Zadig pretrpio novu traumu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

edu

#1 Zadig pretrpio novu traumu!

Post by edu »

U dnevnom boravku obiteljskoj kući u Donjem Daruvaru jučer ujutro oko 3.30 sati, dvadesetpetogodisnja Nevinka kuhinjskim je nožem pokusala ubiti svog supruga Zadiga (24). Nakon žestoke svađe u kojoj je Zadig za kosu povukao suprugu (sto se prokurcio.. :D :D ), Nevinka je dohvatila nož i tri puta ga ubola u prsa. Od zadobivenih ozljeda Zadig je do dolaska hitne medicinske pomoći proveo u nesvjesnom stanju. Iz bolnice su javili da je povrijedjeni vanzivotne opasnosti i da jedva ceka da se vrati svakodnevnim aktivnostima kao sto su papucarenje, usisavanje, peglanje...Prema priopćenju Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske i podacima koje su policajci prikupili od počiniteljice, Zadig je došao kući oko 3.05 sati vidno pijan (trazim majko spas u casiiiiiiiiii.. :D :D ) i odmah počeo usisavati kucu :D :D , da bi u jednom trenutku ostavio usisivac i sjeo da odmori malo. Nevinka je slucajno izasla iz svoje sobe i ugledavsi Zadiga da sjedi pocela je da galami. Pretpostavlja se da je Zadig iz straha :D :D povukao suprugu za kosu a ova je uzvratila ni manje ni vise nego nozem u prsa (3x :D )
Alkotest je bio pozitivan i kod Nevinke. Naime, alkometar je pokazao koncentraciju od 1,13 promila alkohola u krvi. Nakon obavljene kriminalističke obrade uz kaznenu prijavu bit će privedena istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru.
Od susjeda obitelji Zadigic doznali smo da su supružnici bili u dobrim odnosima, iako su isti bili veoma rijetki :D :D . Živjeli su od Nevinkine plate iako je ponekad i Zadig znao donijeti koji dinar. Glava kuce, Nevinka :D :D , je poznata kao veoma teretli zena, te su komsije cesto vidjali uplakanog Zadiga kako spava ispred kuce :D :D .

Zelim mu sto brzi oporavak i sto brze vracanje njegovoj svakodnevnici.. :D :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

ja budale, majko rodjena... :lol: :lol: :lol:
edu

Post by edu »

BigusDickus wrote:ja budale, majko rodjena... :lol: :lol: :lol:
koga?..zadiga?..zene mu? :D :D :D
flora.sa

Post by flora.sa »

meni je nejga žao...
:(
:D
od svih žena na vas bijejli svijet, on sebi nađe.....e Zadigu jesi kreten :D .
drugi put-dva put mejri, jednom sijeci. :D
edu

Post by edu »

flora.sa wrote:drugi put-dva put mejri, jednom sijeci. :D
je li to njegovoj zeni dajes savjet.. :D :D :D
TheGame

Post by TheGame »

ja sam čuo da mu je prvo u koljena pucala a tek onda je nož proradio :D
edu

Post by edu »

pucala je ispod koljena..jer se to pika kao laksa tjelesna povreda..i to nije pokusaj ubistva..no kad je on ponovio da poslije usisavanja i peglanja opet namjerava uzeti jednominutni odmor onda je pocela galama..i vec opisani scenario..jebo ga odmor..ne znam sto mu je to trebalo :D :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

... i 'ajd ti se onda ozeni :roll:

krkan

Post by krkan »

tome svemu su predhodila saranja sa pitt-ovom andjom

i pitt je bio u pravu kad je prinovu dao na analizu DNA

jerbo se ispostavilo da je isti bio u pravu :D
edu

Post by edu »

je li prinova lici na zadiga..meni bas ima pittove sape.. :D :D :D
rei

Post by rei »

edu wrote:pucala je ispod koljena..jer se to pika kao laksa tjelesna povreda..i to nije pokusaj ubistva..no kad je on ponovio da poslije usisavanja i peglanja opet namjerava uzeti jednominutni odmor onda je pocela galama..i vec opisani scenario..jebo ga odmor..ne znam sto mu je to trebalo :D :D :D

cuj i to bez pitanja uzeti jednominutni odmor , svasta, :D
Bumbar

Post by Bumbar »

ama cuj uezi odmor ikako...pohasio se to od alkohola bio :D :lol:
edu

Post by edu »

sad me zvao iz bolnice..kaze ako mu budete isli u posjetu da mu ne nosite ni voce ni sokove..samo mu donesite peglu..usisivac..i sl..da ne izadje iz fola.. :D :D :D
Himera

Post by Himera »

BELAJ :D :D :D :D :D :D
hananah

Post by hananah »

Jadan nas Zadig, zato ga nema :(
Kareem Abdul-Jabbar

#16 Re: Zadig pretrpio novu traumu!

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

edu wrote:U dnevnom boravku obiteljskoj kući u Donjem Daruvaru jučer ujutro oko 3.30 sati, dvadesetpetogodisnja Nevinka kuhinjskim je nožem pokusala ubiti svog supruga Zadiga (24). Nakon žestoke svađe u kojoj je Zadig za kosu povukao suprugu (sto se prokurcio.. :D :D ), Nevinka je dohvatila nož i tri puta ga ubola u prsa. Od zadobivenih ozljeda Zadig je do dolaska hitne medicinske pomoći proveo u nesvjesnom stanju. Iz bolnice su javili da je povrijedjeni vanzivotne opasnosti i da jedva ceka da se vrati svakodnevnim aktivnostima kao sto su papucarenje, usisavanje, peglanje...Prema priopćenju Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske i podacima koje su policajci prikupili od počiniteljice, Zadig je došao kući oko 3.05 sati vidno pijan (trazim majko spas u casiiiiiiiiii.. :D :D ) i odmah počeo usisavati kucu :D :D , da bi u jednom trenutku ostavio usisivac i sjeo da odmori malo. Nevinka je slucajno izasla iz svoje sobe i ugledavsi Zadiga da sjedi pocela je da galami. Pretpostavlja se da je Zadig iz straha :D :D povukao suprugu za kosu a ova je uzvratila ni manje ni vise nego nozem u prsa (3x :D )
Alkotest je bio pozitivan i kod Nevinke. Naime, alkometar je pokazao koncentraciju od 1,13 promila alkohola u krvi. Nakon obavljene kriminalističke obrade uz kaznenu prijavu bit će privedena istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru.
Od susjeda obitelji Zadigic doznali smo da su supružnici bili u dobrim odnosima, iako su isti bili veoma rijetki :D :D . Živjeli su od Nevinkine plate iako je ponekad i Zadig znao donijeti koji dinar. Glava kuce, Nevinka :D :D , je poznata kao veoma teretli zena, te su komsije cesto vidjali uplakanog Zadiga kako spava ispred kuce :D :D .

Zelim mu sto brzi oporavak i sto brze vracanje njegovoj svakodnevnici.. :D :D :D
da, ali ovome je prethodilo ovo!! :D:D
Mrtav pijan vozio 15 kilometara bez pola auta
ponedjeljak, 13.6.2005 15:01

PROŠLI petak na našim se prometnicama dogodilo 47 prometnih nesreća, a Indexov novinar je osobno svjedočio zasigurno najbizarnijoj nesreći prošlog vikenda.

I dok se kod nas raspravlja o utjecaju novog Zakona o sigurnosti u prometu i utjecaju njegove najvažnije stavke, one o famoznih 0,0 promila, hrvatskim cestama i dalje prometuju asfaltni kauboji, kojih se sve to ne tiče.

Vidno alkoholizirani vozači još su uvijek čest slučaj, ali da vozač bude toliko pijan da udari u zaštitnu ogradu, odvali pola auta i sa probušenom gumom nastavi voziti još petnaestak kilometara, to se ne viđa svaki dan.

U petak navečer vaš se novinar vraćao s društvom iz Zagorja, a u tijeku je bila rasprava o povezanosti crnog imidža Zagorske magistrale i lokalnog vina "sumporaša", kad se ispred njih ukazao automobil, čiji vozač (poslije smo saznali da se zove Zadig (24) ) nikako nije uspijevao zadržati pravu putanju. Srebrni Peugeot 307 SW zagrebačkih registracijskih oznaka "glavinjao" je cestom i gubio kontrolu nakon svakog zavoja, a nesreća je već bila u zraku. Pitanje je bilo jedino hoće li sletjeti u kanal ili će ga satrati neki Kamazov kiper.

Začudo, ništa od toga, a samouvjereni Zadig nekako uspijeva doći do silaska na zaobilaznicu i nastavlja. Zavoj, nema šansi da ga prođe, pomislim i kažem suputniku da pazi što će se desiti. On već pali mobitel i snima. Peugeot na pola zavoja udara u zaštitnu ogradu, odbija se, zanosi i još jednom udara u ogradu. Palim četiri žmigavca i pripremam se stati, ne bi li pomogao unesrećenom, ali ne, "majstor" nastavlja vožnju.

Vozi on tako 50-60 km/h po zaobilaznici, a dijelovi automobila otpadaju. Zovem 92 i kažem da čovjek ispred mene vrluda u slupanom autu i čekamo da mu pukne guma, pošto ono što je ostalo od prednjeg kraja struže po njoj.

Nedugo zatim, guma puca, a miris spaljene plastike širi se cestom. On ne staje i vozi dalje, skrećemo na izlaz Zapad i na podsusedskom mostu zovem policiju još jednom.

"Čovjek vam ulazi u grad bez jedne gume, mislite vi doći?", kažem, a policajac odgovara: "Kako mislite bez kotača? Evo, šaljemo patrolu." - odgovara glas na drugoj strani. Iskre frcaju na sve strane, a ja jedva uspijevam s testnom Primerom izbjeći otpale dijelove vozila.

Agonija se nastavlja do shopping centra Prečko, gdje automobil konačno staje. Dolazi i policija. Staju ispred njega, dolaze do automobila, a Zadig im poručuje:"Ne mogu ubacit u prvu, pa ako bi vi mogli". :lol::lol:

Policajac zbunjeno gleda, uzima dokumente i ostavlja Zadiga za upravljačem upaljenog automobila. Stojim i ne vjerujem. Zadig pokušava pokrenuti auto, nadolazeći automobili toliko da ne udare nekoga, pošto policija baš i nije osigurala mjesto.

Izlazi Zadig i kaže kako nije baš pio :-) :lol::lol:. Policajac ga upita da što je udario, a Zadig kaže ništa :lol:. Odvodi ga do desnog kraja automobila, Zadig tetura za njim, a policajac će "Gospodine, fali vam pola automobila, nema blatobrana, kotača, svjetala, ničega, izilo sve." Zadig odgovara: "Evo, baš i ja gledam, ovo je i meni novo :lol::lol::lol::D. Ne znam."

Situacija je postala tužna. Alkohol popušta, a Zadig polako uviđa što je napravio: "Koji sam ja glupan :lol::lol:! A inače dobar, ne pijem :D. Što ti je život!"

Nama padaju na pamet misli kako je sigurno auto pod kreditom, koji mu uzima masni dio plaće. Ubit će ga žena sutra:lol::lol:, kad shvati kako ništa od ljeta, puta na more. Nema auta, nema dozvole, a nema ni para. I sve to jer je bio škrt dati par stotina kuna za taksi.

Miljenko Nikolić
:lol::lol:

tako da je Zadigova supruga u sustini bila vise nego milostiva ostavljajuci ga u zivotu samo sa trajnim invaliditetom :lol::lol:
digger

Post by digger »

hananah wrote:Jadan nas Zadig, zato ga nema :(
Ja sam uvijek znao da njegovo druzenje sa Pitt-om nije dobra ideja, ali, ko mene slusa.... :D
pitt

Post by pitt »

digger wrote:
Ja sam uvijek znao da njegovo druzenje sa Pitt-om nije dobra ideja, ali, ko mene slusa.... :D
Eto sad mene za sve okrivite :roll:
Lace

Post by Lace »

sta dirate pitta...a nemojte ni zdaiga...dosta mu je sto je blesav :D
edu

Post by edu »

zadig je izasao iz bolnice..konacno se vratio svojim svakodnevnim aktivnostima..papucarenju..usisavanju..peglanju..dobrodosao papucaru...
Zadig

Post by Zadig »

edu wrote:zadig je izasao iz bolnice..konacno se vratio svojim svakodnevnim aktivnostima..papucarenju..usisavanju..peglanju..dobrodosao papucaru...
PiĆka ti se ogadila barabo jedna, nisam ni vidio ovu sramotu od teme

Kuku lele sad cijela carsija zna

ne smijem se kuci vratiti
da mi je samo nekako stvari uzeti neprimjetno
:roll: :D
bug

Post by bug »

pitt wrote:
digger wrote:
Eto sad mene za sve okrivite :roll:
ma ne brini :D druzim se s tobom pa :D sta meni fali :D :D
edu

Post by edu »

Zadig wrote:
edu wrote:zadig je izasao iz bolnice..konacno se vratio svojim svakodnevnim aktivnostima..papucarenju..usisavanju..peglanju..dobrodosao papucaru...
PiĆka ti se ogadila barabo jedna, nisam ni vidio ovu sramotu od teme

Kuku lele sad cijela carsija zna

ne smijem se kuci vratiti
da mi je samo nekako stvari uzeti neprimjetno
:roll: :D
hoces da ti ja odem kod zene.................po stvari.. :D :D :D
Zadig

Post by Zadig »

Smradu,