Ne, govorila sam o ovoj niti diskusije. Mada mislim da u konkretnom slučaju može biti mali, ali reprezentativan uzorak.DeutscheAusweis wrote:Nije valjda da sliku društva formiraš na bazi foruma? Kato ba...ne zezaj.
Zadnja posta Orasje ili?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#376 Re: Zadnja posta Orasje ili?
- O'zone
- Globalni moderator
#377 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Uvijek su postojali i postojat ce kontrasi kao i trolovi ali ovdje se 90% ljudi slaže da je ovo nelogičan potez cak i neukom čovjeku.KatarinaKosaca wrote:Oformila bi se već na forumu grupa nikova da štiti nenaoružane i legitimne predstavnike naroda, a radnike naziva teroristima. Mi nismo nesenzibilan narod, mi smo monstrumi od ljudi. Samo pročitati nekoliko komentara ispred i sve je jasno. Šprdnja sa gladnima, preprouka da se udave u Jadranu, smijeh, moralni pad, moralno dno i ljudska mizerija.O'zone wrote:+1
Al nas merhametli cojk zna samo sebe kaznjavat . Poslat ce se na uzaludan put od 70 kilometara po ovoj zimi umjesto da je vladajuću elitu izvukao na ulicu skinuo do gaća i pustio da skupljaju inje po mudima.
- DeutscheAusweis
#378 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Onda ti toplo preporučujem da ne čitaš komentare ispod vijesti na ovom portalu...a što se mene tiče, davno bih zakonski zabranio komentare na klixu.KatarinaKosaca wrote:Ne, govorila sam o ovoj niti diskusije. Mada mislim da u konkretnom slučaju može biti mali, ali reprezentativan uzorak.DeutscheAusweis wrote:Nije valjda da sliku društva formiraš na bazi foruma? Kato ba...ne zezaj.
Ali ko sam ja...obični dijasporac.
- O'zone
- Globalni moderator
#379 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Ovaj forum može biti samo reprezentativan uzorak za palamudjenje sto se pokazalo i dosta puta do sada.KatarinaKosaca wrote:Ne, govorila sam o ovoj niti diskusije. Mada mislim da u konkretnom slučaju može biti mali, ali reprezentativan uzorak.DeutscheAusweis wrote:Nije valjda da sliku društva formiraš na bazi foruma? Kato ba...ne zezaj.
Malo je konkretnih stvari izašlo odavde a kapaciteti su neograniceni.
- KatarinaKosaca
#380 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Zaštićeni su ono O zone, jako dobro. Neki dan idem iz bolnice prema Vrazovoj, prolazim kroz Alipašinu pored vlade Federacije. Kako sam se bojala nalaza i bila jako nervozna, moja prijateljica koja je bila u pratnji je da me oraspoloži citirala rečenice iz Maratonaca, Balkanskog špojuna, smijele smo se. Kod zgrade Fvlade smo se smijele i govorile, pada vlada, iz zadnjeg filma Bore Todorovića, pa iako smo bile sa strena gimnazije, grupa drotova (da ne kažem kerina) se uhvatila pravo za pištolje i gledala nas. E, sad zamisli dvije žene iz bolnice sa nalazima i to se drznu da kažu, ruka na pištolj. Tako, nije njima baš lako prići. Naoružali su se bijesnim zvjerima i dobro zaštitili našim parama. A imaju i one koje su zadužili kojima je bolje nego ikada i koji su kao pudlice spremni da im budu uz nogavicu.O'zone wrote:Mene interesuje zašto ti silni gladni ljudi nikad nisu za gusu uhvatili prave krivce za svoje stanje nego se vješaju i raznose bombama.KatarinaKosaca wrote:
Gladan čovjek nije razuman. Kad ćete to više i konačno shvatiti? Čovjek ubijen neimaštinom koji ne može zaspati misleći šta će mu dijete sutra jesti nije razuman. Kad se to akumulira godinama nema razuma. Kako je lako iz tople sobe uz čips i smoki, dok se ručak krčka u planu gospodinčić palamuditi. Jako lako..
Evo ovi prijete da ce se zapalit! Pa to je debiluk. Jel to neki cejf ili pokušaj blefa na koji niko vise ne pada.
A sta da se i ubiju? To ce napakostiti nekome iz vlade?! Boli njih k..c sto se sad oni mrznu na livadi pored ceste.
- spreca
#381 Re: Zadnja posta Orasje ili?
DeutscheAusweis wrote:Onda ti toplo preporučujem da ne čitaš komentare ispod vijesti na ovom portalu...a što se mene tiče, davno bih zakonski zabranio komentare na klixu.KatarinaKosaca wrote:Ne, govorila sam o ovoj niti diskusije. Mada mislim da u konkretnom slučaju može biti mali, ali reprezentativan uzorak.DeutscheAusweis wrote:Nije valjda da sliku društva formiraš na bazi foruma? Kato ba...ne zezaj.
Ali ko sam ja...obični dijasporac.
- spreca
#382 Re: Zadnja posta Orasje ili?
kao sto sam i ocekivao...kome su naudili osim sebi....i donijeli nepotrebne troskove
http://www.klix.ba/vijesti/bih/autobusi ... /141228032
- O'zone
- Globalni moderator
#383 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Kato ti su ljudi izabrani voljom naroda i ovi sad i oni prije njih i oni prije njih.KatarinaKosaca wrote:
Zaštićeni su ono O zone, jako dobro. Neki dan idem iz bolnice prema Vrazovoj, prolazim kroz Alipašinu pored vlade Federacije. Kako sam se bojala nalaza i bila jako nervozna, moja prijateljica koja je bila u pratnji je da me oraspoloži citirala rečenice iz Maratonaca, Balkanskog špojuna, smijele smo se. Kod zgrade Fvlade smo se smijele i govorile, pada vlada, iz zadnjeg filma Bore Todorovića, pa iako smo bile sa strena gimnazije, grupa drotova (da ne kažem kerina) se uhvatila pravo za pištolje i gledala nas. E, sad zamisli dvije žene iz bolnice sa nalazima i to se drznu da kažu, ruka na pištolj. Tako, nije njima baš lako prići. Naoružali su se bijesnim zvjerima i dobro zaštitili našim parama. A imaju i one koje su zadužili kojima je bolje nego ikada i koji su kao pudlice spremni da im budu uz nogavicu.
Donijeli su zakone koji njih štite kao medvjede i nikom to nije smetalo. Malo se gundjalo po kahvama i forumima kao i obično i to je to. E kad se dotjerali cara do duvara sad bi se mijenjalo e pa izmjene nema, sad moram trpiti sistem koji smo svojim precutnim odobravanjem dopustili.
- O'zone
- Globalni moderator
#384 Re: Zadnja posta Orasje ili?
I eto sta su postigli?spreca wrote:kao sto sam i ocekivao...kome su naudili osim sebi....i donijeli nepotrebne troskove
Smiju im se ovi iz vlade ko zadnjim idiotima sad znaju da ih mogu još vise zajebavat i vuci za nos (kao da to već nisu radili)
-
StupskaBitanga
#385 Re: Zadnja posta Orasje ili?
CirkusO'zone wrote:I eto sta su postigli?spreca wrote:kao sto sam i ocekivao...kome su naudili osim sebi....i donijeli nepotrebne troskove
Smiju im se ovi iz vlade ko zadnjim idiotima sad znaju da ih mogu još vise zajebavat i vuci za nos (kao da to već nisu radili)
- aCme
#386 Re: Zadnja posta Orasje ili?
A pazi ovoO'zone wrote:I eto sta su postigli?spreca wrote:kao sto sam i ocekivao...kome su naudili osim sebi....i donijeli nepotrebne troskove
http://tuzlanski.ba/povratak-kuci-docek ... ice-kreka/
Trenutno čekamo autobuse koji su krenuli iz Tuzle. Kod bolnice „Kreka“ čekat će nas zlatni ljiljani, sindikalci i narod, pa ćemo zajedno pred zgradu kantonalne Vlade koja je bila zapaljena, pa da je i srušimo. Nek je nema nikako, svakako je džaba izgorila – kazao je za Agenciju Fena Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika Fabrike obuće „Aida“.
- spreca
#387 Re: Zadnja posta Orasje ili?
I sad kad se malo u avtobusu ugriju,onda fino ove svoje sidikalce izbace iz avtobusa,tamo negdje iza Arizone i neka pjeske idu kuciO'zone wrote:I eto sta su postigli?spreca wrote:kao sto sam i ocekivao...kome su naudili osim sebi....i donijeli nepotrebne troskove
- spreca
#388 Re: Zadnja posta Orasje ili?
On bi mogao malo na optuzenicku klupicu.......nije to njegova cacevinaaCme wrote:A pazi ovoO'zone wrote:I eto sta su postigli?spreca wrote:kao sto sam i ocekivao...kome su naudili osim sebi....i donijeli nepotrebne troskove
Smiju im se ovi iz vlade ko zadnjim idiotima sad znaju da ih mogu još vise zajebavat i vuci za nos (kao da to već nisu radili)![]()
http://tuzlanski.ba/povratak-kuci-docek ... ice-kreka/
Trenutno čekamo autobuse koji su krenuli iz Tuzle. Kod bolnice „Kreka“ čekat će nas zlatni ljiljani, sindikalci i narod, pa ćemo zajedno pred zgradu kantonalne Vlade koja je bila zapaljena, pa da je i srušimo. Nek je nema nikako, svakako je džaba izgorila – kazao je za Agenciju Fena Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika Fabrike obuće „Aida“.
- It_is_a_Leclerc
#389 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Evo, genijalci opet namišljaju. Zgrada kantonalne Vlade je ruglo, na ulazu u Tuzlu, sramota živa, sa koje frca i leti staklo, pada po prolaznicima."pa ćemo zajedno pred zgradu kantonalne Vlade koja je bila zapaljena, pa da je i srušimo. Nek je nema nikako, svakako je džaba izgorila", izjavio je Hasan Užičanin
A oni se ponose što su to uradili.
-
vade_mecum
#390 Re: Zadnja posta Orasje ili?
moze li mi iko objasniti na koji nacin bi 400 KM klix pomoci rjesilo ovaj problem?Radnici su, podsjećanja radi, ka Orašju krenuli u srijedu. Na putu dugom oko 80 kilometara prespavali su u Srebreniku, Ormanici i dvije noći u Orašju. Oni su tražili isplatu 400 KM klix novčane pomoći, a iz Vlade TK su poručili kako im mogu isplatiti po 220 KM i obezbjediti paket sa prehrambenim namirnicama u iznosu od 180 KM.
- KatarinaKosaca
#391 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Ne bi riješili problem, ali bi nahranilo djecu nekoliko dana. Jel toliko teško shvatiti gospodinčići?vade_mecum wrote:moze li mi iko objasniti na koji nacin bi 400 KM klix pomoci rjesilo ovaj problem?Radnici su, podsjećanja radi, ka Orašju krenuli u srijedu. Na putu dugom oko 80 kilometara prespavali su u Srebreniku, Ormanici i dvije noći u Orašju. Oni su tražili isplatu 400 KM klix novčane pomoći, a iz Vlade TK su poručili kako im mogu isplatiti po 220 KM i obezbjediti paket sa prehrambenim namirnicama u iznosu od 180 KM.
-
dpjokala26
#392 Re: Zadnja posta Orasje ili?
colt wrote:
Ironija ili šta!!!
Iz Tuzle sam. Pred zgradom TK (koja je zapaljena) je bilo nekoliko radnika DITE koja je jednog dana kad je širu masu zainteresovalo da vidi šta se dešava uključili u proteste.Neko iz zabave i željom da pravi sranje (ovo je velika većina), a neko mukom. Viđao sam ljude koji nemaju veze ni sa Tuzlom ni sa ovim radnicima a ipak radovali su se da nešto uništavaju. Ostalo znaš . . .
-
vade_mecum
#393 Re: Zadnja posta Orasje ili?
i sta poslije nekoliko dana?KatarinaKosaca wrote:Ne bi riješili problem, ali bi nahranilo djecu nekoliko dana. Jel toliko teško shvatiti gospodinčići?vade_mecum wrote:moze li mi iko objasniti na koji nacin bi 400 KM klix pomoci rjesilo ovaj problem?Radnici su, podsjećanja radi, ka Orašju krenuli u srijedu. Na putu dugom oko 80 kilometara prespavali su u Srebreniku, Ormanici i dvije noći u Orašju. Oni su tražili isplatu 400 KM klix novčane pomoći, a iz Vlade TK su poručili kako im mogu isplatiti po 220 KM i obezbjediti paket sa prehrambenim namirnicama u iznosu od 180 KM.
- spreca
#394 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Zamolio bi one koji poznaju ove njihove sindikalce da nam malo opisu kako zive ovi vozdovi.......nimalo se nebih zadivio da cujem da zive SUPER.......a i mnogi od ovih sto pjesace.
- spreca
#395 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Jebe nas merhamet nash ..........a neki to iskoristavaju........daj nam humanitarne.vade_mecum wrote: i sta poslije nekoliko dana?
- It_is_a_Leclerc
#396 Re: Zadnja posta Orasje ili?
spreca wrote:Zamolio bi one koji poznaju ove njihove sindikalce da nam malo opisu kako zive ovi vozdovi.......nimalo se nebih zadivio da cujem da zive SUPER.......a i mnogi od ovih sto pjesace.
Od 01:15
-
dpjokala26
#397 Re: Zadnja posta Orasje ili?
ko se usprotivio ovakvoj odluci? NIKO,BAS NIKO.
E, TAKO NAM PROLAZE VOZOVI...
http://www.rtvbn.com/322920/Bivsa-vlast ... jeli-hljeb
E, TAKO NAM PROLAZE VOZOVI...
http://www.rtvbn.com/322920/Bivsa-vlast ... jeli-hljeb
-
vade_mecum
#398 Re: Zadnja posta Orasje ili?
e pa zbog tog merhamet mentaliteta nam kao drustvu nece biti bolje dok se ne promjenimo. daleko od toga da ljudima ne treba pomagati kada im je pomoc prijeko potrebna ali ne moze vecinu drustva ciniti socijalne kategorije, penzioneri i nezaposleni. mislim, moze ali dokle?spreca wrote:Jebe nas merhamet nash ..........a neki to iskoristavaju........daj nam humanitarne.vade_mecum wrote: i sta poslije nekoliko dana?
- spreca
#399 Re: Zadnja posta Orasje ili?
Sve jasno....hajmo malo pjeske pa cemo usput sta da zapalimoIt_is_a_Leclerc wrote:spreca wrote:Zamolio bi one koji poznaju ove njihove sindikalce da nam malo opisu kako zive ovi vozdovi.......nimalo se nebih zadivio da cujem da zive SUPER.......a i mnogi od ovih sto pjesace.
Od 01:15
- spreca
#400 Re: Zadnja posta Orasje ili?
vade_mecum wrote:e pa zbog tog merhamet mentaliteta nam kao drustvu nece biti bolje dok se ne promjenimo. daleko od toga da ljudima ne treba pomagati kada im je pomoc prijeko potrebna ali ne moze vecinu drustva ciniti socijalne kategorije, penzioneri i nezaposleni. mislim, moze ali dokle?spreca wrote:Jebe nas merhamet nash ..........a neki to iskoristavaju........daj nam humanitarne.vade_mecum wrote: i sta poslije nekoliko dana?