zacepljeno uho
Moderator: anex
-
TRAXdata
#1 zacepljeno uho
pozz svima, situacija je sljedeca: nahladjen sam, znaci kasalj, nos, nemam bolove, grlo ok, nemam temperaturu.. imam osjecaj da na desno uho ne cujem kako treba, kad pricam, imam osjecaj da je to uho zacepljeno, recimo kao od ronjenja.. odem do apoteke i dobijem "hidrogen peroxid" kazu mi da stavljam 2-3 kapi 4 puta dnevno i da ce biti ok, medjutim kad stavim te kapi ja mislim da su one namijenjene za situacije kada je uho zacepljeno sa vanjske strane, a ja imam osjecaj da je zacepljenje negdje unutra, ne mogu vam bas opisati, kad pricam, isto ko da govorim iz bunara, nesto u tom fazonu.. pa eto.. jel neko imao problema s tim? kako se rjesava? unaprijed hvala
- Joey Tribbiani
#2 Re: zacepljeno uho
ja sam pokusao na sve nacine, 2 dana se nervirao. Na kraju sam otisao na otorinu i gore su mi sredili. Zacepilo se, neka reakcija na prehladu.
- M.O.S-
#3 Re: zacepljeno uho
Druze pokusaj naci kod neke komsinice cuvakuse a moze ti pomoci i obicno ulje....
- sheilak
#4 Re: zacepljeno uho
Kako je to neugodan osjećaj! Meni se vrtilo, bilo mi muka, brrrrrr. Slazem se s Joey-em, odi na otorinu, oni će to najbolje sanirati.

-
skojotovski
#5 Re: zacepljeno uho
majstore, odes fino kod otorinca i sredi ti. mozda ti se cerum nakupio - isperu vodom i uho ko novo. a, mozda je upala. a tu vec ide terapija. i nemoj se zezati, experimentirajuci sa kojekakvim rekla-kazala forama, jer upala uha je hebena, a pride ako se zakomplikuje.... stoga, prosetaj do doktora
- The Nightwatchman
#6 Re: zacepljeno uho
kakva bolan cuvarkuca, nemoj ljude uvaljivat. jednom sam prokleo sve nadriljekare i sveznalice zbog kojih sam zavrsio u bolnici na inekcijama s najgorom mogucom upalom uha, jer su me nagovorili da kapam cuvarkucu i da ce biti sve ok, a nisam na vrijeme poceo s antibiotikom.M.O.S- wrote:Druze pokusaj naci kod neke komsinice cuvakuse a moze ti pomoci i obicno ulje....
cuvarkuca nema NIKAKAV efekat i fizioloski dokaz ne postoji da ima BILO KAKAV uticaj na uho.
postavljacu teme preporucujem da ode fino na otorinu i da ga dobro "propušu"
-
TRAXdata
#7 Re: zacepljeno uho
ma ne znam sad za tu cuvarkucu i za jestivo ulje, posto sam dobio u apoteci ove kapi za ispiranje, ocito nije to, nego je zacepljenje unutra, usljed prehlade, ma upravu ste, otorino i dovidjenja 
-
TRAXdata
#8 Re: zacepljeno uho
eh, isao sam doktoru, pa za ubuduce da znate kakva je situacija, tablete i kapi, i rekao mi je da za dva tri dana moze teci krv iz uha ali da je to ok, ipak hvala svima koji su dali bilo kakav savjet, jedan sam od onih koji se tesko odlucuju na odlazak doktoru, ali sam vidio da nema ovdje pomoci narodne medicine..
pozz
- Jazzy.ba
#9 Re: zacepljeno uho
Nakon upale uha koja je lijecena antibioticima, unazad 7 dana imam potpuno zacepljeno uho. U nos kapam onaj Operil, ali nikako da se odcepi, imal ko kakav prijedlog? Ovo je katastrofa. 
- bosanceros_
#10 Re: zacepljeno uho
ljudi moji pomagajte vec 15 dana imam problema sa uhom lijevo je u pitanju ako ima ikakve veze strana , naime neboli me apsolutno nista samo me jako zasvrbi nekad i ono nagluv sam na njega,medjutim kada sam u vertikali sve je OK cujem super medjutim problem kad ono legnem u horizontalu odmah se zacepi i onda je frka jbt niko necjeni sluh koliko znaci,pokusavao sam sa nekim sprejom za uho cini se da ze zove Vaxol,malo pomogao ali ne u potpunosti,e sad a do doktora da odem malo se i bojim ,ali izgleda da cu morati samo znam da je ovo pravo zahebanooooo ljudi moji za poludit kad pricas nemas kontrole uopste

-
granita
#11 Re: zacepljeno uho
Ma, nis' strasno. Ispere ti uho i kuci. Nije ugodno, ali ne boli.
-
blablaa1
#12 Re: zacepljeno uho
Ljudi molim pomooc..naime prije 4 dana imala sam temperaturu i upalu sinusa,mogu rec da sam skupila neku virozu.Dan nakon sta sam se razboljela zacepilo mi se desno uha a sljedeci dan i drugo.Ima tjedan dana slabo cujem i jako je nervirajuce
Imam starijeg brata i on mi je rekao da je to vjerojatno zbog upale sinusa,ali problem je u tome sto sam ja sad potpuno zdrava ali usi su mi jos uvijek zacepljene i necujem.Jel netko imao slican problem?Molim pomoc jer jos jedan dan provedem li polugluha mislim da cu poludit..
-
everlast
#14 Re: zacepljeno uho
samo doktor moze znati sta je, otidji pregledaj uho,grlo,nos, i ne mahnitaj bezveze po forumima.blablaa1 wrote:Ljudi molim pomooc..naime prije 4 dana imala sam temperaturu i upalu sinusa,mogu rec da sam skupila neku virozu.Dan nakon sta sam se razboljela zacepilo mi se desno uha a sljedeci dan i drugo.Ima tjedan dana slabo cujem i jako je nervirajuceImam starijeg brata i on mi je rekao da je to vjerojatno zbog upale sinusa,ali problem je u tome sto sam ja sad potpuno zdrava ali usi su mi jos uvijek zacepljene i necujem.Jel netko imao slican problem?Molim pomoc jer jos jedan dan provedem li polugluha mislim da cu poludit..
sretno.
-
blablaa1
#15 Re: zacepljeno uho
Eh sad.lako je reci odi k doktoru!ali i tu imam problem.Moja zdravstvena iskaznica je ostala kod majke a ona je u njemackoj,sta da radim??

-
stup metropola
#16 Re: zacepljeno uho
Nek ti posalje preko vibera
- irac300
#17 Re: zacepljeno uho
A jbg, valjda ti je zdravlje najpreče. Plati, nije toliko skup pregled. Od foruma nemaš ništa, osim savjeta o čuvarkući i slične budalaštine.blablaa1 wrote:Eh sad.lako je reci odi k doktoru!ali i tu imam problem.Moja zdravstvena iskaznica je ostala kod majke a ona je u njemackoj,sta da radim??![]()
![]()
- bosanceros_
#18 Re: zacepljeno uho
Ako jos nije proslo samo doc. i doc ja se patio 3/4 mjeseca sa raynoraynim stvarima odem covjeku on pregleda ispere 2x bila je neka upala jos mi kaze da sam alergican cinimi se na hrom to ono od ceka se prave one kvake na vratima kaze ne diraj usi prstima sad hvala bogu sve 5 
-
dezurni_ucenik
#19 Re: zacepljeno uho
TRAXdata wrote:pozz svima, situacija je sljedeca: nahladjen sam, znaci kasalj, nos, nemam bolove, grlo ok, nemam temperaturu.. imam osjecaj da na desno uho ne cujem kako treba, kad pricam, imam osjecaj da je to uho zacepljeno, recimo kao od ronjenja.. odem do apoteke i dobijem "hidrogen peroxid" kazu mi da stavljam 2-3 kapi 4 puta dnevno i da ce biti ok, medjutim kad stavim te kapi ja mislim da su one namijenjene za situacije kada je uho zacepljeno sa vanjske strane, a ja imam osjecaj da je zacepljenje negdje unutra, ne mogu vam bas opisati, kad pricam, isto ko da govorim iz bunara, nesto u tom fazonu.. pa eto.. jel neko imao problema s tim? kako se rjesava? unaprijed hvala
Prvo otidji doktoru nek ti ocisti usi,moguce je da je to problem.
Ako nije to,onda imas problem kao sto sam ja imao,kad sam bio mladji.Doktor mi je rekao da zacepim nos prstima i disem.Ali nemoj pretjerivati da ne probijes usni bubnjic.Radi tu vjezbu jedan period i procistice se.I obavezno zvake zvaci.
Znam da zvuci smijesno,ali mene je tako proslo.