidanje branika klinci palci skuplja pita nego tepsija
bossanchEROS wrote:imas li kasko ???
oni bi to trebali platiti
i da ima ne bi mu predlozio jer onda gubi premiju radi nekih pisljivih 10 maraka
oni ce to uraditi sigurno i sve lijepo fino a sta sutra nesto vece (ne desilo mu se nista vise od ovoga) opet zajebancije koristio si ovo ono
to znam jer se to desilo mom poznaniku pa je imao zezanciju s tim jos kad je iduce godine placao kasko nije imao neki popust od nekih 100 maraka te premije koja bi mu bila da nije to radio
u svakom slucaju nek odluci covjek sam
samo mu govorim sta se moze desiti
isto tako imam i ja na auto..sve se raspitivao al niko nije pametan..zagrebana je plastika, prakticno bi nju prvo trebalo obraditi pa onda farbati al haj sad znaj kako tu plastiku obraditi...uglavnom ja sam odustao,od toga,auto je kapucino bež boje pa se i ne primjeti bas puno...
ja takvu slicnu prijavio kasko, naplatio i uredno dobio popust na premiju.
po mojoj procjeni ti je steta svakako skuplja od ikakve premije koju mozes ocekivati.
posto je auto pod garancijom, ne znam da li smijem to sam uraditi ili moram voziti u ovlasteni servis gdje sam kupio da to oni odrade... jer su mi rekli da bi mi vazila garancija da za sve moram dolaziti kod njih
Last edited by macak_u:cizmama on 04/01/2010 11:38, edited 1 time in total.
Steta nije nikakva, nije zagreban lim nego plastika. Na tvom mjestu ja bi samo bijelim lakom prekrio ono crnilo da ne pada u oci. Razumijem te da je to novo auto i da bi trebalo biti savrseno. Ali misljenja sam da covjek ne treba biti rob stvarima, pogotovu takvim sitnicama. Ovo me malo podsjeti na nekadasnje umotavanje daljinskog upravljaca tv-a u najlonku .
macak_u:cizmama wrote:posto je auto pod garancijom, ne znam da li smijem to sam uraditi ili moram voziti gdje u ovlasteni servis sam kupio da to oni odrade... jer su mi rekli da bi mi vazila garancija da za sve moram dolaziti kod njih
i meni su isto rekli, zato nisam na kraju ni popravljao
baustelac wrote:Steta nije nikakva, nije zagreban lim nego plastika. Na tvom mjestu ja bi samo bijelim lakom prekrio ono crnilo da ne pada u oci. Razumijem te da je to novo auto i da bi trebalo biti savrseno. Ali misljenja sam da covjek ne treba biti rob stvarima, pogotovu takvim sitnicama. Ovo me malo podsjeti na nekadasnje umotavanje daljinskog upravljaca tv-a u najlonku .
Auto jeste da se udara. Jebo komplekse, šta fali ako ima ogrebotinica Ne znam kakve imaš uslove dogovorene na kasku, uglavnom, popravka ti je par stoja ako nećeš da koristiš kasko. Nećaš da imaš ogrebotine na novoj vozilici, nazovi osiguranje i raspitaj šta se dešava ako to popraviš preko osiguranja pa se desi opet neko oštećenje a da ti polica nije istekla. Nakon toga se odluči.
Dalje, taj šupljak da moraš to popravljati u salonima je blago rečeno smiješan. Mehaniku moraš zbog garancije, ostalo je malo teže, da ne kažem nemoguće, primjetiti ako se uradi kvalitetno.
Ja bi to fino lijepo ignorisao. Ebo par ogrebotina na plastici ako budeš to nešto zarezivao može ti se desiti da još više sjebeš auto pa da se onda imaš stvarno sa čime zabavljati.
Neka ti to stoji tako čisto radi uroka...
Neko rece da moze kasko koristiti za ovo,
jel mora praviti zapisnik sa policijom (i to ne spominjati da je on to sam napravio nego da ga je "neko kucnuo na parkingu" ) pa tek onda ici na procjenu stete ili moze otici direktno u kasko i reci, evo ja udario autom u trotoar pa mi vi platite da ja to popravim? Nesto sumnjam da to ide na ovaj drugi nacin al' hajde
Vidi se lijepo na bijeloj, da je neka druga boja..
Radio sam to sam na babinom autu. Sve lijepo skinuo(ne skido ga ja više). Materijal me došao nekih 30 -ak maraka. Boja, razređivač, krep -traka, kit, šmirgl papiri... Ofarbao lijepo(jaran ima kompresor). I poslije 5 dana opet zagrebano(oni veliki žuti ivičnjaci). Ne vrijedi se sekirati. Stavi korektor da se ne vide crne čize. Kad ti dođe auto da prodaješ, onda to možes srediti ako misliš da će ti oboriti cijenu.
Ma prijatelju smao korektor uzmi i zamazi,pa nije to neko veliko ostecenje,i ja imam isto tako na svom autu pa sam malo korektorom to uradio,i ne gledam vise u to,ignorisem...:)
Slažem se, biće toga još (nažalost), to je neizbježno, ne treba robovati tim stvarima. Stvarno nije ništa strašno, ako se korektorom uradi ne vjerujem da će iko primjetiti ako se ne približi skroz.
Raz wrote:Neko rece da moze kasko koristiti za ovo,
jel mora praviti zapisnik sa policijom (i to ne spominjati da je on to sam napravio nego da ga je "neko kucnuo na parkingu" ) pa tek onda ici na procjenu stete ili moze otici direktno u kasko i reci, evo ja udario autom u trotoar pa mi vi platite da ja to popravim? Nesto sumnjam da to ide na ovaj drugi nacin al' hajde
fino otisao, dali mi obrazac da ispunim, ja napisao da sam na jednom mjestu ja ogrebao od trotoar a da me na drugom ogrebao neko na parkingu (obe stete na prednjem braniku). pitali me da li imam zapisnik, ja rekao da nemam. tip slikao. ja mu rekao da necu donositi predracun nego da mi posalje nagodbu prema procjeni. dobio nagodbu postom, potpisao, odnijeo, isplatili mi pare.
jebo par ogrebotina, vide se samo kad se sagnes. Tako sam i ja kad sam kupio prvo auto, samo sto mu nisam laku noc govorio.
Sada kupujem samo polovna auta i gledam da ih sto vise iz vana zamaskiram raznim flekama i limovima manje su uocljiva.
ma znam.. ne isplati se vise uzimati nova auta. i ja sma htio uzeti polovnog golfa 5.. za neku cifru od 18 ili 19 hiljada... i skontam se kad vec mogu dati te pare za polovnog golfa za kojeg nikad ne mogu biti siguran kako je vozen i jel mu sta fali., da mogu dodati jos hiljdau-dvije i uzeti novu Astru s garancijom. I tako da sam to i uradio... Ali te vise zaboli svaka rupa i ogrebotina.. heh