Imaš ga u svim trgovačkim centrima, samo ga valjda nisi uočila. Ja ga često znam kupiti i u DM-u. Na odjelu zdrave hrane. Znam da ima DM u Sarajevu.Šeherzada
Napo0kon da znam........Nema gdje ga nisam trazila
Zacini...
Moderator: anex
- dalmatinka
#76 Re: Zacini...
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#77 Re: Zacini...
Ima naravno,samo tu nisam gledala.U Merkatoru na Alipasinom i Dobrinji nema,u Merkuru takodje nema.....dalmatinka wrote:Imaš ga u svim trgovačkim centrima, samo ga valjda nisi uočila. Ja ga često znam kupiti i u DM-u. Na odjelu zdrave hrane. Znam da ima DM u Sarajevu.Šeherzada
Napo0kon da znam........Nema gdje ga nisam trazila
Ali ibarem ga ima Merkator na Socijalnom
- Irm@
#78 Re: Zacini...
@hadzinica: hvala ti..pogledat cu u Merkuru Tus je daleeeko
a soja sos mi je najbolje otkrice ikad..samo meni on uopce nije sladak nego kiselkast...idealan za pilecu salatu...mmm
a soja sos mi je najbolje otkrice ikad..samo meni on uopce nije sladak nego kiselkast...idealan za pilecu salatu...mmm
- Šeherzada
#79 Re: Zacini...
U sta najvise stavljate soja sos?U koja jela?
- tech10
#80 Re: Zacini...
Ja salep bez dzumbira ne bih nikada popio.
-
vade_mecum
#81 Re: Zacini...
ja stavljam u salate, rizota i currye uglavnom mada mozes stavljati u skoro sve vrste jelaŠeherzada wrote:U sta najvise stavljate soja sos?U koja jela?
-
maraska
#82 Re: Zacini...
Meni soja sos odlično paše uz rižoto s povrćem. Napravim "žutu" rižu sa šafranom, prilog razno povrće malo preprženo u tavi sa začinima tipa tandoori ili čili. Može i sa mesom (a ne mora). Soja sos daje tu slatkoću koja odlično ide uz ta začinjena jela.
- Šeherzada
#83 Re: Zacini...
E hvala vam,pokusam 
-
encian
#84 Re: Zacini...
soya sos obicno ne ide u curry. tamo stavljate chili, kumin, turmerik, moze i koriander, garam masala (sa cim se pravi i caj) (ovo je zapravo mix zacina, sadrzi i neke od ovih sad nabrojanih). inace, trik sa karijem je brdo luka isjeckan praaaavo sitno, toliko sitno da se skroz raspadne kuhanjem i kariju da malo gustine. zacini se uvijek dodaju na luk koji se dinsta, nikad na kraju. a ni voda se nikad ne dosipa osim ako se meso nije skuhalo u svom sosu.
(imam raje iz bangladesa, nepala i indije, pa su me valjda ispravno poducili).
sto se tandoori zacina tice, obicno se koriste za piletinu koja se pece u tandoori pecnici. inace super je za marinirati piletinu, tandoori pack (koji je smjesa) ili oni gore zacini se pomjesaju sa jogurtom. umjesto jogurta moze i kisela voda (mada savjetujem jogurt), moze se dodati i sirce ili limun ako ste bas zabrinuti da ce piletina ostati tvrda. na komadima piletine se naprave usjeci i unutra se utisne ove marinade, a okolo se piletina dobro natrlja (naravno, odledjena). smjesa ne smije da bude blijeda. na kraju se piletina ostavi preko noci najmanje u tom jogurtu u frizideru. eh, sad, i u rerni kad se ispece je ukusno, ali ako imate kakav rostilj
. garant cete biti glavni u raji.
sto se tandoori zacina tice, obicno se koriste za piletinu koja se pece u tandoori pecnici. inace super je za marinirati piletinu, tandoori pack (koji je smjesa) ili oni gore zacini se pomjesaju sa jogurtom. umjesto jogurta moze i kisela voda (mada savjetujem jogurt), moze se dodati i sirce ili limun ako ste bas zabrinuti da ce piletina ostati tvrda. na komadima piletine se naprave usjeci i unutra se utisne ove marinade, a okolo se piletina dobro natrlja (naravno, odledjena). smjesa ne smije da bude blijeda. na kraju se piletina ostavi preko noci najmanje u tom jogurtu u frizideru. eh, sad, i u rerni kad se ispece je ukusno, ali ako imate kakav rostilj
-
drekalica28
#85 Re: Zacini...
Ja sam radnju obišla danas, i oduševljena sam.incredibilex wrote:Otvorena je odlicna radnja na ciglanama,Husrefa Redzica 20,imaju svega za azijsku kuhinju.
Kupila sam tandori masala začin, sviježeg bosiljka, sušenu lemon grass (je li limunova trava na našem????) i kokosovo mlijeko.
Da sam mogla, čini mi se da bih bila kupila pola radnje.
Uskoro idem opet.....ali definitivno.
- Irm@
#86 Re: Zacini...
uuu zanimljivo
mozes mi reci gdje je tacno..mislim sta je u blizini 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#87 Re: Zacini...
I mene zanima.Irm@ wrote:uuu zanimljivomozes mi reci gdje je tacno..mislim sta je u blizini
- Irm@
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
-
drekalica28
#90 Re: Zacini...
Vidim da si se već snašla.Irm@ wrote:uuu zanimljivomozes mi reci gdje je tacno..mislim sta je u blizini
Radnja je stvarno super i djevojka koja radi unutra je vrlo, vrlo ljubazna.
-
drekalica28
-
pLaV00kA_LmY
#93 Re: Zacini...
Meni je iskreno uvijek tesko skontati koji se zacini slazu, pa malo provjerim u kuharima ili slicno.. Onda nekad i sama eksperimentisem, kako kad..
-
duboka_misao
#95 Re: Zacini...
pa kolega ima`l tih jamajkanskih ja ponudih meso ti papricice da se baci sta na rostiljjOFLA wrote:Ima li neko da voli feferone i uzgaja na balkonu druge ljute papričice ? Čokoladni habanero, puriru, čiltepine, jolokiju, jamajsku čokoladu, pulla, i slične divljački ljute ali aromatične paprike ?