Nema normalnog covjeka kojega ono nije pogodilo, u kome nije izazvalo zgrazanje i pitanje koje se vrti vec toliko godina: Kako je uopste moguce da ljudi onako hladnokrvno, bez ikakvog osjecaja ubijaju druge ljude?
Isto tako, kod svakog normalnog covjeka, pojavi se na kraju svega toga prvo nada da ce se zlocinci kazniti, da ce pravda pobijediti i istina saznati, ali isto tako, pojavi se i ona normalna, logicna zelja da se zlo nikad ne ponovi...
Medjutim, ovdje na forumu desava se upravo ono sto nas je na kraju krajeva i dovelo do onakvih slika.
Mrznja, pozivi na linc, isticanje svojih, pljuvanje po drugima, jezik totalnog nerazumijevanja koji bi tako rado da ustupi mjesto sto hladnom sto vatrenom oruzju...
Idioti sa svih strana ponovo koriste zlo do koga su ili sami doveli ili su to radili oni koje ti isti idioti podrzavaju! Glas razuma se vrlo rijetko cuje a i kad se pojavi, zatomi ga kanonada iz usta zapjenjenih i pobjesnjelih nacionalista zeljnih jos vise krvi, jos vise stradanja, jos vise zla...
A koje im je oruzje? Pa, zna se, toliko puta oprobano: Ako nisi s nama, njihov si!
Ne zato sto sam naivan, ne zato sto sam neinformisan, ne zato sto sam neiskusan, ali ipak, IPAK sam se nadao da za nas ima nade, da su sile zla na izdisaju, da se ljudi ipak polako okrecu ka buducnosti.
Ovi zadnji dani pokazali su koliko sam bio u krivu!
Zato, bas sad, kad je najmanje onih koje sam tako rado citao, s kojima sam tako rado diskutovao i misljenja uvazavao i onda kad se u potpunosti nisam slagao s njima, ja se jednostavno povlacim s foruma.
Ne mogu si dozvoliti rasprave sa svakakvim idiotima, koje god boje bili jer ja jednostavno nemam odgovora na bljuvotine koje oni komentarima zovu!
Vama koji ostajete i koji ste vrijedni mog dubokog postovanja (znate vrlo dobro koji ste!) zelim sve najbolje u zivotu! Rat me je naucio da nikad ne treba reci NIKAD, pa se mozda i cujemo nekad, ali kako sad forum izgleda, ne vjerujem!
p.s. Da, mogao sam se povuci i bez da ovo napishem, ali zelio sam da na kraju kazem ZASTO se povlacim!
Jer, i to je jedan vid otpora!
Javno ignorisati iditizam i nacionalisticku zadojenost!