Zabrinut za djete
Moderator: anex
-
DZONPI
#1 Zabrinut za djete
Naime cerka je operisala cistu koja se nalazila duboko u ledzima koja je zacepljavala kanal i stvarala upale.Nakon 1 operacije kazu mora se opet operisat jer nije sve ocisceno i sta je jos cudnije rana nikako da zaraste a proslo vec 2-3 mjeseca od prve operacije.Ona se osjeca dobro tesko ujutru ustaje i jednom je cak i krv imala i na nos i u pljuvacki.2 operacija ce bit krajem Jyla.Zna li iko mogu li te ciste bit opasne i kakvi se to kanali nalaze duboku u ledzima odma iznad zadnjice.
-
miki27A
#2 Re: Zabrinut za djete
Koliko je kcerki godina? Sta su rekli koja je vrsta ciste? Epidermoidna, sebacious (ne znam kako se kaze na nasem) .. Caka je da svaka cista ima kao membranu u kojoj je smjesten materijal: ono bijelo ili zuto sto izadje kad se iscijedi. Ako se to ne ukloni velike su sanse da ce se opet vratiti sto se kod kcerke i desilo. Ciste su veoma cesta pojava i nemoj da te to brine.
Sad procitah da je ipak pilonidalna cista: te teze zarastaju i duze vremena treba za zarastanje (zbog same lokacije ciste).
Evo o tome: http://www.mayoclinic.org/diseases-cond ... n-20025007
Sad procitah da je ipak pilonidalna cista: te teze zarastaju i duze vremena treba za zarastanje (zbog same lokacije ciste).
Evo o tome: http://www.mayoclinic.org/diseases-cond ... n-20025007
-
DZONPI
#3 Re: Zabrinut za djete
Hvala na odgovoru
Ma nisu nam nista konkretno rekli samo da nije sve izvadjeno i da moraju kanal vadit koji je takodje zacepljen od te ciste.Cerka je 14 i umorna je nekako vidis da nije najbolje.Ne kontam kako nisu uspjeli sve da izvade nemamo pravu dijagnozu jer specijalist sto je operiso nemozes doc do njega ovo sve nam je sestra ispricala nakon pregleda rane i snimka.
Ma nisu nam nista konkretno rekli samo da nije sve izvadjeno i da moraju kanal vadit koji je takodje zacepljen od te ciste.Cerka je 14 i umorna je nekako vidis da nije najbolje.Ne kontam kako nisu uspjeli sve da izvade nemamo pravu dijagnozu jer specijalist sto je operiso nemozes doc do njega ovo sve nam je sestra ispricala nakon pregleda rane i snimka.
-
miki27A
#4 Re: Zabrinut za djete
Hajde ako mozes stavi taj snimak na link i posalji mi na pp, da posaljem i pitam ovdje par doktora ako hoces.
A dijete totalno razumijem : odrasli muskarci placu zbog ovoga (imas na forumu hr temu o ovom pa pogledaj i tamo), kako se tek malena osjeca.
A dijete totalno razumijem : odrasli muskarci placu zbog ovoga (imas na forumu hr temu o ovom pa pogledaj i tamo), kako se tek malena osjeca.
-
ZenaZbrkovima
#5 Re: Zabrinut za djete
Cim sam procitala naumpao mi je sinus pylonidalis..
http://www.stetoskop.info/Sinus-pylonid ... ontent.htm
http://www.stetoskop.info/Sinus-pylonid ... ontent.htm
-
DZONPI
#6 Re: Zabrinut za djete
E Zena Zbrkovima upravo su to i mislili da je urasla dlaka medjutim kad su je otvorili i operisali vidjeli su ustvari da je cista i taj kanal.E mene muci kakav je to kanal koji ce da vade.Nemam snimak ipak hvala na pomoci.
- vazi
#7 Re: Zabrinut za djete
nemam pojma o kakvoj se cisti radi, pretpostavljam da je obicna, bezazlena cista samo mozda malo na nezgodnom mjestu.DZONPI wrote:Naime cerka je operisala cistu koja se nalazila duboko u ledzima koja je zacepljavala kanal i stvarala upale.Nakon 1 operacije kazu mora se opet operisat jer nije sve ocisceno i sta je jos cudnije rana nikako da zaraste a proslo vec 2-3 mjeseca od prve operacije.Ona se osjeca dobro tesko ujutru ustaje i jednom je cak i krv imala i na nos i u pljuvacki.2 operacija ce bit krajem Jyla.Zna li iko mogu li te ciste bit opasne i kakvi se to kanali nalaze duboku u ledzima odma iznad zadnjice.
U svakom slucaju zelim kcerki sto brze ozdravljenje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Zabrinut za djete
ja mislim da nije nista
imali smo nesto slicno u obitelji na istom mjestu
silo i igla i po lavora krvi
sve ok
doduse starijinje "pacijent bio" mozda 6-7 god
imali smo nesto slicno u obitelji na istom mjestu
silo i igla i po lavora krvi
sve ok
doduse starijinje "pacijent bio" mozda 6-7 god
-
DZONPI
#9 Re: Zabrinut za djete
Hvala svima na informacijama sta ces ko roditelj moras ze Brinut.
-
DZONPI
#10 Re: Zabrinut za djete
Uf evo ponovo operacija trebala bit krajem juna ali pomjerili za sad u Ponedeljak.Treba puno toga izvadit i stvaraju se ti kanali i to ce da vade e sad se pojavio i problem nemoze djete ni da mokri vjerovatno zbog tog svega.Ko je tu vrstu operacije proso koliko traje oporavak jeli bolno jer ranu će zatvorit ali biće velika.
- KUZNETSOV
#11 Re: Zabrinut za djete
ja sam radio operaciju ciste, urasla dlaka na trticnom predjelu.... kod mene je rana ostala otvorena sve dok nije zarasla... kod tih cista operacija je najmanji problem mene je u domu zdravlja doktor zavrsio za 15 minuta, nista ne boli ali najgori je postoperacioni period... nije da je to nesto bolno nego rana jednostavno tesko zarasta na trticnome predjelu, vlaznost je velika a da dignes nogu ode sve u helac... zato samo higijena i nemojte nista da se brinete, meni je doktor rekao kako si uspio ovoliko da izdrzis jer je taj cir kod mene pukao i odma sam otisao u dom zdravlja... bit ce sve ok nemojte da se brinete... znaci higijena i strpljenje!DZONPI wrote:Uf evo ponovo operacija trebala bit krajem juna ali pomjerili za sad u Ponedeljak.Treba puno toga izvadit i stvaraju se ti kanali i to ce da vade e sad se pojavio i problem nemoze djete ni da mokri vjerovatno zbog tog svega.Ko je tu vrstu operacije proso koliko traje oporavak jeli bolno jer ranu će zatvorit ali biće velika.
- vazi
#12 Re: Zabrinut za djete
sta ima, je li prosla operacija kako se diejte osjeca?DZONPI wrote:Uf evo ponovo operacija trebala bit krajem juna ali pomjerili za sad u Ponedeljak.Treba puno toga izvadit i stvaraju se ti kanali i to ce da vade e sad se pojavio i problem nemoze djete ni da mokri vjerovatno zbog tog svega.Ko je tu vrstu operacije proso koliko traje oporavak jeli bolno jer ranu će zatvorit ali biće velika.
nadam se i zelim vam da sve sto prije prodje i padne u zaborav
-
DZONPI
#13 Re: Zabrinut za djete
Hvala na pitanju prošlo je dobro fala Bogu sad se oporavlja jer ima dvije rane ona dubinska je zašivena a druga je otvorena da izadje sve to sto treba iza operacije gnoj sukrvica.U nje je operacija trajala skoro 2 sata vađeni su i kanali da nebu kroz njih se širilo.Bio je tumor ali na sreću ne zloćudni.Pozdrav.
- Female_Sa
#14 Re: Zabrinut za djete
aBd bit ce to ok, mlad organizam sve lakse podnese, da je aBd više nikada ni zub ne zaboli..
- vazi
#15 Re: Zabrinut za djete
drago mi je da je sve fino prosloDZONPI wrote:Hvala na pitanju prošlo je dobro fala Bogu sad se oporavlja jer ima dvije rane ona dubinska je zašivena a druga je otvorena da izadje sve to sto treba iza operacije gnoj sukrvica.U nje je operacija trajala skoro 2 sata vađeni su i kanali da nebu kroz njih se širilo.Bio je tumor ali na sreću ne zloćudni.Pozdrav.
-
DZONPI
#16 Re: Zabrinut za djete
E da izvinete opet se vratilo tj rana nikako da zamladi sa vanjske strane ide dobro ali unutra 4cm dubina nikako da zaraste.Opet pod noz.Ima li iko strucan da objasni razlog zasto toliko dugo rana nemoze da zaraste.Zao mi vise djeteta evo vec 3 operacija.
-
Klitemnestraaa
#17 Re: Zabrinut za djete
Nemam pojma, ali da sam na vašem mjestu pravac bih u neku veću bolnicu/kliniku, privatno ili bilo šta da konsultujete više specijalista pa dobro razmislite, ja doktorima u državnim bolnicama ništa ne vjerujem.DZONPI wrote:E da izvinete opet se vratilo tj rana nikako da zamladi sa vanjske strane ide dobro ali unutra 4cm dubina nikako da zaraste.Opet pod noz.Ima li iko strucan da objasni razlog zasto toliko dugo rana nemoze da zaraste.Zao mi vise djeteta evo vec 3 operacija.
-
polacijela
#18 Re: Zabrinut za djete
Da li ste radili mikrobiološku analizu brisa rane? O kom se dobroćudnom tumoru radi?
-
Nepass
#19 Re: Zabrinut za djete
A ne znam vidjeti kakvog dobrog hirurga, poznanica vec preko 10 god ima tako ranu na ledjima, nikako da zacjeli.DZONPI wrote:E da izvinete opet se vratilo tj rana nikako da zamladi sa vanjske strane ide dobro ali unutra 4cm dubina nikako da zaraste.Opet pod noz.Ima li iko strucan da objasni razlog zasto toliko dugo rana nemoze da zaraste.Zao mi vise djeteta evo vec 3 operacija.
-
DZONPI
#20 Re: Zabrinut za djete
Uf evo treci put ponovo operacija dijagnoza Sinus Polipulis tako nesto jel neko ima problema SA ovim sranjem jer cuo Sam da Mozes cjeli zivot imat problema.Sad ih vec ima mora izostajat SA fakulteta posla taman kontas Rana zarasla ono se opet sranje upali.Moze li se kako to laserski izvest Ali posto je duboko kazu tesko.Neznam covjek kako da pomogne ili se pomirit stim tako je i jebaji ga.