obuca wrote:@ _dulcela_: cini mi se da si nastavnik pa opravdavas cijelo sranje u nasim skolama. covjece veliki su problem i profesori i nastavnici koji mogu odreden % nastave izmijeniti i koji svom predmetu daju prevelik znacaj. djeca popadase s nogu. ovo nije normalno. lijepo ti cura rece ako treba opisati i djete super opise ZASTO PONIZAVATI DJETE s trojkom, a tvrditi da je rad super. nemate vi pristupa djeci. djeca treba skolu da pojme kao nesto sto je dobro, da se osjecaju lijepo. A sta imamo? Imamo djecu kojoj je ZLO od skole i vasih radnih metoda, od izivljavanja i od VASIH ZAHTJEVA. Recenica u diktatu drugog razreda glasila je ovako: Onaj ko ne napise lijepo diktat nije nista naucio i bice vracen u 1 razred. Pa jel to produktivno. Prepadanje djece. Kakvi ste vi pedagozi, nastavnici????
Nisam nastavnik, nisam ni blizu toga.. kazem samo da ne razumijem zbog cega roditelju smeta da mu dijete nauci pravilno pisati i govoriti.. Govorila sam samo o nasem jeziku, ne o ostalim predmetima.
Cini mi se da pojedini ljudi ili nisu isli u skolu nikad, ili su imali neke druge uslove.. i moja je torba bila isto tako teska koliko je teska i danasnja.. zato su roditelji vodili djecu u skolu i nosili im torbe i dolazili u skolu po njih.
Ne govorim ja o nastavnom planu, o tome da li je djeci previse necega ili ne. O tome niko od nas ne odlucuje, a svakako se treba zaliti na pravom mjestu.
Grad je pun djece koja toliko neispravno govore, koja ne znaju pravilno napisati svoje ime i prezime, koja se ne znaju potpisati.. da bi zaista roditeljima trebalo biti drago da postoji mozda jos uvijek neki nastavnik ili ucitelj koji zeli dijete nauciti pravilno pisati.
I svi smo mi plakali nad knjigama.. nekad opravdano, a jako jako cesto neopravdano.. zato sto smo bili lijeni, zato sto smo bili djeca. Dijete koje se nije ni malo namucilo kroz svoje skolovanje, nije ni naucilo nista.
Postao je trend od 2.razreda osnovne djeci dovoditi instruktore..
Ali to je moje misljenje.. to je ono sto ja za svoje dijete zelim, da nauci govoriti pravilno svoj jezik!
I ne prihvatam i ponovo kazem, ne razumijem ljutnju roditelja koji se buni zbog toga sto je pismeni rad ocjenjen manjom ocjenom zbog gramatickih gresaka