crveni mundiri su mu ubili familiju i zapalili kucu a on je kao beba nekako prezivio i odgojen je od strane trapera koji su kasnije postali glavni borci.seln wrote:Hajmo malo trivia:
Kako je Blek postao revolucionar?
Zagor Vs Blek
- karanana
#76 Re: Zagor Vs Blek
- seln
#77 Re: Zagor Vs Blek
Au contraire. Dok je zivio sa indijancima (zamisli, poklonio je svoju zenu, eskimku, poglavici), spasio je zivot Konolijevoj zeni i dijetu. To ga je povezalo sa traperima i tako je on, Francuz, postao americki rodoljub.karanana wrote:crveni mundiri su mu ubili familiju i zapalili kucu a on je kao beba nekako prezivio i odgojen je od strane trapera koji su kasnije postali glavni borci.seln wrote:Hajmo malo trivia:
- karanana
#78 Re: Zagor Vs Blek
haha, poklonio zenu. eeee dobra stara vremena.
znaci ipak nije bio gay kao sto je moja teorija bila.
- stochar
#79 Re: Zagor Vs Blek
jao, traperi! kako je meni to bila opicena rijec...karanana wrote:crveni mundiri su mu ubili familiju i zapalili kucu a on je kao beba nekako prezivio i odgojen je od strane trapera koji su kasnije postali glavni borci.seln wrote:Hajmo malo trivia:
- seln
#80 Re: Zagor Vs Blek
Ma dobro, zena mu je bila debela i ruzna, tako da la nozze nije bila ni praktikovana, znaci ipak bi mogao biti gay.karanana wrote:haha, poklonio zenu. eeee dobra stara vremena.
Za Zagora znamo da nije, imao je nekoliko afera (austrijska plemkinja Frida, necakinja kapetana Fishlega Virdzinija itd.).
- armin_tz
#81 Re: Zagor Vs Blek
Joooj kako se ono zove ona ptica u Zagoru sto sve jede i sto Chico ima problema s njom.....
- seln
#82 Re: Zagor Vs Blek
Ona mjesavina kengura i cudnovatog kljunara? Going Going?armin_tz wrote:Joooj kako se ono zove ona ptica u Zagoru sto sve jede i sto Chico ima problema s njom.....
- stochar
#83 Re: Zagor Vs Blek
ima ekipa iz Srbije koja snima film o Zagoru:
p.s. znam i za onaj crno-bijeli turski, ali ovi su preloodi...
p.s. znam i za onaj crno-bijeli turski, ali ovi su preloodi...
- seln
#84 Re: Zagor Vs Blek
To je po meni vrijedjanje lika i djela doticnog 1/1 hetero junaka.
- stochar
#85 Re: Zagor Vs Blek
kako bi Zagor reagov'o na ovaj zemljotres?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#86 Re: Zagor Vs Blek
Hehehe Stoky, ja dobre teme
Ovako, po meni Blek ima jacu raju + traperi koji su uvijek tu negdje. Individualno bi ga Blek sjebo , citao sam jedan strip gdje je Bleky podigao onaj starinski top sa broda i bacio ga na protivnike, Zagyje digao balvan ali mislim da je ipak top tezi.
Plus, Zagoru ime samo kaze da je ljuci, poznato je da kad zagoris da si besan ko ris
:D . E dok Zagor izvadi sjekiru (koju sam kao djecak bezuspjesno pokusavao napraviti) Blek ga moze opaliti stocem ili ga maknuti s kuburom. Samo jebeno je Bleku ako promasi jer ima samo jedan metak u kuburi dok je Zagy moderniji sa onim koltom za pasom pa ga moze sa sest komada dovrsiti.
Dalje, uvijek su tu traperi tako da ispada da Blek ima muda samo kad je s rajom , a individualno je picka ( k´o sipci
:D ), dok se Zagy oslanja na gore opisanu tehnologiju i brzinu
.
Realno - nerijeseno.
Individualno - moj glas Zagoru jer sam citao stripove u kojima pije pivu i guzi dok je ovaj drugi cistunac, haman k´o da se na mejtef upisao
( moje izvinjenje vjernicima muslimanima, jednostavno nisam mogao da odolim).
Inace, sta mai, kako si ti inace?
Ovako, po meni Blek ima jacu raju + traperi koji su uvijek tu negdje. Individualno bi ga Blek sjebo , citao sam jedan strip gdje je Bleky podigao onaj starinski top sa broda i bacio ga na protivnike, Zagyje digao balvan ali mislim da je ipak top tezi.
Plus, Zagoru ime samo kaze da je ljuci, poznato je da kad zagoris da si besan ko ris
Dalje, uvijek su tu traperi tako da ispada da Blek ima muda samo kad je s rajom , a individualno je picka ( k´o sipci
Realno - nerijeseno.
Individualno - moj glas Zagoru jer sam citao stripove u kojima pije pivu i guzi dok je ovaj drugi cistunac, haman k´o da se na mejtef upisao
- horns&drums
#87 Re: Zagor Vs Blek
Pardon, moj glas ide za cetvrtak, nisam upratio tu opciju
:D
- stochar
#88 Re: Zagor Vs Blek
e kad sam tebe izvuk'o iz budzaka, onda sam zadovoljan temom!horns&drums wrote:Hehehe Stoky, ja dobre teme![]()
Plus, Zagoru ime samo kaze da je ljuci, poznato je da kad zagoris da si besan ko ris:D . E dok Zagor izvadi sjekiru (koju sam kao djecak bezuspjesno pokusavao napraviti) Blek ga moze opaliti stocem ili ga maknuti s kuburom. Samo jebeno je Bleku ako promasi jer ima samo jedan metak u kuburi dok je Zagy moderniji sa onim koltom za pasom pa ga moze sa sest komada dovrsiti.
Dalje, uvijek su tu traperi tako da ispada da Blek ima muda samo kad je s rajom , a individualno je picka ( k´o sipci:D ), dok se Zagy oslanja na gore opisanu tehnologiju i brzinu
.
Realno - nerijeseno.
Individualno - moj glas Zagoru jer sam citao stripove u kojima pije pivu i guzi dok je ovaj drugi cistunac, haman k´o da se na mejtef upisao( moje izvinjenje vjernicima muslimanima, jednostavno nisam mogao da odolim).
inace sam OK, udarnicki, radi se... sta ima u Swe? je l' se Malme izgradio? cuo sam da je k'o da nije ni bio rat...
p.s. odlicna analiza, podrzavam! vidi se da si znalac...
- horns&drums
#89 Re: Zagor Vs Blek
hehe obnovljena infrastruktura, to je najvaznije
Mojne samo da Kapetana Mikija komentiram, ovi iz gej udruzenja mi nebi halalili
Nego Kit Teler je bio zajeban lik, jesi citao onaj strip U PalaTi Kita Telera

Nego Kit Teler je bio zajeban lik, jesi citao onaj strip U PalaTi Kita Telera
- stochar
#90 Re: Zagor Vs Blek
milina, citas tu epizodu i jedes cimprte u sosu ili hamkrte s lukom...horns&drums wrote:hehe obnovljena infrastruktura, to je najvaznije![]()
Nego Kit Teler je bio zajeban lik, jesi citao onaj strip U PalaTi Kita Telera![]()
![]()
-
Lesli Eldridž
#91 Re: Zagor Vs Blek
Moj prvi pročitani "roman" sa Kitom Telerom je "Napuštena reka".Tu sam prvi put upoznao i Ani 4 štoljapi... 
- Chuck
#92 Re: Zagor Vs Blek
zagor bi sve ostale strip junake pojeo,jedino nezz za texa,a usput mislim da bi ova ekipa junaka zagor,tex,komandant mark,blek itd razjebala ove nove stripove spidermana,hulka,batmana xD
i zagor nije gay,imao je trebu,Gambit cini mi se,ali njegov avanturisticki duh mu ne dozvoljava da se upusta u vezu,bilo bi preopasno za doticnu...a i zagor ne bi podnio da izgubi jos nekoga koga voli....
i zagor nije gay,imao je trebu,Gambit cini mi se,ali njegov avanturisticki duh mu ne dozvoljava da se upusta u vezu,bilo bi preopasno za doticnu...a i zagor ne bi podnio da izgubi jos nekoga koga voli....
- Gandalf
#93 Re: Zagor Vs Blek
Zagor je faca i po , nema zbora isprebijao bi 100 ljudi samo lijevom nogom , ali TEX WILLER - pa Tex je toliko cool lik da ga njegovi kreatori ni nacrtanog ne smiju pogledati u oči 
- upravnik
#94 Re: Zagor Vs Blek
Logično da bi u marisani između Zagora i Bleka pobijedio Chuck Norris
-
oldplague
#95 Re: Zagor Vs Blek
Tex Willer je za njih sve Konan.Gandalf wrote:Zagor je faca i po , nema zbora isprebijao bi 100 ljudi samo lijevom nogom , ali TEX WILLER - pa Tex je toliko cool lik da ga njegovi kreatori ni nacrtanog ne smiju pogledati u oči
Blek je glup, a jak i uporan. Zagor ima prednost.
-
zijancer
#96 Re: Zagor Vs Blek
stanite
ima li neko zagora da malo ponovim gradivo
sjekira, suma, ciko kasni.. i onda ide totalno pomracenje
kako je to mogutje
svaka epizoda koje se sjecam tako pocinje i zavrasava
ima li neko zagora da malo ponovim gradivo
sjekira, suma, ciko kasni.. i onda ide totalno pomracenje
kako je to mogutje
svaka epizoda koje se sjecam tako pocinje i zavrasava
- horns&drums
#97 Re: Zagor Vs Blek
Tex je jedini od njih baziran na stvarnom liku tj. likovima. Ne znam kako mu se pomocnik onaj zvao, Karson ja mislim. A Kit Teler mu je sin, Mali Rendzer. Hebo te, sve se sjecam...
- horns&drums
#98 Re: Zagor Vs Blek
Ma Tex me je nervirao, bezze ga crtaliGandalf wrote:Zagor je faca i po , nema zbora isprebijao bi 100 ljudi samo lijevom nogom , ali TEX WILLER - pa Tex je toliko cool lik da ga njegovi kreatori ni nacrtanog ne smiju pogledati u oči
- Gandalf
#99 Re: Zagor Vs Blek
Ne, zabunio si se - Kit Willer je sin Tex Willera , A Kit Teller je zasebni strip junak , a pomoćnik Texa je Kit Karson. Crteži Texa jesu kriminalni u prvim epizodama , ali kasnije postaju sve bolji , a neke je nacrtao i sam Ferri autor Zagorahorns&drums wrote:Tex je jedini od njih baziran na stvarnom liku tj. likovima. Ne znam kako mu se pomocnik onaj zvao, Karson ja mislim. A Kit Teler mu je sin, Mali Rendzer. Hebo te, sve se sjecam...
-
oldplague
#100 Re: Zagor Vs Blek
Nije bio sladak, al' je bio muško.horns&drums wrote:Ma Tex me je nervirao, bezze ga crtaliGandalf wrote:Zagor je faca i po , nema zbora isprebijao bi 100 ljudi samo lijevom nogom , ali TEX WILLER - pa Tex je toliko cool lik da ga njegovi kreatori ni nacrtanog ne smiju pogledati u oči